Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 15:29:27
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: jovana jojo Mamice videla sam da si nesto pisala prednjem i zadnjem zidu a i fundus, to mi nije jasno sta je to? Materica ima oblik kruske naglavacke. Taj najsiri deo je dno materice ili fundus. Posteljica kako odmice trudnoca najcesce ode od grlica u fundus, delimicno prekrivajuci i prednju ili zadnju stranu ostatka materice. To je u sustini onaj deo materice koji ti sad vec gura dijafragmu i pluca.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 15:29:54
|
|
|
|
Jeltje
|
Vonavoj dobro dosla...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 15:44:00
|
|
|
|
pari
|
ja sam prošetala sat i po...divno je napolju...posle sedela malo u parku sa mm...sad odmaram kući, pa uveče dolazi neko društvo... Vonavoj, dobro došla!
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 15:49:19
|
|
|
|
Mara1986
|
Jao, pa to je divno....Imacemo druga koji se zove Vasilije...A mozda se i orodimo...hhahah A mozda je dr pogresno viodeo na uz pa ipak bude i kod vas Vasilisa...hahah....JA sam sigurna, jer sam radila AC... A za kupivinu neslusaj nikog, samo radi kako ti mislis da treba - to je jedino ispravno Dečak je 100% kad sam ja uspela da vidim. Častila sam mm sa 4D ultrazvukom... bilo mi ga je žao pošto jako želi da bude uključen u sve ali zbog posla ne može da stigne na u.z.... pa sam na popustima našla,4d pregled... Ja i dalje kašljem,nisu mi ukinuli ni utrogestan i glukof. i ja stvarno neznam kako ću da se otvorim s'obzirom da mi je rekla da ću utrog. piti do 37 nedelje još me kačila danas na CTG i ja u šoku...jer sam bila ubeđena da se u 9-om mesecu ide na CTG a ona meni "Pa ti si deveti mesec..." ja kažem "nisam jer sam 33 nedelja" a ona ameni "NE TI SI PO NAMA 35 NEDELJA..." (ovde jeb...* lud zbunjenog) još pričam ja sas mog muža kako mi nije ukinula utrogestan i da neznam kako ću da se otvorim za porođaj... iskrivim nogu i poletim niz stepenice tj. omašim zadnju stepenicu i svom srećom dočekam se na kolena i na ruke...(stomak nije ni pipnut HVALA BOGU) ogulila sam se ko siroče telefon otišao na dva dela...a mali je poludeo od tad i udara za sve pare!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 15:56:25
|
|
|
|
Nimfa
|
Jao Maro pa treba da pazis,hvala Bogu pa si uspela da zastitis stomak
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 16:09:36
|
|
|
|
Mara1986
|
IZVORNA PORUKA: Nimfa Jao Maro pa treba da pazis,hvala Bogu pa si uspela da zastitis stomak Još me videla drugarica koja radi 5 lokala od mog pa kad je počela da plače ... a ja kao pribrana pa kad sam s'kapirala kako sam glupača mogla da ... neću ni da pišem (tek sam onda počela da plačem) ali brzo sam se pribrala a mm da precrkne... jer je samo čuo TUP i od jednom veza bila prekinuta.... a ja nedostupna dok se nisam povratila GLUPAČA
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 16:14:59
|
|
|
|
Nimfa
|
Uf Maro sad si me potsetila pre dve nedelje kad je padala kisa zemljana,ne betonirana stazica kojom obicno izlazim iz dvorista(jer je kraci put,a mrzi me ponekad da zaobilazim ) i koja je strma bila je totalno klizava , a ja krenula sa mm kod druga,zaletela se ja precicom i skliznula se samo tako ,malo i dotakla stomak. Mm je prebledeo kao krpa dok sam ja osetila da mi nije nista i pocela da se smejem. Sada kada se setim vise mi je do plakanja
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 16:19:54
|
|
|
|
Mara1986
|
Po nekom pravilu i čitanju ... da bi se beba povredila (NE DAJ BOŽE) majka mora poprilično da se povredi... muka mi je i dok pišem... jer je beba dobro obezbeđena unutra pa se desi često da žene padnu a da ne bude ništa (HVALA BOGU) ... ma ne mogu ni da mislim ...muka mi je i dok pišem... bolje da zaboravimo i uživamo ali sad idem kao patka... polako i sugurno ...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 16:21:13
|
|
|
|
Nimfa
|
Maro a kada je tebi termin posto ti je doca sad pomerio?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 16:23:45
|
|
|
|
Mara1986
|
IZVORNA PORUKA: Nimfa Maro a kada je tebi termin posto ti je doca sad pomerio? Sad stvarno više neznam ... kao što rekoh "je...* lud zbunjenog" ... trebalo bi da mi je termin 4.4.2014... i ja tako i gledam a ona neka gleda kako hoće... i ovako pogode u 5% slučaja...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 16:32:44
|
|
|
|
Jeltje
|
Jao Maro, dobro si prosla...cuvaj se. Mada su zene u trudnoci sklone padovima i smotanosti, ali nije svejedno. Sve je proslo, opusti se sad i smiri se. Ljub
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 16:35:36
|
|
|
|
anci kv
|
Joj bre maro,polako...moja koleginica je u 7.mesecu poletela ispred moje kancelarije,srećom dočekala se na ruke i kolena,hvala Bogu ništa nije falilo bebcu al zato smo mi matori bili istraumirani
