Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 12:23:05
|
|
|
|
Mara1986
|
IZVORNA PORUKA: VKaja jooj hvala vam Bas sam se uplasila.. a bebica je oko 3mm hehe E a ja sam ga čula kad smo imali 12mm jao kako je to bilo lepo... a sad smo teški sigurno oko 2.200-2.400... čekamo u.z. da vidimo a dugački neznamo veliki smo da bi stali celi
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 13:20:10
|
|
|
|
buba m
|
IZVORNA PORUKA: Bubo mogu da zamislim kako si se iznervirala. Što ne odeš negde privatno,čisto da budeš mirna? Jole ja i idem privatno, samo što je moj doktor prezauzet pa oni mene zovu kad naprave raspored. Smor! Em plaćam papreno em imam tretman kao u državnoj ustanovi. Mislim, ne očekujem da dube na trepavicama, ali...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 13:25:59
|
|
|
|
buba m
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Buba, al ti si 37.nedelja. I treba da se smanjuje kolicina plodove vode. NM prema poslednjoj menstruaciji meni je termin sledeći vikend, 02.03. , tako da sam po tome 39. nedelja. Ja sam tiker napravila prema danu mogućeg začeća pa je onda malo mladja trudnoća.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 13:57:10
|
|
|
|
lavica28
|
Da vas sve pozdravim, iscitah od juce postove, stvarno smo slatke sto smo sve ovde Ne zaboravite i mog dasu i za njega treba devojka Jole84 sto se tice skolice, po meni moze dosta korisnih stvari da se cuju, tako da ti i ja savetujem da krenes sto pre. Kazu od prilike od 7.og meseca treba da se krene, tako se meni i palo, februar i mart tamo, a onda kada udjem u 9. da probam da setkam vise nego sada. Sada izadjem na pola sata oko zgrade i malo tu dalje i trcim nazad u wc I sad odoh malo da nahvatam ovo kao malo lepo vreme! Pa se kuckamoooo Uzivkajte i mazite stomacice!! Bas sam se lepo ismejala pored vas drugarice ringerajke, bas ulepsate dan
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 14:00:05
|
|
|
|
Mille
|
Ja sam danas bila na UZ i mojoj sreci nema kraja a ni osmehu :) Bas smo zagledali da li ima pisu, medjutim medju nogama nema nicega, proveravali smo tri puta...i devojcica je. Toliko sam prizeljkivala devojcicu, pa cula da je decak i svi su mi predvidjali decaka, da sam se onda navikla na decaka. Sad mi opet cudno, rekla sam ne verujem dok ne izadje napolje :) Bebica je teska 330 g, mrda se kao riba, mase rucicama. Tako je lepa. Sve je na svom mestu, po UZ-u malo prednjaci, kaze da je 19+5, a ovako po datumu poslednje menstrucaije 19+1. Ali to nije ni bitno. ja sam jako srecna. Konacno je mahala mami. Jupi jeeeej.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 14:12:23
|
|
|
|
Mara1986
|
IZVORNA PORUKA: Mille Ja sam danas bila na UZ i mojoj sreci nema kraja a ni osmehu :) Bas smo zagledali da li ima pisu, medjutim medju nogama nema nicega, proveravali smo tri puta...i devojcica je. Toliko sam prizeljkivala devojcicu, pa cula da je decak i svi su mi predvidjali decaka, da sam se onda navikla na decaka. Sad mi opet cudno, rekla sam ne verujem dok ne izadje napolje :) Bebica je teska 330 g, mrda se kao riba, mase rucicama. Tako je lepa. Sve je na svom mestu, po UZ-u malo prednjaci, kaze da je 19+5, a ovako po datumu poslednje menstrucaije 19+1. Ali to nije ni bitno. ja sam jako srecna. Konacno je mahala mami. Jupi jeeeej. Prelepo joj 300gr .... kad je to kod nas bilo.... sad smo vejiki.... Mile to što oni kažu kao da je malo naprednija se promeni 100 puta do kraja veruj mi, meni čas jeste napredan čas je taman.... nemoj puno verovati u.z. barem što se težine tiče
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 14:29:32
|
|
|
|
moja ciklama
|
I mi smo bili na uz..sve ok..hvala Bogu. Ljubac.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 14:30:14
|
|
|
|
Ushtipak
|
