dunja RR
|
Di, evo ja da upišem za sebe, šta sam plaćala a radila preko države: Fragmin i Utrogestan. Pre trudnoće a za vreme VTO ne može na uput ni jedno ni drugo. Fragmin, za 20 dana - 5.000 RSD (pre trdnoće znači ne može na uput) Plaćala sam Fragmin i na početku trudnoće, pa mi je Dom Zdravlja refundirao kao trudnici na moj račun Utrogestan - pre trudnoće 3.000 RSD, posle potvrđene trudnoće ide na uput sa smanjenom cenom - do 10. nedelje sam dala sigurno još 4.000 za utro. Progesteron injekcija ne može na uput ni pre trudnoće ni u trudnoći, svakih 3-5 dana po jedna injekcija, 150 dinara je jedna. Takođe i vitamini: Elevit - 1.000 RSD jedna kutija, 1 kutija mesečno Siofor - 150 dinara jedna kutija (pije se stalno, i pre VTO), tri kutije mesečno Jedan odlazak kod Hematologa je 6.000 RSD (za vreme trudnoće treba minum 5 poset_____a). Na KCS nema šanse doći do njih, pogotovu mi VTO vke da sedimo u čekaonici satima sa stotinama ljudi, što sam jednom pokušala, i rečeno mi je da idem privatno jer se dr. nije pojavio tog dana. UZ bešike mi hitno tražila doktorka - 4.000 RSD Prvi UZ nakon pozitivne bete, radi se na klinici gde je rađena VTO, ako je klinika privatna a rađeno preko države, taj UZ se plaća 5.000, država ga ne pokriva. BETA HCG - 1.000 rsd, obićno traže ponavljanje jednom ili dvaput, znači 2.000- 3.000 RSD Tromesečni prosek šećera 900 RSD (radi se nekoliko puta) OGTT - 4.000 - 5.000 RSD Trombofilije 27.000 RSD Vitamin D 1.000 RSD (radi se nekoliko puta) Još sam odradila i UZ grudi, mamografiju u Euromediku jer moja dr. ginekolog nije htela da mi da uput, sa objašnjenjem da se zakazuje tek za 8 meseci i pregled kod Inića ( ukupno 8.000 RSD) IZVORNA PORUKA: lesica RR Devojke drage, palo mi je na pamet da napravimo sve zajedno jedan članak koliko zaista košta VTO u Srbiji. Naime, pod pretpostavkom da se radi VTO preko fonda, a ona košta koliko košta, koliko zaista iznosi sva priprema pred VTO ( različiti testovi, analize, lekovi) a koju koliko sam shvatila fond ne pokriva već same sve plaćate. Malo sam izrevoltirana javašlukom i licemerjem našeg sistema, pa otud.. Dakle, ako ste raspoložene da učestvujete/pomognete molila bih vas da mi pošaljete pp sa cenama lekova, vitamina... koliko često se piju/uzimaju/daju, cenama testova i analiza, koliko se često rade... do same VTO kao i tokom VTO, odnosno sve do trenutka kad ne krenete da dobijate terapije na recept. Ljubim vas puno i navijam svim srcem da što pre ispraznite temu
< Poruku je uredio dunja RR -- 11.10.2013 11:12:36 >