|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ]
11.2.2014 19:14:40   
Lepterija
Nisam, samo dabl mi uradili u bolnici jer sam bas u tom periodu lezala, mada ja nisam htela nista od tog da radim. Posle moja dr rekla da nema potrebu za tripl ili AC, imam 31g. nikakvih genetskih predispozicija za neke aberacije hromosoma. Ne znam sta da kazem, mnogi me ne razumeju ali ja ne bih abortirala sta god da mi kazu, pa zato mi se nije ni radilo.

IZVORNA PORUKA: tillia

Lepterija,ok sam sada.Zvacu sutra pa cu gledati za sl.nedelju da zakazem kod moje dr.
Htedoh te pitati jesi ti radila amniocentezu?

(odgovor članu tillia)
Direktna veza do poruke: 626
11.2.2014 20:56:32   
mamica 91
trudnicice, kako stee ? pozvane ste na kiflice user posted image
Sto se padova tice ja sam u prvoj trudnoci imala s tim problema,ali ne zbog "nespretnosti" nego imam epilepsiju user posted image , pa me znao uhvatiti napad na pola kuce, a najvise sam bila sama, bez ikakvog prethodnog nagovestaja, samo se slozim koliko sam duga i siroka, i bilo je par nezgodnih situacija, ali na srecu beba je bila dobro, ja par puta imala razbijen nos, usnu celo, ali prodje, najgore sto na pocetu nije bilo napada nego su se javljali intenzivnije tek od 6.og meseca, kad je i stomak narastao... u ovaj trudnoci, da kucnem, jos nijedan nisam imala...

A za ovo "nsvesno naslanjanje" ja tako puno puta pogresno procenim, pa mislim da se mogu provuci negde, kad onoo zaglavim se ...user posted image

IZVORNA PORUKA: Mara1986

pa ih opaučim stomakom... ili se na njih naslonim -nesvesno ( pa se oni izvinjavaju)user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 627
11.2.2014 21:06:09   
Jole84
Trudničice šta radite user posted image
Joj bre Maro mogu da zamislim kako si se uplašila...bitno da si dobro user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 628
11.2.2014 22:18:43   
tillia
pisala sam i na drugoj temi,ali moram i ovde jer cu dobiti brzi odgovor.nadam se
nije mi jasno sta radim sa ona 2 izvestaja sa lekarske komisije,za trudnicko bolovanje,da li oba nosim kod ginekologa ili negde trebam predati?

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 629
11.2.2014 22:32:27   
degu
Tilija jedan nosiš kod ginekologa da ti daju doznake i to ti vraćaju, to je tvoj primerak, a drugi izveštaj ide poslodavcu sa doznakama.
Maro dr-ka ti se malo preračunala user posted image amogu da zamislim kako si se prepala zbog pada, al naše bebice su fino ušuškane i zaštićene user posted image
danas divan dan, tačno mi dođe da okopavam cveće al ne da mi mm user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu tillia)
Direktna veza do poruke: 630
11.2.2014 22:40:25   
mica0
dobro vece, evo i mene, kako ste moje trudnice? Ja se prejedam ovih dana, non stop sam gladna.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 631
11.2.2014 22:57:32   
dunja123
veliki pozdrav za sve. citam vas svako vece, ali ne stizem da nesto prokomentarisem.
Meni je ovih dana super. Setam se sa decicom, ne idu u vrtic i ne planiram da ih saljem narednih mesec dana dok se ne oporave. Toliko mi je bilo lepo da sam malopre shvatila da vec dva dana ne pijem utrogestan. Nisam osetila neke spec bolove.Mozda 3'4 puta u toku dana. Ali toliko sam aktivna da cini mi se i da nisam trudna isto bih se tako osecala. Tako da sam u dilemi da li nastavim da ga pijem ili da prekinem. KOd dok idem tek za 10 dana. Sta vimislite?
Inace, ljudi u okolini, komsije, ljudi iz prodavnica u okolini niko ne primecuje da sam trudna. Valjda vide kako vucem dvoje male dece, skoro da su i oni bebci pa verovatno misle kako sam "samo nesto odvalila" stomak. tako da i dalje cekamo po redovima dok se preznojavam sa " ne pipaj to , ne diraj to..."
e, neki dan u banci kad sam uzela broj i videla da ih ima 40 ispred mene, prisla sam i pita;la da li ce da me puste preko reda ili ne, da lepo odustanem...Jer, piskila sam pre nego sam krenula a cim sam usla u banku vec mi je stomak pucao...
To mi jedino ogranicava setnje napolju...

