|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
5.2.2014 19:57:53   
anajid
Superm ,kod tebe koliko vidim zelja za trecim detetom nije diskutabilna.Finansijski razlozi su opet nesto drugo,to ti i tm najbolje znate.

Nama su Aptamil (dupli) i pelene (duple) veliki izdatak mesecno.Dakle velika je razlika kad je troje razlicitog uzarasta nego blizanci kao sto je kod nas slucaj.Ovo se odnosi na trenutno dok su mali,posle kad porastu svakako ce biti isti troskovi kao i sa trooje dece razlicitog uzrasta.Uh,ne znam da li ste me dobro shvatile.

U principu vecina mama ovo pitanje sebi postavi zbog finansijskih,stambenih....problema.

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 251
5.2.2014 20:11:45   
jovicaa
superm sta da ti kazem... ti znas najbolje sta je za vas najbolje..
a taj finansijski momenat je i meni najveca prepreka, najveci strah. mm se toga recimo uopste ne plasi, kao bice svega... a ja ga pitam, kako, gde, kada?

don't shit where you eat :))

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 252
5.2.2014 20:13:12   
Torbica

IZVORNA PORUKA: Torbica

Jovice, finansije? Vidi, bez neke lazne skromnosti, moja deca su sva bili na mom mleku, ja iskreno ovo trece nisam osetila, sto se finansija tice.
Peace, vrtic? Pa besplatan je za trece dete! Plus jos sto sva deca kad krenu u skolu imaju besplatne pokazne karte, ulaznice za bazen....ne znam da li ima jos nesto, uglavnom, iskreno, nikad mi finansije nisu bile u glavi, oboje radimo, sa odlicnim platama, tako da je to nama marginalna stvar. U svojoj kuci, sami, bez kredita.
E sad, fizicki, opet, moja sreca sto su mi decaci daleko manje zahtevni od cerke. Ona je ta koja stalno trazi paznju i stalno se bori za svoje parce sunca i najvise se sa njom bavim. U svakom smislu. Daleko mi je lakse sa njima dvojicom. Bebac mi je andjeo. Dok je bio beba, spavao je za medalju, sad kako je uveliko na svojim nogama, priheftao se njima i tu je sta god da oni rade. Cerka nekad zbrise, nekad ne, ako bi da se igra sama, zbrise na krevet na spratu i ima tamo svoje carstvo princeza i kojecega.
Meni je sa dvoje pesma, bukvalno, kad mi neko jedno od dece uzme, bilo komsinica, deda, baba, ko god, ja sam blazena. Ovo trece zna da zaguzva u smislu - jednom se piski, jedno je gladno, jedno se ispolivalo pa imam povremeno situacije da balansiram, sta je prioritet. I mala razlika medju decacima. Mada, kad ih spakujemo uvece u krevete, pa im gledam i ljubim obrascice, najsretnija sam na svetu. bez obzira sto imam non stop vesa za pranje i sto se desi da operem i dve masine za sudove od 12 kompleta. Razlika jeste ali ja bih uvek ovako uradila, kao sto smo i zeleli, da rastu zajedno i budu drugari, svo troje. Ni ja neisam imala godine za cekati. I sad mi kazu, ma imaces ti jos, super se organizujes i sve.... Ne, mislim da je to to, ovo mogu da iznesem i aktivno da se bavim svima. To je moje iskustvo. Plivamo! user posted image

Superm, evo moga iskustva. user posted image Za cetiri godine sam rodila troje. Spojila drugo i trece - trudnicko na porodiljsko. Bebac je bio 9 meseci kad sam ostala sa trecim trudna. I opet bih tako. Jer da nisam, ne verujem da bih se odlucila kasnije, zbog godina. Ovako od 30-34 god i ja zavrsih tu pricu. Sad vec imam 36.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 253
5.2.2014 20:56:56   
superm
hvala, puno... Torbice, divno je sto tako uzivas sa decicom. Ija uzivam sa svojih dvoje, i zato i zelim jos jedno....user posted image moram jos malcice da sacekam jer sam imala vec dva carska 1. pre osam godina, drugi pre osam meseci...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 254
5.2.2014 21:04:05   
superm
ima li jos nekih misljenja mama koje imaju troje dece?

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 255
5.2.2014 22:10:58   
New Mom
Ja cu imati za koji mesec.user posted image Kod mene finansije daaaleko od sjajnih i realno uopste ne znam kako ce mi izgledati zivot ni do kraja ove godine recimo, al sam se trudila da potisnem to i da razmisljam samo da li zelim trece. A zelimo i bio nam je plan oduvek. A ja mrzim da remetim planove.user posted image
Svi u okolini su u fazonu "ala ste hrabri", ali ja gledam na to da li si potpuno spreman. Jer ako ulazis u to polovicno siguran da zelis, nije to to (za bilo koje a ne samo trece dete).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 256
5.2.2014 22:32:22   
MTS064
Ja poludim kad cujem da racunaju dal imaju dovoljno sredstava za trece dete?! Pa vagaju, pa mere, pa racunaju...

