|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta mi sve prođe kroz glavu kad me stisnu...
13.9.2013 9:09:33   
Misha i Ljisha
Ja i dalje mislim da je sve normalno pomisliti. Pa mislim da nema osobe u zivotu koja nije pomislila ubicu se. A meni je to isto kao i sve drugo sto covek pomisli u losem danu ili nekom je losa i godina ajd tako da kazem. Sigurno ne znate sta je majka koja radi dva ili tri posla i pri tom se sama stara o detetu i jos se desi da jedu samo margarin, pomislila. Sigurno nismo u njenom glavi ali ima snagu da nastavi da se bori. A crne misli su joj se sigurno motale. Tako da ja mislim da je sve to ok. Ne bismo bile normalne da nekad ne pomislimo i nesto "lose". eto kaze mi drugarica sin joj je rodjen dan posle moje Dunje: "jao ubicu se budi se nocu, doslo mi je da ga bacim kroz prozor" haahah...user posted image I sta sad? Ja treba da mislim da je ona los roditelj. Pa to mi tako mame pricamo svasta a najvise i volimo i ljubimo i mazimo i pazimo. To sto je ona vec sva jadna crknuta i na ivici zivaca zbog njegovih zuba to je druga stvar. Ona sve kroz salu govori ali se sigurno iznervirala jer ne moze da mu pomogne a nunanje, poljupci, pevanje i sve ostalo ne pomaze.

Prosto u trenucima nemoci su majke najisfrustriranije. Nisu to obaveze vec nemoc sto ne mozes da pomognes svom detetu i sebi.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 376
13.9.2013 9:11:41   
Peace*
user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 377
13.9.2013 9:47:42   
jovicaa
slazem se ljiso, a sto su manji to se vise ta nemoc oset____i... nekako ne mogu da iskazu sta im smeta, sta ih boli, a nemocni su i ti onda nemocan, ne znas kako da pomognes i onda svasta bude naravno... plus hormoni, koje stvarno ni ne zelim da komentarisem.
sada ne mogu da shvatim zasto sam toliko bila depresivna... mislim to su neke neobjasnjive stvari koje se dogadjaju u organizmu. stvarno toliko smo bili u obavezama, pa raznorazni stresovi, neprekidno plakanje. bas se secam da mm i ja nismo bukvalno mogli da jedemo od njih, kad se rodio maksim, toliko su nam okupirali paznju, sad je vec skroz druga prica, do te mere sam se organizovala da stizem apsolutno sve sto zelim da uradim... ali to sto kazete nije tu u pitanju ni nemanje vremena, nego jednostavno taj prvi period posle porodjaja, to upoznavanje sa novonastalom situacijom je bolno za svaku malo emotivniju osobu.. sve su to neki prelasci u nesto drugo, a velike su promene, nisu banalne i normalno je da se odraze na ljudskim emocijama.
uf kad se set____im kakva sam bila prvih mesec, dva kada se rodio aleks.... e to je bila katastrofa, zelela sam da umrem bukvalno, nisam imala nikakve lose emocije upucene bebi, ali prema sebi uzas... ali dobro imala sam bas strasnih problema sa grudima i rana mi se bila upalila, a tada sam toliko bila labilna, da je bilo dovoljno bilo sta da mi se desi, da se osecam lose. mislim da je 50 posto tog porodjajnog bluza bilo izazvano tim "nasilnim" porodjajem, pre vremena. prosto je neprirodno, nije jos uvek bilo vreme i zato smo se namucili i aleks i ja. sa maksimom je bila druga prica.

< Poruku je uredio jovicaa -- 13.9.2013 9:48:53 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 378
14.9.2013 9:02:46   
Torbica

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Torbice sjajno, nisam znala da postoje takvi programi za roditelje uopste kod nas.