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 16:43:43
|
|
|
|
Mara1986
|
A ja kao čitam i lepo piše da zbog materice trudnice gube osećaj za ravnotežu... a ja kao " ma daj molim te sad pošto sam trudna sad sam kao ja trapava (ma to ne može meni da se desi)" a onda je sve krenulo malo,malo pa dok radim ispadne mi četka.... pa u toku šišanja ispadne mi češalj neki put po 3 puta... (mušterije me gledaju zbunjeno jer znaju da sam brza,pedantna i okretna)... pa ih opaučim stomakom... ili se na njih naslonim -nesvesno ( pa se oni izvinjavaju)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 17:02:29
|
|
|
|
buba m
|
Vonavoj čestitam! Neka je laka i školska trudnoća. Dobrodošla u trudničke teme Ja sam juče bila na prvom ctg-u. Hvala Bogu sve je kako treba ! Srculence snažno kuca
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 17:14:29
|
|
|
|
Jeltje
|
IZVORNA PORUKA: Mara1986A ja kao čitam i lepo piše da zbog materice trudnice gube osećaj za ravnotežu... a ja kao " ma daj molim te sad pošto sam trudna sad sam kao ja trapava (ma to ne može meni da se desi)" a onda je sve krenulo malo,malo pa dok radim ispadne mi četka.... pa u toku šišanja ispadne mi češalj neki put po 3 puta... (mušterije me gledaju zbunjeno jer znaju da sam brza,pedantna i okretna)... pa ih opaučim stomakom... ili se na njih naslonim -nesvesno ( pa se oni izvinjavaju) To je tacno taj trudnicki smotanizam...hahahah...Tesko je priznati, ali tako je. A zbog pomeranja tezista usled povecane tezine postajemo trapave i sklone padu, a kad se na sve to doda i trudnicka zaboravnost...hhahah...onda ispadnemo potpuno neupotrebljive Buba m - Bravo za rezulate ctg-a, radujemo se da je sve ok
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 17:23:13
|
|
|
|
Ushtipak
|
Dok sve iscitam, ne mogu da upamtim ko je sta pisao, ali nemojte mi zameriti, imam pravu pravcatu trudnicku demenciju! Bar ja to tako zovem sto sve zaboravljam, ali sve. Rasejana sam za medalju. Mali bebac udara kao da je inspirisan sto ce se roditi u godini konja. Lepo je to, ali ja vise uopste ne mogu da spavam od njega koliko se rita. Valjda ce se izritati sad, pa se smiriti kad se rodi, ako nastavi ovako, necemo spavati nikada ni on ni ja, vidim...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 17:25:35
|
|
|
|
Mara1986
|
Ja sam juče bila na prvom ctg-u. Hvala Bogu sve je kako treba ! Srculence snažno kuca Evo ...ti si sad bila prvi put na CTG a 35 si nedelja... a ova mene šalje na CTG na kraju 32 nedelje ubeđujući me da sam 35 nedelja... ovde očigledno i doktori i knjige i u Narodnom Frontu bolje znaju kad sam oplođena od mene i mog muža....
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 17:35:37
|
|
|
|
anci kv
|
Maro,slatko me nasmeja Meni se ta trudnička demencija nastavila i posle porođaja
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 18:24:33
|
|
|
|
Milica cica
|
Vonavoj dobro nam došla, želim ti lepu i laku trudnoću LO dobro je da je sve ok Buba super za bebanu, drago mi je da je sve ok, vidiš da nemaš razlog za brigu Joj Maro pobogu, čuvaj se, srećom pa je sve ipak ispalo dobro na kraju. A što se tiče meseci, ja računam da sam sa punih 36 u devetom. Ne mogu sad da sew setim šta je još ko pisao Sve u svemu , svima jedan veliki
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 18:35:56
|
|
|
|
tillia
|
Jao Maro,pa cuvaj se,mogu misliti kako je strasno bilo! da,teoretski amnionska tecnost u kojoj je beba izmedju ostalog sluzi za zastitu od fizickih udaraca,ali do koje jacine...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 18:36:07
|
|
|
|
tillia
|
Jao Maro,pa cuvaj se,mogu misliti kako je strasno bilo! da,teoretski amnionska tecnost u kojoj je beba izmedju ostalog sluzi za zastitu od fizickih udaraca,ali do koje jacine...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 18:42:06
|
|
|
|
Lepterija
|
Ko zna, bebe su izdrzljive. Kad sam bila u bolnici, iz hitne su doveli zenu koja je imala saobracajku, udarila je kola otpozadi i ona nabila stomak u volan. Samo je propratili tu noc na patologiji i sve je bilo ok pa je pustili. Tillia, kako si, kad ides na UZ?
< Poruku je uredio Lepterija -- 11.2.2014 18:43:18 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 18:54:51
|
|
|
|
tillia
|
Lepterija,ok sam sada.Zvacu sutra pa cu gledati za sl.nedelju da zakazem kod moje dr. Htedoh te pitati jesi ti radila amniocentezu?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 18:57:55
|
|
|
|
moja ciklama
|
Vonavoj..dobrodošla!
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 11.2.2014 19:04:02
|
|
|
|
17 joka
|
Ciklamice, samo da te Von, divno je videti te ovde trudnice drage za sve jedan veliki
|
Anketa
Koje ime dati?ivancica982Koje vam je ime najlepše?Strahinja (
25%)
Nemanja (
28%)
Relja (
30%)
Bogdan (
17%)
Ukupan broj glasova: 179Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!