Da sam cekala idealno-savrsene uslove, ne bih imala ni jedno dete. Zato jer takvi uslovi ne postoje.

Pitanje je koliko je samo jaka ljubav i zelja za trecim a ne koliko je debeo novcanik.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 257
5.2.2014 23:30:08   
dijana1*
Zelim trece i ubedila sam muza da i on zeli user posted image
Jedva cekamuser posted image

(odgovor članu MTS064)
Direktna veza do poruke: 258
6.2.2014 7:35:05   
Anck Su Nmaun
Ja ne smem da citam Torbicine postove u ovoj temi user posted image odmah pozelim trece user posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 259
6.2.2014 8:43:29   
superm

IZVORNA PORUKA: New Mom

Ja cu imati za koji mesec.user posted image Kod mene finansije daaaleko od sjajnih i realno uopste ne znam kako ce mi izgledati zivot ni do kraja ove godine recimo, al sam se trudila da potisnem to i da razmisljam samo da li zelim trece. A zelimo i bio nam je plan oduvek. A ja mrzim da remetim planove.user posted image
Svi u okolini su u fazonu "ala ste hrabri", ali ja gledam na to da li si potpuno spreman. Jer ako ulazis u to polovicno siguran da zelis, nije to to (za bilo koje a ne samo trece dete).

New Mom, ti si zena zmajuser posted image !
U pravu si...sto kaze ona reklama- ili jesi ili nisi lav...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 260
6.2.2014 8:44:29   
superm
Dijana, kolika je razlika u god izmedju tvoje dece?

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 261
6.2.2014 8:55:38   
dijana1*
Jedno ima 3 g i 8 meseci a drugo mesec ipo dana.
kada predjes preko mog imena pojavi se ticker pa mozes da vidis.
Mozes i ti da ga napravis. Imamo temu kako se napravi tickeruser posted image

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 262
6.2.2014 9:08:04   
superm
Kod mene je veca razlika. 7 god razlike izmedju moje dve sreciceuser posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 263
6.2.2014 9:42:57   
Peace*

IZVORNA PORUKA: MTS064

Ja poludim kad cujem da racunaju dal imaju dovoljno sredstava za trece dete?! Pa vagaju, pa mere, pa racunaju...

Da sam cekala idealno-savrsene uslove, ne bih imala ni jedno dete. Zato jer takvi uslovi ne postoje.

Pitanje je koliko je samo jaka ljubav i zelja za trecim a ne koliko je debeo novcanik.

Ne mogu da se složim sa tobom.
Naravno da je ljubav i želja prva i osnovna stavka, jer ako toga nema, treće (pa ni prvo) ti ne treba.
Ali ja smatram da su roditelji sa malim primanjima koji rađaju i treće sebični. Nadam se da se niko neće uvrediti, samo sam iznela svoje mišljenje.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu MTS064)
Direktna veza do poruke: 264
6.2.2014 9:54:46   
jovicaa
finansije jesu jako bitne, ali mogu biti i prolazne.
to sto sada neko ima dobar posao, ne znaci da ce ga imati i sutra, moze ne daj boze i da nam izgori stan, ili da se razbolimo pa da ne budemo tu za nasu decu... mislim samo teoretisem, ali ako realno razmisljas o finansijama, one nikad nikome nisu sigurne, tako da bi najbezbednije bilo da se deca uopste ne radjaju, sa tog aspekta gledanja.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 265
6.2.2014 9:58:27   
Verolina

IZVORNA PORUKA: Peace*

Ali ja smatram da su roditelji sa malim primanjima koji rađaju i treće sebični. Nadam se da se niko neće uvrediti, samo sam iznela svoje mišljenje.

Ja ne bih rekla sebicni, ali bih definitivno rekla nepromisljeni.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 266
6.2.2014 9:58:52   
Olga75
ma jeste da pare ne traba puno da uticu na odluku
ali , imas troje - cetvoro dece i neka osrednja primanja , zivis u gradu gde nema nikakav fakultet a sva deca jedno - drugom do uveta i sva pametna i hoce da studiraju
i sta onda ?
sve da su sva na budzetu i u domu nema za sve user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 267
6.2.2014 10:07:08   
Peace*
Dobro maco, teoretisati možemo, ali ja recimo nikada ne bih rađala treće da ja nemam posao a muž ima minimalac. A svaki dan u BLICu možemo čitati da ljudi to rade, i meni to nikako nije jasno.

Tasha

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 268
6.2.2014 10:11:52   
serpica

IZVORNA PORUKA: Verolina

IZVORNA PORUKA: Peace*

Ja ne bih rekla sebicni, ali bih definitivno rekla nepromisljeni.

user posted image user posted image user posted image sta podrazumevate pod niskim primanjima?

