|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bračni problemi
23.8.2013 12:51:09   
marince1
ko da sam ja pisala...

IZVORNA PORUKA: Azra_

Kako mene mogu da umore neke svakodnevne sitnice, neka usklađivanja, sitna prebacivanja... Znam da je to skoro pa normalno, ali nekad pomislim da bih više volela da živim sama, da bi mi bilo lakše. Ja sve stignem, i oko kuće i sa detetom, i kad je kod kuće i kad nije, samo kad je kod kuće moram stalno nešto da ga podsećam, opominjem. A da ne pričam o tome koliko puta u toku dana kažem da obuče dete jer je hladno, da mu ne daje pivo, da se ne valja sa nim na podu. user posted image Nekad i ja preteram, ali nekad se uželim samačkog života.....

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1951
23.8.2013 12:55:18   
bea83
Izvini Azra al ovaj deo "da mu ne daje pivo" me je nasmejao pošteno user posted image  Kakav hit, a ja sam mislila da je mm najludji user posted image

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 1952
23.8.2013 15:42:54   
Azra_
Opušteno devojke...user posted image
Od piva me više izludi čajna i mesni narezak... Da ne grešim dušu, nije to mnogo, ali šta da radim ako nakon toga dete krene da odbija zdravu hranu koju mu ja spremam i koju za sada normalno jede?! Sestrić je jednom probao zaslađenu limunadu i više bez šećera nije hteo da lizne...
Da napomenem da nas očekuje letovanje! Smejem se samoj sebi! Kako ću tamo da izludim! Verujem da će mm pokušati da nauči dete da roni na dah!user posted image AAAAA!!!user posted image

< Poruku je uredio Azra_ -- 23.8.2013 15:44:12 >

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1953
23.8.2013 16:49:20   
Ivanka 75
Azra, ako co iskreno, lepo je od tm sto misli na to da dete bude sito i sprema mu da jede, pusti ga, a detetu nece nista faliti od malo kobasice i nareska. Pusti coveka neka se valja po podu sa detetom, to znaci da voli da se igra s njim, pa sta ako je malo opusteniji, i treba da bude, bolje da se valja po podu nego da ga gura od sebe i da ne zeli da bude sa detetom.
E to bi ti tek smetalo!

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1954
23.8.2013 23:31:09   
Azra_
Ivančice, u pravu si ti, ali preteruje on, a s druge strane preterujem ja. On je skroz opušten po pitanju deteta, ja sam sva ˝izbezumljena˝... Kad je bio odsutan, prva detetova temperatura, ja sama sa detetom, gluvo doba, šaljem mu poruku da dete ima temperaturu, a on meni ˝Daj mu sirup.˝. Ne, ja sam mislila da ga polijem Domestosom! Naravno da ću mu dati sirup, ali kad, koliko, koji sirup...nisam imala pojma... Ih, kada bismo mogli da se nađemo negde na pola! Meni bi bilo lakše...

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1955
23.8.2013 23:54:28   
Janncica

˝Daj mu sirup.˝. Ne, ja sam mislila da ga polijem Domestosom!

user posted image user posted image
Ovako je i kod nas uglavnom...

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1956
24.8.2013 0:53:41   
Ivanka 75
Azra, veruj mi da su svi oni napravljeni po istom kalupu user posted image Ja nekad planem iz za nekoga sasvim bezazlenog razloga ali meni je to u tom tenutku veoma bitno pa zato zvocam i praskam na sve strane. Ali, u poslednje vreme se trudim da to ne radim, treniram sebe da me ne pogadja nista sto ne ugrozava direktno sam zivot bilo moj, mog deteta ili porodice. Ako zivot nije ugrozen onda nijedna zamerka upucena nekome nema smisla.
A moja komsinica i dalje gundja muzu svaki dan sto ne spusta daljinski na sto nego ostavi na naslonu fotelje. I jos se pita sto je emigrirao u dnevnu sobu da spava pored svega sto mu kaze svakog bogovetnog dana.
Niko nije savrsen samo treba naci neku sredinu, ispipavati svaki dan situacije u kojima se nadjemo, preispitati sebe i sebe nauciti da zivis sa nekim sttvarima i jednostavno postaviti granicu do koje mozes tolerusati neko ponasanje ili postupke. Ucim se a vidim da uci i on, primetila sam da otkako ja njemu precutkujem neke sitnice ili mu mirno ukazem na njih i on prema meni drugacije postupa, sa mnogo vise tolerancije... a on je 1000 puta mirnija osoba od mene pa ti sad vidi koliko on mene mora da trpi :D
Zamislila sam i ja stvari u zivotu mnogo drugacije ali da se glozim oko daljinskog.... ne vidim buducnost u tome.
A ovu debelu mudrost sam naucila tek u petoj godini braka :) Sad guramo sestu... nadam se da ce ih biti makar 50ak :)

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1957
24.8.2013 1:09:38   
Azra_
Ivančice, hvala na savetima... Mm i ja se znamo 15 godina, živimo zajedno 6 godina, znamo se jako dobro. On je znao kakva sam, ja kakav je on i to smo prihvatili tako...pa ko se kako izbori. A da su muškarci baš po nekom kalupu za većinu stvari-jesu. Mada, i oni to kažu za nas!