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 632
11.2.2014 23:31:37   
Mille
Dunja, meni je isto stomak skoro nevidljiv, sem ljudima iz moje okoline, koji znaju da sam trudna. Vidim spominjete padove. Ja sam neverovatno smotana i uflekam se svaki put kad nesto jedem. Smesna sam samoj sebi :-) Pozdravljam vas sve. Lepo sanjajte i spavajte.user posted image

I don't dance to a different drummer, I have my own music in my heart.

(odgovor članu dunja123)
Direktna veza do poruke: 633
11.2.2014 23:36:26   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: dunja123

e, neki dan u banci kad sam uzela broj i videla da ih ima 40 ispred mene, prisla sam i pita;la da li ce da me puste preko reda ili ne,

Meni se juče u banci baba uvalila preko reda ispred mene, i još me gleda, ja joj kažem, ja sam ispred vas, a trebala bih biti i ispred ostalih jer sam trudnica (stomak se sada baš vidi), ona se pomerila iza, a ostale bole uvo, i sve su bile devojke. Toliko o našim ljudima ..

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja123)
Direktna veza do poruke: 634
12.2.2014 0:25:54   
Jeltje
IZVORNA PORUKA: dunja RR
IZVORNA PORUKA: dunja123e, neki dan u banci kad sam uzela broj i videla da ih ima 40 ispred mene, prisla sam i pita;la da li ce da me puste preko reda ili ne,
Meni se juče u banci baba uvalila preko reda ispred mene, i još me gleda, ja joj kažem, ja sam ispred vas, a trebala bih biti i ispred ostalih jer sam trudnica (stomak se sada baš vidi), ona se pomerila iza, a ostale bole uvo, i sve su bile devojke. Toliko o našim ljudima ..

Hahah...mi smo izgleda sve ovih dana posecivale banku. Ja sam bila juce u Intezi i ispred mene je bilo jedno 30tak ljudi i to na Slaviji u onoj malo filijali, napravio se red u obliku spirale, jer ljudi nisu imali gde da stoje. I ja naravno, obzirom da mi je glupo da se predstavljam i moljakam da me puste jer sam trudnica, stanem uredno da cekam red i neka zena koja je dosla posle mene, primeti moj stomacic i isforsira da me puste preko reda...Niko se nije bunio, a ne znam sta su mislili. Bas sam htela da vam se pohvalim jos juce, ali zaboravih. Eto ponekad se nadje neko dobar da propusti trudnicu. user posted image

Inace u busevima svi cute i prave se ludi....

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 635
12.2.2014 0:29:32   
Jeltje

IZVORNA PORUKA: Mille

Dunja, meni je isto stomak skoro nevidljiv, sem ljudima iz moje okoline, koji znaju da sam trudna. Vidim spominjete padove. Ja sam neverovatno smotana i uflekam se svaki put kad nesto jedem. Smesna sam samoj sebi :-) Pozdravljam vas sve. Lepo sanjajte i spavajte.user posted image

Ti si Mille 19ta nedelja, a Dunja 21va....I kod mene negde do 22-23 nedelje se nista nije primecivalo, sad u 28oj se primeti ako obucem nesto uze, ali ako obucem duks i dalje se ne primecuje. Do skoro samo onaj ko zna da sam trudna je primecivao, a ostali nista...Ali bolje da je manji...mada ce sad poceti da biva sve veci i vidljiviji...user posted image

(odgovor članu Mille)
Direktna veza do poruke: 636
12.2.2014 0:30:53   
Jeltje
Obe Dunje (RR i 123) su 21va nedelja user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 637
12.2.2014 1:59:58   
Mara1986

IZVORNA PORUKA: mamica 91

trudnicice, kako stee ? pozvane ste na kiflice user posted image
Sto se padova tice ja sam u prvoj trudnoci imala s tim problema,ali ne zbog "nespretnosti" nego imam epilepsiju user posted image , pa me znao uhvatiti napad na pola kuce, a najvise sam bila sama, bez ikakvog prethodnog nagovestaja, samo se slozim koliko sam duga i siroka, i bilo je par nezgodnih situacija, ali na srecu beba je bila dobro, ja par puta imala razbijen nos, usnu celo, ali prodje, najgore sto na pocetu nije bilo napada nego su se javljali intenzivnije tek od 6.og meseca, kad je i stomak narastao... u ovaj trudnoci, da kucnem, jos nijedan nisam imala...

