|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ]
11.2.2014 15:29:27   
New Mom

IZVORNA PORUKA: jovana jojo

Mamice videla sam da si nesto pisala prednjem i zadnjem zidu a i fundus, to mi nije jasno sta je to?

Materica ima oblik kruske naglavacke. Taj najsiri deo je dno materice ili fundus. Posteljica kako odmice trudnoca najcesce ode od grlica u fundus, delimicno prekrivajuci i prednju ili zadnju stranu ostatka materice.
To je u sustini onaj deo materice koji ti sad vec gura dijafragmu i pluca. user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu jovana jojo)
Direktna veza do poruke: 601
11.2.2014 15:29:54   
Jeltje
Vonavoj dobro dosla... user posted image

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 602
11.2.2014 15:44:00   
pari
ja sam prošetala sat i po...divno je napolju...posle sedela malo u parku sa mm...sad odmaram kući, pa uveče dolazi neko društvo...

Vonavoj, dobro došla!

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 603
11.2.2014 15:49:19   
Mara1986
Jao, pa to je divno....Imacemo druga koji se zove Vasilije...A mozda se i orodimo...hhahah

A mozda je dr pogresno viodeo na uz pa ipak bude i kod vas Vasilisa...hahah....JA sam sigurna, jer sam radila AC...

A za kupivinu neslusaj nikog, samo radi kako ti mislis da treba - to je jedino ispravno

Dečak je 100% kad sam ja uspela da vidim. Častila sam mm sa 4D ultrazvukom... bilo mi ga je žao pošto jako želi da bude uključen u sve ali zbog posla ne može da stigne na u.z.... pa sam na popustima našla,4d pregled...
Ja i dalje kašljem,nisu mi ukinuli ni utrogestan i glukof. i ja stvarno neznam kako ću da se otvorim s'obzirom da mi je rekla da ću utrog. piti do 37 nedelje user posted image još me kačila danas na CTG i ja u šoku...jer sam bila ubeđena da se u 9-om mesecu ide na CTG a ona meni "Pa ti si deveti mesec..." ja kažem "nisam jer sam 33 nedelja" a ona ameni "NE TI SI PO NAMA 35 NEDELJA..." (ovde jeb...* lud zbunjenog)user posted image još pričam ja sas mog muža kako mi nije ukinula utrogestan i da neznam kako ću da se otvorim za porođaj... iskrivim nogu i poletim niz stepenice tj. omašim zadnju stepenicu i svom srećom dočekam se na kolena i na ruke...(stomak nije ni pipnut HVALA BOGU) ogulila sam se ko siroče user posted image telefon otišao na dva dela...a mali je poludeo od tad i udara za sve pare!

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 604
11.2.2014 15:56:25   
Nimfa
Jao Maro pa treba da pazis,hvala Bogu pa si uspela da zastitis stomak user posted image

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 605
11.2.2014 16:09:36   
Mara1986

IZVORNA PORUKA: Nimfa

Jao Maro pa treba da pazis,hvala Bogu pa si uspela da zastitis stomak user posted image

Još me videla drugarica koja radi 5 lokala od mog pa kad je počela da plače ... a ja kao pribrana pa kad sam s'kapirala kako sam glupača mogla da ... neću ni da pišem (tek sam onda počela da plačem) ali brzo sam se pribrala a mm da precrkne... jer je samo čuo TUP i od jednom veza bila prekinuta.... a ja nedostupna dok se nisam povratila user posted image GLUPAČA user posted image

(odgovor članu Nimfa)
Direktna veza do poruke: 606
11.2.2014 16:14:59   
Nimfa
Uf Maro sad si me potsetila pre dve nedelje kad je padala kisa zemljana,ne betonirana stazica kojom obicno izlazim iz dvorista(jer je kraci put,a mrzi me ponekad da zaobilazim ) i koja je strma bila je totalno klizava , a ja krenula sa mm kod druga,zaletela se ja precicom i skliznula se samo tako ,malo i dotakla stomak. Mm je prebledeo kao krpa dok sam ja osetila da mi nije nista i pocela da se smejem. Sada kada se setim vise mi je do plakanja user posted image

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 607
11.2.2014 16:19:54   
Mara1986
Po nekom pravilu i čitanju ... da bi se beba povredila (NE DAJ BOŽE) majka mora poprilično da se povredi... muka mi je i dok pišem... jer je beba dobro obezbeđena unutra pa se desi često da žene padnu a da ne bude ništa (HVALA BOGU) ... ma ne mogu ni da mislim ...muka mi je i dok pišem... bolje da zaboravimo i uživamo user posted image ali sad idem kao patka... polako i sugurno ...

