|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 74 [75] 76   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 11/13 [chat]
30.11.2013 22:36:49   
little_one
Jole sto kazes, tacno ne mozes da pojmis taj bol ako ga nisi nikad osjetio...strasno je kad boli...sjecam se da sam na porodu pomislila u jednom momentu kako je bol jak kao i kad me glava boli, samo me u tom momentu nije boljela glava vec sve ostalo user posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1851
30.11.2013 22:37:41   
Misha i Ljisha
vikiveki uzmi makaze i napravi prorez za toplomer kroz majicicu ili pidzamu ili u cemu god da je vec. Tako mm i ja merimo D temperaturu dok spava, bez uznemiravanja samo joj podignemo rukicu i stavimo toplomer. Izes jedan bodic sto cu upropastiti ionako brzo izraste iz svega

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1852
30.11.2013 22:40:35   
jole82
E nasmeja me LOuser posted image ...al tako je..apsolutno razumemuser posted image ...i ne dao Bog nikome da ga iskusi taj bol...mogu ja mnogo i crnje da ga opišem, al neću uplašiću narod ovde user posted image

LO..dopunila sam svoj pretjodni post..pa ne znaj jesi li videla...za genetiku? Idi vidi

< Poruku je uredio jole82 RR -- 30.11.2013 22:41:55 >

Enyoj the silence!

Direktna veza do poruke: 1853
30.11.2013 22:45:49   
milicicak
LO, porodjaj toliko boli??? Hvala onom ko je izmislio epidural user posted image
Ja u migrenu ne racunam dok ne krenem da povracam... kad ne mogu da gledam i muka mi je od svakog mirisa sa sve svetlosnim efektima u glavi i onim oduzimanjem polovine mozga racunam u predmigrenozno stanje, lakse mi nekako...

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1854
30.11.2013 22:47:04   
Torbica
Jole, nemam migrenu, ali i sam opis je uzasan, ne mogu da zamislim koliko boli.... Najgora bol koju sam ja osetila bila je posle operacije hemoroida, kuku lele.... Nikad do trudnoce nisam imala, ali zbog zavaljene materice...uznedalo se, krenulo i morala sam posle drugog deteta da operisem u opstoj, jer nisam mogla i treci put da se gnjavim sa tim. Oci su mi ispadale kad treba ici u kupatilo, da ne poverujes koliko boli ono rastezanje/skupljanje tog reza unutra, juju, ne bih mogla ponovo kroz to proci, cini mi se...
Viviveki, ako hoces pod pazuh, ne vidim sto bi se probudio, samo polako...user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1855
30.11.2013 22:51:01   
Misha i Ljisha
Mm ima migrene i povraca od te silne glavobolje. Ja to ne mogu ni da shvatim ni da razumem mene je svega par puta u zzivotu glava bolela.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1856
30.11.2013 22:51:50   
little_one

IZVORNA PORUKA: milicicak

LO, porodjaj toliko boli??? Hvala onom ko je izmislio epidural user posted image
Ja u migrenu ne racunam dok ne krenem da povracam... kad ne mogu da gledam i muka mi je od svakog mirisa sa sve svetlosnim efektima u glavi i onim oduzimanjem polovine mozga racunam u predmigrenozno stanje, lakse mi nekako...

MIco, osjecaj boli je subjektivna stvar...nekom je strasan bol i kad mu iscupaju dlaku s glave....sta znam...mene je porod bolio al nije bilo nesto sto sam rekla da necu nikad vise, i isto ko sto ne mogu reci da necu prezivjeti sledeci napad glavobolje user posted image

Jole, sad sam procitala sta si pisala naknadno....i ja imam hasimotov sindrom i kvrzice na stitnoj, ali zasad sam samo obavezna da pratim stanje, jednom sam pala u hipertireozu, ali nisam jos zvanicno otisla u hipo...pa zato mi endokrinolog prati to skoro stalno....e vidis ti to sve ima veze jedno sa drugim....da nisam ovoliko jurila trudnocu iskreno ne bih ni znala koliko moze sve da zavisi od svega...pa i ta glavobolja...e svasta cemo mi zene da prezivimo u svojim zivotima...

