|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ]
9.2.2014 22:00:32   
little_one
Hvala draga, nadam se i ja da ce tako nekako biti user posted image Ma samo da bude sve u redu, a bice kako biti mora...

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 476
9.2.2014 22:06:16   
mamica 91
LO user posted image kako si prosla prvi put ? jesu te seckali ? kako se sad osecas ?
Ja vise jedva cekam da se porodim, hormoni mi podivljali skroz na skroz... sama sebi idem na zivce, sve me nervira, svi mi smetaju, haos user posted image

< Poruku je uredio mamica 91 -- 9.2.2014 22:07:00 >

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 477
9.2.2014 22:13:09   
dijana1*
Drage moje samo da vas podsetim da imamo temu o utrogestanuuser posted image

LO verujem da ce drugi put ici brze, ja sam ziv dokazuser posted image

(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 478
9.2.2014 22:24:54   
Jeltje
Cao drugarice,

Evo citam ovo o utrogestanu i ne bih da komentarisme, da ne preterujem jer ima tema o tome...I ja ga stavljam 1*200 uvece, rece dr da stavljam za svaki slucaj, iako u pocetku nisam, niko mi nije rekao...Tek negde oko 20 nedelje sam pocela kada sam rekla da mi je stomak tvrd s vremena na vreme...Nisam pamentna... user posted image

Nego, imala sam od petka uzasne probleme sa kontrakcijama. user posted image U petak sam se jedva vratila iz grada koliko su me mucile, pa juce isto...A danas je vec bolje imala sam ih samo par tokom dana. Bas sam se zabrinula....Moracu do lekara sutra - prekosutra...Mada, mozda mi se i smiri sudeci po ovom danas. Grozan je osecaj kad se grci stomak i javlja se taj uzasni pritisak dole. Da li neko ima slican problem? user posted image

Grl za sve vas user posted image

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 479
9.2.2014 22:26:16   
Jeltje
Maro,

Za sta je taj lek glucophage? Prvi put cujem za njega...user posted image

Ljub user posted image

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 480
9.2.2014 22:45:57   
little_one
IZVORNA PORUKA: mamica 91

LO user posted image kako si prosla prvi put ? jesu te seckali ? kako se sad osecas ?
Ja vise jedva cekam da se porodim, hormoni mi podivljali skroz na skroz... sama sebi idem na zivce, sve me nervira, svi mi smetaju, haos user posted image

Mamice, prvi put isla na indukovan porod, nisam se otvarala pa nekako na kraju uspjela abila je i fina epizotomija...a sad sam prepisano kao i ti....osjecam se kao da sam u deset_om mjesecu a ne da ulazim u osmi...jedva cekam i ja da se porodim....a ujedala bih a sve strane user posted image

Kako nam je drugarica Nunica? Jel ceka bebu nestrpljivo?

Jeltje, i bolje ti je da ne znas za sta je lijek....ovdje ga zene najcesce piju zbog inuzulinske rezistencije, to je jedna vrsta kako ja volim da kazem "modernog dijabetesa" a cesto ga imaju zene sa policisticnim jajnicima....pa bez tog lijeka malo teze zatrudne...to ti je onako ukratko ugrubo...imas temu pa pogledaj ako te interesuje bas...

Dijance, trudnice pocele da dobijaju pecke po prstima za raznorazne pisanije van teme....kad bolje razmislis za sve ima tema, vise ne znam ni sta bi pisala....kako ti je Kole? Ona zajednicka fotka vam jeeeeeeeeeeee user posted image user posted image user posted image

Pred ljeto ima da dogovaramo opet druzenje, da se mamica i ja porodimo pa da mozemo da skitamo user posted image

< Poruku je uredio little_one -- 9.2.2014 22:49:49 >

(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 481
9.2.2014 22:52:26   
Milica cica
Jeltje to što ti se stvrdnjava stomak to su ti pripremne kontrakcije(Braxton-Hicksove) i normalne su imaš i temu ovde, ja ih imam od 20. nedelje ne brini nije to ništa strašno.