(odgovor članu Nimfa)
Direktna veza do poruke: 608
11.2.2014 16:21:13   
Nimfa
Maro a kada je tebi termin posto ti je doca sad pomerio?

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 609
11.2.2014 16:23:45   
Mara1986

IZVORNA PORUKA: Nimfa

Maro a kada je tebi termin posto ti je doca sad pomerio?

Sad stvarno više neznam ... kao što rekoh "je...* lud zbunjenog" ... trebalo bi da mi je termin 4.4.2014... i ja tako i gledam a ona neka gleda kako hoće... i ovako pogode u 5% slučaja... user posted image

(odgovor članu Nimfa)
Direktna veza do poruke: 610
11.2.2014 16:32:44   
Jeltje
Jao Maro, dobro si prosla...cuvaj se. Mada su zene u trudnoci sklone padovima i smotanosti, ali nije svejedno.

Sve je proslo, opusti se sad i smiri se. Ljub user posted image

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 611
11.2.2014 16:35:36   
anci kv
Joj bre maro,polako...moja koleginica je u 7.mesecu poletela ispred moje kancelarije,srećom dočekala se na ruke i kolena,hvala Bogu ništa nije falilo bebcu al zato smo mi matori bili istraumirani

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 612
11.2.2014 16:43:43   
Mara1986
A ja kao čitam i lepo piše da zbog materice trudnice gube osećaj za ravnotežu... a ja kao " ma daj molim te sad pošto sam trudna sad sam kao ja trapava (ma to ne može meni da se desi)" a onda je sve krenulo malo,malo pa dok radim ispadne mi četka.... pa u toku šišanja ispadne mi češalj neki put po 3 puta... (mušterije me gledaju zbunjeno jer znaju da sam brza,pedantna i okretna)... pa ih opaučim stomakom... ili se na njih naslonim -nesvesno ( pa se oni izvinjavaju)user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 613
11.2.2014 17:02:29   
buba m
Vonavoj čestitam! Neka je laka i školska trudnoća. Dobrodošla u trudničke temeuser posted image
Ja sam juče bila na prvom ctg-u. Hvala Bogu sve je kako treba ! Srculence snažno kucauser posted image

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 614
11.2.2014 17:14:29   
Jeltje
IZVORNA PORUKA: Mara1986A ja kao čitam i lepo piše da zbog materice trudnice gube osećaj za ravnotežu... a ja kao " ma daj molim te sad pošto sam trudna sad sam kao ja trapava (ma to ne može meni da se desi)" a onda je sve krenulo malo,malo pa dok radim ispadne mi četka.... pa u toku šišanja ispadne mi češalj neki put po 3 puta... (mušterije me gledaju zbunjeno jer znaju da sam brza,pedantna i okretna)... pa ih opaučim stomakom... ili se na njih naslonim -nesvesno ( pa se oni izvinjavaju)user posted image user posted image user posted image

To je tacno taj trudnicki smotanizam...hahahah...Tesko je priznati, ali tako je. A zbog pomeranja tezista usled povecane tezine postajemo trapave i sklone padu, a kad se na sve to doda i trudnicka zaboravnost...hhahah...onda ispadnemo potpuno neupotrebljive user posted image

Buba m - Bravo za rezulate ctg-a, radujemo se da je sve ok user posted image user posted image

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 615
11.2.2014 17:23:13   
Ushtipak
Dok sve iscitam, ne mogu da upamtim ko je sta pisao, ali nemojte mi zameriti, imam pravu pravcatu trudnicku demenciju!user posted image Bar ja to tako zovem sto sve zaboravljam, ali sve. Rasejana sam za medalju. Mali bebac udara kao da je inspirisan sto ce se roditi u godini konja. Lepo je to, ali ja vise uopste ne mogu da spavam od njega koliko se rita. Valjda ce se izritati sad, pa se smiriti kad se rodi, ako nastavi ovako, necemo spavati nikada ni on ni ja, vidim...

