|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ]
20.2.2014 21:22:40   
Jeltje
A Kaji rekli da je velika beba, a on ispao normalne velicine user posted image

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 926
20.2.2014 21:25:30   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Jeltje

IZVORNA PORUKA: New Mom
Za ćerku na poslednjem UZ u 39.nedelji rekli da je oko 3300g, a rodila se sa 40+1 sa 4250g. Ludilo, a?user posted image

Auuuuuuu user posted image ....Ti ocekujes jedno, a ono skoro kilo vise...Zar je moguce da je toliko to merenje neprecizno? user posted image

Evo teme o tome: VAGANJE BEBA NA UZ
U suštini se uzima da je preciznost plus minus 400g jer se težina procenjuje na osnovu dužine butne kosti. Al relano dok se ne rodi ne može se znati koliko potkožnog masnog tkiva ima beba.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 927
20.2.2014 21:25:55   
degu

IZVORNA PORUKA: degu

Jeltje ja pse i životinje inače obožavam, mi imamo 2 psa ali su napolju, ne volim ih baš u kući al ima rasa koje se ne linjaju mnogo, a divno je imati ljubimca user posted image

Deguljce, vidim svi me kuliraju, pa rekoh - ovde niko ne voli zivotinje ... hahahh ...Ali, ti se ime sada obradovala. Vidi molim te ovog medenka, ovo je kao pufnica. user posted image

E meni nije moglo da promakne, kad sam veliki ljubitelj životinja, pogotovo pasa. Divna vam je pufnica user posted image
Drugarice trudnice maše vam vaša drugarica lupkalica, skakuće danas od 7h jutros user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 928
20.2.2014 21:27:00   
New Mom
O, ja ustvari prešla u treći razred zvanično.user posted image Još samo 3 meseca...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 929
20.2.2014 21:27:02   
Jeltje
Thanks NM...pogledacu u temi user posted image

U svakom sl tvoja iskusna objasnjenja uvek znace user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 930
20.2.2014 21:28:56   
Jeltje
Degu, user posted image za lupkalicu...I moja je danas bas bila aktivna. user posted image Izgleda da su od ove promene vremena poludele...hahah

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 931
20.2.2014 21:29:26   
little_one
I meni su rekli pred porod da mi je jaaaaaaaaaaako krupna beba, pa i na samom stolu za porodjaj su klimali glavom i govorili jaaaaako je krupna tesko ce ici...i na kraju 3.500 g prosjecna tezina bebe....tako da ta mjerenja mozete macku o rep i bez brige...user posted image

Ponedjeljak kontrola, nisam uradila nalaze kks i urina jer sam jos uvijek bolesna, pijem neki sirup za kasalj, i tek prizdravljujem...pa cu tek u ponedjeljak prije kontrole da uradim nalaze pa cu da nosim kad mi zakaze ultrazvuk....mislim da necu ni iduce sedmice na uz vec tek tamo sa 36 nedjelja....vec mi je predugooooooooo...od kraja novembra se nismo gledali user posted image

< Poruku je uredio little_one -- 20.2.2014 21:30:01 >

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 932
20.2.2014 21:29:39   
New Mom

O, ja ustvari prešla u treći razred zvanično.user posted image Još samo 3 meseca...

Pa dobro, kako da se prijavim moderatorima za spisak na početku teme da sam u trećem tromesečju kad gospođe koje su ispred mene to još nisu uradile?user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 933
20.2.2014 21:31:28   
mamica 91
NM koliko si se ugojila u trudnocama ? Ja sutra idem na UZ i bas me zanima koliko je bebica, jer sad sam u +8 kg (vecuser posted image ) a s Nunom sam u ovom periodu imala +6, nzm jel beba veca od Une ( sto ne bih volela) ili je do mene...

NM, bas sam se malo zabrinula, jer sam videla da je tvoja beba 1100gr, a ti si 27 nedelja, a moja beba je 1025gr, a ja sam 29 nedelja...Nadam se da je to ipak sve ok user posted image

Draga, ja i moja deca nisu ti merilo. Ćerka u tom periodu bila 1300g, sin 900g, a rođeni sa 4250g odnosno 4260g. A čisto sumnjam da želiš toliku decu da rađaš.user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 934
20.2.2014 21:36:57   
New Mom

IZVORNA PORUKA: mamica 91

NM koliko si se ugojila u trudnocama ? Ja sutra idem na UZ i bas me zanima koliko je bebica, jer sad sam u +8 kg (vecuser posted image ) a s Nunom sam u ovom periodu imala +6, nzm jel beba veca od Une ( sto ne bih volela) ili je do mene...

