Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:22:40
|
|
|
|
Jeltje
|
A Kaji rekli da je velika beba, a on ispao normalne velicine
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:25:30
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Jeltje IZVORNA PORUKA: New Mom Za ćerku na poslednjem UZ u 39.nedelji rekli da je oko 3300g, a rodila se sa 40+1 sa 4250g. Ludilo, a? Auuuuuuu ....Ti ocekujes jedno, a ono skoro kilo vise...Zar je moguce da je toliko to merenje neprecizno? Evo teme o tome: VAGANJE BEBA NA UZ U suštini se uzima da je preciznost plus minus 400g jer se težina procenjuje na osnovu dužine butne kosti. Al relano dok se ne rodi ne može se znati koliko potkožnog masnog tkiva ima beba.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:25:55
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: Jeltje IZVORNA PORUKA: degu Jeltje ja pse i životinje inače obožavam, mi imamo 2 psa ali su napolju, ne volim ih baš u kući al ima rasa koje se ne linjaju mnogo, a divno je imati ljubimca Deguljce, vidim svi me kuliraju, pa rekoh - ovde niko ne voli zivotinje ... hahahh ...Ali, ti se ime sada obradovala. Vidi molim te ovog medenka, ovo je kao pufnica. E meni nije moglo da promakne, kad sam veliki ljubitelj životinja, pogotovo pasa. Divna vam je pufnica Drugarice trudnice maše vam vaša drugarica lupkalica, skakuće danas od 7h jutros
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:27:00
|
|
|
|
New Mom
|
O, ja ustvari prešla u treći razred zvanično. Još samo 3 meseca...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:27:02
|
|
|
|
Jeltje
|
Thanks NM...pogledacu u temi U svakom sl tvoja iskusna objasnjenja uvek znace
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:28:56
|
|
|
|
Jeltje
|
Degu, za lupkalicu...I moja je danas bas bila aktivna. Izgleda da su od ove promene vremena poludele...hahah
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:29:26
|
|
|
|
little_one
|
I meni su rekli pred porod da mi je jaaaaaaaaaaako krupna beba, pa i na samom stolu za porodjaj su klimali glavom i govorili jaaaaako je krupna tesko ce ici...i na kraju 3.500 g prosjecna tezina bebe....tako da ta mjerenja mozete macku o rep i bez brige... Ponedjeljak kontrola, nisam uradila nalaze kks i urina jer sam jos uvijek bolesna, pijem neki sirup za kasalj, i tek prizdravljujem...pa cu tek u ponedjeljak prije kontrole da uradim nalaze pa cu da nosim kad mi zakaze ultrazvuk....mislim da necu ni iduce sedmice na uz vec tek tamo sa 36 nedjelja....vec mi je predugooooooooo...od kraja novembra se nismo gledali
< Poruku je uredio little_one -- 20.2.2014 21:30:01 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:29:39
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: New Mom O, ja ustvari prešla u treći razred zvanično. Još samo 3 meseca... Pa dobro, kako da se prijavim moderatorima za spisak na početku teme da sam u trećem tromesečju kad gospođe koje su ispred mene to još nisu uradile?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:31:28
|
|
|
|
mamica 91
|
NM koliko si se ugojila u trudnocama ? Ja sutra idem na UZ i bas me zanima koliko je bebica, jer sad sam u +8 kg (vec ) a s Nunom sam u ovom periodu imala +6, nzm jel beba veca od Une ( sto ne bih volela) ili je do mene... IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: Jeltje NM, bas sam se malo zabrinula, jer sam videla da je tvoja beba 1100gr, a ti si 27 nedelja, a moja beba je 1025gr, a ja sam 29 nedelja...Nadam se da je to ipak sve ok Draga, ja i moja deca nisu ti merilo. Ćerka u tom periodu bila 1300g, sin 900g, a rođeni sa 4250g odnosno 4260g. A čisto sumnjam da želiš toliku decu da rađaš.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:36:57
