|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bračni problemi
12.8.2013 14:42:39   
Anck Su Nmaun
Jaaaooooo.... pa ovo je strasno....
Tacno treba poslusati onu sa FB da Muskarce treba odvojiti od majki sa 18 ne bi li postali dobri muzevi i muskarci!
.... kao mamini sinovi....

A Mali mis... tm je stvarno ne obavesten o svemu sta se desava u trudnoci zenama i u opste u 21 veku user posted image mislim kakve gluposti za pravljenje problema... sto ides na preglede i ostalo....

Jednostavno ne moguuuu, ali nemogu da verujem ... user posted image

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 1926
13.8.2013 11:08:30   
mali_mis
Hvala svima na podrsci, puno mi znaci, sve vas user posted image
Znam da su minimalne sanse da se promeni. Mislila sam da ce biti drugaciji kad se beba rodi, kad uzme svog sina u ruke, ali on nista. Trudim se da ne razmisljam puno o tome, samo me nervira, a ne zelim da bebac oseti da sam nervozna.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1927
14.8.2013 12:16:30   
Anoniman
Mali misu zao mi je što to sve proživljavaš, ali u pravu si kad kažeš da je bebac najbitniji, brini se za njega i on ce ti srce sigurno ispuniti sa puno radosti bez obzira na to kako se ponaša njegov otac.

Ja još nisam doživjela da vidim da se neko promjeni nabolje, mada se iskreno nadam da i to je moguće samo kažem da to nisam još vidjela.

Moj se momak definitivno promijenio na gore od kad smo počeli živjeti skupa, uopšte nije osoba s kojom sam se zabavljala.

Prije je bio stvarno veseo, uvijek raspoložen, pun energije, pun ljubavi, nježan, pun razumjevanja i podrške, slagao se sa mojim prijateljicama i prijateljima (da čak i sa muškom rajom), pun poštovanja prema mojim roditeljima, vrijedan (radio na poslu i po 12 sati dnevno, bez kukanja). Eh kad smo počeli živjeti skupa ubrzo se sve promjenilo, iznenada je ostao bez dugogodišnjeg posla i pao u depresiju. To ga je promjenilo totalno. To se desilo prije 4 godine, i ja sam mislila da smo tu krizu prošli, ali izgleda da nismo i sada živim sa namčorom kojem sve smeta u životu. Smetaju mu ljudi općenito, svi, gdje god odemo skupa nameće dojam da je meni za ljubav tu. I može da šuti danimaaaaa. Stalno je umoran.

Opet ne mogu reći da je loš čovjek, ne vrjeđa me, nikad ne galami, ne vara me, ne opija se, i dalje ima povremene nagle izljeve nježnosti, kuha ( bez da ja to tražim od njega), pomaže mi u spremanju kuće, puna su mu usta priče kako jedva čeka da dobijemo bebu (evo pokušavamo već neko vrijeme).

Stvarno se pitam što meni sve to treba i zašto jednostavno ne prekinem tu vezu, i da li je to čovjek s kojim želim da gradim porodicu, čovjek koji je vječito umoran.

izvinite na dugom postu, ali danas sam tužna baš, jučer nije htjeo sa mnom u šetnju a meni se baš išlo i nisam imala koga drugog da zovem i posvađali smo se.

(odgovor članu mali_mis)
  Direktna veza do poruke: 1928
14.8.2013 21:42:21   
Anoniman
Cini mi se da njemu treba pomoci i da vredi da se potrudis. Moj je izgubio posao otprilike kad nam se dete rodilo. Isto je postao dzangrizav i naporan. pre svega negativan i mracan.
Poceo je da izlazi svako vece (pod izgovorom da redi nocu).
Nikad mi dobovoljno nije pomogao. Ako bas budem jako dosadna, pricuva bebu ili usisa.
Trosio je novca ('zajednickog', tj. mog) vise od mene. Za dete i kucu nikad ni dinara nije dao (a svaku noc isao da 'radi'').
Onda je poceo da i krade novac iz kuce.
Nedavno sam saznala da se jos i svalerao jos od pola moje trudnoce, i da je imao nekoliko dugih veza.