Da da, ne mogu ti opisati koliko je to korisno i predivno. Evo, juce sam se tako lepo ispricala sa psihologom, podelila bez cenzure sve ono sto me nervira, i iznela sta radim i kako se ponasam i dobila povratne informacije. Gde i kako mogu da poboljsam, gde pravim propuste, gde preterujem a gde ispustam, mislim, uvek sam jako jako srecna i puna elana posle ovakvih razgovora jer mislim da uvek moze bolje. Barem sa decom koja su malo zahtevnija, sto bi psihologica rekla, dete sa vecim izazovom jer u svom temperamentu ima osobine koje su blize nekom ekstremu. Da pojasnim, postoji 9 pokazatelja temperamenta i svaki se moze oceniti na skali od 1-10 nekom ocenom. To su osobine koje opisuju dete: nivo aktivnosti(aktivno/pasivno), prag osetljivosti, adaptabilnost, reagovanje na nove situacije bla-bla...da ne davim... E, deca su vecinom negde na sredini, ono, normalno aktivna, normalno adaptabilna.... a ako su na nekoj od karakteristika blize jednoj i li drugoj strani skale, e to su deca sa vecim izazovom. Kao moje zlato. user posted image E, posto ja sa svojim temperamentom nisam slicna njoj, tu zna da dodje do nerazumevanja sa moje strane jer ja nekad ne skontam nesto kako treba. Ali zato imam Zanu koja mi uredno ukaze na sve user posted image pa i nije tesko boriti se, sve je to zivot i normalno. Samo ja ne volim da pustam da me nesto gricka, volim da rastumacim, resim i vozi dalje. Evo, vec sad se moze videti da su moji decaci sasvim sasvim druga prica, za njih mi nece trebati neko savetovanje, jer ne pokazuju nista sto bi me bunilo. Dok sa cerkom uvek imam neki rebus.... Trenutno ne, ali sad znam odakle joj neki inat i neslaganje za neke momente, e, sad peglamo situaciju i vracamo na pravi kolosek. Odoh zene da pecem klincima projice, spavaju jos!!!!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 379
14.9.2013 18:39:56   
Verolina

IZVORNA PORUKA: ksena

Dakle, ne smetaju nam svima obaveze oko deteta i kuce. Meni je smetala usamljenost.

user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 380
14.9.2013 22:25:29   
big mum

IZVORNA PORUKA: Torbica

Da da, ne mogu ti opisati koliko je to korisno i predivno. Evo, juce sam se tako lepo ispricala sa psihologom, podelila bez cenzure sve ono sto me nervira, i iznela sta radim i kako se ponasam i dobila povratne informacije. Gde i kako mogu da poboljsam, gde pravim propuste, gde preterujem a gde ispustam, mislim, uvek sam jako jako srecna i puna elana posle ovakvih razgovora jer mislim da uvek moze bolje. Barem sa decom koja su malo zahtevnija, sto bi psihologica rekla, dete sa vecim izazovom jer u svom temperamentu ima osobine koje su blize nekom ekstremu. Da pojasnim, postoji 9 pokazatelja temperamenta i svaki se moze oceniti na skali od 1-10 nekom ocenom. To su osobine koje opisuju dete: nivo aktivnosti(aktivno/pasivno), prag osetljivosti, adaptabilnost, reagovanje na nove situacije bla-bla...da ne davim... E, deca su vecinom negde na sredini, ono, normalno aktivna, normalno adaptabilna.... a ako su na nekoj od karakteristika blize jednoj i li drugoj strani skale, e to su deca sa vecim izazovom. Kao moje zlato. user posted image E, posto ja sa svojim temperamentom nisam slicna njoj, tu zna da dodje do nerazumevanja sa moje strane jer ja nekad ne skontam nesto kako treba. Ali zato imam Zanu koja mi uredno ukaze na sve user posted image pa i nije tesko boriti se, sve je to zivot i normalno. Samo ja ne volim da pustam da me nesto gricka, volim da rastumacim, resim i vozi dalje. Evo, vec sad se moze videti da su moji decaci sasvim sasvim druga prica, za njih mi nece trebati neko savetovanje, jer ne pokazuju nista sto bi me bunilo. Dok sa cerkom uvek imam neki rebus.... Trenutno ne, ali sad znam odakle joj neki inat i neslaganje za neke momente, e, sad peglamo situaciju i vracamo na pravi kolosek. Odoh zene da pecem klincima projice, spavaju jos!!!!

Baš me zanima ovaj dio-na koji način se ocjenjuje dječiji temperament pošto moja djevojčica po ovome -djete sa verćim izazovom.Kod nje nema neke sredine.Sve je na donjoj ili gornjoj granici.Možeš li mi to malo detaljnije objasniti.
Ja nisam takva ,ponekad je nerazumjem i dolazi do konflikta.

