|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ]
9.2.2014 9:04:19   
mika79
Nadam se da će te sinusi brzo prestati, ide lepše vremeuser posted image user posted image za tiker.

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 451
9.2.2014 9:35:39   
jovana jojo
Jutro trudnice, Miko ja ti se pridruzujem zauser posted image

Nedelja pa trudnice nisu toliko aktivne jutros, sigurno se jos izlezavajuuser posted image user posted image

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 452
9.2.2014 9:39:28   
mika79
Može kafica, ja sam stavila utrogestan pa mirujemuser posted image

(odgovor članu jovana jojo)
Direktna veza do poruke: 453
9.2.2014 10:23:49   
Klarita
Ja pijem utrogestan user posted image Ne mogu da ga stavljam, jaooooo, muka mi od toga. Evo, pijem kaficu, pridruzujem se Miki i ostalim...

LO kako nam je lepotica, je l' bolje?

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 454
9.2.2014 10:27:25   
Mara1986
Dobro jutro ja od jutros pijem čaj... probudila se sa ogromnim kašljem user posted image Ja utrogestan pijem jer me mrzi stalno da menjam dnevne uloške ali bolje ga je stavljati zbog želudca jer izaziva kiselinu user posted image

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 455
9.2.2014 10:36:04   
dunja RR
Jutro trudnice drage user posted image

Vidim pričate o utrogestanu, meni je dr ostavio camo večernji, izbacio jutarnji podnevni (stavljala sam ga, nisam pila).

Koliko vi uzimate dnevno, najviše me zanimaju trudnjače posle 20. nedelje?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 456
9.2.2014 10:46:44   
Anoniman
Dunja ja ga koristim ujutru i uvece.Na zadnjoj kontroli rekao mi do 36 nedjelje da cu ga koristiti.Grlic cvrst,3 cm i visoko nosim.Ja tu nisam pametna,ali vjerujem svom dr.

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 457
9.2.2014 10:48:51   
Štetica
Pari pokusaj sa kuhinjskom solju,zagrejes je malo pa u krpu i na celo. Meni od toga zna da popusti bol,a i proplis kapi na malo secera. Mene kad zaboli glava od sinusa(citaj cesto zimi) to mi donekle ublazi bolove.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 458
9.2.2014 11:55:12   
Klarita
Moja terapija je bila 2x1, po potrebi 3x1. Na zadnjoj kontroli mi reko da uzimam jednom uvece (doduse, jes' rekao da stavljam, no ne mogu ja to, kuburim sa candidom, pa mi samo fali dodatno remecenje vaginalne floreuser posted image ) a, po potrebi kad se opteretim ili umorim ubacim sama i ujutru! Za sada funkcionisem sa jednom uvece.

U sredu kad sam radila KKS, rezultati mi zadovoljavajuci, ali mi gvozdje povecano 38,4user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 459
9.2.2014 12:28:05   
mika79
Meni je dr. rekla da je bolje da stavljam, ali kad nisam u mogućnosti da popijem, stavljam ujutru i uveče po 100 mg.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 460
9.2.2014 12:45:50   
Lepterija
Za taj utrogestan su podeljena misljenja. Meni su u Spebu posle VTO, rekli do 14.nedelja ako bude sve u redu. Znate vec da sam ja krvarila i bila u bolnici, moja dr sa patologije je insistirala na vaginalnom stavljanju, cak i za vreme krvarenja. Koristila sam 3x200. Medjutim, posto je stalo krvarenje i ona mi je ukinula, istog je misljenja da je potrebno do 14. nedelje ako je sve u redu. Tako da ga ja uopste ne koristim, sto je za neke nezamislivo s obzirom na VTO i na blizance.
U bolnici sam skontala da ga prepisu zenama i kasnije sa nekim problemima (krvarenja, kontrakcija), ali se prestaje stavljati svakako od 36. nedelje. On ima i neke nezeljene efekte u smislu zadebljanja sluzokoze, pa se teze zene poradjaju, one koje ga koriste do kraja. Meni je nos bio non-stop pun dok sam ga koristila. Secam se da je mojoj sestri narastao i zadebljao se nos. Mnogo je bila smesna jer inace ima mali prcasti nosic. Trebalo je bar pola godine posle porodjaja da se vrati u normalu.