Direktna veza do poruke: 482
9.2.2014 22:54:22   
Jole84
Ženskice ne spavate? user posted image
LO kako je Andrea? Ti i mamica imate iskustva,to je u neku ruku dobro znate šta vas čeka,a s druge strane...user posted image
Jeltje draga i ja imam baš dosta stvrdnjavanja stomaka. Čini mi se da bude mnogo jače kad ne piškim istog trena,to zaključila zadnjih dana.

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

Direktna veza do poruke: 483
9.2.2014 22:59:40   
little_one
JOle nekad je bolje da sto manje znas....izucila si temu zatrudnjivanja, a sad mozes da se opustis i da ides na porod nepripremljena skoro user posted image vidjeces i sama, lakse nam se poroditi nego sto nam je bilo zatrudniti, zar ne user posted image

Andrea danas bila bolje, veceras opet turica...al barem mirno spava....ja koma, cekam da joj mjerim temperaturu pa da i ja idem spavati...nocas i danas nista nisam uspjela preklopiti...e na nespavanje se privikavaj onako psihicki....mada sam se ja posteno naspavala pored Andree, mozda sam zato i planirala tako brzo drugu trudnocu user posted image

BH kontrakcije su jako ceste i normalne, javljaju se najcesce kad se dugo stoji ili sjedi....rijetko kad ce biti kad lezite na boku....ogranicite setnje kad nemate gdje da se odmorite usput....

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 484
9.2.2014 23:04:13   
Jole84
Pa da znaš vala,to sam i ja razmišljala,pošto sam zatrudnjivanje debelo izučila,valjda će porođaj lakše da mi prođe bez znanja user posted image
Neko se namuči tamo,neko ovamo,negde mora da zapne user posted image
Bitno da je bolje user posted image
i ja sam danas malo živnula,temp pala,ona me najviše plaši,sad samo još grlo da zalečim.

Direktna veza do poruke: 485
9.2.2014 23:08:34   
Jeltje
LO, hvala na objasnjenju za lek...Nije da me preterano interesuje, nego shvatam koliko stvari ne znam i za sta sve nisam jos cula....Hvala Bogu da mi i ne zatreba. user posted image

Milice, Jole, LO, hvala drage moje...Znam i ja da su to pripremne BH kontrakcije i ne bih se uzbudjivala da nisu bile bas neprijatne i ceste...Jedva se dovukoh do kuce taj dan...zato sam se i uplasila...Cak mislim da ih je bilo na svakih 5-10min...Grozan je osecaj, vise neprijatan. Jole, i ja posmisljam da mi je lakse da odmah piskim, jer pom islim to je od pune besike, ali obicno odem za dzabe u wc, jer ne bude nista...Ali ok, sada je bolje. Nadam se da me nece dalje muciti tako cesto. Danas je zaista bilo podnosljivo...samo par puta.

Ljubim vas sve moje lepotice sa slatkim stomacicima user posted image

PS. Sto neko rece zaista postoje teme za sve...Pa je nekad tesko pisati bilo sta u ovoj uopstenoj temi...Ali meni je ovde najdraze, jer smo sve na okupu i ivek se nadje neko da pomogne, popije kafu, oraspolozi itd...

Direktna veza do poruke: 486
9.2.2014 23:09:39   
little_one
Rekoh ti samo dosta tecnosti i bice to ok...nama je malo zeznuto biti bolestan u trudnoci al sta je tu je....sve se pregura....

Ma vidjeces kako ces uzivati u svojoj princezi...garantujem ti da dobrih godinu dana neces vjerovati sta te je zadesilo, i kakvo cudo imas u rukama...nakon toliko godina blejanja u negativne testove i bete ovo dodje ko svjetsko cudo...pa kad ti kaze mama....ufff...neprocijenjivo...