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: mamica 91 NM koliko si se ugojila u trudnocama ? Ja sutra idem na UZ i bas me zanima koliko je bebica, jer sad sam u +8 kg (vec ) a s Nunom sam u ovom periodu imala +6, nzm jel beba veca od Une ( sto ne bih volela) ili je do mene... U obe po 13kg. Sad ista priča kao kod tebe, na +8kg sam, a sa njima sam u tom periodu bila na +6kg. Al eto sin tada bio oko 900g a finiširao sa istom kilažom kao sestra mu.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:39:11
|
|
|
|
Mille
|
Moja devojcica isto danas lupka, ceo dan. Reagovala je kad sam stavila hladan stetoskop na stomak :-) To mi je bas bilo smesno. Bukvalno je gurnula tacno na tom mestu, kao da mi govori - hej, taj metal je hladan, pazi malo. Hihihihihi..ceo dan se smejuljim, svaki put kad lupne :-)
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:42:28
|
|
|
|
degu
|
Izgleda da stvarno reaguju na promenu vremena al volim kad lupka ceo dan, baš me smiruje, uopšte ne kriziram za UZ kad je tako aktivna, al LO da sam na tvom mestu bila bih već u teškoj apstinencijalnoj krizi
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:45:00
|
|
|
|
mamica 91
|
Pa da, tu smo ja sam 12kg u prvoj, ali sam ovu "startovala" sa 2 kg manje nego prvu...imam 60kg sad... mada u prvoj zadnjih mesec dana nisam dobila ni gram...jedva cekam sutra IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: mamica 91 NM koliko si se ugojila u trudnocama ? Ja sutra idem na UZ i bas me zanima koliko je bebica, jer sad sam u +8 kg (vec ) a s Nunom sam u ovom periodu imala +6, nzm jel beba veca od Une ( sto ne bih volela) ili je do mene... U obe po 13kg. Sad ista priča kao kod tebe, na +8kg sam, a sa njima sam u tom periodu bila na +6kg. Al eto sin tada bio oko 900g a finiširao sa istom kilažom kao sestra mu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 22:19:09
|
|
|
|
Mara1986
|
Ako ćemo već po knjigama i po u.z. da gledamo moja drugarica koja se porodila u 36 nedelji (pukao vodenjak) ona je trebala da dobije devojčicu kao 2.700 tesku i 45cm dugačku..... e pa cvrc ..... mala je bila dugačka 51 cm a tešla 3.250.... toliko o knjigama i u.z. pravilima... a i moj mali se nikada nije poklopio sa knjigama i u.z. .... po nekom pravilu bebe se do 3-4 meseca razvijaju relativno isto ( pa opet se srce čuje kako kod koga-nije to aparat pa klik i evo ga počelo) -to je bilo pametno da mi je neko tad objasnio a ne ja se traumirala samo tako... e zato su kao ta tri meseca jako bitna da se prati kako sve to raste a posle kako sve sazreva... jer kažem opet navodno od 4 meseca svaka beba se razvija invidualno i posle nekog vremena više ne može ni da se izmeri njena dužina a inače težina se meri prema butnoj kosti i veličini stomaka ... Ja da sam rođena sad u 21 veku na meni bi vršili gomilu analiza s'obzirom da sam rođena posle predviđenog termina a imala sam samo 2.550 .... pa mi ne fali ništa.... mislim jesam ja malo ali ne verujem da je zbog toga
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 22:30:00
|
|
|
|
Jeltje
|
IZVORNA PORUKA: Mara1986 Ja da sam rođena sad u 21 veku na meni bi vršili gomilu analiza s'obzirom da sam rođena posle predviđenog termina a imala sam samo 2.550 .... pa mi ne fali ništa.... mislim jesam ja malo ali ne verujem da je zbog toga Maro, bas me nasmeja....hahahah...blesava si skroz Ljub
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 22:36:38
|
|
|
|
Mara1986
|
E sviđa mi se tvoja ideja za slova koju si iznela na http://www.ringeraja.rs/forum/dekoracija-zidova-i-sobe/m_285520/mpage_20/tm.htm#1416273 imaš kod nas jako lepa slova mislim da su od drveta 99 din. po komadu idi da vidiš kako sam sredila orman za bebu inače ću ovde da dobijem no,no