A za ovo "nsvesno naslanjanje" ja tako puno puta pogresno procenim, pa mislim da se mogu provuci negde, kad onoo zaglavim se ...user posted image

IZVORNA PORUKA: Mara1986

pa ih opaučim stomakom... ili se na njih naslonim -nesvesno ( pa se oni izvinjavaju)user posted image user posted image user posted image

JAO BRE ŽENO .... ja bi poludela... svaka tebi ćast user posted image
Devojke hvala svima na podršci ali znate kako kažu "Kad bi čovek znao gde će da padne ,on bi seo" user posted image
A što se tiče bezobrazluka oko ustupanja... ja sam 33 nedelja tako da se nenadate da će vas svi puštati oberučke ... ja se sećam da sam se prsila i šepurila sa stomakom kao da sam 9 mesec (i ako sam bila 2 user posted image ) samo da me primete a sad bi se bukvalno zavukla u mišju rupu jer su pogledi grozni... u fazonu stanem kulturno da čekam red IZA SVIH a oni koji su ispred pomisle "JAO JEB... SAD SI DOŠLA,I SAD TREBA DA TE PUSTE PREKO REDA...SAMO ZATO ŠTO SI TRUDNA" znam da to misle (radim sa ljudima pa većinu ljudi čitam ako otvorene knjige) i pre će te pustiti muškarac nego žene a ne daj Bože babe... Sećam se pre kad je u pitanju neka trudnica ili moja drugarica ja bre oči kopam... dižem i u busu i teram preko reda... a sad me sramota ili me hormoni rade user posted image NPR. ustanem trudnici u busu i sad se zaleti baba pa bi da sedne i preko mene i preko one žene... ja kažem "gde ćete? nisam ustala vama" a meni baba "pa šta ako je trudnjača ja sam si se porađala na njivu pa mi ništo neje falilo kad je znala da se jebe može i da stoji" (bukvalno ovim rečima!!!) JA PRSLA! "slušaj seljanko vrati se ti na tu njivu jer za civilizaciju nisi" (nikoga ne ponižavam jer iskreno moji su sa sela i ja selo volim) a sad kad sam ja u pitanju ...ćutim i čekam ... kažem hormoni me rade user posted image
Ps. ubiću mm naterao me u krevet u 20:00h da bi se mazuljao sa stomakom pa smo se uspavali... sad neznam šta ću sa sobom user posted image

(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 638
12.2.2014 7:53:52   
dunja123
Dobro jutro drugari. Mi budni od jutros od 6. Deca vec uveliko crtaju' vredni. Sad cemo da doruckujemo.
JA ovih dana samo mastam o pljeskavicama, picama, pomfritu...Ne znam sta mi se desava, a ne znam ni da li da se prepustim..Mozda mi ovi "kasikasti' obroci koje deci spremam ipak nisu dovoljni. JA bih nesto da zvacem..zvacem..Zaspala sam mastajuci o tome i evo sad sam isprzila neke safalade..zelja en prolazi

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 639
12.2.2014 8:11:51   
mika79
Trudnice user posted image ja sam se juče uverila koliko su ljudi nekulturni i bezosećajni, išla sam da vadim krv na transfuziji, tamo ima malo mesta za sedenje, uglavnom momak sa devojkom - ženom došao da joj pravi društvo i naravno seo, pritom su još zauzeli dva mesta za jakne, torbe... dolazi žena sa malim detetom mislite da se setio da bi trebao da ustupi mesto ma kakvi oni se šale, smeju, pipkaju, dolazi trudnica u odmakloj trudnoći i dalje njemu ne pada na pamet da ustaneuser posted image

(odgovor članu dunja123)
Direktna veza do poruke: 640
12.2.2014 8:14:36   
mika79
Dunja ja takođe maštam o pljeskavici, sendviču, pici, ćevapima ma svemu što ne bih trebala, šta da vam kažem mi imamo domaću kobasicu, šunku, slaninicu koju obožavam a nesmem da jedemuser posted image .

(odgovor članu dunja123)
Direktna veza do poruke: 641
12.2.2014 8:33:16   
Klarita
Dok sve iscitaaaaaaam user posted image

Dobro jutro, user posted image

Maro, idi bre zeno, isprepadah se. Puj, puj, puj, vazno da si dobro.

Jole, je l' si dobro? Prolazi li kasalj?

NM, a, ti kako si? Objasni nam skolski, svaka cast, za posteljicu user posted image

Miko, a sto ne smes da jedes?

