Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 11:20:26
|
|
|
|
Sicilijana
|
Pozdrav svima i cestitke novim trudnicama . Resila sam da idem i ja na VTO posle vise godina pokusavanja. Zakazala sam kod ginekologa, ali nemam pojma koje upute treba da joj trazim. Da li ona treba posebno da mi da uput za HSG, a posebno za hormone ili treba da mi da uput za odeljenje steriliteta ? Znam samo da zelim da idem u N.Front. Sve sam procitala sta je potrebno za komisiju, ali mi nije jasno odakle da krenem. Koje upute za pocetak treba da trazim od mog ginekologa?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 12:02:04
|
|
|
|
Štetica
|
Sicilijana treba da zakazes prvo u ambulanti za sterilitet i da uzmes uput za to. A oni ce ti dalje reci sta ti konkretno od uputa treba iz dz a sta ide sa njihovim internim uputom. Za HSG ti trebaju brisevi i ks,krvna grupa i od interniste izvestaj ako se radi u totalnoj anesteziji. Ali to ce ti u nf vec objasniti. Ako je spermogram ok posle HSG-a je pauza par meseci,za prirodne radove,pa ako ni tad neuspe idu 2-3 iui pa tek onda vto. To sve vazi ako su jajovodi prohodni,a ako nisu onda direktno na vto. A za to ti trebaju uputi iz dz,ali to cemo ti objasniti kada stignes dotle,da te nezbunjujem sad.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 12:06:27
|
|
|
|
Jole84
|
Dani pošalji molim te Joki jedan veliki kumovski zagrljaj kad kontaktirate Držimo palčeve jako
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 12:33:25
|
|
|
|
Sicilijana
|
Stetice, hvala na odgovoru , ali meni je bas hitno da krenem sa svime odmah, jer imam jos samo godinu dana pravo na VTO o trosku drzave zbog godina. Da ne spominjem da me je bivsa doktorka zavlacila, a kod sadasnje sam jedva uspela da zakazem pregled posle godinu dana. Muzu je dobar spermogram, sto znaci da ja treba prvo da uradim HSG, a uporedo i sve ostale analize da bih stigla na jednu vto. Zato mi je bitno da znam tacno koje upute da joj trazim, jer je kod mene nemoguca misija zakazati kod doktorke. Znaci trazim joj uput za sterilitet u Frontu, a da li moze odmah da mi da i uput za HSG? Ne bih ja bila u takvoj situaciji da sam imala normalnu doktorku i da me ta bivsa nije zavlacila kako je sve u redu i da ce biti, a meni prosle godine...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 13:44:34
|
|
|
|
plašljiva
|
Sicilijana mila, kao prvo dobro došla. Puno sreće ti želim. Moj ti je savet da uzmeš uput od ginekologa iz DZ za sterilitet u Narodnom frontu. U Frontu kaži sestri da dolaziš prvi put i pitaj za dr.Vasiljevića on je tamo načelnik. Sjajan čikica. Ja sam kao ti došla na odeljenje i tražila baš njega, duže sam ga čekala. Nije pričao mnogo, dao nalog HSG i saopštio mi da posle radimo tri insemenacije i zatim VTO ukoliko neuspeju insemenacije. Ali je bar bio odmah konkretan, nije bilo da sačekamo ovo ili ono. i eto od tada je prošlo tačno godinu dana i ja sam sada na svojoj prvoj VTO. Pozdrav...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 14:07:20
|
|
|
|
pari
|
drage, evo i ja danas krenula sa terapijom u frontu :) 4 dc, primila sam menopur i gonal po 2 doze od 75 IU...tako će biti i naredna 3 dana pa idemo dalje... Da li mislite da je ok u toku stimulacije da se ide na jogu? idem već 2 godine... šetnja je svakako preporučljiva verujem...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 14:46:23
|
|
|
|
naci1
|
sicilijana hsg u frontu se radi sa anestezijom i ostajes u bolnici,u Visegradskoj kada dobijes idi lepo da zakazes hsg jer se on radi dan nakon menstruacije i radi se bez anestezije zavrsis sve za par sati i ides kuci,kada zakazes hsg u visegradskoj idi kod svoje doktorke po uput a ako ona nece da ti ga da ti lepo promeni lekara i to je to da bi ubrzala i da ne gubis na vremenu
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 14:54:41
