|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 11/13 [chat]
29.11.2013 20:05:18   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: viktori

Bravo! Sekice user posted image
Znam kako ti je ja sam se i ugojila u dojenju jer sam stalno bila gladna a kad ne jedem kako treba mleka nema dovoljno pa je on non stop na siki i ceka covek da dodje ahhaha on je bas bio krupan i jesan deckonja...

joj i kod mene bila ista takva situacija sa dojenjem, ne jedem nema mlekauser posted image i ja se jos posle porodjaja usvinjila uzas jedan

IZVORNA PORUKA: Rosita

Jole, pa i ja tako nesto mislim i znam, postoji ta alternativnost u razvoju, kad neka funkcija napreduje da druga stagnira, al regresija, pa dobro, moguca je, bas da razmenim iskustva da bih lakse primenila to na svoje dete. Ima i do zuba, a sto kaze Torbica ima i taj momenat tesis ga a njemu opet ne odgovara. Sve ja to rascivijavam i pokusavam da dokucim. Al da ima ta ponasanja kad se desi neki skok u motorici, ima, to sam primetila. Ja se slazem sa Torbicom da je noc noc, al znajuci D razumem MiLj da posegne za razbudjivanjem. Ja ipak ne bih palila svetlo i sve to, mada me strasno iscrpljuje sve to. Al dobro, procice i to. Kad mu vidim tu nevinu facu i taj krezavi osmeh i tu shashavu kosicu... ne verujem da je to dete od nocas. Fala mame.

eh sad imam potrebu da se objasnim za ovo razbudjivanjeuser posted image . Mi imamo vise tipova budjenja. Znaci ima ono kratko kad samo krikne i ja kazem šššš i sve bude ok ona se okrene i nastavi, imamo budjenje gde krene da place i gleda gde sam ja i pruza mi ruke da je uzmem u placu i prestane cim je uzmem ili nekoliko trenutaka posle toga, imamo budjenje kad tapsemo kad se probudimo i orni smo za igru a desilo eto par puta da se probudi kao da je u najstrasnijim mukama i ne pomaze ni nunanje, ni pevanje, ma nista, tu cak ni sisa ne pomaze jer kad je skinem sa sise samo nastavi a nekad u tom bunilu ni nece sisu a kad je drzim ona zatvorenih ociju bukvalno vristi i gura me od sebe. E tad tj u ovom poslednjem slucaju koji nam se desio par puta kad vise nista ne pomaze ja naravno nju razbudim da vidim sta joj je. I ako je razbudim i ona je ok meni je laknulo i posle lepo utone u san bez ikakvih problema posto se smiri kad se probudi. Naravno kao i svako ja procenjujem i stojim iznad kreveca (tako da me ne vidi) i gledam da li treba da je uzmem ili da kazem šššššššš...

Kad je Dunja imala tri meseca imali smo periode da prosto nije mogla da se smiri. I mm je meni tad zamerao da se ja previse igram sa njom. Neko je i rekao ako se smeje puno u toku dana da se isto onda bude. Prosto kazem meni je bezveze da sam ceo dan sa njom a da se ne igramo i da se ona ne cereka. user posted image Ja smatram da to nije nista lose niti mi je cudno sto se ona tako nekad budi. eto nekad lepo spava a nekad se budi prosto to je tako, mislim kad bude starija da ce sve to prestati. Nije njoj navika da se budi. Imamo lepe periode kad spava celu noc ili skoro celu noc sa nekim kratkim budjenjem.

Jole, Torbice vama deca kao da se nikad ne probude ni zbog zuba???user posted image Mislim super ako je tako ali eto ja cak verujem da smo mi sa zubicima i super prolazili, dva su nikla nismo ih ni osetili a ovi su prosli uz budjenje i sisanje bez proliva, temperature i slicnog.
dunja svaki dan nesto novo radi, ajd tako da kazem. Pa sigurno kao i svako malo dete. Eto i ta nosa, i pranje zuba, i nove igracke, igranje, sneg, otkrivanje sopstvene snage i td. Znaci svako vece ima razloga za budjenje da budemo iskreni heheheh...

No otom po tom. Dunja spava jos od pola 8. Mm jos uvek nije stigao tako da sam ja sama. evo svezi vruci cvarci pored mene (tata ih je sad topio) a ja nem leba.Pih znaci opet nista od jela. Nije to ni lose jel?