Da li ti i dalje tvoj momak deluje lose user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1929
20.8.2013 19:09:51   
Azra82
Ja sam trenutno u haosu, ni sama ne znam sta da radim. Sve se promijenilo od kad je mm otisao na odmor, krajem jula. Otisao je kod svojih, i bio dolje na moru do prije 2 dana. I vratio se potpuno drugi covijek. Sinoc me je tako napao, da vise ne znam sta da mislim. Rekao mi je da sam ja previse ljubomorna (pri tom imajte u vidu da je vise od 20 dana bio sam na moru, a ja ga ni jednom uvece nisam nazvala ni da pitam ni dje je ni sta radi) kako on voli ljeti da se provodi, tako puni baterije za cijelu godinu, ali ja ga nekako "sputavam" , da je mogao da ostane na odmoru jos 4 dana ali nije zbog mene, jer bi se ja ljutila, i to mi nikako ne moze oprostiti. Pri tom, ja nisam ni znala da je mogao da produzi odmor, nije mi ni rekao. Rekao mi je da do sledeceg ljeta nece zaboraviti sta sam mu uradila user posted image
A zamislite jos i ovo, juce mi na moru zajedno, kupamo se, i pored nas neki covijek uci malo dijete da pliva. Ja se nasmijem i kazem mu kako ce i on, ako Bog da sledece godine da uci tako nase dijete, a kadd smo dosli kuci rekao mi je da sam mu ja sa tim stavila do znanja da sledece ljeto nece moci nidje da mrdne, i kako planiram da na ljeto rodim dijete, da bi on ostao kuci!!!!!
Od juce sam kao luda, to je covijek sa kojim sam provela 5 godina, najdivnije stvorenje koje sam upoznala, covjiek u kog sam imala totalno povjerenje, i on to odlicno zna, sa njim sam htjela da osnujem porodicu, sve, da ostarim pored njega. Sad vise ne znam zelim li to. Totalno sam zbunjena user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1930
20.8.2013 20:56:51   
nata11
Azra user posted image nadam se da je prolazno to njegovo raspolozenje i da ce te se sto pre vratiti u normalu, neznam sta bih ti drugo rekla.

(odgovor članu Azra82)
Direktna veza do poruke: 1931
20.8.2013 21:08:51   
Ivanka 75
Azra, ja bi ga na sred plaze oterala u p.m., pa nek ide u persun i on i njegovo neraspolozenje kad se u zivotu vadi na zivot a ne pokusava da ga zivi kako treba.
Uh, kako me ljuti kad muskarci to rade zenama a nisu svesni koliko oni ne bi postojali da zene nisu bas ovakve kakve su...

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1932
20.8.2013 21:31:03   
Azra82
To mi je i kuma rekla, ali ja samo zelim da vidim da li je to trenutno, ili se stvarno promijenio, jer do sad nije nikad bio takav, isto kao da se nesto desilo, ili mu je neko napunio glavu. On i ja imamo takav odnos, da smo prije svega najbolji prijatelji pa sve ostalo, a on je bio dolje sa takvim muskarcima koji su u fazonu: zena treba da rodi djecu, sve cemo da im pruzimo, ali ne smiju rijec da progovore, sto mene uzasava. Moguce da smo nas dvoje pricali, a posto pricamo sve jedno drugom da je neko od njih to cuo, pa su mu napunili glavu da mi se nesto pravda, ili slicno. A meni u zivotu ne treba ni muskarac kome je bitnije misljenje iskompleksiranih ljudi od mene. Najvise mi je krivo sto od mene pokusava da napravi nesto sto nisam user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1933
20.8.2013 21:45:12   
VVVV
Ako je jednom tako razmisljao, iy bilo kog rayloga, i drugi put ce.
Ako ostanes s njim realno je da ocekujes povremeno slicne ispade.

Pitanje je samo koliko ti to smeta.
Hocu da kazem, i da ostavis njega, nadjes drugog koji ima svoje bubice.
Ako hoces da budes d nekim,. nesto se mora istrpeti.
A svi smo razliciti, pa ono sto je nekome bezazleno, drugom je nepodnosljivo.

Prosto razmisli o tome da li mozes da tolerises takve ispade u buducnosti. Ako da ostani s njim, a ko ne razidji se sto pre.

(odgovor članu Azra82)
Direktna veza do poruke: 1934
20.8.2013 21:56:55   
smeško
I ja se nadam isto.user posted image Zvuči mi kao da se posle odmora vratio u realnost svakodnevnih obaveza i da to nije najbolje podneo. Mnogima se to dešava. Samo što je on burnije odreagovao. Nadam se da je to u pitanju, jer to brzo prođe.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1935
20.8.2013 21:59:03   
Azra82
Od sinoc samo o tome razmisljam-sta ako nije prolazno. Imam i ja svojih bubica, i budem nervozna, kao i svi, ali se ne istresam tako na njemu. Ne bi me toliko brinulo da je imao razloga da se ljuti, ali stvarno nije, bas sam se trudila da ako vec ja ne mogu tada na odmor, da se on lijepo odmori i opusti.