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 381
14.9.2013 23:29:26   
Torbica
Big mum, ovako, ja sam na jednom programu slusala o temperamentu dva sata, i nije to nikakva mistika, dobijes od psihologa taj obrazac po kome se pravi takozvani profil temperamenta. Naravno, ponekad ni supruznici nisu saglasni, bas nam je Zana pricala takve slucajeve, kad su se ubedjivali za svoje dete. Jedno misli da je blize ovom a drugo onom delu skale. Idealno je da se uradi za sve clanove porodice i to umnogome pomaze u svakodnevnom zivotu - upravo u medjusobnom razumevanju. Pazi, ja sam mislila da me dete zavitlava jer je stalno nesto cantrala oko odece - smeta mi etiketa, steze me, ne prija mi....bla-bla, ma daaaj, tako sam reagovala. A dete ustvari ima visok prag osetljivosti, isto jedan od pokazatelja... I sad i ako prigovori, znam da joj stvarno smeta, da nema ideju da me zeza i odugovlaci ili sta vec... U svakom slucaju to je kod psihologa kao dobar dan, neka polazna tacka, sa kime god da se posavetujes, sve ce ti jasno ispricati. Ne znam gde si, no, svaka predskolska ustanova bi trebalo da ima savetovaliste za porodicu, gde ja i idem. U knjizi Pozitivna disciplina, od 3-6 god, ima jedno poglavlje koje opisuje svih 9 pokazatelja. Pozdrav

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 382
15.9.2013 7:48:38   
vukosava
Ako vam dobro ide ovaj strani jezik, mozete da probate ovaj test klikni. Po ovoj dvojici psihologa, postoji 16 tipova ljudi. Rezultate mozete pogledati ovde: klikni

Radilo je dosta mojih prijatelja i dajem cesto deci kojoj predajem, cisto da opipam o kakvoj mi se klasi radi.

Bilo bi bas zanimljivo videti korelaciju izmedju postporodjajne depresije i tipa licnosti. Tipa da li ova dva tipa imaju ikada depresiju nakon porodjaja: ISFJ - The Nurturers & ESFJ - The Caregivers? I slicno...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 383
15.9.2013 8:24:25   
big mum
Hvala ti na odgovoru.

Moja kćerka ide u vrtić i u njemu radi dječiji psiholog čiju sam pomoć dosta puta tražila.Iz razloga jer moja malena dosta često ide u krajnosti i zbog tog dolazi do sukoba.
Nikad mi nije spomenuo dj.temperamente.Posmatrao ju je nekoliko puta i rekao mi je da je ona dosta inteligentna i tvdoglava.I poprilično "raskalašena".
Ona je veliki brzac i sve hoće odmah i sad.Brzo priča,postavlja milion pitanja /dan i na njih očekuje pune odgovore.Ne odustaje dok nije zadovoljna odgovorom.
Od nepune dvije je složila didaktičku loptu sa 12 oblika iz 8x.Maher je za puzzle.Sa 3 god slaže puzle od prvo 30,40 .Sa 4god 60 i 100 kom.
Sa nepunih 5 uz moju pomoć složila je one od 1000kom.Ja sam negdje oko 300 a ona ostalo.Slagale smo oko 6 dana.
Imam osjećaj da njoj svaki dan trebaju neki novi izazovi i da je njoj u pricipu dosadno.

Ništa još ću se malo raspitati,hvala ti na odgovoru.

Vukosava evo odmah idem da rješim ovaj test pa da vidim na čemu sam.Hvalauser posted image

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 384
15.9.2013 8:33:15   
Lu

Ja i dalje mislim da je sve normalno pomisliti. Pa mislim da nema osobe u zivotu koja nije pomislila ubicu se. A meni je to isto kao i sve drugo sto covek pomisli u losem danu ili nekom je losa i godina ajd tako da kazem. Sigurno ne znate sta je majka koja radi dva ili tri posla i pri tom se sama stara o detetu i jos se desi da jedu samo margarin, pomislila. Sigurno nismo u njenom glavi ali ima snagu da nastavi da se bori. A crne misli su joj se sigurno motale. Tako da ja mislim da je sve to ok. Ne bismo bile normalne da nekad ne pomislimo i nesto "lose". eto kaze mi drugarica sin joj je rodjen dan posle moje Dunje: "jao ubicu se budi se nocu, doslo mi je da ga bacim kroz prozor" haahah...user posted image I sta sad? Ja treba da mislim da je ona los roditelj. Pa to mi tako mame pricamo svasta a najvise i volimo i ljubimo i mazimo i pazimo. To sto je ona vec sva jadna crknuta i na ivici zivaca zbog njegovih zuba to je druga stvar. Ona sve kroz salu govori ali se sigurno iznervirala jer ne moze da mu pomogne a nunanje, poljupci, pevanje i sve ostalo ne pomaze.