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1776
29.11.2013 20:37:07   
jole82
Ljišo ne moraš da veruješ al T nije se budila noću zbog zuba-nikad! Što ne znači da neće jer nam slede četvorke koje kad izbijaju su kao kockice, a kečevi i dvojke kao crtice (pa ja mislim da je prvih 8 zuba lakše da izbiju)...al videćemo i bez problema ću da javim ako se bude probudilauser posted image . Preko dana jeste, u smislu da ne spava sat ipo 2 kao što ume, nego pola sata pa počne da plače, al noću ne...evo skoro se ono noću prbudila uz krik i ništa samo sam joj dala dudu pomazila je i nastavila je. Spava sama u svojoj sobi od kad smo sepreselili ovde, tad je imala 5 meseci.
Al mislim, odnosno tvrdim da ovako kako ja radim (pričam samo za sebe) ne može eto tako da se počne i da to bude ok(pomaziš i izađeš iz sobe)...ja sam nju tako od prvog dana...A malo ima i do deteta, ali malo...al ako bebi od starta pokažeš šta i kako ide i budeš dosledan onda se i beba tako ponaša jer ne zna za drugo. Ja sam samo prve nedelje kod kuće držala noći neku mini lampu upaljenu koje baš baš slaba i od tad je mrak kad se spava..čak i kad je noću jela, jela je u spavaćoj sobi u tom polu mraku i čim završi gasi se svetlo bez obzira da li je zaspala ili ne...preko dana smo jele u dnevnoj a počevši od večere pred spavanje i sve noćne obroke u spavaćoj uz to mini svetlo bez priče i naglih pokreta..dok nije izbacila noćnu klopu..
Tako da kad mi neko kaže (ovo se Ljišo ne odnosi na tebe!) probala sam i ja i moje dete neće-poludim...a probala je kad joj dete ima godinu ipo i to samo jedno veče a inače joj je detetu sve dopušteno, pa onda se hvata za glavu kad ne može da izađe sa njim na kraj, jer joj dete diktira tempo...mislim zabole me baš ko kako uspavljuje svoje dete i kako ga vaspitava i šta sa njim radi...ja kažem kako ja radim...al ono što je bitno je doslednost i principijelnost...ne samo za uspavljivanje, nego za sve...kako bebe vole rutinu tako vole dakle i doslednost jer uvek znaju na čemu su i na šra mogu da računaju...Eto moje mišljenje i moj stav i ja ću kao i do sad sa svojim detetom..a ostali široko im polje pa ko kako zna i ume, neka mu je tako user posted image
Da...i još ne razumem sledeće...što se bilo ko hvata za ovaj metod kad nema nameru da ga sprovodi u delo, nego se mlati prazna slama, zapitkuje šta i kako i onda tera po svom...pa nemoj da me smaraš onda kad ćeš svakako da uradiš kako hoćeš...Ovo se odnosi na moju drugaricu koja ima sina od skoro 2 godine, koja nije na forumu, da se opet neko ne nađe prozvanim, kako ga moderator maltretira i tako dalje...

< Poruku je uredio jole82 RR -- 29.11.2013 20:43:24 >

Enyoj the silence!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1777
29.11.2013 20:37:51   
pocahontas
ufff ja nit' volim da kuvam nit' volim da jedem...al zato mm jaaaaako voli da jede, pa njemu za ljubav kuvam, al od kako sam opet trudna cesto idemo na rucak kod moje mame ili kod sveki, isli smo i pre toga, ali sad bas cesto..hvala im na tome!

sanjiceuser posted image user posted image user posted image

MiLj ja mislim da kad ti se tako neutesna probudi je to posledica necega sto je sanjala pa zapavo i dalje spava, ali place..ne znam, nisam pametna sta da ti kazem, nama se to jednom desilo, bas, baaas davno, ja sam se prilicno uplasila, jer sam joj cak i siku ponudila a nije htela, na kraju se smirila i vratila sam je u krevet, ali je nisam iznosila iz sobe niti palila svetlo...