I ja učim... Treniram se da prećutim. Nekad pomislim da i meni ne bi bilo ok da mi stalno nešto prigovara, pa onda iskuliram. Ali, ako nećeš oprati sudove kako treba i svaki put moram da ribam za tobom, onda ti moram učtivo reći da zaobiđeš taj posao, ne, ne zato što ne umeš da pereš suđe, već zato što ja to mnooogo volim da radim.user posted image

Direktna veza do poruke: 1958
24.8.2013 1:48:15   
Modessty
Zajednički život pre i posle deteta definitvno nije isti! I ja ko Ivanka - trudim se da naučim da mu ne gundjam kad je sa detetom. Jedno vreme je bilo kao da sve ja najbolje znam i da je moj način najbolji. E pa treba im dozvoliti da oni samo nadju način da se izbore sa svojom decom, bilo da je u pitanju hranjenje, oblačenje ili igra. I tako ja sad puštam da se za neke stvari sam snadje kako zna i ume! Samo sam mu rekla da ne želim da čujem njihovu svadju i danilovo plakanje kad ga on čuva sa ciljem da ja nešto završim po kući. user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1959
24.8.2013 1:52:47   
Ivanka 75

I ja učim... Treniram se da prećutim. Nekad pomislim da i meni ne bi bilo ok da mi stalno nešto prigovara, pa onda iskuliram. Ali, ako nećeš oprati sudove kako treba i svaki put moram da ribam za tobom, onda ti moram učtivo reći da zaobiđeš taj posao, ne, ne zato što ne umeš da pereš suđe, već zato što ja to mnooogo volim da radim.user posted image

Mm redovno "slucajno ubaci" nesto plavo, crveno, crno sa belim vesom pa on vise nije beo. Prosle nedelje moj novi, jednom obucen ves postao belo crn :) Poludela sam! Posle 5 minuta zvocanja sam ucutala i nasmejala se jer je to nesto sto se njemu stalno desava, hvala njemu sto se seti da ukljuci masinu, a sto nam je beo ves saren.... pa... nek ide zivot :D Kupicu nove ali njega necu da menjam :)

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1960
24.8.2013 2:02:05   
Modessty
user posted image znači dobro je što moj muž ne pipa veš mašinu! user posted image
On često "pere" sudove, naravno u mašini za sudje!user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

Direktna veza do poruke: 1961
24.8.2013 13:20:57   
Anoniman
sto se gundjanja tice, mm je svetski prvak u tome i to me strasno nervira. gundja bukvalno za sve i svasta, po njemu bi uvek sve moglo bolje, a nacin na koji on nesto radi je sigurno i najbolji i jedini ispravan. a jos kad krene da mi drzi predavanja na racun deteta sa kojim sam ja stalno i uz koje ja radim i sve kucne poslove itd, a on ne moze ni najjednostavniju stvar...uh, ponekad mi dodje da ga mlatnem nekim maljem po glavi. user posted image

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 1962
24.8.2013 13:46:45   
Anoniman
Kseno uvek sam se pitala da nasi muzevi nisu neki rod, i moj je takav, sve najbolje zna, u vezi svega, kako on uradi je najbolje, i za sve je uvek on u pravu .user posted image Sva sreca pa po nedelju dana nije kuci....user posted image

Ali ga ipak volim, mene nervira sto on voli sve po kuci da radi, da sredjuje, usisva, pere, cisti kupatilo, bas sve, ne znam kada cu prestati da obracam paznju na to, i poceti da odmaram kada vec mogu, i da se ne nerviramuser posted image

< Poruku je uredio Unina mama -- 24.8.2013 14:00:56 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1963
24.8.2013 14:02:39   
Štetica
Uh sto mi je poznato to gundjanje i bole ti je ovako nego tako..... U pocetku sam se nervirala,ali sam u jednom momentu shvatila da od toga nema nista. Sad sam u fazi da pitam" Jel umes bolje",cim dobijem odgovor da ume ja lepo kazem aj pokazi mi kako. Cim se uhvati za to nesro da pokaze okrenem se i odem u drugu prostoriju i hteo nehteo on mora to da zavrsi. Tako je vec nekih godinu dana,pa gospodin sve manje gundja jer zna da cim pocne negine mu da sam odradi posao do kraja.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1964
24.8.2013 14:02:43   
Anoniman
joj, um, ja sam na jedvite jade pre 2 meseca poslala ovog mog na poslovno putovanje, dve godine smo non stop zajedno i to mi je previse user posted image i sad pokusavam da ga nagovorim da marina i ja odemo same kod mojih u septembru na par dana.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1965
24.8.2013 14:07:11   
Anoniman
Kseno hahahahuser posted image bezite, da malo odmoris... e pita me neka drugarica kako izdrzavas bez muza nedelju dana, a nedelju ste zajedno, ja rekoh divno, odmorim se, i vise ga volim.....hahhhhaaaa....

Steticeuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Unina mama -- 24.8.2013 14:08:04 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1966
25.8.2013 9:55:25   
bea83
Azra morala sam da dodam ovu sliku samo da te utešim user posted image Šteta što nema i ton da čuješ Viktorovo vrištanje od smeha user posted image

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1967
25.8.2013 10:01:59   
Ana RR
Haha, imamo i mi takvu sliku (bolje reći više takvih user posted image ) user posted image dečija radost user posted image a meni kolena klecaju user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1968
25.8.2013 12:14:42   
Lu

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Mm redovno "slucajno ubaci" nesto plavo, crveno, crno sa belim vesom pa on vise nije beo. Prosle nedelje moj novi, jednom obucen ves postao belo crn :) Poludela sam! Posle 5 minuta zvocanja sam ucutala i nasmejala se jer je to nesto sto se njemu stalno desava, hvala njemu sto se seti da ukljuci masinu, a sto nam je beo ves saren.... pa... nek ide zivot :D Kupicu nove ali njega necu da menjam :)

Ivanka oduševila si meuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

Direktna veza do poruke: 1969
25.8.2013 15:42:08   
Azra_
Bea, Sličica je super, a i moji to rade! Redovno!user posted image Dok je bio manji, plašio se, ali mm govorio da mora da prevaziđe strah. Tako je i bilo. Sada sam traži. ˝tata baci visoko Bobija!˝ Vidim da uživa dete, šta ću. Extremmno mi je kada nakon ručka krenu sa bacanjem...

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1970
25.8.2013 19:09:13   
Ivanka 75
Nađoh ovo malopre na netu.... iz ugla muškarca..

Lekcije o braku koje mnogi nauče prekasno
IZVOR: INDEX.HR
U junu, sveže razvedeni motivacioni govornik Džerald Rodžers je na svom Fejsbuk profilu priznao da je u svom braku mnogo toga mogao da promeni i spasi ga. Svoje savete je objavio i u kratkom roku skupio četiri hiljade "lajkova" i preko 100 hiljada "šerova".

Brak zahteva mnogo truda, ali to je lekcija koju mnogi nauče prekasno.

