|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bračni problemi
26.8.2013 0:13:30   
smeško

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

20. Uvek birajte ljubav. Uvek birajte ljubav. Uvek birajte ljubav. Nakon svega, ovo je jedini savet koji vam je uistinu potreban. Ako je ovo misao vodilja koja utiče na sve vaše odluke, vašem braku ništa ne može faliti. Ljubav uvek pobeđuje. Brak nije kao bajci. Na njemu morate raditi i biti predani zajedničkom rastu i investiranju u stvaranje zajedničkog života. Kroz rad dolazi sreća. Brak je kao život, ima uspona i padova koje morate prihvatiti i na njima graditi odnos.

Ovo su lekcije koje sam naučio na najteži mogući način. Lekcije koje sam naučio prekasno.

user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1976
8.11.2013 9:50:56   
MalenaMumka
Molila bih za savet. U ovakvoj situaciji znacice mi nepristrasno i objektivno sagledavanje situacije. Unapred se izvinjavam sto cu verovatno biti opsirna.
Naime, moj muz ima sestru kojoj je prije dvadesetak godina, tj.u toku prvog razreda osnovne skole ustanovljena laka do umerena mentalna retardacija. Njegovi roditelji nikada nisu mnogo pricali o mogucim uzrocima, buduci da nikada ranije nije zabiljezen takav slucaj ni u jednoj porodici. Moj muz je uverenja da je teska trudnoca i porodjaj u kojem su i njegova majka i sestra jedva izvukle zivu glavu uzrok tome. To je, uostalom, kao najverovatniju mogucnost naveo i jedan lekar. Medjutim, vremenom su pocele da isplivavaju stvari o teskim porodicnim odnosima koji su vladali tokom detinjsatva mog supruga i njegove sestre. Sokantne sce za koje ne znam da li je muzeva sestra im prisustvovala, jer muz sigurno nije. Ova saznanja dobijam od njihove rodbine. Sve se to desavalo dve-tri godine pre nego sto je muzevoj sestri utvrdjen zaostatak. Kasnije se situacija sredila, ona je zavrsila specijalnu skolu. Ali, dve godine po zavrsetku skolovanja poceli su da opazaju promene u njenom ponasanju. To su otpisivali na manjak obaveza i drustvenih kontakata. Od proslog leta postala je mnogo svadljiva, dzangrizava, sve joj smeta, ima napade besa. Kulminacija je nastupila pre par meseci kada je gotovo svakodnevno pocela da pravi haos, da se svadja, lupa, tera roditelje iz kuce, cuje glasove, ima halucinacije, uverena je da joj svi rade o glavi. Lekar je utvrdio da se radi o sizofreniji i dao terapiju. Ali, terapija kontrolise posledice bolesti, ali ne i bezobrazluka. U celoj toj prici, ona je jako dobro svesna da moze da ide dokle hoce. Nema strah ni od kog, izivljava se na roditelje, a pokusava i na okolinu. Problem je u tome sto zivimo u dva stana iste kuce. Dakle, zasebni zivotni prostori pod istim krovom. Izolacija je takva da se dosta stvari cuje, narocito kada se svadja. Imamo dvoje male dece, ona je nekad sa njima super, nekad joj smetaju, ne da da im se svekrva obrati, svadja se ako dodirnu nesto njeno, nekad joj smeta svaki sum. A, to su deca, ne mogu da sede kao mumije. Sve to na jednu stranu, ali svekar i svekrva rade vecinu stavri kako bi eliminisali sve sto njoj smeta. Kao da deca tako mala treba da budu svesni njene bolesti i da se po tome upravljaju, sto je nemoguce. Ja sam svesna nemogucnosti daljeg zivota tu, ako zelim normalno detinjstvo za svoju decu. Medjutim, svekrva, koja ima veliki uticaj na svekra i mog muza, pristala bi i da dodje do razvoda, samo ne bi dala blagoslov mom muzu da napusti kucu, a njemu je to od presudnog znacaja. Sta biste vi radile u mojoj situaciji?