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1857
30.11.2013 22:54:57   
jole82
Al interesantno da sam tek posle porođaja dobila i auru..koja ide pre migrene..počem nekontrolisano a zevam i vidim svetleće tačkice..i znam da će me u roku od 10 15 min zaboleti glava...trebalo mi je par meseci da ukapiram da je to touser posted image i znam da omah popijem lek..možda mi je i zato lakše..hehe eto odgovora..a znam kad glava počinje da me prolazi (pošto više nemam luksuz da mogu da spavam) počnu da mi suze oči i da mi curi nos, baš dosta i bisto kao dam prehlađena, a nisam...i nakon nekih pola sata me skroz prođe bol...il se migrena unormalila il sam ja iskusnija godinama..uglavnom bitku bijemo skoro 2 decenije...

Enyoj the silence!

Direktna veza do poruke: 1858
30.11.2013 22:57:15   
Torbica
Bas kao sto LO kaze... Porodjaj je bolan, manje ili vise. meni je cudno kad cujem - ne boli, a nije koriscena nekakva analgezija/anestezija. Ja sam se tri puta porodila prirodno bez epija ili bilo cega, i da, bilo je momenata bas bolnih, ali to je bio moj izbor, i uvek bih tako, ne bih menjala nista po tom pitanju. To mu dodje prirodno. Ovo sa hemoroidima je neprirodno skroz, to mi je daleko teze palo.
Zene, ode vreme, a sutra kad mi nagrnu ona tri zvrka, bice veselo user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1859
30.11.2013 22:59:48   
vikiveki
Jole i ja imam skoro iste simptome kao i ti...ja znam kada će mi početi migrena po toj auri...mei počne tako što nevidim celu sliku kada nešto gledam,tada me glava još neboli,onda mi se pojavljuju žute tačke kao neka mreža ispred očiju i posle toga počinje glava da me boli,meni ni jedan lek nemože pomoći ,svašta sam probala...prolazi me tek kada prespavam noć. Zato mi je najbolja varijanta kada me zaboli pred veče

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1860
30.11.2013 23:05:06   
milicicak
LO user posted image svasta covek moze da prezivi, ne bi verovala sta sve... a bol na porodjaju je nesto sto je u prirodi regulisano da se brzo zaboravi... samo mi je bilo nekako tuzno da si na porodjaju pomislila na migrenu, eto,.. izvini... ja sam kontrakcije osecala i sa epijem, reviziju su mi radili u svesnom stanju pa nisam nikad zbog toga pomislila da necu ponovo kroz to da prolazim..
koleginica ima hormonski zavisnu migrenu, tacno zna kog dana ciklusa ce da je dobije (i to tako svakog meseca) a ima i hasimotov sindrom, migrene nije imala samo u trudnoci i prvih 6 meseci dojenja.... moje definitivno nisu hormonski zavisne, javljaju se sporadicno, kad sam umorna i pod stesom a najgore mi je sto im je okidac miris... i umeju da traju po nekoliko dana s tim sto povracam najcesce samo jedan...

Direktna veza do poruke: 1861
30.11.2013 23:09:45   
little_one
i Ja osjetim kad ce da me zaboli, zamuti mi se vid najcesce, e sad ja tu auru nikad nisam znala da definisem....samo znam da kad se kao smrknem, pa mi tesko sve iznad obrva i ociju, znam da ce glava....a ni meni lijekovi ne pomazu, mozda da sam probala te za migrene ali nista...jedno vrijeme sam pila neofen forte, on kao nekad zna pomoci al rijetko, i par puta mi je mama davala brufen kad vise ne bi znala sta samnom....a ona je svojevremeno zavrsavala na hitnoj redovno i primala injekcije zbog glavobolja...