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 461
9.2.2014 15:20:21   
Mara1986
Ja ga od početka koristim 2x dnevno po 200mg i više mi nije jasno do kad ću ga koristiti... jer sam i ja čula da se posle teže otvaraš user posted image a sad sam 32 nedelja još malo 33 ... a još manje mi je jasno do kad ću glucophage da koristim... nekima ovaj lek ukinu do 5 meseca a ja i dalje na njemu... user posted image

(odgovor članu Lepterija)
Direktna veza do poruke: 462
9.2.2014 16:17:54   
jovana jojo
Ja sam njega koristila do pre mesec mozda, i pila sam ga u pocetku 2x1 pa mi je dr predlozio da ga uvece stavljam kao vaginalete jer direktno deluje na matericu a ne ostecuje ostale organe. I on ne bi trebalo da se koristi u celoj trudnoci, makar mi je tako rekao moj dr. Kad sam ga pitala do kada cu ga uzimati rekao je ako se ti dobro osecas i ako nemas bolove u stomaku prvih dana stavljaj po jednu tabletu a ako je i dalje ok stanje izbaci ga ali da ga uvek imam u rezervi i ako me nekad zaboli stomak pri dnu da stavi odmah 2 tablete.

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 463
9.2.2014 17:51:32   
little_one
Pozdrav debelice!

Vidim da se raspravlja o utrogestanu...proslu trudnocu sam stavljala do negdje 14te nedjelje, poslije nema potrebe jer ta kolicina progesterona koja se dodaje u organizam je zanemariva u odnosu na onu kolicinu koje tijelo proizvede, tj posteljica...zasto do 14te nedjelje, jer poslije posteljica u potpunosti preuzme ulogu....a sto se tice porodjaja, da li zbog toga ili zbog mog tijela, ja sam prenijela trudnocu nekih 7 dana nakon termina i tad imala indukovan porod i isto se otezano otvarala....vidjecemo kako ce biti ovaj put, ako krene porod sam i ne bude tih problema, mogla bih da optuzim utrogestan jer ovaj put nisam ni htjela da ga stavljam jer za to nije bilo potrebe...

Sto se tice metformina, (glukofag, siofor, sta vec ima) ista je prica...u obe trudnoce do 13te nedjelje i isto nema potrebe za duze, jer do tada postoji rizik od pobacaja a poslije i ne toliko, mada se mora pripaziti na ishranu, al to vazi i za one pod terapijom i bez terapije tako da dodje na isto...neko ga pije i do dve sedmice pred porod, tako da Maro, ako ti ne ukinu za dve tri sedmice, sama trazi, jer je potrebno da se metformin "iscisti" iz sistema i da ne prelazi u mlijeko. E sad, nedavno sam citala da u svijetu zene piju metformin i za vrijeme dojenja, bez ikakvih posljedica po bebu a i majku ali ipak ne bih se igrala s tim...

Ja nocas nisam bas spavala, Andrea je imala temperaturu citavu noc, danas je bila dobra, ali evo maloprije smo joj mjerili i opet je krenula ka gore...nadam se da cemo barem veceras malo odspavati jer ni danas nismo uspjeli da odmorimo pored nje...

Cujemo se sutra debelice...

(odgovor članu jovana jojo)
Direktna veza do poruke: 464
9.2.2014 18:34:09   
Jole84
Ćao drugarice user posted image
ja sam vam zakasala sa sinusima,krenuli da se slivaju,kašljem ko magare a sinoć imala i temperaturu,nego spustili je prezonjavanjem i tuširanjem. Sva sam skrckana. Možda je i virus,mada ne znam gde sam ga zakačila kad se baš pazim user posted image
Što se utrogestana tiče ja ga koristim 2x200 vaginalno,na početku sam 4,mada mi se smučio baš. Moj dr je protivnik,a ovaj drugi insistira da nastavim,pa sam u nedoumici,ipak koristim i dalje jer mi stvara osećaj sigurnosti (mada što kaže LO,te količine su zanemarljive u ovom periodu jer posteljica proizvodi gomilu progesterona).
Sad ću da iščitam detaljno šta ste pisale user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 465
9.2.2014 18:34:13   
Mara1986
E mene isto brine to čišćenje organizma zbog njega.... jer ja planiram da dojim ( i daću 100% sebe da u tome uspem) ja sam već u par navrata pitala do kad ću ga piti ali su svi u fazonu "neka još malo" da ne dobijem gestacioni dijab. mada je meni šećer super.... u granicama je oduvek i bio...