(odgovor članu Maleno85)
Direktna veza do poruke: 1977
8.11.2013 10:04:54   
Misha i Ljisha
joj malena. Pa zar tvom muzu nije isto dosta svega? Zar on ne zeli da napusti tu kucu? Ako zeli i on onda smislite neki plan i ajd da kazem govor kako se njegovi ne bi "lose" osecali i sprecavali vas. Lupam evo neka pokusa da nadje posao u drugom mestu pa da probate da se odselite ili ti da nadjes posao negde dalje, pa je to super izgovor za odseljenje ili pusti njega par dana da se stara o klincima da vidi kako se njegova familija ponasa prema njegovoj deci pa mu mozda tu prekipi. Ne znam ni sama sta bih radila da sam na tvom mestu.

(odgovor članu MalenaMumka)
Direktna veza do poruke: 1978
8.11.2013 10:33:50   
MalenaMumka
Sve on vidi I sve zna. Kad se desi neka takva situacija, on kao pukne I odluci da idemo na drugo mesto. Onda, kad se vidi sa majkom, smiri se I pocne da veruje u njenu pricu da ce u buduce sve biti u redu. I tako od prilike do prilike, a one su sve cesce.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1979
8.11.2013 10:39:42   
Olga75
bas nezgodna situacija user posted image
Ona je bolesna ali vi a pogotovo deca ne treba da trpe , treba saosecati i pomoci svakako ali ti agresivni ispadi pogotovo prema deci su strasni . Ona tako moze i da ih povredi ili da povredi sebe a oni to da vide
Mislim da za pocetak ne treba da ih pustas u njenu blizinu bez tvog nadzora
Ne znam koliko roditelji tvog muza imaju godina ali svakako da idu sve stariji , ne znam , ja bih razmisljala o nekoj ustanovi gde je smestiti
Bas , bas nezgodno , da se razvodite jer je njegova sestra bolesna je bezveze, da se odselite , on ce morati da ide da pomaze oko nje , sestra mu je
uf
pazite samo da ih ne povredi user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 1980
8.11.2013 10:41:34   
Misha i Ljisha
a ti mu reci idemo odmah. Nema cekanja odmah odmah odmah. Ma gde god. Jel imate negde da odete onako na precac bez razmisljanja? Neku vikendicu, ili kod tvojih ili tako negde. Zajedno sa njim, ma cim vidi koliko vam je bolje i koliko su svi mirniji bez njegovih nece ni hteti da se vrati.

Sto kaze Nada bolje spreciti nego leciti. Najgore je to sto se covek opameti tek kad se nesto lose desi. A tad ce djavo biti kriv svima. A tm pogotovo. Mislim ne dao Bog neke tragedije ili neceg ali mi nije jasno pa zar tm toliko voli svoje i toliko je vezan da sad iako ima svoju porodicu njih ne moze da napusti.

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 8.11.2013 10:45:43 >

Direktna veza do poruke: 1981
8.11.2013 10:47:54   
vikiveki
Teško je davati neke savete ali ako je tvoj muž pod uticajem mame,nikad se on neće odselitiuser posted image mislim ako mu do sada nije bilo dosta svih tih maltretiranja i ako je sve to istrpeo i ti nisi uspela da ga nagovoriš neverujem da će sada tek tako pristati da ode iz kuće.Ja sam u prošlom braku imala sličnu situaciju,samo nije bila u pitanju sestra,već majka koja se u sve mešala,tako da znam da tu nikad nemože biti bolje.Ja sam 10 god ćutala i trpela u nadi da će biti bolje,a nikada nije biločsamo je bilo gore.Ti razmisli šta ćeš raditi i smisli neki način koji do sada nisi pokušala da muža nekako nagovoriš da odete

Direktna veza do poruke: 1982
8.11.2013 10:47:58   
Anck Su Nmaun
Napistila bih tu kucu Definitivno!
Znam da bi tvom mm bilo tesko zbog roditelja ali ljudiii pa tu su deca koja ne treba da ispastaju ni za sta!
Ne daj boze da decu povredi slucajno il namerno...pa ne bi sebi nakad oprostili sto niste ranije nesto preduzeli, pa zar ne?