Direktna veza do poruke: 1778
29.11.2013 20:47:44   
Misha i Ljisha
jole sve se ja slazem sa tobom. Eto da se Dunja budila od starta mozda se ne bih s tobom slozila ali je ona spavala super do pola godine bez uspavljivanja sto ti kazes, ja je podojim i vratim u krevet i ona nesto cacka i zaspi (ja sacekam citavih 10 min u drugoj sobi da zaspi i onda ja legnem). Ona se navikla na nunanje upravo u periodu kad je eto nesto mucilo a postala je svesnija sta je nosanje tako da kazem. Ali znaci bez obzira sto nisam uspavljivala svoje dete i bez obzira sto se ona nije budila ona je pocela da se budi kad je nesto boli ili kad joj nesto smeta. Zato i kazem kako to da se vasi ne bude kad je moja pocela da se budi nocu zbog takvih stvariuser posted image . Ja sam kao i Rosita, ne smeta meni ako cu ja njoj pomoci ali eto u tih par slucajeva se desilo da prosto nisam mogla da joj pomognem. Ako neko ima rutinu to je moja Dunja. ona je rob svojih navikauser posted image . Uvek sve u isto vreme bez zezanja i uvek u krevetu do 8. Uvek u isto vreme dremka i jelo. Desilo se par puta da se poremeti (par puta i mojom krivicom ili prosto okolnosti tipa odlazak kod lekara koji je zakazan u vreme njene dremke i slicno). Kazem od starta sam je dojila na tri sata a ne na zahtev, od starta je kupanje u isto vreme. Vreme podoja sam skracivala i td. Znaci sve po pe esu sto bi se reklo.

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1779
29.11.2013 21:00:31   
jole82
Sad ispade ja tu lupetam glupoasti moje dete ovo ono..bla bla...ko zna kakvo će mi biti drugo dete, ako ga budem uopšte imala (za sad nemam nameruuser posted image ) činjenica je da je T stvarno super dete a i ja sam dala sve od sebe..
Tako da ni ovde nema napisanog pravila...
Pa evo ti sve bebe mahom prvih 15 ak dana samo dronjaju, a moja je bila u allert stanju ceo dan..spavala je jedva 6-8sati dnevno i to sve po 15 20 min...mislila sam da ću da poludim...i eto dal se ona promenila ili je moja doslednost naterala to, nećemo nikad saznati..
Dunjica je super bre ovako, proći će i to user posted image a istvarno je slatka user posted image

Enyoj the silence!

Direktna veza do poruke: 1780
29.11.2013 21:05:12   
adulence
Moje dete je zaapalo oko pola 9,a sad cu i ja malo na spavanjac...sutra mi mama dolazi,obozavam vikende jel sam uglavnom sa mamom i tatom,sta cu ja sam jos uvek njihovo dete i pired njih se osecam kao dete,a be kao mama...heheh...ima da se odmorim jer baka ivu nece ispustati...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1781
29.11.2013 21:06:58   
pocahontas
ja se ne izjasnjavam na ovu temu jer me uskoro ceka jos jedna beba, a onda cu preneti iskustva, do tada racunam da imam sreceuser posted image ali sam slusala savete iskusnih mama i primenjivala ih koliko je bilo muguce..

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1782
29.11.2013 21:13:05   
Misha i Ljisha
Jao stize mm sa hlebom jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....Mojoj sreci nema kraja. Cvarci mmmmmmm...Izes dijetu heheh...Luka i cvaraka i mirna backa.

Jole ma Dunja je zlato, majstori (njeni danasnji bejbisiteri hihihih) su odusevljeni. Kazu takvo dete nisu videli, nasmejana i mirna i niceg se ne boji kazu (kaze ovaj jedan da ima unuku i da je nikad nisu smeli ni prici nepoznatima a kamoli je ostaviti sa nepoznatim ljudima da bi odmah plakala). Ma ona je moje zvrndalo ali eto resice se i to spavanje znam ja i po nasem bata Noletu. Ja sam i njega nunala a bio je jos tezi od Dunjeuser posted image . S tim sto je on plakao kad se probudi a Dunja place kad se uspavljuje hahaha... Obrnuti su. A njega sam cuvala ihaj puta. Ja sam tad bila nezaposlena a moji su svi radili tako da sam mu ja druga mama prakticno

