Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 8:48:50
|
|
|
|
mika79
|
Maro hvala, videću šta će aplikacija da mi kaže, samo da se ne pojavi četvrta varijanta
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 9:15:31
|
|
|
|
jovana jojo
|
Jutro trudnice, ajde da mi pravite drustvo Juce sam bila kod dr. Nije mi radio ni UZ ni pregled jer sam radila prosli put pregled a UZ sam radila pre 3 nedelje. Juce sam prvi put otisla na CTG u ovoj drugoj trudnoci , za dve sedmice opet radim a tada ce mozda i UZ raditi. Malo me je zbunio kad sam ga juce pitala da li ulazim u 8 mesec on je rekao da sam ja ispunila 8 i usla u 9 mesec. Pitam kako to? On kaze da trudnoca ide do navrsenih 10 meseci, pa sam to posle citala i dok sam radila CTG. Uglavnom sve je ok i to je najbitnije! Primetila sam poslednjih dana kada legnem na ledja da ubrzano kuca srce kao da sam trcala 3 kruga oko parka, uzasno me zamara, ima li to jos koja trudnica? Trudnice
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 9:40:52
|
|
|
|
Milica cica
|
joj ja nikako nisam načisto sam tim mesecima A meni srce ubrazno kuca od početka, to je normalno,povećan ti je volumen krvi i srce brže pumpa
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 10:20:49
|
|
|
|
Klarita
|
Oh, ja duze spavala jutros K ustala u 7h, a mm se zatrcao da je sprema za vrtic zaboravio da je subota Spremali su dorucak i igrali se, a ja ostala u krevet do 9h E, sad, posle dorucka Ja sam u prvoj trudnoci imala strahovite tahikardije, preko 120 otkucaja u minutu Radili mi onda i EKG i jedino sto mi rekli je da ako ne mogu da podnesem popijem verapamil. Podnosila sam dobro. Sad opet osecam, ali otkucaji ne prelaze 110, podnosljivo mi je i dr mi rece da je sve to u redu ako nema povisenog krvnog pritiska. Da kucnem u drvo nema ga. Meni je normalan TA bio 90/60, a par puta mi merili u DZ i 120/80 Ja se ne osecam lose. Dr mi rece da merim dva dana ujutru i uvece, pa da mu javim...sinoc sam merila i bio je 100/60 i 90 otkucaja. Evo, podset_iste me, sad cu da izmerim opet! Izmerila 110/65 93 otkucaja
< Poruku je uredio Klarita -- 8.2.2014 10:27:39 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 10:35:00
|
|
|
|
ivaMark
|
Dobro jutro drugarice, moj herpes se skoro povukao nekim cudom, nije ni bio nesto veliki...nije bilo vodenog mehura Jovana, i meni je tako bilo u prvoj trudnoci... nije bilo sanse da lezim na ledjima..iskljucivo sa strane. Mika79, nemam pojma ni ja koja sam nedelja tacno jer su mi ciklusi bili nepravilni (bilo ih je tri posle prethodne trudnoce) i ne znam ni kada mi je bila ovulacija. Tiker mi bezi nedelju dana od UZ...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 10:45:35
|
|
|
|
little_one
|
Jutro debelice.... Nama Andrea dobila temperaturu nekad oko 3 pa sam sva kao zombi....nisam spavala...mm na poslu a ona konacno zaspala malo a ja nema sanse sad da spavam iako jedva gledam..... Sto se tice mjeseci....mozete pratiti lunarno i kalendarski....lunarno trudnoca traje 10 mjeseci ili 40 nedjelja ili 280 dana a kalendarski traje 9 mjeseci. E sad kako lunarno....pa jedan lunarni mjesec traje 28 dana ili 4 nedjelje pa otud da trudnoca traje 10 mjeseci.....a kalendarski mjesec kao sto znate traje razlicito... Tako da mozete racunati kako volite ja volim da kazem koja sam nedjelja pa nek racuna kako ko hoce
< Poruku je uredio little_one -- 8.2.2014 10:46:09 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 10:48:55
|
|
|
|
Mara1986
|
Ja o neredovnosti mece da ne pricam dobijala sam i na 90 dana:-O ali najbolje se prati velicina trudnoce na pocetku posto u tom periodu bi bebe trebale da se razvijaju isto ili barem slicno a kasnije je sve teze pohvatati jer se razvijaju individualno dokaz za to su razlicite tezine na rodjenju... mada ni aplikacije ni knjige a ni u.z. ne treba uzimati zdravo za gotovo... samo neka trudnoca ide u pravom smeru.Ja tek sad pijem kafu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 10:55:29
|
|
|
|
Mara1986
|
Ili lepo kupite knjigu "Sta da ocekujete kad cekate bebu" ja je dobila na pokloni da nije nje... posle onog spontanog zavrsila bi u ludnici... na pocetku sam se oko svega cimala... a citajuci nju nasla sam mir i pocela da uzivam u trudnoci :-)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 11:01:53
