Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 13.7.2013 11:42:35
|
|
|
|
Verolina
|
Anna, uradi BHCG iz krvi i znaces na cemu si.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 13.7.2013 22:04:44
|
|
|
|
anna_91
|
Sacekacu jos par dana pa radim...koji je strah u meni,sta li ce test da kaze...a tih par dana kao 100 godina...hvala ti na savjetu :)
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 14.7.2013 11:07:46
|
|
|
|
buba m
|
Slažem se sa Dani. Nemojte žuriti sa testovima! Ja sam prvi test uradila kad mi je bilo 6 dana kašnjenja i bio je negativan. Tačnije, jedva se nazirala druga crta pa sam mislila da je evaporacijska. (doduše radila sam test kasno popodne) Tek kad je bilo 14 dana kašnjenja uradila sam ponovo i bile su dve jake . Tada mi je beta bila 2000. Inače, od simptoma nisam imala baš ni jedan. Samo mi je izostala menstruacija.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 1.8.2013 13:20:24
|
|
|
|
Minja23
|
cao devojke... treba mi jedan savet i misljenje od nekog ko je imao slicnu situaciju mojoj... kako je ciklus na 33-35 dana ovog meseca se desilo da sam 25dc primetila jednu svetlu kapljicu i mislila da je vestica dosla ranije,medjutim to se samo jednom pojavilo u toku dana... 31.dc sam dobila (2 dana ranije min.-sto se do sada nije desavalo) i imam jako bolnu mens.i obilnu... ne toliko obilnu da su u pitanju odlivi,ali prilicno jaku...danas je 3dc mens.normalna...bolovi prisutni... da li je neka od vas bila u ovakvoj ili slicnoj situaciji a da je ostala trudna?
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 2.8.2013 22:47:54
|
|
|
|
Maslacak15
|
Minja23 draga na stranu pricu o jakom krvarenju, ali zar nisi danas postovala rezultate hormona drugog dana ciklusa tj od juce. Ako je tako, tj ako su rezultati aktuelni onda sigurno nisi u drugom stanju. Rezultati u potpunosti odgovaraju pocetku ciklusa a ne ranoj trudnoci. Ne moze se biti trudan sa tako niskim progesteronom i estradiolom. Puno te pozdravljam.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.8.2013 9:21:58
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: Anika_ Nisam sigurna sta da misli : Imam M na svakih 17- 20 dana, proslu sam dobila posle 21, i imala sam pri pocetku ovog meseca mnestruaciju polse 20-tog dana, znaci na vrijeme, medjutim, osjecam blage grceve u stomaku, ili je to vise bol koji se javlja i na dodir (pritiskanje stomka boli me i zeludac kad ga pritisnem rukom), poslednja menstruacija mi se ne razlikuje od predhodnih, imala sam i mucinu dva dana i dva puta cak i povratila, takodje osecam nadutost stomaka, sto je mozda uzrok mojih redovnih problema sa zatvorom. U priodu dobijanja mensturacije grudi su mi bile otecene i blago boljele, medjutim to se povuklo i sada su sasvim uredu. Volela bi da cujem vase misljnje mom slucaju :( :* hvala cure :* IZVORNA PORUKA: serpica Anika dobrodosla,ne mozes biti sigurna dok ne uradis test ili betu,svaka zena je drugacija i ima razlicite simptome,po tvojim recima tebi nije kasnila M..ipak uradi test a mi navijamo.... IZVORNA PORUKA: cockic ja bi proverila kod ginekologa zasto ciklus dobijas na 17-20 dana.jer mi je to i suvise rano.mozda je nesto hormonski.a nisi napisala da li su ti takvi od kad si dobila ili u poslednje vreme.jer kazem meni deluje da dobijas i suvise rano cikluse.neka najranija granica za dobijanje je na 24-26 dana. ja ti zelim da je ipak trudnoca,to mozes proveriti sa testom iz apoteke,ali proveri sakako i sa svojim ginekologom za te cikluse na 17 dana.