Direktna veza do poruke: 1983
8.11.2013 10:52:02   
vikiveki
A jedino dobro i ispravno rešenje za tebe i tvoju porodicu je da odete iz te kuće,što je neko rekao da se nešto ne daj Bože desi deci nikad ne bi mogla oprostiti sebi što nešto nisi uradila ranije

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1984
8.11.2013 10:57:10   
MalenaMumka
Kad su poceli ti napadi besa I agrsivnosti, pocele su I komsije da skrecu paznju kako cuju. Celo naselje zna za situaciju. Neki su hteli I policiju da zovu. Svekrva je tada cerku sklonila kod sestre na par dana, da ne bi neko od komsija zvao policiju, jer sta god da se desi (a jednom joj je I nozem pretila) svekrva ne dozvoljava da ona ide u ustanovu. Ja sam na korak od odluke da lepo spakujem decu I da kazem ja idem, a moj muz neka odluci sta hoce. Zaista sam imala najbolju nameru I pristala sam da zivim u istoj kuci da ona sutra ne bi bila sama I da joj se nadjem, ali ovo sto se sada desava ugrozava moju decu, a moj muz je svega toga svestan, ali I dalje zeli da sebe uverava kako ce jednog dana sve biti u redu, iako zna da je to nemoguce. Ako I podje sa nama, verovatno ce biti stalno nervozan, jer on kao da ne ume da funkcionise ako mu je majka nezadovoljna.

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1985
8.11.2013 10:57:46   
Misha i Ljisha
Ja sam osoba koja ne trpi nista. Od prvog muza sam se razvela jer sam radila kao konj i placala mu studije, kuvala, prala, peglala, sredjivala a on nezahvalnik jedan jedno dan mi je rekao "zar je za rucak SAMO grasak?" (a ja ustala pre casova da skuvam bilo sta da ima da jede taj dan) a kap koja je prelila casu je bila kad sam od njega zatrazila da mi da nesto novaca (jer je on lepo ustedeo MOJ novac) da imam dok sam na nastavnickoj ekskurziji i on mi rekao "al da mi vratis u ponedeljak". Ja odlepila nisam ni uzela novce vec sam pre polaska autobusa taj dan odrzala jedan privatan u 7 ujutru. I kad sam se vratila napisala sam da hocu da se razvedem sporazumno i da mora da potpise. Prosto ja sam osoba koja ne trpi tudje gluposti. I ja uvek ODEM (doduse tad smo ziveli u mojoj kuci ali sam njega lepo receno isterala i ja ga odselila najkulturnije). Ja ustanem od stola ako neko krene nesto da prica sto mi ne odgovara. Ja sednem u kola i odem. Ja sam takva mozda izgleda da ja bezim od problema, ali meni je moj unutrasnji mir najvazniji. Treba da se uvek izvaga da li je ponasanje tvog muza za razvod ili ne. Po meni ja ne vidim da ti imas problem sa njim vec sa njegovom porodicom, znaci nije za razvod ali posto imas decu i treba da mislis na njih i sta je najbolje za njih opet bih dobro izvagala, da li je bolje da vam bude teze u zivotu u smislu bez njihovog oca ili da trpite raznorazna maltretiranja i nemate svoj mir i da zivite u strahu svakog dana da ce se nesto lose desiti

Direktna veza do poruke: 1986
8.11.2013 11:01:34   
Anck Su Nmaun
Ne bih bas tako drasticno odreagovala pa odmah razvod ali definitvno tm treba da se odvoji od mamine suknje! Valjda su mu bitnija njegova deca, pa makar se draga mama i ljutila!

Direktna veza do poruke: 1987
8.11.2013 11:15:23   
Torbica
Imam drugaricu koja se razvela jer njen muz nije mogao bez mame...Meni je to bolesno. Mislim, kakvi su to ljudi kad od rodjene dece prave invalide. I kakav primer on daje vasoj deci. Ne znam. Ja sam za dza ili bu. Ne mogu da trpim i ne trpim ono sto mi ne odgovara. Pa to je pakao.... Zelim ti da sto pre prelomis, sa muzem ili bez njega, sto dalje odatle. Sve je to u redu - ljubav prema sestri, ali ima li prioriteta? ko je vazniji u celoj prici? Put pod noge, po meni. Srecno! I javi!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1988
8.11.2013 11:17:00   
vukosava
To je njegova sestra koju on voli, a i sve da se brine za nju, brine se za svoje roditelje. Ja bi na tvom mestu procitala sve moguce o sizofreniji. I odledala sve moguce filmove na tu temu. Kod nas je tabu pricati o tome i znati tacno sta se desava. Sigurno ima neke literature. Nisam ni za kakvu diskriminaciju ikoga ali iskreno sta bih ja radila, ja bih pobegla glavom bez obzira. Deciji stres vezan za prisutstvo osoba koja imaju psihijatrijska oboljenja je neopisiv. Zig koji ostaje i akumulira se ceo zivot. Ko da decu ne boli sto ih tetka jedan dan ovako a drugi dan onako. Nisu ona zrela da ukapiraju a sigurno se tako nesto i krije od njih. Da ne govorim o svadjama roditelja i napetosti u kuci...