U obe po 13kg. Sad ista priča kao kod tebe, na +8kg sam, a sa njima sam u tom periodu bila na +6kg. Al eto sin tada bio oko 900g a finiširao sa istom kilažom kao sestra mu.

(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 935
20.2.2014 21:39:11   
Mille
Moja devojcica isto danas lupka, ceo dan. Reagovala je kad sam stavila hladan stetoskop na stomak :-) To mi je bas bilo smesno. Bukvalno je gurnula tacno na tom mestu, kao da mi govori - hej, taj metal je hladan, pazi malo. Hihihihihi..ceo dan se smejuljim, svaki put kad lupne :-)

I don't dance to a different drummer, I have my own music in my heart.

Direktna veza do poruke: 936
20.2.2014 21:42:28   
degu
Izgleda da stvarno reaguju na promenu vremena user posted image
al volim kad lupka ceo dan, baš me smiruje, uopšte ne kriziram za UZ kad je tako aktivna, al LO da sam na tvom mestu bila bih već u teškoj apstinencijalnoj krizi user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Mille)
Direktna veza do poruke: 937
20.2.2014 21:45:00   
mamica 91
Pa da, tu smo ja sam 12kg u prvoj, ali sam ovu "startovala" sa 2 kg manje nego prvu...imam 60kg sad... mada u prvoj zadnjih mesec dana nisam dobila ni gram...jedva cekam sutra user posted image

IZVORNA PORUKA: mamica 91

U obe po 13kg. Sad ista priča kao kod tebe, na +8kg sam, a sa njima sam u tom periodu bila na +6kg. Al eto sin tada bio oko 900g a finiširao sa istom kilažom kao sestra mu.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 938
20.2.2014 22:19:09   
Mara1986
Ako ćemo već po knjigama i po u.z. da gledamo moja drugarica koja se porodila u 36 nedelji (pukao vodenjak) ona je trebala da dobije devojčicu kao 2.700 tesku i 45cm dugačku..... e pa cvrc ..... mala je bila dugačka 51 cm a tešla 3.250.... toliko o knjigama i u.z. pravilima... a i moj mali se nikada nije poklopio sa knjigama i u.z. ....user posted image po nekom pravilu bebe se do 3-4 meseca razvijaju relativno isto ( pa opet se srce čuje kako kod koga-nije to aparat pa klik i evo ga počelo) -to je bilo pametno da mi je neko tad objasnio a ne ja se traumirala samo tako... e zato su kao ta tri meseca jako bitna da se prati kako sve to raste a posle kako sve sazreva... jer kažem opet navodno od 4 meseca svaka beba se razvija invidualno i posle nekog vremena više ne može ni da se izmeri njena dužina a inače težina se meri prema butnoj kosti i veličini stomaka user posted image ... Ja da sam rođena sad u 21 veku na meni bi vršili gomilu analiza s'obzirom da sam rođena posle predviđenog termina a imala sam samo 2.550 user posted image .... pa mi ne fali ništa.... mislim jesam ja malo user posted image user posted image ali ne verujem da je zbog toga user posted image

Ko ne zna da ceni vrednost žene,
nikad nije znao da ceni vrednost majke.

Direktna veza do poruke: 939
20.2.2014 22:30:00   
Jeltje

IZVORNA PORUKA: Mara1986
Ja da sam rođena sad u 21 veku na meni bi vršili gomilu analiza s'obzirom da sam rođena posle predviđenog termina a imala sam samo 2.550 user posted image .... pa mi ne fali ništa.... mislim jesam ja malo user posted image user posted image ali ne verujem da je zbog toga user posted image

Maro, bas me nasmeja....hahahah...blesava si skroz user posted image

Ljub user posted image

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 940
20.2.2014 22:36:38   
Mara1986
E sviđa mi se tvoja ideja za slova koju si iznela na http://www.ringeraja.rs/forum/dekoracija-zidova-i-sobe/m_285520/mpage_20/tm.htm#1416273 imaš kod nas jako lepa slova mislim da su od drveta 99 din. po komadu idi da vidiš kako sam sredila orman za bebu user posted image inače ću ovde da dobijem no,no user posted image

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 941
20.2.2014 22:42:19   
jole82

IZVORNA PORUKA: Mara1986
inače ću ovde da dobijem no,no user posted image

Evo mene za to no nouser posted image
A evo i još nekih konkretnih temica
Vaganje beba na UZ
Koliko ste se ugojile u trudnoći

Enyoj the silence!