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: pari Da li mislite da je ok u toku stimulacije da se ide na jogu? idem već 2 godine... šetnja je svakako preporučljiva verujem... Ja kada sam pitala dr. da li smem da vežbam u toku postupka (prethodnog) reklu su mi da mogu samo ako sam i do tada redovno vežbala, tj. ako time ne narušavam dotadašnju životnu rutinu. Znači, da ne započinjem ako do tada nisam. A sada sam vežbala pre FET-a redovno, međutim, prekinula sam kada je krenula ovulacija, da mi ne bi popucali folikuli neprirodno (tako mi je rekla doktorka Jelena). Ja bi na tvom mestu pitala Jelenu mailom, mislim da će ti dati pravi savet :) I srećan početak pari
< Poruku je uredio dunja RR -- 23.10.2013 14:55:33 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 14:56:07
|
|
|
|
dunja RR
|
Sicilijana dobronamdošla, i želim da borba ne traje dugo
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 14:56:40
|
|
|
|
Štetica
|
Sicilijana,posto su godine u pitanju verovatno cete preskociti iui. Kad udjes u celu tu pricu u Nf,sve ce ti biti brze i doktorka iz dz ce ti trebati samo za upute i briseve. A ako se kod nje toliko ceka promeni je,jer ona onda postaje sporedna,tj ono sto napisu u Nf ona ce morati da postuje. Moja jedna poznanica puni 40god u februaru a u aprilu ove godine je pocela da trazi uzrok neplodnosti. Prosla je komisiju sad u septembru i ceka kada ce je pozvati u postupak.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 15:14:20
|
|
|
|
Babybu
|
Jel neko od vas zna da li su prosle godine zene koje su zaokruzile drzavnu bolnicu a posle tendera prebacene kod privatnika mogle da biraju gde zele ili im je fond odredio?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 15:45:45
|
|
|
|
dunja RR
|
Sama sam birala, dobila sam mail iz Jevremove (ne u ime klinike, već od same centrale koja je raspoređivala nas, a centrala je bila u klinici Jevremova). Prvobitno sam na komisiji zaokružila Front, kasnije mi je stigao mail sa spiskom klinika između kojih mogu da biram, izabrala sam Ivanoviće i posle 15-ak dana pozvali su me iz Ivanovića. IZVORNA PORUKA: Babybu Jel neko od vas zna da li su prosle godine zene koje su zaokruzile drzavnu bolnicu a posle tendera prebacene kod privatnika mogle da biraju gde zele ili im je fond odredio?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 17:26:42
|
|
|
|
ivanicasale
|
Ja malo kasnim ali je Alex cestitala u moje ime,e a sada i ja -dunja duso nasa,cestitam ti od sveg da nam budes lepa i vesela pa za meseci predivna mama.A nas vuci jako za nosice da idemo tvojim stopama.Imas ludu pricu da pricas bebi!!! Ciklama cestitke i tebi Najlepse je kad se tako desi joka drzimo ti palceve i saljemo
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 17:31:16
|
|
|
|
ivanicasale
|
Babybu ja sam od tih zena koje je fond prebacio prosle god i da mofle smo da biramo od ponudjene klinike koju smo htele.Ne brini cula sam kod mene u fondu da je produzen rok potvrde jos dva meseca raspitaj se ti malo bolje ali mislim da je tako.Pozvace te uskoro.Ja sam uzela upute i sada cekam Utorak. E jedno pitanjce moj ginekolog kaze da cu sada verovatno da budem na dugom protokolu jer sam na proslu vto bila na kratkom jel to istina sta vi mislite?Ja inace imam PSCO?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 17:33:45
|
|
|
|
ivanicasale
|
IZVORNA PORUKA: naci1 sicilijana hsg u frontu se radi sa anestezijom i ostajes u bolnici,u Visegradskoj kada dobijes idi lepo da zakazes hsg jer se on radi dan nakon menstruacije i radi se bez anestezije zavrsis sve za par sati i ides kuci,kada zakazes hsg u visegradskoj idi kod svoje doktorke po uput a ako ona nece da ti ga da ti lepo promeni lekara i to je to da bi ubrzala i da ne gubis na vremenu Sicilijana savetujem da kad vec mozes da ga radis u totalnoj anesteziji da to i iskoristis i da ga radis tako gde rade sa totalnom.Dobrodosla na druzenje sa nama.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 17:43:27