"Očito, nisam stručnjak za veze, ali nakon što je moj razvod okončan, stvari sam sagledao na drugačiji način i uvideo šta sam mogao da promenim. Nakon što sam izgubio ženu koju volim i 16 godina dug brak, ovo vam mogu savetovati", napisao je Džerald.
1. Nikada ne prestajte da se udvarate jedno drugom. Nikada ne prestajte da se ponašate kao da ste na sastanku. Nikada ne uzimajte ženu zdravo za gotovo. Kada ste je zaprosili, obećali ste da ćete biti muškarac koji će paziti na njeno srce. Ona je izabrala vas. Nikada to ne zaboravljajte i nikada ne budite lenji u ljubavi.
2. Čuvajte svoje srce. Baš kao što morate biti predani čuvanju tuđeg srca i svoje morate čuvati sa jednakim žarom. Volite se potpuno, volite svet, ali na to posebno mesto u srcu puštajte samo svoju suprugu. Neka uvek bude spremno da primi samo nju i ne puštajte nikog drugog.
3. Neprestano se zaljubljujte. Konstantno se menjamo i nismo isti ljudi koji smo bili kada smo ušli u brak, a za pet godina nećete biti ista osoba koja ste danas. Promene će doći i zbog toga se neprestano morate iznova birati. Ne mora da ostane sa vama i možda će se pojaviti neko drugi. Borite se za njenu ljubav i ne dopustite da vas neko zameni.
4. Uvek pokušajte da vidite ono najbolje u njoj. Fokusirajte se na ono što volite, a ono na šta se fokusirate postajaće veće. Ako se koncentrišete na ono što vam smeta, to će postati sve što vidite. Ako se fokusirate na ljubav, ljubav će biti sve što vidite.
5. Nije vaš posao da je menjate ili dovodite u red. Vaš je posao da je volite onakvu kakva jeste i ne očekujte da se menja. Ako se to i desi, volite ono u šta se pretvorila, bez obzira na to da li je to ono što želite.
6. Odgovorni ste za svoje emocije. Posao vaše supruge nije da vas čini srećnom ili rastužuje. Vaša je dužnost da pronađete sopstvenu sreću, a paralelno sa tim, vaša će se radost odraziti na vašu vezu i ljubav.
7. Nikada ne krivite suprugu ako vas razljuti jer sve je to u vama. To su vaše emocije i vaša odgovornost. Sami morate da pronađete šta je to što vas ljuti i treba da bude ispravljeno. Ova žena vas je privukla upravo zato što u vama može da podstakne sve pozitivne i negativne emocije. Kada se dovedete u red, više neće moći da vas razljuti i verovatno ćete se pitati zašto se to uopšte i dogodilo.
8. Pustite svoju ženu da bude ono što jeste. Kada je tužna i uznemirena, nije vaš posao da je oraspoložite. Samo budite tu za nju i dajte joj do znanja da je sve u redu. Neka bude svesna da ste vi osoba na koju može da se osloni i ne bežite kada je uznemirena. Poslušajte ono što se krije iza reči i emocija.
9. Ne doživljavajte se preozbiljno. Smejte se. Zasmejavajte je jer smeh će sve učiniti lakšim.
10. Svakog joj dana punite dušu. Naučite njen jezik ljubavi i ono zbog čega se oseća važnom, vrednom i voljenom. Neka napravi listu od 10 stvari zbog kojih se oseća voljenom i zapamtite to. Neka vaš prioritet bude da se svakog dana oseća kao kraljica.
11. Budite prisutni. Nemojte joj dati samo svoje vreme već i svoju pažnju. Kada ste sa njom, budite samo sa njom.
12. Seks je izuzetno važan. Mora da oseti vašu muževnu prisutnost i snagu. Mora da oseti svoju ženstvenost i da zna da vam u potpunosti može verovati.
13. Ne budite idiot, ali ne bojte se toga da to postanete. Grešićete. I ona će. Ne grešite previše i učite na greškama. Niko ne kaže da morate biti savršeni, ali ne budite glupan.
14. Dajte joj prostora. Žene daju, ali ponekad im treba vremena samo za sebe. Posebno ako imate decu. Treba joj to vreme da se obnovi i pronađe se nakon što izgubi radeći za sve druge osim za sebe.
15. Budite ranjivi. Ne morate imati sve pod kontrolom. Budite voljni da deliti svoje strahove i osećanja.
16. Budite transparentni. Želite li poverenje, morate deliti sve. Posebno ono što ne želite. Skinite masku. Ako neprestano pazite na to da pored nje budete savršeni, nikada nećete iskusiti pravu ljubav.
17. Uvek rastite zajedno. Baš kao i kod treninga mišića, ni veza ne raste ako na njoj ne radite. Pronađite zajedničke ciljeve, snove i ideje i radite na njima zajedno.
18. Ne brinite o novcu. Novac je igra i morate pronaći način kako da je zajedničkim snagama pobedite.
19. Opraštajte i budite fokusirani na budućnost, a ne ono što se dogodilo u prošlosti. Ne budite taoci istorije. Opraštanje je sloboda.
20. Uvek birajte ljubav. Uvek birajte ljubav. Uvek birajte ljubav. Nakon svega, ovo je jedini savet koji vam je uistinu potreban. Ako je ovo misao vodilja koja utiče na sve vaše odluke, vašem braku ništa ne može faliti. Ljubav uvek pobeđuje. Brak nije kao bajci. Na njemu morate raditi i biti predani zajedničkom rastu i investiranju u stvaranje zajedničkog života. Kroz rad dolazi sreća. Brak je kao život, ima uspona i padova koje morate prihvatiti i na njima graditi odnos.

Ovo su lekcije koje sam naučio na najteži mogući način. Lekcije koje sam naučio prekasno.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1971
25.8.2013 21:49:01   
nata11
I ja upravo citam Ivanka user posted image
Odlican tekst.

Direktna veza do poruke: 1972
25.8.2013 23:20:43   
Anoniman
Zene od nas u braku, roditelj koji tako baca Unu sam ja, od kako je bila mala beba, i uvek se tome smejala i danas voliuser posted image user posted image

(odgovor članu marince1)
  Direktna veza do poruke: 1973
25.8.2013 23:22:20   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: Unina mama

Zene od nas u braku, roditelj koji tako baca Unu sam ja, od kako je bila mala beba, i uvek se tome smejala i danas voliuser posted image user posted image

Isto i kod nas, mm uvek kaže "polako, pazi, mala je" user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1974
25.8.2013 23:34:20   
Anoniman
I moja mama, i sveki, i tata koji nas je tako bacao kada smo bile male, hhahahha misle da sam toliko smotana da je ispustimuser posted image

Ivanka, btw tekst je odlicanuser posted image

< Poruku je uredio Unina mama -- 25.8.2013 23:35:05 >

Direktna veza do poruke: 1975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here