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 269
6.2.2014 10:19:39   
Peace*
Nije bitno šta ja mislim pod niskim primanjima.
Prosto, možda je tvoj standard "šta pružiti" detetu drugačiji od mog, pa su možda tvoja visoka primanja za mene niska.
Ne znam dal me razumeš. Svi se mi razlikujemo. Olga je rekla suštinu na šta sam ja mislila.
Najmanji je problem roditi dete. Često žene kažu "Pa sve mi je ostalo od prvog", jeste, i daj Bože da vam sve ide po loju, meni nije išlo. Ostalo mi je garderobe, krevetac i sl, ali me snašlo nešto drugo: specijalno ad mleko, limenka u srb 2500din, traje 4 dana kada beba jede samo to, uljana kupka za 7 dana 2500din, emolijentna krema za mesec-dva (ne sećam se koliko nam je trajala) oko 2000din... To definitivno nije nešto što si planirao, nisi kalkulisao, i ako imaš minimalna primanja, šta tad!? Neću da mračim, većini ljudi se to prosto ne desi, i iskreno mi je drago da je tako, ali treba stvari posmatrati malo šire. Samo biti realan.
I opet ćemo se vratiti na ono da ako tako gledaš nikada nećeš roditi ni prvo...

Tasha

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 270
6.2.2014 10:24:35   
Verolina
Serpi, ja tu podrazumevam primanja koje ne mogu da potkrepe osnovne zivotne potrebe deteta.
Primer, muz koji ima nisku i neredovnu platu, pa se onda i struja ne moze platiti redovno, pa dodju da ti je seku, a ti sa tri deteta u kuci..A onda dete krene u skolu, a ti moras da pozajmis pare da mu kupis sveske. Pa te onda dusa boli jer svi drugari idu na ekskurziju, a ti ne mozes da platis, a dete place jer hoce da ide. Mislim, to su sve okolnosti koje ja ne bih volela da vidim ni kod koga. jer realno za odrasle me boli uvo, neka jedu kacamaka svaki dan, ali za dete mora da bude svega (i pri tom ne mislim na markirane patike svakog meseca). I onda se postavlja pitanje-ako imas novca da pruzis lep zivot jednom detetu, pa tu proguras i drugo (uz malo stiskanja), zasto se onda ljudi odlucuju na trece kad ne mogu da mu priuste nista.
Najplasticniji moguci primer je iz moje okoline-kucica od 50 kvm,samo muz radi za platu od 30000 troje dece jedno drugom do uveta i cetvrto na putu. Serpi, nista ne mogu da im priuste. U lokalnoj prodavnici kad majka krene sa njima nastane haos. Oni vriste hoce cokoladu, onda im komsije kupuju jer mati nema. Mislim, sta da kazem kad je ona jednom rekla da oni hoce petoro dece. A ko ce da ih postavi na noge?
Moje misljenje je da se za prvo, mozda cak i za drugo ne razmislja o finansijskom momentu, ali za trece je svak nepromisljen ako o tome ne promisli.
Radjas trece i nemas cokoladu da mu kupis?! Ja to zovem nepromisljenim.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 271
6.2.2014 10:26:54   
Tiziana
Ja se poptuno slazem sa Verolinom, Olgom i Peace.

Mozda se malo banalizuje ta prica oko novca i radjanja dece. Poenta svega je da za svu tu decu u zivotu treba nesto stvoriti. Treba im omoguciti ako je nekako ikako moguce da ne budu jednog dana podstanari, da mogu da studiraju sta hoce,da mogu da odu na more i jos pregrst drugih stvari, a da to nije od ptice mleko i prepelicja jaja, vec nekek sasvim obicne,normalne stvari.
Vremena jesu grozna,ali nekako,bar je to moje misljenje, svaka generacija bi trebala da 'stvori' vise od one predhodne..AKo nama nasi roditelji nisu imali da ostave stan,onda cemo se mi potruditi da bar mi nasoj deci ostavimo. Ne znam da li uspevam da prenesem ono sto zelim da kazem,ali poenta cele price nije samo ako ima za dvoje,bice i za troje. BIce, naravno,jer mora da bude,ali tu se prica ne zavrsava..