Prosto u trenucima nemoci su majke najisfrustriranije. Nisu to obaveze vec nemoc sto ne mozes da pomognes svom detetu i sebi.

Nije normalno pomišljati na samoubojstvo niti je normalno razmišljati da bacimo dijete kroz prozor!
A sasvim druga stvar je što ljudi to govore kroz šalu, preuveličavajući svoj problem, jer to jeste preuveličavanje kad kažemo "ubiću se", mada iskreno ja to nikad ne govorim.
Evo i sama kažeš da tvoja prijateljica to govori kroz šaluuser posted image
Ljutnja je normalna emocija i svašta nam prođe kroz glavu ali da ozljedimo sebe ili djecu sigurna sam da ne.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

Direktna veza do poruke: 385
15.9.2013 8:38:03   
Lu

Torbice sjajno, nisam znala da postoje takvi programi za roditelje uopste kod nas.

Da da, ne mogu ti opisati koliko je to korisno i predivno. Evo, juce sam se tako lepo ispricala sa psihologom, podelila bez cenzure sve ono sto me nervira, i iznela sta radim i kako se ponasam i dobila povratne informacije. Gde i kako mogu da poboljsam, gde pravim propuste, gde preterujem a gde ispustam, mislim, uvek sam jako jako srecna i puna elana posle ovakvih razgovora jer mislim da uvek moze bolje.
...
Samo ja ne volim da pustam da me nesto gricka, volim da rastumacim, resim i vozi dalje.

Bravo Torbice, volim ljude koji se pobrinu za sebe, ne vrijedi samo kukatiuser posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 386
15.9.2013 10:56:42   
Torbica
Big mum, bas imas pametnicu. Moja srecna okolnost je sto se psihologica sa kojom se savetujem posebno zanima sa temperamentom, zbog svog deteta. Mada uvek kaze da je to prva stvar koja se uradi u Savetovalistu, da bi se realno sagledalo dete.
Lu, sta cu, to je jace od mene. Nekad me nervira sto sam takva, kratak mi je dan. Hvala ti.

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 387
15.9.2013 16:20:38   
vukosava
IZVORNA PORUKA: big mum

Moja kćerka ide u vrtić i u njemu radi dječiji psiholog čiju sam pomoć dosta puta tražila.Iz razloga jer moja malena dosta često ide u krajnosti i zbog tog dolazi do sukoba.
Nikad mi nije spomenuo dj.temperamente.Posmatrao ju je nekoliko puta i rekao mi je da je ona dosta inteligentna i tvdoglava.I poprilično "raskalašena".
Ona je veliki brzac i sve hoće odmah i sad.Brzo priča,postavlja milion pitanja /dan i na njih očekuje pune odgovore.Ne odustaje dok nije zadovoljna odgovorom.
Od nepune dvije je složila didaktičku loptu sa 12 oblika iz 8x.Maher je za puzzle.Sa 3 god slaže puzle od prvo 30,40 .Sa 4god 60 i 100 kom.
Sa nepunih 5 uz moju pomoć složila je one od 1000kom.Ja sam negdje oko 300 a ona ostalo.Slagale smo oko 6 dana.
Imam osjećaj da njoj svaki dan trebaju neki novi izazovi i da je njoj u pricipu dosadno.