Direktna veza do poruke: 1783
29.11.2013 21:46:56   
viktori
hehhehe e da vam razbijem iluzije
moja mama dosla kad je n imao najgore grceve (zaceni se i ko da ne disa na par sekundi i iz ruke u ruku po celo vece prevristi i onda umorna zaspi) mojoj mami deca nisu imala grcev tj brat i ja
s tim sto sma ja bila beba koja spava u buci, spava sama tako sto me samo spuste u krevetac, place samo kad je gladna, koja je sama ucila da puzi, da ustaje, kazu svi oko njih da se nije culo da je tu neka beba...znaci ne samo moja mama vec svi
i ondak dodje moj brat,znaci moji su nama bili bas strogi nema drame i panike al on im zaprzio corbu, nosanje, pevanje, upaljena lampa pazi kad se i ja secam mog brata koji stalno vristi za nesto posebno cebe a ja nisam imala ni igracku sa kojom sva deca spavaju...
a kad je videla nikolu i kako to ide jao ona je bila u soku

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

Direktna veza do poruke: 1784
29.11.2013 21:48:37   
Rosita
E bas ovaj tip budjenja, neutesni, imamo sad. Ma sve isto kao kod MiLj. D je dobio grceve jos u porodilistu, a u prvoj nedelji zivota vec jake. Pa gasovi, stenjanje, intolerancije... To je nase noci apsolutno odredilo. I do 6.meseca grcevi, jaki. Beba redovno prestenje od nekih 3h pa nadalje. U pola noci grej, masiraj, nosaj, joj bre kad se setim!!! Al da se ne ponavljam, kad je D dosao na svet znala sam sve sta i kako, al nije bilo prilike da to sprovodim. Ja onako, da cujem imate li vi ove i one situacije, a sto kazete, svako zna kako ce i sta ce.
Ajd fala vi na razmeni misli : )
Laka vam noc.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1785
29.11.2013 21:59:21   
milicicak
Vece mame user posted image
ja necu da se javljam za spavanje, mini buba se i dalje od 3-4 preseli kod nas u krevet... doduse ne svaku noc ali dovoljno cesto... i znam da je do mene (nas).. ali ona je do 5-og meseca spavala u kosom polozaju na nama zbog refluksa, pa sam se ja kad je ona imala 6 meseci vratila na posao pa je tu nastupila kriza zbog odvajanja (tad je bila u stanju da vristi satima dok je ja ne uzmem).. pa su nam krenuli zubi sa godinu dana... da ne pominjem stalnu paniku sa moje strane da ne napreduje dovoljno pa sam zbog toga i zadrzala nocni podoj do 13 meseci... i opet znam da je taj poremecen ritam spavanja nasa greska ali sam uverena da ce ona i tu naci neki svoj red nekim svojim tempom kao sto je i za sve ostalo...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1786
29.11.2013 22:09:22   
vikiveki
Dobro veče mame...ja sam bila na proslavi i suuuupeeer sam se provela ...izigrala i napevala se kako nisam odavno.Mm okupao srednjeg sina a sada treba da kupamo najmlađeg,ćera se sama okupala...joj kako sam se lepo opustila i uživalauser posted image user posted image

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1787
29.11.2013 22:18:29   
Torbica
Evo i mene!
Jole i ja smo istomisljenici sto se bebeceg spavanja tice. Skroz. Ljisho, kad su im isli zubici desavalo se da se probude/kmeknu/zaplacu i nastave dalje, par puta u toku noci. Prosto - ne ocekuju program jer programa nema. Ne vadim dete iz krevetica, pomazim ga poljubim, i to ako bas place, i ono nastavlja da spava. E, sve ovo sa sinovima je bilo med i mleko, poucena iskustvom sa prvim detetom, kod kog sam se kolebala i uzimala i teze je ovo prihvatila, sa 7 meseci, ali opet i dovoljno rano da se ipak izvucem. Da li je delom i do njih, sigurno jeste, ali tri razlicita coveka, pod istim uslovima / isto reaguju. Da ne pricam kako sam intuiciju navezbala. Retko uzimam dete iz krevetica nocu, e neko vece mi se najmladji zaplakao oko 22h, uveeliko smo budni i ja pored krevetica, uzmem ga, poljubim, pomazim i vratim, i on uredno nastavlja da spava. I ovo mogu da nabrojim na prste jedne ruke koliko puta se desilo za 17 meseci, bukvalno. Da sam vec legla, mozda ga ne bih ni uzela. I to je trajalo ni minut... Hocu da kazem, nisam tiranin, ali treba debelo da me uznemiri da bih odreagovala na ovaj nacin. No, ne kazem, mozda je i do njih, a ja sam kao i Jole dala sve od sebe.
Mm i ja dosli iz Merkura, kupila sam neke silikonske modlice, moja opsesija, imam ih zilion...user posted image
Malog medenka sam osisala veceras i mnogo mi je lep.
Jos malo pa u krpe. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1788
29.11.2013 22:24:53   
vikiveki
Joj ja sam sinoć ošišala mog tatu,nisam još šišala decu ali možda i njih još malo krenem da šišamuser posted image kakav će to pošiš bitiuser posted image Joj boli me grlo...pevala ko da nikad više neću pevati,pa sad nemogu ni reč da progovorimuser posted image Šta znači dobro društvo i pozitivna atmosferauser posted image