E a onda imam slicnu verziju glavobolje sa tim zelucem...kad ne varim, e onda mama opet cesto zna da priskoci, za "bapskim" masiranjem ruke..vjerovatno su tu neke tacke....tu ona nekako izmasira na vanjskoj strani podlaktice i izmedju palca i kaziprsta nadje kao neku kuglicu i to kao "razbije" i nevjerovatno poslije toga dobijem nagon da povracam, povratim i onda odspavam ii osjetim da mi krene zeludac da vari i onda sam gladna user posted image

Mico, bilo je cudno da sam se tog sjetila, da, ali me asociralo na taj bol...jer isto mi je bilo kao kod glavobolje, mene kad glava boli, boli nekako u naletima, konstantan bol koji se samo u trenutku pojaca pa popusti i tako u nedogled, tako su mi bile u kontrakcije, boli citavo vrijeme al u jednom momentu dolazi nalet jace boli samo ne u glavi nego u tijelu, ne mogu cak ni da lociram taj bol za vrijeme poroda...cudan osjecaj boli user posted image a naravno da cu proci to ponovo, eto vec na proljece, godinu i po dana nakon prvog.

< Poruku je uredio little_one -- 30.11.2013 23:14:29 >

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1862
30.11.2013 23:12:11   
jole82
Vidiš i tu je Hašimoto umešao prste..kako majku mu niko to ne reče javno...moslim znam da 5 žena ne čine pravilo..al očito ima debele veze...i ja znam pored ovih vanstandardnih kad će obavezno da me boli...pred mecu, treći dan kad mi slabo ide sedmi dan ciklusa -tad mi se završava, pa onda kad je ovulacija (to šeta od 14-23 dana) od porođaja školski na 14 dan dakle 4 su obavezne plus ove ostale kad im dune..a mnogo okidača..promaja, crno vino, određeni parfemi (dobila bila neki DKNY i nisam ukačila odma..tek posle petog koišćenja) i tako..sve u svemu prokleto žensko...
Žene odoh na masažu.. evo mm zove...a to ne propuštamuser posted image

Enyoj the silence!

Direktna veza do poruke: 1863
30.11.2013 23:14:54   
Misha i Ljisha
Meni sad san nikako da dodje na oci. Izvinite sad al moram da isprozivam mm zbog te njegove glave. Njemu je stalno neka promaja,zimi cak nekad spava sa kapom na glavi,kaze zebe mu glava (a ja legnem s mokrom kosom svako drugo vece), on stalno kuka pa ja nekad mislim da preteruje. Valjda se zato i brine za D kad je izvodim napolje a ovde smo na vetrometini. Ja se nadam da je po tom pitanju d na moju familiju. Nas nikad ne boli glava.

Direktna veza do poruke: 1864
30.11.2013 23:17:31   
viktori
eeeeeeeeeeee ne verujem citam i pronalazim se
jao boze pa jer to stvarno ima veze sa stitnom ja imam hasimoto koji mi je posle porodjaja presao u hiper...niakko da odem na kontrolu ali uskoro cu
ja dok se ne ispovracam nista, al sam provalila najjednosatvniju kombinaciju kafetin i klometol al odmah moram da popijem jer ako propustim pa na nogama dozivim ta sevanja, tezinu posle mi ni najjaci lekovi ne pomazu i ooobavezno nesto za stomak!
najcesce je nespavanje sa velikim stresom do sada bilo, al u trudnoci sma bila bolje i sad nije vise tako strasno...
adulence mogle smo se videti danas u delty i idi na dijetalni meni temicu
zubici...jos se ceka taj mali ocnjak koji ga muci vrisne, grize nogar od stola...uhhh
al juce sam ga ocrnela a nocas mi dete spavalo super. vrisne tako jako zaplace ja dudu i on nastavi da spava, malo nekad nesto otpevam srecom znam super da pevam ahhahahha al zato njegov tata nema pojma al je nikola ooooodusevljen bilo ko da mu peva...
ja spremam rucak jer opet nisam sutra tu

