|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja XII
13.1.2014 14:24:41   
suncica83

IZVORNA PORUKA: Snekile7

Daco i ja sam u tj nedoumici za Eutirox, ja pijem Letrox. Ali msilim da se lek pije, mojoj drugarici je rekao endokrinolog da popije i to jutro. A i logicno mi je, jer uz pomoc leka nama se tsh odrzava u granicama, ne bi ga pili da je tsh ok. A to je nesto sto ne moze da se popravi, vec se uz pomoc terapije odrzava. Recimo kod mene slucaj, vadila krv sa popijenim Letroksom,  u Biomedici i bio 1.3. Posle nekoliko dana , kada sam vadila sve hormone u Frontu, bez popijenog leka ujutru, tsh mi bio 3.5. Ista ta vrednost mi je bila i pre godinu dana isto u Frontu, isto bez leka, a ja godinu dana pijem terapiju. Kada proveravam u Biomedici, sa popijenim lekom, tsh se i snizava kako mi dr. povecava dozu leka ( sto i jeste poenta). Ako neka zna nesto o ovome, provereno, neka nam napise.

pouzdano znam da mi u frontu tsh bude veci za 1 nego u konzilijumu. vadila sam ga nebrojamo puta..u frontu mi uvek bude 2, nesta a u konzilijumu 1, nesta...i to je tako stalno. zadnji put kad sam vadila hormone u frontu tsh mi je bio 2,8...posle nekoliko dana izvadim zajedno sa amh i tsh u konzilijumu 1,nesta..tako da sam uz ostale hormone prilozila i ovaj iz konzilijuma za tsh. ja sam na terzpiji bila 6 meseci..ukinuta pre dve godine i od tada mi je u redu tsh i nemam vise ni antitela.

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 801
13.1.2014 14:26:43   
suncica83
zna li neko da li na drugostepenu idem sama ili sa mm

(odgovor članu suncica83)
Direktna veza do poruke: 802
13.1.2014 14:46:21   
dunja RR
Suncice, znam da mnogi nalazi u Konzilijumu budu niži nego u drugim labovima, pisale su devojke često. Ja nemam iskustva sa Konzilijumom jer više verujem Biomedici.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 803
13.1.2014 14:47:36   
17 joka

IZVORNA PORUKA: daca77

mika79, u NS radim VTO.
Hvala na pomoci...resila sam da ne pijem lek, dam krv i onda popijem Eutyrox.

Daco i meni rekli da tako uradim
navijam jako ovajk put ce biti dobitni!

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 804
13.1.2014 15:01:58   
dunja RR
sa tm, on na drugostepenoj u Frontu radi spermogram, zato ponesite uput i za njega.

IZVORNA PORUKA: suncica83

< Poruku je uredio dunja RR -- 13.1.2014 15:04:11 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

Direktna veza do poruke: 805
13.1.2014 15:39:18   
suncica83

IZVORNA PORUKA: dunja RR

sa tm, on na drugostepenoj u Frontu radi spermogram, zato ponesite uput i za njega.

aha...eto, to nisam znala....hvala ti dunja

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 806
13.1.2014 19:06:22   
suncica83
da li znate kako se proverava ogtt...da li se vadi krv iz vene ili iz prsta

Direktna veza do poruke: 807
13.1.2014 19:48:30   
ivanicasale

IZVORNA PORUKA: Snekile7

I negde razmisljam, da ne treba da se pije taj dan lek, endokrinolog bi valjda to naglasio, barem nekoj.

Snekli pije se taj dan lek,samo kada ivadis krv ti onda popijes.Meni je zadnji put bio bez popijenog leka 1,7.
Ja uvek prvo vadim krv a posle lek.Mislim da je poenta da se vidi koliko je stvarno tsh bez leka.

Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji
I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47
II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06
III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014
beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41...
IV pokusaj-FET Leskovac 5.02

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 808
13.1.2014 19:50:28   
ivanicasale

Iz vene 3 puta npr. u 7h pa u 8h pa u 9h i ne jedes u medjuvremenu.

Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji
I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47
II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06
III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014
beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41...
IV pokusaj-FET Leskovac 5.02

Direktna veza do poruke: 809
13.1.2014 19:52:48   
suncica83

IZVORNA PORUKA: ivanicasale

Iz vene 3 puta npr. u 7h pa u 8h pa u 9h i ne jedes u medjuvremenu.

jao jadne moje vene..sto me izbodose ovih dana...prosto me dusa boli za njima....hvala ivancice

(odgovor članu ivanicasale)
Direktna veza do poruke: 810
13.1.2014 23:16:42   
nina26
pravilno vadjenje OGTT je sledece:

0'
30'
60'
90'
120''
posle prvog bockanja se popije glukoza,ako se dobro secam od 100gr, ali tu nemojte da me drzite za rec,davno je to bilo kad sam ja radila...
tako se najbolje utvrdi da li postoji IR ili ne, i naravno dan pre toga ne jesti nista slatkouser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

Direktna veza do poruke: 811
13.1.2014 23:18:02   
Chipsy
Daco, i meni je endokrinolog rekla da tog jutra prvo vadim krv, pa onda pijem lek

Direktna veza do poruke: 812
13.1.2014 23:46:04   
17 joka
Nina mislim da je 75g

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 813
13.1.2014 23:46:22   
Sanjalica1980
Daco, i meni je moj endokrinolog rekao da prvo vadim krv pa onda pijem lek :-)

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 814
14.1.2014 0:30:27   
degu
Snekili i ja sam malo ostala zbunjena kad si postavila pitanje jer ni ja to jutro pre vađenja krvi ne pijem lek, sad mi je tsh skočio na 9 pa sam se zabrinula, al u suštini koliko se sećam da tiroksin deluje kao depo lek, znači i da ne popiješ i da popiješ lek neće mnogo uticati, tj ne može tsh tako naglo da skoči jer si preskočila lek 1 dan ili u tvom slučaju par sati. Tako da ipak mislim da je do laboratorije nego do leka.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 815
14.1.2014 8:23:44   
PalcicaBg
E pa drage moje,ja se ustopirala sinoc. Veceras samo vaginaleta povidon joda i ujutru idem da se izlegnem. user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 816
14.1.2014 8:45:39   
mika79
Palčice user posted image navijamo za tebeuser posted image
Daco držimo fige da nalazi budu ok.