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 616
11.2.2014 17:25:35   
Mara1986
Ja sam juče bila na prvom ctg-u. Hvala Bogu sve je kako treba ! Srculence snažno kuca

Evo ...ti si sad bila prvi put na CTG a 35 si nedelja... a ova mene šalje na CTG na kraju 32 nedelje ubeđujući me da sam 35 nedelja... ovde očigledno i doktori i knjige i u Narodnom Frontu bolje znaju kad sam oplođena od mene i mog muža.... user posted image

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 617
11.2.2014 17:35:37   
anci kv
Maro,slatko me nasmeja
Meni se ta trudnička demencija nastavila i posle porođajauser posted image

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 618
11.2.2014 18:24:33   
Milica cica
Vonavoj dobro nam došla, želim ti lepu i laku trudnoćuuser posted image
LO dobro je da je sve okuser posted image
Buba super za bebanu, drago mi je da je sve ok, vidiš da nemaš razlog za briguuser posted image
Joj Maro pobogu, čuvaj se, srećom pa je sve ipak ispalo dobro na kraju. A što se tiče meseci, ja računam da sam sa punih 36 u devetom.
Ne mogu sad da sew setim šta je još ko pisaouser posted image
Sve u svemu , svima jedan velikiuser posted image

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 619
11.2.2014 18:35:56   
tillia
Jao Maro,pa cuvaj se,mogu misliti kako je strasno bilo!
da,teoretski amnionska tecnost u kojoj je beba izmedju ostalog sluzi za zastitu od fizickih udaraca,ali do koje jacine...

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 620
11.2.2014 18:36:07   
tillia
Jao Maro,pa cuvaj se,mogu misliti kako je strasno bilo!
da,teoretski amnionska tecnost u kojoj je beba izmedju ostalog sluzi za zastitu od fizickih udaraca,ali do koje jacine...

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 621
11.2.2014 18:42:06   
Lepterija
Ko zna, bebe su izdrzljive. Kad sam bila u bolnici, iz hitne su doveli zenu koja je imala saobracajku, udarila je kola otpozadi i ona nabila stomak u volan. Samo je propratili tu noc na patologiji i sve je bilo ok pa je pustili.
Tillia, kako si, kad ides na UZ?

< Poruku je uredio Lepterija -- 11.2.2014 18:43:18 >

(odgovor članu tillia)
Direktna veza do poruke: 622
11.2.2014 18:54:51   
tillia
Lepterija,ok sam sada.Zvacu sutra pa cu gledati za sl.nedelju da zakazem kod moje dr.
Htedoh te pitati jesi ti radila amniocentezu?

(odgovor članu Lepterija)
Direktna veza do poruke: 623
11.2.2014 18:57:55   
moja ciklama
Vonavoj..dobrodošla!

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu tillia)
Direktna veza do poruke: 624
11.2.2014 19:04:02   
17 joka
Ciklamice, samo da te user posted image

Von, divno je videti te ovdeuser posted image

trudnice drage za sve jedan velikiuser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
Šta sve trudnice u Beogradu dobijaju kao p...
Malu pomoć, ali veliku pažnju dobijaju trudnice od pojedinih trgovaca, pekara, a od nedavno i od pojedinih auto-škola u ...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Bake i deke
VVVV

Da li bake i deke kad cuvaju decu postuju vase instrukcije ili zanemare to sto ste im rekle i rade kako oni misle da je bolje?

Rade kako oni misle da treba (28%)

Rade sve kako im kazem (16%)

Kako kad (56%)

Ukupan broj glasova: 99

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here