< Poruku je uredio dijana1 RR -- 8.8.2013 9:25:42 >
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.8.2013 9:31:00
|
|
|
|
Anika_
|
Imam M na svakih 17- 20 dana, proslu sam dobila posle 21, i imala sam pri pocetku ovog meseca mnestruaciju polse 20-tog dana, znaci na vrijeme, medjutim, osjecam blage grceve u stomaku, ili je to vise bol koji se javlja i na dodir (pritiskanje stomka boli me i zeludac kad ga pritisnem rukom), poslednja menstruacija mi se ne razlikuje od predhodnih, imala sam i mucinu dva dana i dva puta cak i povratila, takodje osecam nadutost stomaka, sto je mozda uzrok mojih redovnih problema sa zatvorom. U priodu dobijanja mensturacije grudi su mi bile otecene i blago boljele, medjutim to se povuklo i sada su sasvim uredu. Volela bi da cujem vase misljnje mom slucaju :( :* hvala cure :* Postavila sam ovo pitanje kao posbeno kao novu temu na forumu, ali vidim da ovde ima vise prijateljica koje mogu da mi daju odgovr :/ Stvarno se cudno osjecam ne znam ni sama kako :/
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.8.2013 9:47:15
|
|
|
|
Njegova mezimica
|
Pozdrav svima...evo ja sam se sada upravo registrovala tako da sam bas nova ovde Imala bih da vam postavim jedno meni zbunjujuce pitanje... Imam 31 godinu i pre sest godina sam se porodila...Da mi nije izoztala m ne bi ni znala da sam trudna...ni jedan jedini simptom nisam imala ni bolne grudi, ni apetit, ni mucnine ama bas ni jedaj jedini simptom Zadnja tri meseca bas intenzivno sa m radim na drugom detetu ali na zalost nista se do sada nije desilo...imala sam sest godina neredovne cikluse jer sam imala po prilican broj kg...medjutim pocetkom ove godine sam dosta kg skinula i zadnjih sest meseci ciklusi su mi neverovatno redovni na svakih 28 dana dobijem... E sada sta me sledece buni... Obicno na 15 dan ciklusa meni krecu uzasno da bole grudi, pola lica mi se orosavi i apetit mi je za petoro...i to tako je dok ne dobijem i kada dobijem prestane...i ti pms simptomi su mi od mog prvog ciklusa...ali ovog meseca apsolutno ni jedan jedini pms simptom nisam imala...sutra trebam da dobijem..a ja nemam ni jedan jedini pms simptom, ni bolne grudi , ni bubuljice ni apetit...jedino sto osecam je konstantna glad...ne povisen apetit vec bas glad, jako sam nervnozna do te mere da mi se i m i cerka sklanjaju od mene i evo danas sam merila temperaturu ona mi je bila 36,9 , pa sje posle bila 37, pa onda 36,8 ...stalno mi varira temperatura a meni je inace temperatura uvek 36,6. Ja prosto ne znam sta da mislim, nisam pametna moze li neko da mi kaze sta bi to moglo biti jer me bas brine to sto treba sutra da dobijem a nemam apsolutno ni jedan pms simptom....hvala vam puno
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.8.2013 10:08:16
|
|
|
|
little_one
|
Najbolje ces znati tako sto ces uraditi test na trudnocu. A sto se tice temperature, bilo bi dobro da pratis temperaturu citavog ciklusa, od prvog dana m, svaki dan u isto vrijeme, najbolje prije ustajanja i onda ces imati uvid u to kad je bila ovulacija i da li ste je pokrili. Sretno i nadam se da ste uspjeli ovaj put!
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.8.2013 10:17:55
|
|
|
|
Njegova mezimica
|
Hvala puno...eto sest godina mije bila uzasno neredovna menstruacija dva meseca imam redovno pa sest meseci nemam u opste . dr. mi je rkeao da sam zdrava i daje sve u redu samo moram da smrsam...eto ove godine samdosa smrsala i zadnjih sest meseci mi je u da redovna, na svakih 29 dana dobijem....ali eto sutra treba da dobijem, nemam simptome pms i ta temperatura me buni...preko dana je malo niza od 26,8 do 36,9 a uvece je 37.....a opet nesto mi ne logicno da sam trudna jer sam ranije svaki mesec pokusavala skoro svaki dan i nista a ovog meseca nisam nista ne bebi radila vise od pet ili sest puta i onda mi nekako nemoguce da se primila trudnoce...inace nemama nikakve grceve u stomaku i sl kao da treba da dobijem...ali imam neki cudan oseca ...nesto cisto da bi se reko da osetim svou matericu da je u meni...neko trenje,ne znam kako da objasnim osecaj ...
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.8.2013 10:23:23
|
|
|
|
little_one
|
Imas temu bazalna temperatura pa malo procackaj i tamo! Inace temperatura je validna samo ujutro i normalna je kako dan odmice da raste jer si i ti aktivna. Zato se mjeri cim otvoris oci, nakon budjenja i bilo koje aktivnosti i najbolje ispod jezika... Sretno i pridruzi nam se i na drugim temama! Dobrodosla na forum
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.8.2013 10:31:33
|
|
|
|
Njegova mezimica
|
E sada oprosti mozda sam malo i dosadna, ali s obzirom da sutra treba da dobijem kada je najbolje da uzmem babyrapid...da li je sada jos rano..