(odgovor članu VVVV)
Direktna veza do poruke: 1936
20.8.2013 22:21:42   
smeško
Ne znam šta da ti kažem. Mene bi to vrlo povredilo. Ja ga ne bih ni pustila da ide bez mene toliko dugo, niti bih ja išla bez njega. Ja sam mm prešla preko puno čega, pa nisam hrabra da drugome kažem odseci. Ipak, mogu da ti kažem da porazgovaraš sa njim kad se malo smiri i da vidiš da li je sve to ozbiljno mislio. Iz iskustva znam da se sve takve boli pamte bile oproštene ili ne.
I razmisli o strategiji i ponašanju kad dobijete dete. To je kritičan period u svakom braku. Bojim se da tada ne počne da te psihički maltretira zato što ne može da se suoči sa novom vrstom odgovornosti i obaveza.

< Poruku je uredio smeško -- 20.8.2013 22:28:07 >

(odgovor članu Azra82)
Direktna veza do poruke: 1937
20.8.2013 22:29:34   
Azra82
A ja sve razmisljam tu su mu roditelji i braca, ide kod svojih, nemam razloga to da mu prebacujem. Mozda bi bilo bolje da jesam, bar bi imao razloga da se ljuti... A ja znam da nikad necu zaboraviti. Najgore od svega mi je sto sto smo opet poceli da radimo na bebi posle spontanog, bas bzv situacija user posted image

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 1938
21.8.2013 11:40:20   
Jole84
Azra user posted image ne bih da ga opravdavam ali znam kako je nama čekalicama što se tiče muževa a i njima sa nama. Mi se stalno osećamo krive što još nismo proširile porodicu,pa gledamo da im progutamo neke stvari i udovoljavamo,da ih razumemo,a oni povremeno žele da pobegnu od naših priča o ovulacijama i folikulima....Otud i nervoza,nije opravdana ali je razumljiva. Ono što mi se ne dopada nikako u njegovom ophođenju (a sve ostalo bih progutala,ma koliko me neko glupom smatrao) je ophođenje prema budućoj porodici,jer to posmatra kao rušenje slobode.
To mi je razlog za brigu i za razgovor s njim,sedni i pitaj ga pošteno želi li on uopšte decu ili bi da još bude momak.
Srediće se sve draga,možda je prolazna faza...

< Poruku je uredio Jole84 -- 21.8.2013 11:41:20 >

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Azra82)
Direktna veza do poruke: 1939
21.8.2013 11:46:37   
Azra82
Ni meni nije jasno sta se desava sto se tice bebe, jer je on posle spontanog govorio da treba da se opustim, i da pokusamo ponovo, jer jedva ceka. Nesto se desilo na odmoru, ali ne znam sta, sto je uticalo na njegovo ponasanje prema meni user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1940
21.8.2013 11:51:16   
Jole84
Moguće da je kao što kažeš uticaj drugova i tih muških priča. Ja mislim da će to da se sredi,imaš pravo,pauziraj ovaj mesec,a do sledećeg gledaj na fin,ženski način da ga vratiš u normalu. I naravno,nema više letovanja bez tebe,to nije ukidanje slobode,to je porodica. Porodica ide svuda zajedno i gleda u istom smeru.
Nemoj da se sikiraš user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Azra82)
Direktna veza do poruke: 1941
21.8.2013 12:13:52   
Azra82
Jole user posted image Drage moje ne mogu vam opisati koliko mi znaci vasa podrska user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1942
21.8.2013 12:23:49   
Olga75
ja ne zelim da palim ali palicu user posted image
sta bre uticaj drugaova ? sta punjenje glave od roditelja , brace , sestara , familije ? Ozenjen covek pa se sam smuca po morima , kaficima , rodbini ??? Sad ce neko da kaze : patrijarhalno vaspitan ??? Pa kakvo je to vaspitanje kad on ostavi zenu samu i ode i jos se ljuti sto ona stajaznam ??? Daj , to je neki cudan covek .
Da se radi o MOM matorom , ja bih mu pricala kako mi je bilo super sto sam bila sama i kako sad eto razmisljam da li ja uopste zelim da se " zakopam " sa detetom pa necu moci do godine sama na more
ajde molim te , pacenik
on se boji
neka se boji da ne ostane sam u kaficu , sram da ga bude !!!