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 22:42:19
|
|
|
|
jole82
|
IZVORNA PORUKA: Mara1986 inače ću ovde da dobijem no,no Evo mene za to no no A evo i još nekih konkretnih temica Vaganje beba na UZ Koliko ste se ugojile u trudnoći
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 22:47:22
|
|
|
|
Mara1986
|
hehe ma idemo mi i tamo ali ovde se nekako na kraju okupi cela družina ovde nam je nekako lepše.... bolje da umesto što nam uvodite no,no napravite barem još 4 ovakva četa
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 23:00:12
|
|
|
|
jole82
|
I meni je bilo slatko da ćaskam po tromesečjima , ali osmišljeno je da se konkretni podaci iznose u konkretnim temama, značiće onima koji čitaju i koji budu čitali te teme, jer to ostaje zapisano na forumu, a chat teme se brišu...tako da držite se pravila foruma...a Vaganje beba na uz nije posećena od prošle godine (moj je poslednji post ) I no no postoji od uvek, nije skoro uveden
< Poruku je uredio jole82 RR -- 20.2.2014 23:01:12 >
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 23:23:46
|
|
|
|
Mara1986
|
IZVORNA PORUKA: jole82 RR I meni je bilo slatko da ćaskam po tromesečjima , ali osmišljeno je da se konkretni podaci iznose u konkretnim temama, značiće onima koji čitaju i koji budu čitali te teme, jer to ostaje zapisano na forumu, a chat teme se brišu...tako da držite se pravila foruma...a Vaganje beba na uz nije posećena od prošle godine (moj je poslednji post ) I no no postoji od uvek, nije skoro uveden Nemoj tako... Torbica je bila pre 10 min.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 21.2.2014 8:37:39
|
|
|
|
Klarita
|
Dobro jutro, sluzite se. Citam vas, citam i niko juce da posluzi kafu, ccc... Ja bila u Bg, htela sam da vas iznenadim na druzenju...no, ne znam gde vam je ada a, posle udjem preko telefona na RR i vidim da ste odlozile za nedelju...Bas je bio sumoran dan juce u Bg-u. Nisam ni nasla da kupim sta sam planirala Ajde, kafica sad, pa moram na komisiju za bolovanje
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 21.2.2014 9:32:06
|
|
|
|
Mille
|
Jutro slatke trudnice. Evo ja posluzujem kaficu iz moje kancelarije. Pa ko hoce da se pridruzi. Mene je moja bebica od juce krenula da "sutira" i u besiku. Mnogo cudan osecaj. Osetim da me nesto lupi i u sledecem trenutku osecaj kao da mi se piski. Hahahaha, i to samo kad je besika puna. Signalizira mi da bih trebala da se prosetam do wc-a. Ova trudnoca postaje sve zanimljivija i zanimljivija. Svaki dan nesto novo. Nema vece srece i radosti. Kako ste vi drage ringerajke?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 21.2.2014 10:48:17
|
|
|
|
little_one
|
Jutro debelice! Klarita, ti si nam najredovnija u nudjenju kafe....bas prija, mmmm... KOd nas neki usporen dan, Andrea nesto crtka, ufuralo se dijete da crta krug i stalno po svesci sara krugove a ja malo kuliram dok ona ne skace po meni....a i brzo ce na spavanjac pa rucak i odmaranje....danas brzinski, spagete, njam! Mille postace sve zanimljivije, tek ces da se iznenadjujes do kraja trudnoce... Trudnice, lijep dan vam zelim! A i predstojeci vikend!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 21.2.2014 11:56:06
|
|
|
|
moja ciklama
|
Hvala za kafu..divna je! Uživamo. Juče sam malo šopingovala.. ..što to volim. Ljubim vas..i čitam, čitam! Danica i ja smo dobro, i od srca svima želimo isto!
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 21.2.2014 12:50:49
|
|
|
|
Jole84
|
Dobar dan ženske,ko je reko kafa
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?