Direktna veza do poruke: 466
9.2.2014 18:47:51   
Jole84
Maro i meni su izbacili gluformin u 16oj nedelji,mislim da on nema potrebe do kraja da se pije.

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 467
9.2.2014 19:01:16   
Mara1986

IZVORNA PORUKA: Jole84

Maro i meni su izbacili gluformin u 16oj nedelji,mislim da on nema potrebe do kraja da se pije.

Jel si ga ukidala postepeno ili od jednom? I koliko si ga puta pila dnevno? sad sam baš zabrinuta user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 468
9.2.2014 19:04:19   
Jole84
Ja sam ga pila dugo pre trudnoće zbog blage IR i boljeg kvaliteta O,malo pre trudnoće mi je dr smanjila na 1 dnevno od 500mg,tako da sam ostala na toj dozi do 16. nedelje.
Nemoj da se brineš,samo potraži mišljenje još nekog dr user posted image Mišljenja su podeljena kao i vezano za utrogestan.

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 469
9.2.2014 19:13:35   
Mara1986
Koliko ga ja već pijem nesmem ni da pričam a i nebi htela da dobijem ovde off user posted image moraću to da prostudiram....

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 470
9.2.2014 19:22:00   
degu
Maro naša World je pila mislim do nekih nedelju dana pre porođaja, a dojila je bebicu godinu dana, tako da nemoj da se sekiraš.
Što se tiče utrogestana, ja sam i dalje na 2x200mg. Iskreno ja sam se nadala da će mi ukinuti jer ne vidim više koja je svrha, ali moj dr je za to da nastavim. Nisam znala da će mi porođaj zato biti teži, to prvi put vidim user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 471
9.2.2014 20:12:41   
Lepterija
Degu, ne mora znaciti da ce biti tezi, ali utrogestan zadebljava sluzokozu, pa i u vagini te se teze otvara.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 472
9.2.2014 20:16:36   
degu
A ovaj kako je krenuo zadržaće mi utrogestan do kraja, iako nema baš neko logično objašnjenje. Al dobro ko će ga znati, možda se neću porađati prirodno, iako bih želela user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Lepterija)
Direktna veza do poruke: 473
9.2.2014 20:34:11   
little_one
Degu a da pitas koji su sad razlozi za zadrzavanje utrogestana. Mislim, ne otvaras se, sve je u redu, mirujes....mislim da nema potrebe...ali opet ako on savjetuje...

To za teze otvaranje sam cula jos u prvoj trudnoci, da je otezano, i cesto to cujem da se desava...ja sam mislila da nece biti problema samnom jer sam ga rano prestala koristiti tako da ne znam da li je onn uticao na nesto teze otvaranje...vidjecemo kako ce ici ovaj put user posted image

Jole samo dosta tecnosti i bice sve ok...ozdravi nam brzooooooo....

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 474
9.2.2014 21:20:18   
Mara1986

IZVORNA PORUKA: little_one

Degu a da pitas koji su sad razlozi za zadrzavanje utrogestana. Mislim, ne otvaras se, sve je u redu, mirujes....mislim da nema potrebe...ali opet ako on savjetuje...

To za teze otvaranje sam cula jos u prvoj trudnoci, da je otezano, i cesto to cujem da se desava...ja sam mislila da nece biti problema samnom jer sam ga rano prestala koristiti tako da ne znam da li je onn uticao na nesto teze otvaranje...vidjecemo kako ce ici ovaj put user posted image

Jole samo dosta tecnosti i bice sve ok...ozdravi nam brzooooooo....

Draga ti bi trebala sad proći super jer kod druge trudnoće ide lakše otvaranje... tako nas barem uče u školi user posted image normalno ima izuzetaka ali po nekim mojim mušterijama sa drugim su jedva stigle u porodilište user posted image npr. moja mušterija je kod mene zakazala feniranje u 12:00 a depilaciju u 17:00 a porodila se u 12:30 da ti ne kažem da je u porodilište stigla u 12:10 pa ti vidi user posted image nadam se da ćeš i ti proći tako lako... barem ti to želim user posted image

Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Najčešće komplikacije tokom porođaja u Srbiji
Porođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here