Mama.Veki
|
Anonimna, ti si sada ljuta, besna, povredjena i normalno da ti dolazi da mu vratis istom merom, jos i vise. I nije da nije zasluzio. Ali slazem se sa onim sto je rekla Misha i Ljisha. Neces nauditi samo njemu, vec i sebi, cak i vise. Svaki izbor ima posledice, u ovom slucaju njegov izbor vuce lose posledice, i to ce ga stici kad-tad. Ali, nemoj ti biti deo toga. Ja bih iz toga izasla dostojanstveno, da ja sama znam da sam cista i da se nisam spustila na njegov "nivo". Sutra ces okrenuti novu stranicu u svom zivotu, neka ti ovo ostane jedno lose, zapecaceno poglavlje u tvom zivotu. Ali ti ostani cista, tako ce tvoja dusa ostati slobodna i neuprljana kasnije za neke nove, lepse (a veruj mi bice ih ) stvari u zivotu. Isto razumem da hoces da sakupljas dokaze protiv njega, rekla si da znas da je on manipulator. Ja mislim da ih imas dovoljno. Ovako, ziveci i igrajuci tu neku igru, samo jos vise se povredjujes sama sebe, iz dana u dan, produzavas ovu agoniju od zivota. Ako si vec odlucila da zelis da izadjes iz ovakvog braka, nikakva dokazivanja vise ti nisu potrebna. Smireno i strpljivo ces sesti, reci mu sta si nasla i procitala, toj ce odreagovati kako vec, ali vise ce ga boleti tvoja smirenost i resenost, nego tvoj bes, veruj mi. Zato sto ces ostati iznad njega, mnogo vislje. Treba ti mnogo sile , ali isto tako hladne glave i iskreno sama sa sobom razmisli da li postoji i najmanja zelja da sa njim ostanes u braku. Ako postoji i ako ocekujes da u tome sto si se prijavila na sajt pod laznim imenom, da vidis da on ustvari nema da pristane da se vidi ni sa tobom ni sa nekom drugom, ako to ustvari ocekujes kao mogucnost i sansu da bi ostala u braku sa njim, to je tvoj izbor. Ali, ako si vec odlucila da izadjes iz braka, onda stvarno nemas svrhe vise sama sebe da mucis. Stavis tacku i kraj. Ne trosi se vise, nije zasluzio. Sve najbolje!
|