Tvoja malena zvuci kao da mene opisuju. Bila sam ekstremno radoznalo, ljubopitljivo i nestrpljivo dete. Na pocetku mi je skola bila ekstremno dosadna jer mi se cinilo da ponavljaju vec naucene stvari. Toliko dosadna da sam radila unapred domace za duzi vremenski period pa mi je uciteljica u prvom tromesecju davala trojke jer je mislila da mi roditelji rade (pisala sam vec bila pisanim slovima datum i ime domaceg kad smo ucili slovo po slovo). U obdanistu su me stavili sa starijom grupom ali nisam mogla sa njima u skolu jer sam rodjena pred kraj godine. U principu veoma cesto mi je bilo i kasnije dosadno u skoli, ali prednost toga je bila da nisam morala u osnovnoj uopste da ucim, samo odradim domace i cao na igranje... U srednjoj mi je trebalo sat vremena da naucim celo tromesecje, na fakultetu po tri dana za ispit (ali intenzivno non stop. Izabrala sam fakultet na kom sve ucis kroz aha princip - ili kapiras ili ne kapiras (sve se baziralo na matematici). I evo nasla sam karijeru gde je radoznalost, ljubopitljivost, umece da iskopas milion pitanja ono sto te tera da ides napred. Moj savet ti je kao roditelju upisi je na sve zive dodatne. Ja sam isla na matematicku sekciju, sekciju iz biologije, hor, kosarku, odbojku, rukomet, sah, prvu pomoc, likovnu (mozda nesto zaboravim). Sto je vise zauzeta bcie srecnija. Zvuci cudno ali funkcionise. I uvek su mi isle te logicke stvari, ali neke druge jako teze - tipa sve sto ukljucuje bubanje i suvoparno memorisanje redosleda i dogadjaja bez ikakve logike. Bolje me muci tri dana nego mi daj da nabubam lekciju iz istorije napamet. A gde ne vidim logiku i povezanost (gde ne mogu u svojoj glavi vizuelno da stvorim puzle tj da provalim strukturu necega - za mene je to samo gomila blablabla)...

A sto se tice postporodjajne depresije kad me je ginekolog pitao nesto vezano za nju, samo sam mu odgovorila: "Nemam ja vremena za to, moram da hranim porodicu". To za mene nije bila opcija. Pa sam kad sam na poslu radila ko kreten, dobila dobre evaluacije od onih koji slusaju moju nastavu i pored svog tog silnog ispumpavanja i noci sa 3, 4 h sna i to u prekidima. I to bas sto sam takva osoba, kojoj ako ne isrcpis i zadnji atom energije ume da bude nestrpljiva i da joj bude dosadno.

< Poruku je uredio vukosava -- 15.9.2013 16:23:32 >

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 388
15.9.2013 21:00:13   
Misha i Ljisha
ja odradila test i ispala INTJ scientist sto i jesamuser posted image jeeeeeeeeeee... ali radili su na meni mnogi neke testove i uvek se uklopim bas u taj profil (imam dosta poznanika psihologa a i najbolja prijateljica mi je psiholog)

Vukosava ti si kao moj brat. I njemu je bilo dosadno u skoli jer je u zabavistu racunao vec do 100 i td. A opet, ja sam krenula u skolu bez ikakvog znanja ama bas nista tabula razauser posted image i sve mi je bilo lako i mogu da kazem da u osnovnoj ucila nisam nisam ni u srednjoj nesto posebno ali sam se na fakultetu odvalila od ucenja iskreno da kazem. Radila sam u skoli vecito zadatke sa zvezdicama ali zato sto sam ja to htela, isla sam na takmicenja iz matematike i td ali nikad nisam u osnovnoj bila na nekim sekcijama (u srednjoj vec jesam) i mislim da nije nuzno da dete turas u raznorazne sekcije. Ako ga usmeris kako treba ono ce samo sebi naci zanimaciju. Eto moja zanimacija je bila zadaci sa zvezdicama i jos zadataka iz drugih zbirki ali domaci nisam radila i vecito sam dobijala keceve iz domaceg iako sam bila najbolji matematicar u razredu (sto je naravno izludjivalo moje roditelje i mog nastavnika). Prosto meni je bilo ispod casti da radim tako debilne zadatkeuser posted image hocu da kazem da svakom detetu treba lufta i treba dete samo da odluci da li ce nesto raditi ili ne a ne mi da ga pretrpavamo obavezama i upisujemo na raznorazne sekcije i kurseve. Ako ono samo zeli onda ok ali da ih mi silimo mislim da je to bezveze. A pametnom coveku nikad nije dosadno, jel? Pa tako i pametnom detetu. Nacice pametnice same sta ce raditi.