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 487
9.2.2014 23:12:10   
Jeltje
Ja se porodjaja najvise plasim, valjda jer nemam to iskustvo, pa se sve pitam kako cu ja to. Naravno, mnogo je lakse kad se kroz nesto prodje bar znas sta te ceka i sta mozes da promenis i poboljsas sledci put...Ja se pitam - da li cu doci na vreme, da li cu znati da guram, disem, da li cu znati kad to pocne, koliko boli...bla bla!? Hiljadu zasto, hiljadu zato...user posted image

Zavidim vama koje vec znate sve...user posted image

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 488
9.2.2014 23:15:04   
little_one
heheh nemoj da se plasis porodjaja...sve ce biti ok i definitivno ces stici na vrijeme...a to da li ces znati da guras, kad dodjes dotle, niti ista boli a beba sama ide...dovoljno da se malo napregnes....a babica ce da ti vikne KAAAKI user posted image

Trudnice jeste li prosle skolicu? Meni je ona bila odlicna i puno mi znacila...

CUje li se ko sa VIk? A i Sanjalica se sigurno porodila al ne javlja se....

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 489
9.2.2014 23:22:40   
Jole84
Jeltje da znaš da je ovde slađe,odgovori su brži a dobiješ i ćaskanje s prijateljicama user posted image eto i ja se za te kontrakcije baš plašila ali me devojke ovde smirile.
LO ja sam još u čudu kako me je spasila od vto,a kamoli kad stigne na svet user posted image Čini mi se da sam već na sve muke zaboravila,znaš već kako je.
Što se školice tiče,ja sam propustila prvi čas,a sad kako stvari stoje,pošto sam bolesna ne verujem da ću moći da idem ni na drugi. Ali Lavica mi čuva mesto user posted image

< Poruku je uredio Jole84 -- 9.2.2014 23:24:10 >

Direktna veza do poruke: 490
9.2.2014 23:28:18   
little_one
Obavezno u skolicu...kod nas se dosta radilo o porodu al smo dobili goooomilu savjeta o bebama, i stvarno dosta toga sam primjenila i mislim da nam dobro ide...naravno i na forumu se nadje dosta dobrih savjeta al nekako na casovima u skolici se bolje sve upije....al prava stvar te ceka kad se rodi user posted image

A to sto si propustila prva dva casa, kod nas su prva dva ako ne i tri casa bila posvecena zatrudnjivanju i samom pocetku trudnoce....a tu smo mi eksperti...tako da mozes i nepripremljena na treci cas user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 491
9.2.2014 23:28:53   
degu

IZVORNA PORUKA: little_one

Degu a da pitas koji su sad razlozi za zadrzavanje utrogestana. Mislim, ne otvaras se, sve je u redu, mirujes....mislim da nema potrebe...ali opet ako on savjetuje...

A da li se otvaram to pojma nemam jer mi niko nije pogledao grlić, a ovaj moj dr slabo šta i priča, al mi boljeg državno nemamo, on je zapravo za porođaje super. Ne znam, neću da mislim da nešto nije ok i da čačkam, verujem da je sve dobro i da će biti dobro do kraja.
Jolence, ozdravi nam brzo user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

Direktna veza do poruke: 492
9.2.2014 23:28:54   
Milica cica
Baš se i ja pitam kako se Vik ne javlja...a ni Sanjalica...

Direktna veza do poruke: 493
9.2.2014 23:31:36   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Jeltje

Ja se porodjaja najvise plasim, valjda jer nemam to iskustvo, pa se sve pitam kako cu ja to. Naravno, mnogo je lakse kad se kroz nesto prodje bar znas sta te ceka i sta mozes da promenis i poboljsas sledci put...Ja se pitam - da li cu doci na vreme, da li cu znati da guram, disem, da li cu znati kad to pocne, koliko boli...bla bla!? Hiljadu zasto, hiljadu zato...user posted image

