Torbica
|
Adriana, ona se zove Zana Erdeljan, radi u Savetovalistu za porodicu Radosnog detinjstva, u vrticu Maslacak, to ti je u Narodnog Fronta. Puno, ali puno mi je pomogla. Svako ko ima upisano dete u Radosnom detinjstvu ima pravo na individualne razgovore, predavanja, programe. Ja sam isla prosle godine na jedan - Biti i ostati povezan sa detetom.Trajao je 6 nedelja i mogu opusteno da kazem da mi je promenilo sve, i mene, moje poglede, razumevanje gomilu situacija, dece u raznoraznim varijantama i naravno prevazilazenje konfliktnih situacija mirno, stalozeno i s ljubavlju. Ustvari je tu cela poenta. E sad ovo sa teranjem inata nam je nesto novo pa videcemo. Jancice, postoje 3 knjige koje se bas tako zovu - Pozitivna disciplina od 0-3, 3-6 za predskolce, i od A-S. Plus jos dva divna autora koji se bave istom tematikom, Jesper Juul i Dan Siegel. Puno citanja, ali najbolje ulozeno vreme, jako je dobra povratna reakcija od dece. Kad se setim kako sam ranije reagovala na provokacije, potpuno pogresno. Malo je sira prica, nema sanse da ti napisem uradi ovo ili ono dok malko ne iscitas i prihvatis to kao takvo. Ja sam nepopravljivi streber, stalno citanje... probleme ne guram pod tepih nego pokusavam da ih resim. A deca nam salju gomilu signala koje nekad nismo u stanju da protumacimo na pravi nacin, nazalost. I otud konflikti. E, prolazi mi kroz glavu da sam od petka sama sa klincima, mm odlazi na put 7 dana.... Naici ce sveki u nedelju pa ce ostati koji dan, jupi! Da mi je nekad neko pricao da cu se tome radovati . Ali zena je skroz ok, samo joj ne treba davati razloga za brigu i suuuper! Javicu vam utiske od petka!