Eh da inace moj brat je zavrsio nesto sto nema nikakve veze sa matematikom i kasnije u starijim razredima se ispostavilo da sam ja mnogo veci talenat od njegauser posted image

U svakom slucaju da se vratim na temu. Danas kao dan D. uzas jedan valjda nema sta mi nije proslo kroz glavu. Pre par godina sam spavala jako malo, ma i dok sam bila trudna sam spavala malo pa mi svi govorili spavaj spavaj a sad mi se spavaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... user posted image Al dobro moje zute minute su uvek vezane sa menstruacijom tako da sam neuracunljiva

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 389
16.9.2013 11:32:10   
Bebilina

IZVORNA PORUKA: vukosava

Ako vam dobro ide ovaj strani jezik, mozete da probate ovaj test klikni. Po ovoj dvojici psihologa, postoji 16 tipova ljudi. Rezultate mozete pogledati ovde: klikni

Radilo je dosta mojih prijatelja i dajem cesto deci kojoj predajem, cisto da opipam o kakvoj mi se klasi radi.

Bilo bi bas zanimljivo videti korelaciju izmedju postporodjajne depresije i tipa licnosti. Tipa da li ova dva tipa imaju ikada depresiju nakon porodjaja: ISFJ - The Nurturers & ESFJ - The Caregivers? I slicno...

Vuko extra link user posted image Radila sam ovaj test ranije, pre porodice i sad sam ponovila da vidim dal se nesto izmenilo. Jok, i dalje sam The Giver user posted image
Nego jel imamo temu o psiho testovima? Bilo bi super da se otvori nova, pa da stavljamo linkove. user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 390
16.9.2013 13:09:03   
big mum

IZVORNA PORUKA: vukosava

Tvoja malena zvuci kao da mene opisuju. Bila sam ekstremno radoznalo, ljubopitljivo i nestrpljivo dete. Na pocetku mi je skola bila ekstremno dosadna jer mi se cinilo da ponavljaju vec naucene stvari. Toliko dosadna da sam radila unapred domace za duzi vremenski period pa mi je uciteljica u prvom tromesecju davala trojke jer je mislila da mi roditelji rade (pisala sam vec bila pisanim slovima datum i ime domaceg kad smo ucili slovo po slovo). U obdanistu su me stavili sa starijom grupom ali nisam mogla sa njima u skolu jer sam rodjena pred kraj godine. U principu veoma cesto mi je bilo i kasnije dosadno u skoli, ali prednost toga je bila da nisam morala u osnovnoj uopste da ucim, samo odradim domace i cao na igranje... U srednjoj mi je trebalo sat vremena da naucim celo tromesecje, na fakultetu po tri dana za ispit (ali intenzivno non stop. Izabrala sam fakultet na kom sve ucis kroz aha princip - ili kapiras ili ne kapiras (sve se baziralo na matematici). I evo nasla sam karijeru gde je radoznalost, ljubopitljivost, umece da iskopas milion pitanja ono sto te tera da ides napred. Moj savet ti je kao roditelju upisi je na sve zive dodatne. Ja sam isla na matematicku sekciju, sekciju iz biologije, hor, kosarku, odbojku, rukomet, sah, prvu pomoc, likovnu (mozda nesto zaboravim). Sto je vise zauzeta bcie srecnija. Zvuci cudno ali funkcionise. I uvek su mi isle te logicke stvari, ali neke druge jako teze - tipa sve sto ukljucuje bubanje i suvoparno memorisanje redosleda i dogadjaja bez ikakve logike. Bolje me muci tri dana nego mi daj da nabubam lekciju iz istorije napamet. A gde ne vidim logiku i povezanost (gde ne mogu u svojoj glavi vizuelno da stvorim puzle tj da provalim strukturu necega - za mene je to samo gomila blablabla)...

A sto se tice postporodjajne depresije kad me je ginekolog pitao nesto vezano za nju, samo sam mu odgovorila: "Nemam ja vremena za to, moram da hranim porodicu". To za mene nije bila opcija. Pa sam kad sam na poslu radila ko kreten, dobila dobre evaluacije od onih koji slusaju moju nastavu i pored svog tog silnog ispumpavanja i noci sa 3, 4 h sna i to u prekidima. I to bas sto sam takva osoba, kojoj ako ne isrcpis i zadnji atom energije ume da bude nestrpljiva i da joj bude dosadno.