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 942
20.2.2014 22:47:22   
Mara1986
hehe user posted image ma idemo mi i tamo ali ovde se nekako na kraju okupi cela družina user posted image ovde nam je nekako lepše.... bolje da umesto što nam uvodite no,no napravite barem još 4 ovakva četa user posted image user posted image

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 943
20.2.2014 23:00:12   
jole82
I meni je bilo slatko da ćaskam po tromesečjimauser posted image , ali osmišljeno je da se konkretni podaci iznose u konkretnim temama, značiće onima koji čitaju i koji budu čitali te teme, jer to ostaje zapisano na forumu, a chat teme se brišu...tako da držite se pravila foruma...a Vaganje beba na uz nije posećena od prošle godine (moj je poslednji postuser posted image )
I no no postoji od uvek, nije skoro uvedenuser posted image

< Poruku je uredio jole82 RR -- 20.2.2014 23:01:12 >

Enyoj the silence!

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 944
20.2.2014 23:23:46   
Mara1986

IZVORNA PORUKA: jole82 RR

I meni je bilo slatko da ćaskam po tromesečjimauser posted image , ali osmišljeno je da se konkretni podaci iznose u konkretnim temama, značiće onima koji čitaju i koji budu čitali te teme, jer to ostaje zapisano na forumu, a chat teme se brišu...tako da držite se pravila foruma...a Vaganje beba na uz nije posećena od prošle godine (moj je poslednji postuser posted image )
I no no postoji od uvek, nije skoro uvedenuser posted image

Nemoj tako... user posted image Torbica je bila pre 10 min. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 945
21.2.2014 8:37:39   
Klarita
Dobro jutro,
user posted image sluzite se.
Citam vas, citam i niko juce da posluzi kafu, ccc...

Ja bila u Bg, htela sam da vas iznenadim na druzenju...no, ne znam gde vam je adauser posted image a, posle udjem preko telefona na RR i vidim da ste odlozile za nedelju...Bas je bio sumoran dan juce u Bg-u. Nisam ni nasla da kupim sta sam planiralauser posted image
Ajde, kafica sad, pa moram na komisiju za bolovanje user posted image

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 946
21.2.2014 9:32:06   
Mille
Jutro slatke trudnice. Evo ja posluzujem kaficu iz moje kancelarije. Pa ko hoce da se pridruzi. Mene je moja bebica od juce krenula da "sutira" i u besiku. Mnogo cudan osecaj. Osetim da me nesto lupi i u sledecem trenutku osecaj kao da mi se piski. Hahahaha, i to samo kad je besika puna. Signalizira mi da bih trebala da se prosetam do wc-a. Ova trudnoca postaje sve zanimljivija i zanimljivija. Svaki dan nesto novo. Nema vece srece i radosti. Kako ste vi drage ringerajke?

I don't dance to a different drummer, I have my own music in my heart.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 947
21.2.2014 10:48:17   
little_one
Jutro debelice!

Klarita, ti si nam najredovnija u nudjenju kafe....bas prija, mmmm...

KOd nas neki usporen dan, Andrea nesto crtka, ufuralo se dijete da crta krug i stalno po svesci sara krugove user posted image a ja malo kuliram dok ona ne skace po meni....a i brzo ce na spavanjac pa rucak i odmaranje....danas brzinski, spagete, njam!

Mille postace sve zanimljivije, tek ces da se iznenadjujes do kraja trudnoce...user posted image

Trudnice, lijep dan vam zelim! A i predstojeci vikend! user posted image

(odgovor članu Mille)
Direktna veza do poruke: 948
21.2.2014 11:56:06   
moja ciklama
Hvala za kafu..divna je!
Uživamo.
Juče sam malo šopingovala..user posted image ..što to volim.
Ljubim vas..i čitam, čitam!
Danica i ja smo dobro, i od srca svima želimo isto!

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 949
21.2.2014 12:50:49   
Jole84
Dobar dan ženske,ko je reko kafa user posted image user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here