Nove poruke
Jeltje

kad sam prvi put bila trudna, sto se tice porodjaja vodila sam se time da je moj put do spokoja protkan neznanjem, i smatram to najboljom odlukom koju sam donela. o samom porodjaju nista nisam pitala, nista nisam citala i o tome nisam razmisljala. na forumu sam unapred citala teme o dojenju, ishrani, vaspitanju, ali teme o samom porodjaju i epiziotomiji nisam otvarala. u glavi sam se spremala za najgore, a nadala se najboljem. i proslo je hvala Bogu najbolje sto je moglo. ono sto hocu da ti kazem je da je svaki porodjaj prica za sebe i svako ga dozivi na svoj nacin, nekome je uzasno bolno, nekome manje, strah od nepoznatog je potpuno normalan, a posebno strah od bola, ali tim razmisljanjima ces samo sebi otezati, skoncentrisi se na opremu za bebe, uredjivanje sobe i takve stvari, a o porodjaju ces razmisljati na licu mesta i videces sve ce biti super, to je jedini bol koga se ne uplasis jer znas da te boli ne zato sto ti nesto fali, nego zato sto se tvoje pilence sprema da te upozna user posted image

e da, ja nisam isla ni u skolicu za trudnice jer mi je bilo pretoplo i kad je sve pocelo itekako sam skapirala kako treba da disem i na kraju kako da guramuser posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 9.2.2014 23:32:01 >

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 494
9.2.2014 23:32:14   
Jole84
Mico kako si ti user posted image
Degu user posted image tako ni meni ovaj nije proveravao,mene to zapravo najviše i brine. Al ko što kažeš,sve je u redu! user posted image
LO biću najgori đak među trudnicama ako su učile nešto pametno,a još ako je mlad učitelj...user posted image user posted image

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 495
9.2.2014 23:33:08   
VKaja

IZVORNA PORUKA: little_one

heheh nemoj da se plasis porodjaja...sve ce biti ok i definitivno ces stici na vrijeme...a to da li ces znati da guras, kad dodjes dotle, niti ista boli a beba sama ide...dovoljno da se malo napregnes....a babica ce da ti vikne KAAAKI user posted image

tako jee haha user posted image user posted image
i meni je ovako bilo ovako na porodjaju,, user posted image

Direktna veza do poruke: 496
9.2.2014 23:36:27   
pocahontas
nesto sam zeznula citat i ceo postuser posted image
nema veze...

sve vasuser posted image

mi sutra idemo na zlatibor na 6 dana, samo da nas posluzi vreme, jeeeedva cekam! juce mi je bilo bas lose, valjda zbog ovih silnih promena vremena, bas mi je bio pao pritisak pa kontam da ce mi goditi planinska klima....

mazite stomacice!

(odgovor članu VKaja)
Direktna veza do poruke: 497
9.2.2014 23:37:55   
Mara1986

IZVORNA PORUKA: Jeltje

Kreni ti draga u školicu za trudnice ...jako je lepo,opuštajuće i puno korisnih saveta... ja idem 2 puta nedeljno... i možda je glupo što ovo kažem ali ja bre jedva čekam (valjda što neznam tačno šta me čeka) ali uželela sam se spavanja na stomaku... da vežem pertlu.... da čučnem... da potrčim a i da vidim moje sunce milo user posted image ja mislim da ću se ja toliko naplakati od sreće .... ma JOJ! samo da mi bude zrav i da se ne namuči a ja nisam bitna... ipak smo mi žene od prirode pripremljane ranije za ove stvari a i braks. hiks kontrakcije su dokaz za to da priroda ipak radi veliki posao user posted image

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 498
9.2.2014 23:44:12   
degu
E a ja ne moram ni da čitam, gledala sam oko 20 porođaja user posted image
sve znam teorijski, isto tako znam da je svaka žena sve momentalno zaboravila kad je videla bebicu user posted image
Porođaj me ne plaši, znam da mi nema bežanja, moram se poroditi, malo me plaši oporavak posle, al sve će proći user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 499
9.2.2014 23:49:20   
Jole84
Poc lepo se provedi na Zlatiboru,uživancija user posted image user posted image
Degu ti imaš privilegiju user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here