|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel...
21.1.2014 14:55:27   
Lepterija
Pozdrav zene, ja malo poranila kod vas po savet, tj.misljenje jer ste u starijem razredu. Nocas mi se piskilo svaki sat. Kontam da je neki bebac naseo na besiku pa ne popusta. Krenem danas do grada, osetim blagu bol po dnu stomaka, oko jajnika i kad hodam imam osecaj da nesto vuce sve iznutra kao da ce ispasti napolje i bol mi se spusta u butine, desnu vise. Da li da se brinem s obzirom da sam u petak bila na dopleru u Nisu i sve je bilo ok ili se samo neki bebac tako namestio?

(odgovor članu Nimfa)
Direktna veza do poruke: 426
21.1.2014 15:13:10   
Nimfa
Pozdrav Lepterija,ja sam pre mesec dana imala takav osecaj i bol u donjem delu ali je sve bilo u redu doca mi je rekla da sam imala malu infekciju zbog prehlade i dala mi vaginalete pa je proslo. Bol u nogama imam i sad to je zbog manjka kalcijuma i magnezijuma . To je ono sto ja mogu da pomognem mada je bolje da opet potrazis strucniji savet , cisto radi predostroznosti user posted image

(odgovor članu Lepterija)
Direktna veza do poruke: 427
21.1.2014 15:17:59   
Ushtipak
Lepterija, daj urin na kontrolu, to ne kosta mnogo, a i nije komplikovano. Cesto mokrenje moze od polozaja bebe, a moze i od infekcije. Da li unosis dovoljno tecnosti?
Sto se tice osecaja "kao da ce nesto ispasti", meni je ginekolog rekla da se javlja zbog tezine, ako je beba velika, a kod tebe su dve, pa moze da bude i to. Savet je da se prilegne par sati.
Sto ne pozoves Halobebu? Mene uvek smire i sve mi lepo objasne, a i strucnije su od nas user posted image

(odgovor članu Nimfa)
Direktna veza do poruke: 428
21.1.2014 17:49:46   
Jole84
Lepterija i ja vrlo često piškim,noću naročito,čini mi se da ustajem na po pola sata,a ok mi je mokraća,pretpostavljam da je to od položaja bebe,ko što kažu devojke.
Ipak proveri urin,da budeš mirna.
Vidim da su mnoge trudnice juče slavile (moj imendan user posted image user posted image ),pa vam čestitam sa zakašnjenjem,sve najbolje user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Ushtipak)
Direktna veza do poruke: 429
21.1.2014 18:21:05   
Nimfa
Hvala Jole84,takodje tebi srecan imendan :-)

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 430
21.1.2014 18:23:30   
Milica cica
Lepterija i ja često ustajem noću, i imam često taj pritisak dole, to je normalno, pogotovo kod nas duplica, rastu bebani.
Žene kada ste vi počele kupovati stvari za bebe? Sve čitam žene u 28. 29. nedelji već imaju sve spremno, a ja još ništa nisam kupila. Jesam previše opuštena? Vik? Ti si mi duplica šta misliš? user posted image user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 431
21.1.2014 19:30:15   
viking
Mico, ja sam skoro sve dobila, a ovo što sam kupila kupila sam negde oko 32. nedelje. Ipak, moj ti je savet da ne ostavljaš sve za poslednji čas jer ćeš biti mnogo teška, sve će te boleti, neće ti biti do šetnje po radnjama uopšte. Što se mene tiče, slobodno počni s kupovinom.
Ako si sujeverna ili imaš neki drugi razlog zašto misliš da ti je rano, mnoge radnje prihvataju rezervacije pa možeš da odeš sada, rezervišeš šta ti se sviđa a onda kupiš za mesec dana.
Imaj na umu i to da kad sve kupiš, treba ti dosta vremena da sve opreš, popeglaš, složiš, naročito ako to radiš sama (tj. nema nikog da ti pomogne), veruj, na to će ti otići bar sedam dana pa uračunaj i to.