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.8.2013 11:21:30
|
|
|
|
Jole84
|
Ako sutra treba da dobiješ,onda možeš da uradiš ujutru s prvim urinom,ako ne možeš da izdržiš da kasni,a verujem da ne možeš Srećno Mezimice
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.8.2013 13:15:43
|
|
|
|
Njegova mezimica
|
jaoj hvala ti jole puno...ne znam ni ja vise sta da mislim...ali cekacu do ponedeljka...ne bi mene nista bunilo da su tu bar bubuljice ili bolne grudi, ali nikada mi se nije desilo da bas nemam apsolutno ni jedan pms simptom... ali eto neki su me i uplasili da ako sam trudna ne moze jajnik da me probada tj. kao da titra i sl...i da ako imam osecaj taj tritranja jajnika da to nije trudnoca nego upala..i tu sam se malo demoralisala pa mi zato kasni zbog upale...ali ja jednostavno ne znam sta da mislim..onda ta temperatura...ja nikada nemam temperaturu ni u uovulaciji ni posle nje uvek mi je 36.6 a sada od 36,8 sa 37 stalno set_a temperatura...ali eto ajde sacekacu pa cu videti. muzu vise nista ni ne pricam jer sam pocela da ga gusim sa istosm pricom svakog meseca ali ranije sam se i pored pms simptoma tripovala da sam trudna i ako sam podsvesno znala da nisam...a ovo sada je totalno drugacije....mada i opet nemoguce je da sam trudna jer nisam vise od 5,6 puta ovog meseca radila na bebi...ma kod mene opsta zbrka i izvinite sto vas gnjavim ali eto muzu nista ne pricam pa moram negde da se istresem
< Poruku je uredio Ana RR -- 8.8.2013 13:28:00 >
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.8.2013 13:30:00
|
|
|
|
little_one
|
Mezimice evo ovdje KLIK mozes da se druzis dok cekas svoje 2 crtice :) pa neces morati muza da gnjavis...ovdje zene ne gnjave jedna drugu, mi se razumijemo
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.8.2013 13:30:20
|
|
|
|
Ana RR
|
Njegova mezimica, molila bih te da isključiš caps lock jer je pisanje celog posta velikim slovima zabranjeno na forumu (deluje kao da vičeš). Hvala P.S. Što se tiče temperature, kod mene je ona bila prvi znak trudnoće, tako da ti držim fige mi smo bebu napravili posle samo jednog sexa, tako da.. sve je moguće (a tri godine smo pokušavali)
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.8.2013 13:47:07
|
|
|
|
Njegova mezimica
|
Izvinite na capsu hehehe eto toliko sam obuzeta mojim problemom da nisam ni primetila velika slova ...izvinite jos jednom Hvala vam puno na razumevanju....i na svim savetima i podrsci
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.8.2013 20:49:31
|
|
|
|
Njegova mezimica
|
Evo sada sam opet merila temperaturu i ona je 37,2 ali ja se jako dobro osecam osim sto sam nervozna i ljuta stalno Hitlerišem po kuci i svi me se klanjaju...ali eto nisam prehladjena, bolesna i nista slicno da bi imala toliku temperaturu, imam i malo talase vrucine i ako klima radi u stanu...pa pms simtoma i dalje ni traga a sutra treba da dobijem....jaoj bože srecna sam a ujedno uplasena da ne ugledam u ponedeljak
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 22.8.2013 16:48:50
|
|
|
|
Minja23
|
devojke mala pomoc....uh...postala sam i sebi dosadna,ali ajde da pitam kao :) (a ispod procitajte moje pitanje i odgovor drage maslackic-uzmite sve u obzir) Posle zavrsenog ciklusa isla sam na bazene inace je to bilo 4 dana nakon ciklusa i kad sam se vratila kuci ugledala sam roze(svetlo roze) linijicu na gacicama...rekla mami,ona kaze od vode je ponovo malo krenulo,inace sam tada bila i prehladjena ,povracala... nakon toga su poceli svakodnevni gasovi ,a poslednjih par dana mi se toliko spava da ne vidim na oci preko dana,a npr.uvece je ok.