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1789
29.11.2013 23:25:30   
viktori
odlicno viviveki nek te boli ce da prodje samo akd je tebi bilo lepo user posted image
torbice ne znam sta bih ja pametno dodala osim svaka ti cast kad si ih sve tako male dovela u red, ali Djole mi je izvini ali i dalje favorit. Pametnica.
Moram da vam kazem da pecem pitu sa heljdinim korama i pecurkama adulence mi dala ideju a mm mi kupio user posted image
izgleda da cu ja raditi test kao prosli put u pola cetiri preko neta hmmm uvek tako sebi iskomplikujem al sta cu ne moze se sve rucak ostavljam momcima imaju sutra sve gotovo samo da klopaju dok je mama na predavanjima...

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1790
29.11.2013 23:40:29   
Torbica
Viviveki, nek si se ti dobro provela, a grlo te je vec bolelo, sad si ga dokrajcila. Proci ce!
Pozdrav zene, stavih hleb da nam ujutro bude vruc, ispatrolirala sam decu i odoh na tusiranje! Mirnu noc svima! user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 1791
29.11.2013 23:44:03   
jole82
Torbice nemoj da patroliraš sa bateriskom lampom user posted image probudićeš decuuser posted image
Odoh i ja..vikend konačno..

Enyoj the silence!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1792
29.11.2013 23:46:21   
vikiveki
Laku noć Torbice,ja po malo gledam TV i uživam,nikad mi nije ovaka tišina kao kada su sva deca u krevetu i spavaju...odmor za živce i lepota ih je gledati tako dok spavaju,mali anđelčićiuser posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1793
30.11.2013 0:46:15   
vikiveki
Počelo da mi se spava...polako ću das se spremam za krevet....oči se zatvaraju

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1794
30.11.2013 7:20:34   
adulence
Uhhh al ste se raspisale...
Dobro jutro mame najdraze....ja sam se toliko naspavala...zene ne secM se kada poslednji put nisam ustajala u toku noci da piskim to mi se redovno desava...medjutim nocas nije i prijalo mi je jako ,bas,bas sam odmorna....Iv spava,cekam je da se probudi ps klopica...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1795
30.11.2013 8:04:02   
mama micki
Dobro jutro i od mene, kod nas noćas bilo mirno, spavali smo celu noć i malopre ustali, sad uživam u kafici.
Želim vam lep vikend!user posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1796
30.11.2013 8:12:03   
serpica
Dobro hladno jutro user posted image i mi spavali celu noc evo ga sad u krevecu lezi,popio mlekce,mozda se i uspava opet,taman dok ja popijem kaficu...ostali ukucani jos spavaju.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 1797
30.11.2013 8:58:16   
vikiveki
Dobro jutro...mi smo svi ustali...deda i unuk su napoljuja spremam pitu gužvaru za doručak i spremam Viki za košarku...ovaj najmlađi od jutros počeo opet da slinavi,poludeću

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1798
30.11.2013 9:02:41   
Torbica
Dobro jutro! Evo nas - pidzama zurka!!!! user posted image user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1799
30.11.2013 9:54:40   
lokica77
Jutro mame,
ja omlatih celo pakovanje virsli, doduse bez hleba ali 4 komada je 4 komada bas sam user posted image ,
K spava ja malo da prosunjam ovde da vidim o cemu se pise pa na ciscenje, kuvanje...uff bas ne voleeem da kuvam, a glavudza boliiii, a mm ko za baksuz radi ceo dan...bice ovo dug dan(ironija...upravo slusam Belana i njegov lep i suncan dan)
Joj zene kako vi stizete sve, ja sam toliko umorna nekad da ne mogu ni prst da pomerim uvece kad uspavam K

Ako ne ide po planu, ide po sudbini...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here