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 432
21.1.2014 19:46:08   
Valerie
sto se tice rezervacije... mojoj poznanici se pre 2 godine desilo u nekoj radnji da su sve odabrali I odvojili I spakovali, ali... kad im je paket bio potreban, ispostavilo se da ga nema, tj. da su stvari raspakovane I rasprodate. a stres do plafona.
nama su takodje jednom prodali kolica na kojima je pisalo rezervisano za "neko ime" :)
ja bih radije, za sujeverne, da drze kod mame/drugarice, ali da bude kupljeno... ja sam kupovala I pre trudnoce, a sve sam kompletirala, cini mi se do sedmog meseca. I srecna sam jer na kraju nisam imala snage ni za sta. a nisam htela ni na koga da se oslanjam...

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 433
21.1.2014 20:20:50   
Lepterija
Hvala vam! Ovde sam i pisala jer znam da ima duplica i iz vto kao sto sam i sama. Nalaze sam sve odradila prosle nedelje i urinokulturu i briseve i sve je ok. Bebci su dobri, posteljice nisu nisko, grlic dobar i dug.
Ja ipak mislim da su malo pritisli nisko pa osecam ovu tezinu u dnu stomaka i spusta se u butinu. Zvala sam i Halobebu i oni misle isto, ako se poveca bol, da idem dr, sto znam i sama. Kad sam lezala na patologiji, uvek su nas ruzili da se mi danasnje trudnice stalno zalimo na bolove :) Meni su rekli svi da ce da me boli stalno isvasta jer su blizanci i vise se razvlaci materica!
A za bebi opremu, ja ne smem ni da mislim, mada imam garderobu od sestre i zaove. Moram kupiti krevetice i kolica.
Sta ste vi odlucile za blizanacka kolica? Za Viki sam procitala. I ja se razmisljam oko novih cipolino ili hauk, kakva li su ta haukova kolica za blizance zna li neko? Na temi o tome ih niko ne spominje! Ili se razmisljam da kupim neka polovna, poznatije marke, ali mi to malo onako, pojma nemam user posted image i treba da naletis da valjaju?!
Hvala vam user posted image

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 434
21.1.2014 22:50:08   
Milica cica
Ma nisam ja sujeverna, nego sve mislim imam vremena user posted image Moraću da se uozbiljimuser posted image ja se sve ponašam kao da je neko drugi trudan, a ne ja user posted image
Lepterija gledala sam ja Hauk, pisaću u temi da ovde ne pišem.

(odgovor članu Lepterija)
Direktna veza do poruke: 435
21.1.2014 23:10:47   
viking
Meni je u poslednjih sat - dva naglo potamneo pupak. Odnosno, ja sam se istripovala da je tako. MM kaže da nije.

< Poruku je uredio viking RR -- 21.1.2014 23:12:38 >

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

Direktna veza do poruke: 436
21.1.2014 23:34:14   
Milica cica
Ma sigurno ti se čini. Daj sliku ako te ne mrzi.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 437
21.1.2014 23:40:16   
viking
Ne mrzi me, nego je iskreno da ti kažem, baš ružno. Ne bih da gadim žene ovde, mogu da ti pošaljem na pp ako baš hoćeš user posted image

Direktna veza do poruke: 438
21.1.2014 23:46:44   
Milica cica
Pošalji.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 439
22.1.2014 0:37:34   
Sanjalicaaa
Viking, i meni je potamneo pupak, i meni takodje mm kaze da nije, ali definitivno jeste. Od kada mi se pojavila linea legra i pupak mi tamni user posted image

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

Direktna veza do poruke: 440
22.1.2014 0:41:52   
viking
Sanjalice, muževi su nam daltonisti user posted image
Kad ideš sledeći put na kontrolu? Ja u petak u 14h, kod Kostićke.

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 441
22.1.2014 0:45:37   
Sanjalicaaa
Da znas da jesu user posted image
sutra idem na ctg, a na kontrole ne idem tamo jer nemam prava posto nisam beogradski osiguranik user posted image

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 442
22.1.2014 0:54:38   
viking
Dobro, i ja idem na ctg, loše sam se izrazila user posted image U svakom slučaju, ako ti kaže da dođeš ponovo u petak, javi. A najverovatnije će me zadržati u ponedeljak.