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Azra82)
Direktna veza do poruke: 1943
21.8.2013 12:31:28   
Наташица
кад би мој отишао на љетовање без мене толико дуго изашло би му на нос, само тако и он то зна. још да ми приговори кад се врати...ух....ок је изаћи некад са друштвом на пиво или слично. нисам љубоморна или да мислим да ће имати неку "романсу", то не, него би била луда да он оде одмарати и све четири у ваздух док сам ја заглавила у граду.
него, покушај на фин начин, полако кроз разговор да видиш шта га је навело на такво понашање и да му покажеш како му је заправо диван живот са тобом, умјесто мајмунисања са друштвом.
мислим да је то пролазно, тренутно стање...вјероватно луди што се морао вратити, а на мору фино...упадну и они некад у кризу.

< Poruku je uredio Наташица -- 21.8.2013 12:33:43 >

"timeo hominem unius libri"

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1944
21.8.2013 13:04:06   
Azra82
Olga ako ikada dodjem u Suboticu javljam ti se da se upoznamo zbog ovoga sto si napisala, i ovo moram da mu dam da procita, jer upravo to je ono sto ja u sebi osjecam. user posted image

(odgovor članu Наташица)
Direktna veza do poruke: 1945
21.8.2013 13:25:32   
Torbica
Jao Olga, ti si jedna fenomenalna zena! user posted image user posted image
Slazem se sa svim sto si napisala!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Azra82)
Direktna veza do poruke: 1946
21.8.2013 14:52:26   
Peace*
Ја већ трећу годину идем на море без мужа, водим децу и маму. Прија мени, прија њему. Претходне две гдоине смо се чули преко ел.поште, а ове године: живео Viber! user posted image Никада ми није пребацио, али је заиста сваки дан добијао гомилу слика са плаже. Реално ноћни живот са децом баш и није могућ, па се моја и твоја ситуација не могу поредити. С друге стране, ја немам појма шта је он радио то време код куће, мислим, знам по нешто, али ме реално не занима. Да ли би ишао без мене 20 дана на море? Не, не верујем. Максимално би отишао на 10 дана да је случај да му је родбина негде даље, па да их види.
Мислим да би ти требала са њим рашчистити да ли уопште жели дете. Мислим, не знам твоју причу, видим да спомињеш спонатни, па ти то кажем као неко сасвим са стране. Њему је битније дал ће догодине моћи сам на море, него дал ће добити дете?

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1947
21.8.2013 15:02:49   
Ivanka 75
Ja sam mozda glupa zena ali ako on moze da pravi izlete onda mogu i ja!
I odakle mu pravo da bude ljubomoran i da on tebe napada?
Od cega se brani? Otisao u provod i sad on tebi nabija na nos svoje izlete. Pa jos ne smes da imas pravo glasa!
I sta drugovi tipa "ona tebe vezala za kucu pa jos i dete hoce jel"? Kod mene bi ga zglajzo samo tako i osetio moj gnev!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1948
21.8.2013 22:12:02   
mtajcica83

IZVORNA PORUKA: Olga RR

ja ne zelim da palim ali palicu user posted image
sta bre uticaj drugaova ? sta punjenje glave od roditelja , brace , sestara , familije ? Ozenjen covek pa se sam smuca po morima , kaficima , rodbini ??? Sad ce neko da kaze : patrijarhalno vaspitan ??? Pa kakvo je to vaspitanje kad on ostavi zenu samu i ode i jos se ljuti sto ona stajaznam ??? Daj , to je neki cudan covek .
Da se radi o MOM matorom , ja bih mu pricala kako mi je bilo super sto sam bila sama i kako sad eto razmisljam da li ja uopste zelim da se " zakopam " sa detetom pa necu moci do godine sama na more
ajde molim te , pacenik
on se boji
neka se boji da ne ostane sam u kaficu , sram da ga bude !!!

Olga user posted image slazem se sa svim sto si napisala.

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1949
23.8.2013 0:42:33   
Azra_
Kako mene mogu da umore neke svakodnevne sitnice, neka usklađivanja, sitna prebacivanja... Znam da je to skoro pa normalno, ali nekad pomislim da bih više volela da živim sama, da bi mi bilo lakše. Ja sve stignem, i oko kuće i sa detetom, i kad je kod kuće i kad nije, samo kad je kod kuće moram stalno nešto da ga podsećam, opominjem. A da ne pričam o tome koliko puta u toku dana kažem da obuče dete jer je hladno, da mu ne daje pivo, da se ne valja sa nim na podu. user posted image Nekad i ja preteram, ali nekad se uželim samačkog života.....

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 1950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here