Bravo za Uz i za devojcicu od 300 grama! Ja danas odoh da kupim kolica, polovna ali nekoriscena, potpuno nova, upola cene u odnosu na radnju. Morala sam na kraju da se odlucim na kupovinu. Nasa su ukrali iz hodnika zgrade i pokusavala sam da pozajmim vec mesecima, ali niko u okolini nema. Ajde ako uspem, javicu se pa cu da vam pravim neke kolace Trebalo bi da idem ovih dana na UZ i ja, bila sam 24. januara i za mesec dana mi je kontrola, znaci ovih dana. Jao kako to brzo prolazi... Sto se strija tice, cekaj da se porodis i da ti se vrati stomak na svoju velicinu, pa tek onda procenjuj stetu. Evo, ja vidim sad kad mi je jako veliki stomak, pa su se te strije sto sam dobila oko pupka posle rpethodne trudnoce razvukle, deluju veliko, a kad nisam bila trudna, bile su tanke i duzine dva, tri cm. Stvarno neprimetne. Za razliku od onih koje sam dobila na svojim fantasticnim dojiljskim grudima, koje su primetne iz vasione! Stvarno, mislim, iz rakete mozes da uocis kineski zid i strije na mojim grudima
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 15:01:59
|
|
|
|
vonavoj
|
dan trudnice,nisam stigla da vas pratim,juce sam isla sa cerkom na operaciju treceg krajnika..uh,mnogo stresno i nije naivno..anestezija,i sve posle..ali danas je vec bolje! a ja sam samlevena!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 15:13:23
|
|
|
|
Jole84
|
Blesavko odmori malo,baš bezveze što te bolelo mene recimo sondom nije nikad bolelo ali ovaj zadnji put ručni pregled mi je bio neprijatan. Tilia i kod tebe dečaci,opaaaa Vkaja ne brini,rano je,za nedelju dana čućeš i srculence Bubo da znaš da je bezveze,pomislila sam da je državno pa zato čekaš,al pokušaj da ne brineš,sigurno je sve ok,eto vidiš što kažu žene da se plodova voda smanjuje pred kraj. Lavice ako se ne nakanim da se školujem,onda ćemo bar u devetom da šetamo zajedno Mile bravo za devojku obožavam osećaj posle UZ Ciklamice superiška jel si počela nešto da kupuješ? Uštipak ne mogu da verujem da vam ukrali jel si kupila ta polovna,kakva su? Von bitno da je prošlo! Ja sam operisala sva tri isto tako malecka sam bila,to je spas
< Poruku je uredio Jole84 -- 20.2.2014 15:14:12 >
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 19:18:16
|
|
|
|
Jeltje
|
Sve smo ovih dana isle na UZ...jeee...Ja sam isla danas takodje i sve je ok....Imamo 1025gr...Izgleda da smo malo manji nego sto sam mislila...tj. ja sam 29 nedelja, a po uz 27+3, mada rece dr da je to uredu Tilia, bravo za decake VKaja, nemoj dabrines to je jos malo...cuce se tamo u 7 nedelji Dobro nam ti dosla Mille i Ciklama....suuuuper
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 19:20:19
|
|
|
|
VKaja
|
Super je ovaj forum i sto smo sve zajedno ovde i savetujemo jedna drugu... Ja se bas nesto uplasila, a onda vas par odmah svoja iskustva i meni lakse
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 19:20:33
|
|
|
|
Jeltje
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Ja sam danas bila kod drzavnog dr na UZ, sve ok, i ona je procene da je beba 1100g. Danas me bas muci kasalj opet, al sam skopcala da je nasa pedijatar izgleda u pravu kad tvrdi da kad je magla pogorsa se kasalj. NM, bas sam se malo zabrinula, jer sam videla da je tvoja beba 1100gr, a ti si 27 nedelja, a moja beba je 1025gr, a ja sam 29 nedelja...Nadam se da je to ipak sve ok
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 19:22:16
|
|
|
|
Jeltje
|
IZVORNA PORUKA: degu Jeltje ja pse i životinje inače obožavam, mi imamo 2 psa ali su napolju, ne volim ih baš u kući al ima rasa koje se ne linjaju mnogo, a divno je imati ljubimca Deguljce, vidim svi me kuliraju, pa rekoh - ovde niko ne voli zivotinje ... hahahh ...Ali, ti se ime sada obradovala. Vidi molim te ovog medenka, ovo je kao pufnica.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 19:24:44
|
|
|
|
VKaja
|
Hvala na dobrodoslici i da dodam ovo - pre 7 godina kada sam nosila sina NISTA NISAM ZNALA I NISAM SE NICEGA PLASILA Ne secam se pola trudnoce, osim da nisam imala pojma da srce moze da se cuje na UZ (tada sam bila 9 nedelja)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 19:29:38