Sad kako opisuješ sebe vidim dosta toga i kod svoje kćerke.Obožava da slaže puzzle i zadatke tipa ovog

Fascinirana je brojevima,koliko je sati.Koliko ko ima godina i koliko je neko mlađi/stariji.Slova je savladala.Oba pisma.
Pored vrtića ide na engleski i u muzičko zabavište,razmišlja o folkloru.
Pitam je da li ti je sve previše-kaže nije mama baš mi je zabavno.Juče smo 5h proveli u obližnjem parku gdje se penjala po drveću,skakala,vozala role.I na kraju kaže neeeću da idem tek sam stiglauser posted image

Odo malo sa teme.
Šta mi je juče prošlo kroz glavu-hoću da spavaaaam.user posted image Eto to.

DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 391
16.9.2013 15:09:32   
Misha i Ljisha
big mum bravo za vrednicu i pametnicuuser posted image neverovatna je. Ako moja bude bar upola kao tvoja ja cu biti presrecna ali ova moja ipak ima moje gene a ja nista nisam htela da mi pokazuju. Pre skole sam znala brojeve, da gledam na sat, vezem pertle i tako nesto ali nijedno jedino slovo nisam znala. Brat je naveliko citao njega je zanimalo a ja nisam marila i bila sam tvrdoglava i htela sam da radiom samo ono sto ja hocu. Tako da imas srece sto ona sve to zeli. Bravouser posted image

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 392
16.9.2013 20:08:37   
vukosava

IZVORNA PORUKA: big mum
Sad kako opisuješ sebe vidim dosta toga i kod svoje kćerke.Obožava da slaže puzzle i zadatke tipa ovog
Fascinirana je brojevima,koliko je sati.Koliko ko ima godina i koliko je neko mlađi/stariji.Slova je savladala.Oba pisma.
Pored vrtića ide na engleski i u muzičko zabavište,razmišlja o folkloru.
Pitam je da li ti je sve previše-kaže nije mama baš mi je zabavno.Juče smo 5h proveli u obližnjem parku gdje se penjala po drveću,skakala,vozala role.I na kraju kaže neeeću da idem tek sam stiglauser posted image

Meni je mama rekla da su skotnali da znam da brojim do 100 kad su me setali a u Vojvodini svaka kuca ima onaj broj napolju pa sam ja naucila da brojim i skontala te parne i neparne brojeve. Moji nisu nikad sa mnom sedeli i "radili" ista, tata nije znao ni koji sam razred jednom je otisao i trazio pogresnu razrednu. A u sve te sekcije sam se upisivala sama, roditelji nisu nijednom nigde dosli, cak ni kad smo igrali utakmice u rodnom gradu ni kad sam isla na takmicenja, skola nas je uvek vodila...

A sto se tice psiholoskih ovih testova ja sam ENTJ - The Executives ili sto neki drugi zovu General (pa sam i sama muzu delegirala postporodjajnu depresiju). I mislim da bi on imao mnogo toga vise da kaze na zadatu temu.

Ja uvek radim isto- rad, rad i samo rad. Baci mi samo jos... Ako imam previse obaveza, uhvaticu ih jos user posted image

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 393
16.9.2013 20:46:54   
Torbica
Ja po tom testu ispadoh Caregivers, ESFJ. user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 394
16.9.2013 22:41:54   
isidora88
torbice i ja sam dobila isti rezultat, moram i mm testirati kad se vratiuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 395
16.9.2013 22:50:21   
pocahontas
ja sam entj...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 396
16.9.2013 23:16:43   
jovicaa
i ja sam The giver..

don't shit where you eat :))

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 397
17.9.2013 5:50:56   
Misha i Ljisha
ovde svi giveri ja obrni okreni crna ovca gde god krenes

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 398
17.9.2013 7:51:24   
vukosava
Pa nismo ja i pohakontas. Pogledaj nam samo avatare user posted image Indijanski stil to ti je to. By tha way, zivim na sat vremena od mesta gde su kidnapovali Pohakontas od roditelja i konvertovali je u hriscane...

Direktna veza do poruke: 399
17.9.2013 7:52:39   
Lu

Ja po tom testu ispadoh Caregivers, ESFJ. user posted image

I šta sad s tim rezultatom, mislim kod mene je drugi ali ništa ne razumijem ko sam šta sam, po ovom testuuser posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here