(odgovor članu PalcicaBg)
Direktna veza do poruke: 817
14.1.2014 9:00:04   
Sanjalica1980
Palcice user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 818
14.1.2014 10:03:02   
daca77
Drage, sinoc nisam imala net da vam se javim...zvala ordinaciju dr Macuta i nakon konsultacije sa njim, javili mi da preskacem Eutyrox ovog jutra. Jutros sam dala krv, dosla na posao, kasnije uzimam rezultate i idem za NS.

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 819
14.1.2014 10:12:04   
mika79
Daco srećno u NS.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 820
14.1.2014 10:18:11   
daca77

pouzdano znam da mi u frontu tsh bude veci za 1 nego u konzilijumu. vadila sam ga nebrojamo puta..u frontu mi uvek bude 2, nesta a u konzilijumu 1, nesta...i to je tako stalno. zadnji put kad sam vadila hormone u frontu tsh mi je bio 2,8...posle nekoliko dana izvadim zajedno sa amh i tsh u konzilijumu 1,nesta..tako da sam uz ostale hormone prilozila i ovaj iz konzilijuma za tsh. ja sam na terzpiji bila 6 meseci..ukinuta pre dve godine i od tada mi je u redu tsh i nemam vise ni antitela.

Suncice, a kolika su ti bila antitela? I koji lek si uzimala?
Miko, hvala user posted image

Direktna veza do poruke: 821
14.1.2014 10:21:05   
suncica83

IZVORNA PORUKA: PalcicaBg

E pa drage moje,ja se ustopirala sinoc. Veceras samo vaginaleta povidon joda i ujutru idem da se izlegnem. user posted image

palcice srecno

Direktna veza do poruke: 822
14.1.2014 10:21:11   
bubili023
Jutro devojke user posted image
Palcice navijamuser posted image da nam sutra budes lepa koka user posted image
MI smo juce bili u NS da dragi uradi spermogram u Biotestu...i rezultati nisu bas sjajni. E sad, stvarno mi nije jasno da spermogram moze da se tako pogorsa za 2 meseca. 20.11. smo radili 3 iui i u otpusnoj listi pise spermogram supruga normozoospermia, a sad oligoasthenoteratozoospermia 1. stepena i aglutinacija koju nikada nije imao u nalazu. Od danas ga bacam na vitamine, zdrava hrana i vezbanje pa cemo to srediti.
Ako nista, sad nas bas ne mogu odbiti na drugostepenoj! user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 823
14.1.2014 10:27:03   
suncica83

uzimala sam eutirox..tako nekako se zove...6 meseci...i onda mi je doktorka prekinula terapiju..ot tad evo vec dve godine tsh super....antitela su mi bila 77...a gornja granica je bila 28 cini mi se....sad su mi ta antitela 17. u granici normale...ja jos uvek pijem selen svako justo...i pre dve godine sam svako jutro jedno mesec dana jela kombu alge...potopim ih u vodu...nakon 10 min popijem tu vodu i pojedem alge....ne znam sta je uticalo na moju stitnu...ali sada je super. za alge mi je rekla jedna japanka .jedan extra dobar japanski endokrinolog je rekao da je to kao terapija ali da nema nus pojave kao tablete...ali sa tim ne sme da se pretera doza. sada ih vise nema..tih kombu algi ..verovatno zbog fukusime...ja sam kada se desila fukusima sve pokupovala pre nego sto su prestali da uvoze..ne bih ni uzela posle fukusime, zbog radijacije.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 824
14.1.2014 10:30:22   
suncica83

uzimala sam eutirox..tako nekako se zove...6 meseci...i onda mi je doktorka prekinula terapiju..ot tad evo vec dve godine tsh super....antitela su mi bila 77...a gornja granica je bila 28 cini mi se....sad su mi ta antitela 17. u granici normale...ja jos uvek pijem selen svako justo...i pre dve godine sam svako jutro jedno mesec dana jela kombu alge...potopim ih u vodu...nakon 10 min popijem tu vodu i pojedem alge....ne znam sta je uticalo na moju stitnu...ali sada je super. za alge mi je rekla jedna japanka .jedan extra dobar japanski endokrinolog je rekao da je to kao terapija ali da nema nus pojave kao tablete...ali sa tim ne sme da se pretera doza. sada ih vise nema..tih kombu algi ..verovatno zbog fukusime...ja sam kada se desila fukusima sve pokupovala pre nego sto su prestali da uvoze..ne bih ni uzela posle fukusime, zbog radijacije.

mozda su i te kombu alge uticale na moju stitnu...stvarno ne znam...ali meni je godinama tsh bio preko 3.... samo sam 6 meseci bila na terapiji...kazem ti od prekida terapije je proslo dve godine...vadim tsh kad god vadim neki nalaz ja uz to dodam tsh...uvek 1, nesta..samo mi je jednom bio 2,7

Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

Anketa

Цртани филмови.
пеперутка16

Да ли су ваша деца гледала цртане филмове попут Теенаге Мутант Ниња Туртлес, Иу Ги Ох, Покемон... и постала насилна због њих?

Click Here