|
|
|
|
ivaMark
|
IZVORNA PORUKA: Mara1986 mada ni aplikacije ni knjige a ni u.z. ne treba uzimati zdravo za gotovo... samo neka trudnoca ide u pravom smeru.Ja tek sad pijem kafu slazem se, prijatna kafa.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 11:04:07
|
|
|
|
mika79
|
Maro ja ne smem puno da čitam, jer znam da se zabrinem oko svake sitnice, ovako čitam rr pošto me ona opušta, verujem dr. i dalje ne istražujem. Na prošlom uz dr. u izveštaju napiše bez tunelizacije i to u onom delu gde su anomalije, ja ukucam na google šta je to kakva sam ja tumačenja pročitala mislila sam da će odmah morati serklaž da mi rade i svašta nešto. Piram dr. na sledećem uz ona kaže to je ok. Verujte mi ja ni horoskop ne čitam jer sam par puta pročitala lošu prognozu i nisam mogla da otrgnem misli.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 11:18:23
|
|
|
|
Milica cica
|
mika bolje je ne čitati ništa, pogotovo ko je sklon da onda sastavlja kojekakva scenarija u glavi, ja sam prva takva i odma razvijam filmove i još više se tripujem, zato sam batalila čitanja, tu su dr i oni brinu o tome, ako kažu da je ok onda je ok
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 11:59:15
|
|
|
|
lavica28
|
Dobro jutro, dobar dan trudnjace, i ja spavala do 10h juhuu, ali zato ustala u pola 7 bebac bio gladan i nazad u krevet. Mm i dalje ima temperaturu i kaslje, nadam se da ce ga proci i da necu i ja zakaciti sve to.. Prijatna vam kafa a i cokolada nekima, ja od pocetka trudnoce ne mogu da je jedem, pojedem jedan red i tako me muci a toliko sam bila zavisnik od svih slatkisa! Ali ovaj beban ih zasigurno ne voli!! Jovana jojo sto se tice otkucaja srca, i ja kada legnem na ledja osecam da mi srce brze kuca, mada sve vise ne mogu ni na kratko da lezim na ledja, nekako me i stomak i kicma zaboli. Sto se tice pritiska, i ako nisam meteoropata, primetila sam bas kad se menja vreme meni padne pritisak, boli glava, uhh bez veze. Jole i ja kao i ti, nista bas ne znam toliko, i saznajem ovde od nasih rr drugarica i bas im hvala!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 12:20:56
|
|
|
|
Lepterija
|
Dobar dancic! ja nesto nocas nisam mogla da spavam. Bila sam sama na RR pa mi se posle pridruzila i Lavica28 (videla sam te :). Dobro je sto ponekad ne spavam jer stvarno ove moje bebe samo nocu tamburaju i tad ih oset_im, danju se smire. Mika,bolje bi bilo da si pitala za tunelizaciju. Ako je ima, to je otvaranje grlica. Ja sam OK, osim sto me sa desne strane uzduz bolucka, kao po liniji od jajnika do visine pupka. Nadam se da to nije nista. Negde sam procitaal da kroz matericu desno nesto prolazi (ne znam sta) pa zato s desne strane vise oset_imo bolove. Za te lazne BH kontrakcije, ja ne znam kako izgledaju, a citam da bih ih vec mogla osecati. I da i ja imam tahikardije katastrofa, pogotovo kad me nesto naglo probudi. Imala sam ih i ranije, tako da sam navikla na njih. Meni je oduvek puls oko 90.
< Poruku je uredio Lepterija -- 8.2.2014 12:22:32 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 13:15:51
|
|
|
|
jovana jojo
|
Dobro je znaci nisam jedina... Milice kako tvoja trudnoca, secam se kad si mi rekla da su kod tebe dvojke i da bas nemaju puno prostora da se gicaju i mislila sam da ce moj bebac smanjiti sa ovim kad malo poraste jer ce imati manje prostora ali ne, isto mi je Karlita blago tebi, lepo si se naspavala a i nisi morala spremati dorucak . Ja dosta slabije spavam ovih mesec dana. LO i ja sam juce isla po moju devojcicu u vrtic nesto je boleo stomacic i kod sam je odvela kod dr rekla mi da ima upalu grla i da je dosta naduvena, a cujem od ostalih roditelja iz vrtica da se zale da je opet neki visus zavladao. Hvala bogu kad moja nema temp, pije sirup za grlo i probiotik. Vreme nas unisti... Lavice meni je na pocetku bio pritisak nizak a sad sad mogu reci da se popeo na normalu, pre je znao biti 90\60 a juce kad mi je merila sestra je 125\70. I tezinu sam merila juce, 15kg sam se do sada ugojila Sto se tice citanja knjiga ja imam enciklopediju za trudnocu i negu bebe ali je u ovoj trudnoci nisam 3 puta uzela procitati, vise citam po RR ili netu kad me nesto zanima, a i sa dr razgovaram on mi moze sve lepo objasniti...