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

Direktna veza do poruke: 1865
30.11.2013 23:21:59   
little_one
Misho, znas kako kazu, sit gladnom ne vjeruje...sreca tvoja pa ne znas sta su glavobolje, al ako je on taj tip sa glavoboljama, bice dovoljno da ga ne zapitkujes previse, nama je dovoljno samo da nas pustis na miru i da nas nista ne pitas dok ne prodje user posted image tako da vjerovatno da je osjetljiv na promaju, i ja ne volim da mi duva oko usiju i da sam na "promaji" pa ga razumijem...odmah osjetim da me "hvata" koliko god tosmijesno zvucalo...

Viktori, taj cika japanac nam svima konce izgleda pomrsio user posted image

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 1866
30.11.2013 23:28:34   
viktori
bas to ostavite nas sammmmmeee u nekom mracnom sobicku
ni mm nije to bas razumeo dok nije dosao po mene na sred miljakovca jer sam bila na pola puta tad do zarkova i belu me nasao kako naslonjena na zid placem i ne smem da se pomerim
tad sam mu ispovracala sve zivo...al da se i to zaboraviti...
eeee lo ja se stalno zezam da i ja imam nesto japansko a kad sam zaboravna kazem krivite japanca hahahhah

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

Direktna veza do poruke: 1867
30.11.2013 23:32:36   
little_one
Da, da, cika Hasimoto je kriv za sve...user posted image

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 1868
30.11.2013 23:40:18   
milicicak
Ja kad nesto zaboravim, kazem da je kriv onaj Nemac Alchajmer user posted image
mada ovo moje predmigrenozno stanje ima i neke dobre stvari, obicno odem napolje da se izluftiram pa kupim sebi ponesto, danas sam se castila puderom... i kuca mi blista, ne mogu da legnem jer se mucnina pojacava pa samo nesto radim da bih zaboravila na bol... kad krene povracanje, druga je prica... pusti me da u mraku umirem na miru... i menjaj lavor sa vremena na vreme...
odoh da poukljucujem masine (zivele mileveuser posted image ) pa idem u krevet
Laku noc user posted image

Direktna veza do poruke: 1869
30.11.2013 23:51:06   
Torbica
Laku noc dame!

Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1870
30.11.2013 23:54:01   
Žapkić
Laku noć, Torbice...
Mislim da ču i ja polako na spavnje...
Samo da odigram Slagalicuuser posted image

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1871
30.11.2013 23:55:58   
vikiveki
Torbi user posted image laku noć
Ja Stefana još nisam okupala neće da se kupa ,gledao je do sada Tv

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1872
1.12.2013 8:07:51   
mama micki
Dobro jutro mame. Nije me bilo juče, ceo dan sam bila odsutna, bila sam zauzeta kupovinom za Sarin rođendan. Vidim da je kod vas bilo veselo kao i uvekuser posted image
Kupila sam Sari haljinicu za rođendan ali mala joj je pa moram ići da zamenim a tako mi se svidela, samo nema veća. Eto da je neko drugi kupio pa da ne odgovara, ali ja...sramotauser posted image
Kako ste vi, kako ste provele noć?

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1873
1.12.2013 8:09:41   
adulence
Dobro jutro i od nas i mi smo juce bili u shopingu za Ivin rodjendan.jao zene bre pa 1.decembar je...jooooj ja ne mogu da verujem....odosmo Iv i ja sad do pijace...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 1874
1.12.2013 9:23:10   
vikiveki
Dobro jutro mame.Viktor tokom noći nije imao veliku temperaturu,ali mu je jutros opet porasla.Dala sam mu sirup pa mu je sad opet bolje.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  72 73 74 [75] 76   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 74 [75] 76   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here