(mozda je i do pritiska jer je tesko vreme) e da...meso ne jedem od tih bazena (znaci otprilike od 11 dana ciklusa),pa ni sada... osecaj gladi je nekad nenormalno jak,nije mi muka,ali mi se nekad zavrti u glavi i pobelim kao krpa ,a u stomaku non stop nesto puca,javljaju se kratkotrajni grcevi ali vise u gornjem delu stomaka(oko zeluca),a pre 2 dana sam primetila na gacicama cudan sekret...kao belo pranje i to pojacano bas i gusto ...ali samo taj dan kafa mi ne smeta ,cigare malo,meso mi se ne jede,ali mi se zato spaaaava....a da grudi me ne bole uopste,ali sam primetila kao neke kvrzice oko bradavica koje nisu uvek prisutne... nemam zatvor...idem u wc i vise nego sto bi trebalo,piskim malo cesce nego inace,ali nista spec. jel imao neko slicne simptome? minja>cao devojke... treba mi jedan savet i misljenje od nekog ko je imao slicnu situaciju mojoj... kako je ciklus na 33-35 dana ovog meseca se desilo da sam 25dc primetila jednu svetlu kapljicu i mislila da je vestica dosla ranije,medjutim to se samo jednom pojavilo u toku dana... 31.dc sam dobila (2 dana ranije min.-sto se do sada nije desavalo) i imam jako bolnu mens.i obilnu... ne toliko obilnu da su u pitanju odlivi,ali prilicno jaku...danas je 3dc mens.normalna...bolovi prisutni... da li je neka od vas bila u ovakvoj ili slicnoj situaciji a da je ostala trudna? maslacak > Minja23 draga na stranu pricu o jakom krvarenju, ali zar nisi danas postovala rezultate hormona drugog dana ciklusa tj od juce. Ako je tako, tj ako su rezultati aktuelni onda sigurno nisi u drugom stanju. Rezultati u potpunosti odgovaraju pocetku ciklusa a ne ranoj trudnoci. Ne moze se biti trudan sa tako niskim progesteronom i estradiolom. Puno te pozdravljam.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 22.8.2013 16:58:32
|
|
|
|
Minja23
|
a da i zaboravila sam da kazem za ziganje u stomaku,sevanja,i malo jaca probadanja od kojih se presavijem na pola da nije neka bakterija? i vezano za gornji post,da radila sam hormone 2dc
< Poruku je uredio Minja23 -- 22.8.2013 16:59:24 >
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 26.8.2013 12:11:00
|
|
|
|
Malena29
|
ja i dalje imam probadanje u ledjima,valjda nije neka upala jer sam dobila tacno na dan i trajala je 3 dana,vise je muljala,strasno sam umorna i malcice mi je muka,sutra cu ponoviti test a u sredu ionako idem kod gin,ja bi tako volela da je u pitanju
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 27.8.2013 15:56:16
|
|
|
|
Rajce
|
Pozdrav svima, nova sam na forumu. 15.08 sam imala odnos na 17-i dan ciklusa. A menstruaciju dobijam na 30-31 dan. Sad sam 29-ti dan ciklusa, dakle jos mi ne kasni ali sam primetila da se sad drugacije osecam. Posto sam ja inace anksiozna sad sam bas smirena, imam zatvor vec par dana i miris mokrace mi se promenio a citala sam da to moze biti jedan od znakova trudnoce. Grudi su mi vec ali me ne bole i uzasno me svrbi donji deo stomaka. Da li je neko imao ove simptome?
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 27.8.2013 22:24:43
|
|
|
|
meyo
|
Rajce nista ne mozes znati dok ne zakasni onda po test i bit ces sigurna jer svakome su simptomi razliciti
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 10.9.2013 11:03:32
|
|
|
|
New Mom
|
Od nekog 7dpo su grudi poČele da me bole. Više da mi smetaju. I ubrzo sam imala osećaj da mi gore. Dan, dva posle su mi krenuli napadi vrućine. Kontam da je tako ženama u klimaksu. Od 11dpo imam strašnu svakodnevnu mučninu (naravno da mene ne može jednom obići), ali zanimljivo i kontradiktorno prethodnim trudnoćama, jedino kad jedem se smiri. U prethodnim nisam mogla ni da pomirišem vodu, a sad jedem nenormalno puno. Hormoni mi divljaju. Fitilj mi je prekratak, imam napade histerije. Ni u jednoj nisam to imala. I nekoliko dana imam dijareju svaki dan (ja inače kuburim sa zatvorom pa je ovo čudno). 10 i 11dpo sam imala i nenormalnu glavobolju. Stomak me boleo kao menstrualno samo 7dpo, verovatno je tad bila implantacija. Test sam radila prvi 11dpo, ali se mm i ja tada nismo mogli složiti da li se ili ne vidi druga crtica. Ponovila sam 13dpo uveče, pozitivan je. Tada mi je kasnilo 1 dan.
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 10.9.2013 12:03:37
|
|
|
|
viking
|
Hej, pa čestitam! IZVORNA PORUKA: New Mom Ponovila sam 13dpo uveče, pozitivan je.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako izgleda zdrava i plodna sperma?Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Anketa
Imebojana92Lepse ime?Marija (
52%)
Ana (
48%)
Ukupan broj glasova: 67Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!