Direktna veza do poruke: 443
22.1.2014 1:01:32   
Sanjalicaaa
au zeno, znaci priblizilo se user posted image Jesi spremna? user posted image
javicu ti za petak, bas me zanima sta ce mi reci sutra s obzirom da ovih dana imam bas jake i bolne kontrakcije ali nisu ceste.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 444
22.1.2014 1:05:27   
viking
Pa i meni je tako bilo u ponedeljak, pre 8 dana, kontrakcije mi bile 75, a sad u nedelju, prekjuče, nema ih nigde...

Približilo se u svakom slučaju, valjda jesam spremna, a i da nisam, jedva čekam! Dosta mi je, ovo s blizancima je stvarno ludilo, ne mogu da hodam, a kamoli nešto drugo.

Direktna veza do poruke: 445
22.1.2014 1:27:19   
Sanjalicaaa
Svaka cast vama sto nosite blizance. Ja se sa ovim jednim umorim, kako li je vama. Prosto me sramota da se pozalim user posted image
I ja isto jedva cekam, mada nisam spremna sto se tice stvari za bebca jer su mi ispiti u toku, pa nemam kad da se bavim time, a mm nista ne moze sam. Sve planiram kad zavrsim s ispitima, a vidim da cu se izgleda poroditi na fakultetu user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 446
22.1.2014 9:33:23   
jovana jojo
Jutro moje trudnice jeste zauser posted image mm mi na putu devojcica u vrticu pa sama pijem kafuuser posted image

Ima dosta komentara pa sam se unela u citanje da sam skroz zaboravila da ja nesto napisem.

Mici kako je, ja jesam malo sujeverna i sve sto isplaniram mora da se promeni pa makar i u zadnjem casu. Ja sam za moju devojcicu uzimala kod rodjake u radnji opremu ali ono sto sam odabrala to sam i dobila. Ali ima svakakvih ljudi.

Vik kako si ti? Mozda je to sa pupkom normalno, bebice rastuuser posted image

Ja sam bila kod drugog dr gde cu se poradjati i sve je u redu bebica raste dobila sam i slicicu od glavice i kicme a saznala sam i sta jeuser posted image DECAK...
Jel li normalno da u 29 nedelji posteljica bude 2-3 stepen zrelosti? Ja sam sad presla na mama vit lekove jer su oligovit povukli iz proizvodnje, pije li ga jos ko (mama vit)?

Ostale trudnice user posted image

Direktna veza do poruke: 447
22.1.2014 10:04:38   
Klarita
Jojo, ja sam pila mamavit u prvoj trudnoci i bio je sasvim OK, a sada pijem Elevit po preporuci ginekologa. Mislim da je "moderan" pa ga zato preporucuju, a ne znam da li je bolji jer i sad mi krvna slika OK.

Propadoh od jutros kuckajuci planove za posao za ove sto ce da menjajuuser posted image Ne moram, ali znam da ce sve da mi poremete, pa bolje da im dam da rade po mome, da kad se vratim Boze zdravlje, ne zateknem haosuser posted image

Vik, drzis se, drzis vidim...sto se tice linee nigre i pupka, lineu nigru jos nemam, ali se secam mog tripa iz prve trudnoce oko pupkauser posted image Ne brinite, normalno je.

(odgovor članu jovana jojo)
Direktna veza do poruke: 448
22.1.2014 10:36:52   
jovana jojo
Karlita i ja sam ga koristila u prvoj trudnoci ali sam posle toga cula da je jedno vreme bio izbacen pa su ga opet ubacili. Videcu sa dr kad odem na kontrolu i videcu u apoteci za taj elevit.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 449
22.1.2014 10:42:51   
lesica
Stanje redovno? user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu jovana jojo)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uloga placente (video)
video
Nakon implantacije, iz perifernih ćelija blastocista, razvija se deo strukture zvan placenta, koji služi kao veza između...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

Anketa

Питање.
пеперутка16

Да ли неко од вас држи краве? Ако јесте, шта радите са млеком? Не шалим се, питам озбиљно, не знам шта да радим са млеком?

Click Here