Ali opet podvlacim,svako ima neki svoj stav i treba da radi onako kako oseca i misli da treba i da u svemu tome bude srecan i zadovoljans svojim zivotom.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 272
6.2.2014 10:28:57   
jovicaa
pa da, jako je diskutabilna tema i ne moze se izneti nikakav konacan zakljucak...
finansije su jako bitne, pa naravno, ne moze se ziveti od vazduha, niko ne moze da zanemari finansijski momenat i kaze, ma samo radjajte, bice svega. barem ja tako mislim...
ali ako imas perspektivu za bolje, sto da ne.
evo recimo mi u zru imamo visoku skolu i fakultet, sa raznoraznim smerovima. ali ja opet ne bih volela da jednog dana dete moze iskljucivo da studira u zru, a zeli nesto drugo da upise...
mada po meni predodredjeni za uspeh, ce naci svoj put za uspeh, bitnije mi je sta mu ostavis u glavi, nego da mu nesto preterano puno pruzis finansijski, u to sam sigurna.
generalno je tesko podvuci crtu i reci to i to je normalno, to i to nije.
zato je serpicino pitanje jako dobro, sta su dobra primanja, sta se pod tim podrazumeva. po mom misljenju 90 posto nas ovde nema zaista dovoljna primanja.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 273
6.2.2014 10:30:52   
serpica
Evo dacu vam svoj primer kako sam i kako i dalje uspevam da uskladim sve,mozda nekoj mami bude od koristi:
1. ako dobro cuvate garderobicu od starije dece moze dosta da vam pomogne za najmladje,tu je i paket od grada sa solidnom garderobicom a sigurno cete da dobijete i nesto kad dodju da vide bebu,znaci kupite za pocetak minimalno.
2. Prasak za ves,omeksivac kupujte u veleprodajama na akciji recimo ja kupujem prasak od 12kg za 900 din i traje mi skoro 4 meseca
3. Potrudite se da sacuvate svoje mleko u slucaju da ne dojite uzmite za pocetak jeftinije ad mleko mozda ga prihvati bez problema a napredovace isto kao i sa skupljim. ( Impamil mleko 400gr 420din)
4. Kad beba pocne da jede jeftinija varijanta je da sami spremate nego da kupujete,od 4.meseca beba moze da jede skor sve povrce tako da recimo od 1kg krompira,1 kg sargarepe,1 kg spanaca, 1 kg pirinca u kombinaciji imate rucak ili veceru za skoro ceo mesec, od 1 kg jabuka, 1 kg breskvi i 1 kg banana imate dorucak za skoro ceo mesec,tu i tamo kupite pirincane i kukuruzne pahuljice koje opet mozete naci na akciji po ceni od 250 din za kutiju a traje vam 4,5 dana. Kad beba napuni 6 meseci moze da jede sve vrste mesa sem svinjskog tako da recimo 1 kg junetine ili teletine,1 kg pileceg mesa moze da vam popuni rucak za taj mesec,tu su i supice od povrca..
5. Sto se krupnije opreme tice ( krevetac,kolica,hranilica,sediste) ako vam nije ostalo od starijeg deteta mozete da pozajmite
6. Roditeljski dodatak za trece dete je 10500 din mesecno,pomoc za nezaposlene porodilje oko 50000 jednokratno,mnoge opstine za trece dete daju 120000 din pomoc kao i 3000 do 50000 din pomoc porodicama sa najnizim primanjima.Tako da se malo potrudite i uzmite od drzave sve sto vam nudi.
Ovo je moje licno iskustvo jer nemam stalan posao,uhvatio me zakon o radu da nesmeju da me otpuste dok mi traje porodiljsko te imam sigurna primanja do jula 2015god, muz ima malu i neredovnu platu ali se ja trudim da na sve nacine ustedim i priustim deci najosnovnije.Imam malu pomoc sa strane koja mi znaci ali sam se i mnogo toga odrekla u korist svoje dece,ponekad ustedim vise negad manje ali eto primera radi uz malu pomoc moja deca svake godine idu na more nije neka ekskluziva ali meni je to prioritet jer deci mnogo znaci,ne kupujem cizme od 7000 din i maskaru od 2000 ali zato tih 90e daz za ranu rezervaciju i onda odvedem decu na more.
Izvinjavam se na off-u....

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 274
6.2.2014 10:37:37   
jovicaa
serpice, ja znam da bih sada mogla da im pruzim sve sto im je potrebno. i cokoladu i more i hranu i odecu, da sve bude normalno.
(cak i ako ne zavrsim faks uvek mogu negde da se zaposlim i zaradim 25000-30 000 din). uz mm-ovu platu bi sa tim mogli da izvucemo neku normalu, verovatno. ne znam da li ce jos skakati cene.
mene vise brine sta ce biti kada malo porastu, pa budu imali mnogo vece prohteve, tada neki delovi garderobe nece moci da se naslede, zelece lupam, dobar kompjuter, mobilni, ekskurzije, na more sa skolom recimo, neke privatne casove, a da ne pricam o studiranju... e ja se pitam sta ce biti tada.
dobro eto nadam se da cemo mm i ja sa fakultetskim diplomama, moci da imamo dovoljno dobro placene poslove da im to priustimo... ALI da li cemo...

< Poruku je uredio jovicaa -- 6.2.2014 10:38:24 >

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here