Dunja ne vidim ti tiker za decaka, koliki je on? Svaka cast za hrabrost user posted image

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 642
12.2.2014 8:42:12   
mika79
Klarita moj pritisak je 130/80, ovih dana se malo snizio a pošto je suvo meso slano i živo (bez termičke obrade) nije mi preporučljivo da jedem. Dr mi je rekla da izbegavam i ja je slušamuser posted image

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 643
12.2.2014 8:51:18   
dunja123

Dunja ne vidim ti tiker za decaka, koliki je on? Svaka cast za hrabrost

Decak ima 2 g i 3 meseca. U pocetku nije bila hrabrost, vec prvo strah, pa onda nervoza, a sad sreca:)
MIka79: koliki ti je najveci izemreni pritisak bio. JA se sve nesto plasim da ce da krene i meni, jer sam u prve dve trudnoce imala povisen..ALi hvala bogu do sad sam izmerila najveci 140/80. Sreca taj donji se ne dize vise od 80. ALi i dalje sam na oprezu.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 644
12.2.2014 9:15:41   
mika79
Dunja ja sam i pre trudnoće imala ovaj pritisak, jednom su mi merili na poslu i tad je bio 135/80 (da li od posla ili od čegauser posted image )ali svaki sledeći put je 130/80, pre dve nedelje kad su mi merili u dispanzeu bio je 110/80 (ali sam se to jutro onesvestila).

(odgovor članu dunja123)
Direktna veza do poruke: 645
12.2.2014 9:47:33   
dunja123
Miko, u prvoj trudnoci mi je pritisak isao i do 160/110 u nekom 6-7 mesecu vec. Bila sam sva natecena od vode koja se zadrzavala. A inace moj standardni pritisak pre svake trudnoce je oko 100/60. Tako da je za mene to preveliki skok. U drugoj trudnoci sam pratila i kad se prvi put poceo ucestalo da pojavljuje 140/90 pocela sam sa terapijom metildopa..Sad samo jos pratim. Kupila sam aparat za pritisak. Merim ujutro, u podne i uvece. Ako se desi neki skok ja zapiisem u svescicu sa napomenom sta sam taj dan jela, koliko sam bila aktivna...TAko sam radiila od prve trudnoce, i mozda ne bi bilo lose da i ti probas. Ako se dese neki ucestali skokovi sa svescicom pravo kod doktorke.

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 646
12.2.2014 9:55:15   
mika79
Dunja imamo i mi taj merač za pritisak samo ja nisam sigurna koliko je on pouzdan, ako mi bude rastao ja ću obavezno zapisivati šta sam jela, za sada miruje ili pada, ja sam na početku trudnoće bolje mi je da pripazim šta jedem, ako mogu da sprečim skakanje.

(odgovor članu dunja123)
Direktna veza do poruke: 647
12.2.2014 9:57:14   
Klarita
Dunja123, bravo user posted image tako je najbolje, voditi evidenciju i uredno zapisivati sve.
Jao, ovo moje u stomaku, me toliko sutira da me boli. Ovih dana idem na ginekoloski pregled, pa cu zamoliti dr-a da pogleda i UZ cisto da proveri polozaj bebe, jer po pokretima rekla bih da je i dalje poprecnouser posted image
Ja sam u tripu da ce se nagnjeciti ili da cu ga ja prignjeciti okretanjem na stranu u snu, jer tacno kad se okrenem na desni bok probudi me koliko se rita, ali nista strasno kad sam na levom boku, gde mu je glavica. Nisam pametna i ne razumem se, aliuser posted image

(odgovor članu dunja123)
Direktna veza do poruke: 648
12.2.2014 10:04:55   
dunja123
Ja sam kupila onaj klasicni sa stetoskopom.Ne verujem u one na baterijie.Cim baterije oslabe pobrljavi.
Jedino sto cu da vam napomenem, kad sam sa detetom bila u UDK jedna profesorka drzala prakticni cas i student vezbao na mojoj bebi. i merio joj pritisak.I ona ga pita kako se meri pritisak pravilno. i onda mu i objasni:
gornji je onaj koji prvi cujes, a donji je ne onaj koji cujes poslednji vec treci od pozadi.Tad mi je postalo jasno zasto sam ja uvek cula da mi je donji 80, a sestra kad im meri kaze 90 ili 95.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 649
12.2.2014 10:12:11   
mika79
dunja mi imamo taj na baterije zato mu ne verujem mnogo. Mi imamo novu ambulantu 5 min. od kuće, još uvek nije gužva tako da ako osetimm da mi se pritisak povećao ili pao ja ću otići kod njih da proverim.
Klarita i ja stalno razmišljam da ne zgnječim bebu u toku noči se okrenem na bok ali nekako skupim noge sve mi strah.

(odgovor članu dunja123)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
Šta sve trudnice u Beogradu dobijaju kao p...
Malu pomoć, ali veliku pažnju dobijaju trudnice od pojedinih trgovaca, pekara, a od nedavno i od pojedinih auto-škola u ...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Kakvo biste telo
Lilly*

najviše volele da imate:

1. Kao Heidi Klum- mršavica sa oblinama (50%)

2. Kao Madonna- mišićavo (5%)

3. Kao Beyonce- malo punije ali oblikovano (46%)

Ukupan broj glasova: 127

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here