|
|
|
|
mina@
|
Meni pocetkom novembra istice sest meseci.... valjda ce da pozovu...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 18:12:33
|
|
|
|
alex88
|
ivanice pa ti si super odreagovala na kratkom protokolu zasto bi menjali....ali blizu je utorak pa videces sta kazu
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 19:55:18
|
|
|
|
Babybu
|
Meni su u fondu danas rekli da je rok produzen sa sest na devet meseci i da ce ako prodje tender verovatno da nas rasporede na privatne klinike i da je za ovu godinu popunjen kapacitet u nf,nema ubacivavaja novih zena...ako i spebo prodje tender da li cemo moci da idemo tamo s obzirom da smo iz beograda?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 20:05:48
|
|
|
|
ivanicasale
|
pa neznam Alex tako kaze moj ginek.valjda je obicaj da isprobaju sve protokole,nemam pojma mozda lupam malo.Zene da li ste imale isti protokol kod obe vto ili su vam menjali?
Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47 II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06 III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014 beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41... IV pokusaj-FET Leskovac 5.02
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 20:08:13
|
|
|
|
ivanicasale
|
Babybu mozda vam daju mogucnost da birate a mozda vas rasporede u dve ili tri ako ne prodje tender.Kad prodje tender mozes da biras a ovako neznam! Bez veze je sto ovoliko cekate i rezultati vam isticu.
Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47 II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06 III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014 beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41... IV pokusaj-FET Leskovac 5.02
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 20:09:04
|
|
|
|
alex88
|
ako prodju tender moci cete da birate,nema veze sa gradom gde zivite.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 20:13:24
|
|
|
|
mina@
|
IZVORNA PORUKA: Babybu Meni su u fondu danas rekli da je rok produzen sa sest na devet meseci i da ce ako prodje tender verovatno da nas rasporede na privatne klinike i da je za ovu godinu popunjen kapacitet u nf,nema ubacivavaja novih zena...ako i spebo prodje tender da li cemo moci da idemo tamo s obzirom da smo iz beograda? Malo pre su na B 92 reklida se 4.11. otvaraju ponude privatnih klinika za VTO, daj Boze da malo ubrzaju.. Ja sam se prijavila za front, a ako nas prebace kod privatnika, odnosno daju mogucnost biranja koju kliniku bi mi preporucile, u Bgd-u, naravno....
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 21:07:49
|
|
|
|
Babybu
|
Hocemo li znati tog 4.11. da li je prosao tender ili ce se to znati nekog drugog datuma...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 21:15:28
|
|
|
|
Babybu
|
Kada cemo znati da li je tender prosao,tog cetvrtog ili neki drugi datum?Iskreno meni se ne ide kod privatnika u Bg nesto mi ne ulivaju poverenje,najpre bih otisla u spebo...joj muka mi je vise
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 23.10.2013 21:36:09
|
|
|
|
PalcicaBg
|
IZVORNA PORUKA: Babybu Meni su u fondu danas rekli da je rok produzen sa sest na devet meseci i da ce ako prodje tender verovatno da nas rasporede na privatne klinike i da je za ovu godinu popunjen kapacitet u nf,nema ubacivavaja novih zena...ako i spebo prodje tender da li cemo moci da idemo tamo s obzirom da smo iz beograda? Jel svima produzavaju potvrde ili moramo ponaosob da se javimo u fond? Jao kako bi bilo lepo da prodje tender i da upadnemo kod privatnika...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako izgleda zdrava i plodna sperma?Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
ime za deckicapisuljicadavid (
34%)
luka (
34%)
andrej (
33%)
Ukupan broj glasova: 89Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!