< Poruku je uredio jovana jojo -- 8.2.2014 13:17:55 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 14:34:03
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: jovana jojo meseci, pa sam to posle citala i dok sam radila CTG. Uglavnom sve je ok i to je najbitnije! Primetila sam poslednjih dana kada legnem na ledja da ubrzano kuca srce kao da sam trcala 3 kruga oko parka, uzasno me zamara, ima li to jos koja trudnica? Trudnice Ovo ja htedoh danas da napišem, nekad mi baš smeta, čak mi se dešava da mi čitav stomak pulsira, pa sam našla da beba nalegne na trbušnu arteriju valjda pa zato, tačno kad promenim položaj i to prestane. Miko obično ako imaš redovne cikluse računaš po datumu poslednje M. Jolence, ne brigaj, te lažne kontrakcije kreću od 20. nedelje, pripremaju matericu polako.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 15:49:33
|
|
|
|
Milica cica
|
jojo gicaju se one, naprave sebi mesta, nekad imam osećaj kao da mi miš protrči ispod kože
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 17:06:56
|
|
|
|
Mara1986
|
Kako god meni je vala ova knjiga pomogla a po netu ne istražujem zato što tamo bukvalno nađeš sve i svašta ... posebno negativne stvari a imam i tu enciklopediju ali nije mi baš od koristi .... kad doktorka kaže da je sve super ja je i nepitam ništa više ... niti gledam rezultate...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 18:18:18
|
|
|
|
Mille
|
Ja bas svasta citam, ali ne verujem svemu. Naisla sam na gomilu gluposti u toj knjizi Sta da ocekujete...i sve ono sto mi je delovalo nerealno stavila sam prst na celo i zapitala se. A pored google-a imam i svog pametnog momka lekara koji jako puno cita i voooliiii da razmislja logicno, kao i ja. Mislim da se treba informisati jer onda cemo znati i sta treba pitati lekare. A nikad ne bih verovala samo lekarima jer i oni cesto izgovore i sta treba i sta ne treba. HB kontrakcije se javljaju od 6. nedelje trudnoce. Neko ih oseti ranije, neko kasnije. Neko ih cesto i ne osvesti, jer umeju da budu vrlo suptilne. U svakom slucaju to nisu lazne kontrakcije kako ih zovu. One sluze da pripreme matericu za finalni dogadjaj.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 19:09:44
|
|
|
|
jovana jojo
|
Maro svako drugacije razmislja ja sam vise za neki lep roman da citam lakse mi je kad na RR iznesem ono sto mi nije jasno i nacice se makar jedna trudnica da je imala nesto slicno pa mi je samim tim lakse kad znam da nisam jedina Milice bas vala kao mis lepo si opisala, nogice i rukice sitne pa samo siju
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 19:54:43
|
|
|
|
Mara1986
|
Pa dobro kao što rekoh kako ko želi meni ova knjiga odgovara i volim da pratim šta se kad dešava uglavnom ne volim da se opetećujem preterano.Kod prošle jesam čeprkala sam po svakom nalazu i pretraživala internet i za naj sitnije detalje i prošla je tako kako je prošla u ovoj uživam i pomažem drugima koliko mogu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 8.2.2014 19:58:23
|
|
|
|
Mara1986
|
IZVORNA PORUKA: Milica cica jojo gicaju se one, naprave sebi mesta, nekad imam osećaj kao da mi miš protrči ispod kože To su prelepi trenuci ja ih stalno čekam i pratim... samo ja imam jednu guzu koja se stalno trti inače nas dve imamo isti termin za porođaj
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 9.2.2014 8:27:04
|
|
|
|
mika79
|
Trudnice ko je za
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 9.2.2014 8:37:20
|
|
|
|
pari
|
dobro jutro ja evo napravila limunadu...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 9.2.2014 8:44:24
|
|
|
|
mika79
|
Pari kako si draga, tiker ti se ne prikazuje.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 9.2.2014 9:00:42
|
|
|
|
pari
|
dobro sam, malo me sinusi bole, ali je to standardna boljka... sad sam napravila novi tiker
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta sve trudnice u Beogradu dobijaju kao p...Malu pomoć, ali veliku pažnju dobijaju trudnice od pojedinih trgovaca, pekara, a od nedavno i od pojedinih auto-škola u ...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Koje ime vam je lepseSasa.PKristijan (
27%)
Filip (
73%)
Ukupan broj glasova: 149Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!