|
|
|
|
VKaja
|
IZVORNA PORUKA: Jeltje IZVORNA PORUKA: New Mom Ja sam danas bila kod drzavnog dr na UZ, sve ok, i ona je procene da je beba 1100g. Danas me bas muci kasalj opet, al sam skopcala da je nasa pedijatar izgleda u pravu kad tvrdi da kad je magla pogorsa se kasalj. NM, bas sam se malo zabrinula, jer sam videla da je tvoja beba 1100gr, a ti si 27 nedelja, a moja beba je 1025gr, a ja sam 29 nedelja...Nadam se da je to ipak sve ok E ovoga se secam kada sam nosila sina, i dr mi je rekao da ni jedan uz ne moze sto posto da izmeri bebinu velicinu i da je to onako okvirna cifra! A i nisu sve bebe zacete tacno 14ti dan ciklusa, a i zavisi koliki su roditelji itd. ;) sve je to ok.. ne brini!! Bebac ti je veliki
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 19:36:00
|
|
|
|
Jeltje
|
VKaja....hvala ti. Rece mi i dr da je to uredu, nego, ja se setih da je beba od NM manja po nedeljama, a krupnija po tezini....pa mi je to unelo crv sumnje...Mada, ja ne bih ni volela da mi beba bude mnogo velika na porodjaju...od 2700-3000gr i dovoljno
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 19:44:04
|
|
|
|
vonavoj
|
vkaja,ja jos nisam ni isla na uz,a veca je trudnoca od tvoje..idem tek 17.3.ima jos vremena! Danas me bas ziga stomak,jajnici..sad kad je prosao stres..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:09:03
|
|
|
|
VKaja
|
joooj i mene zigaju jajnici, pa sam uplaseno rekla to dr, a on se nasmeja covek i kaze "ne bi valjalo da ne ziga i ne bolucka"
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:11:56
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Jeltje NM, bas sam se malo zabrinula, jer sam videla da je tvoja beba 1100gr, a ti si 27 nedelja, a moja beba je 1025gr, a ja sam 29 nedelja...Nadam se da je to ipak sve ok Draga, ja i moja deca nisu ti merilo. Ćerka u tom periodu bila 1300g, sin 900g, a rođeni sa 4250g odnosno 4260g. A čisto sumnjam da želiš toliku decu da rađaš.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:14:35
|
|
|
|
VKaja
|
Jeltje, moj mali je imao 3650 kada se rodio i imala sam bas lak porodjaj.. oko 2 sata sam bila u boxu, ma porodjaj za pozeleti! A rekli mi u Visegradskoj na poslednjem UZ sa njim da je jako krupna beba.. hmmm ovo je normalna kilaza, oni racunaju dosta krupnom sve preko 4kg, eto ti prve greske oko mere preko UZ. i bolje da bebac bude manji, oni bas brzo rastu i napreduju!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:17:45
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: VKaja A rekli mi u Visegradskoj na poslednjem UZ sa njim da je jako krupna beba.. hmmm ovo je normalna kilaza, oni racunaju dosta krupnom sve preko 4kg, eto ti prve greske oko mere preko UZ. Sad razmišljam, bolje da višerotke ćute na ovu temu. Al ajd da se nadovežem. Za ćerku na poslednjem UZ u 39.nedelji rekli da je oko 3300g, a rodila se sa 40+1 sa 4250g. Ludilo, a?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:19:16
|
|
|
|
Jeltje
|
NM i VKaja, vi ste iskusnije i znate bolje. Verovatno cemo i sve mi prvorotke posle za drugi put znati bolje i biti monogo opustenije. NM, tvoji su bas bili veeeeliki, a koliko sam videla na slikama ti uopste nisi krupna. Ja sam sigurno krupnija. Mene samo plasi to da ne bude mnogo velika beba pa da mi zato bude tezak porodjaj, ali na kraju krajeva i to je nebitno...vazno da je baba ziva zdrava.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:21:39
|
|
|
|
Jeltje
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Za ćerku na poslednjem UZ u 39.nedelji rekli da je oko 3300g, a rodila se sa 40+1 sa 4250g. Ludilo, a? Auuuuuuu ....Ti ocekujes jedno, a ono skoro kilo vise...Zar je moguce da je toliko to merenje neprecizno?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 20.2.2014 21:21:51
|
|
|
|
New Mom
|
Jedina krupna osoba u familiji je moj brat, veruj mi niko drugi. Zato me svaki put maltretiraju sa OGTT.
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?