A drugo ptianje, pije li ona redovno lekove?

Direktna veza do poruke: 1989
8.11.2013 11:18:44   
tijatija
UH... ja bi definitvno posla iz te kuce... Deca ne smeju da trpe, i dozivljavaju traumu, da im se to ( nedaj boze) odrazi u buducnosti i sta onda? Kad vec bude kasno? Deca brzo pamte a najgore je sto ne zaboravljaju te grozne situacije...Za pocetak bi ih upisala u vrtic da vece vreme nisu kuci... Da ce biti bolje ako ostanete, neverujem, samo moze gore da bude... Ok pomoci bolesnoj setri, majki i ocu to sve moze da se ne zivi pod istim krovom.

Direktna veza do poruke: 1990
8.11.2013 11:42:08   
MalenaMumka
Idu deca u vrtic, upravo iz tog razloga. Ja sam cak otvorila bolovanje, jer su ponekad prehladjeni, pa ja moram biti kod kuce, ne smem ih ostaviti da ih svekrva cuva, jer ce zaova doci za njom, pa ne smem da rizikujem.
Sto se lekova tice, nekad ih pije bez problema, nekad ih odbija. Cak ume da odbija hranu I pice jer se plasi da ce joj lekove staviti unutra. Kada su primecene te prve promene ponasanja pre par godina, dobila je neke tabletice. Medjutim, svekrva je smatrala da je previse uspavljuju, pa joj je na svoju ruku smanjila dozu.

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1991
8.11.2013 11:49:04   
vikiveki
Malena Mumka ti si baš u teškoj situaciji,mislim da je najveći problem u tvojoj svekrvi jer neće da prihvati situaciju,da joj je ćerka bolesna,i zato stvari samo pogoršava,umesto da pomogne i ćerki i ostatku porodice.I dok jedno dete prezaštićuje drugo je prinuđeno da pati

Direktna veza do poruke: 1992
8.11.2013 11:55:19   
MalenaMumka
Upravo tako. Ona nju tretira kao potpuno zdravu. S druge strane, misljenja je da svi treba da se prilagodimo situaciji, pa cak I djeca. A, kako djeci objasniti da im je tetka bolesna I da zato ne mogu da imaju sredjeno detinjstvo? Kada krenu u skolu zelece da pozovu drustvo, a to verovatno nece moci zbog sve situacije. Ne mogu da shvatim da moja svekrva je spremna sve da zrtvuje cak I unucad. A, posebno ne mogu da shvatim svog muza. Razumem, to mu je sestra, voli je, boli ga, vec sam rekla da sam bila spremna da budem tu blizu da bih pomogla. Ali, sada zbog toga deca trpe. I dalje sam spremna da pomognem, ali ne I da decu pustim da zive tu.

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1993
8.11.2013 12:02:10   
Olga75
a da probate sa nekim savetnikom ? Ne znam , niko tako ne treba da zivi u stalnom strahu da li ce im labilna osoba nocu upasti u sobu i zlo napraviti
jedino je da ozbiljno pricas sa muzem ali bas ozbiljno i razlozno
ako je ona vec majci pretila nozem pitanje je kad ce tu pretnju ispuniti , pogotovo ako ne pije lekove
gadno je user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 1994
8.11.2013 12:57:42   
Anoniman
Malena mumka - ne bi ti u koži bila.

Niko od nas ne može da ti da savet šta da uradiš jer sumnjam da je ko bio u istoj situaciji.

Mogu da ti kažem iskustvo moje sa bivšim. Ne, nije bilo šizofreničara u porodici, ali videla sam kako bilo koji stres (svađe, urlanje, scene) deluju na decu.
Bivši i njegova sestra imaju traume zbog loših odnosa oca i njegove rodbine sa majkom. Ženi sam skidala kapu kako je sve izdržala, ali joj i rekla da je ona kriva što su njena deca takva kakva jesu. Ćerka ima traumu od alkohola, sin na sve moguće načine pazi na majku (iako je otac tada već odavno spustio loptu). I pored svega toga, on je ustajao u pola noći i vozio tog istog oca (koji je majku oko stola jurio nožem) kod zubara. Muški se jako teško odvajaju od porodice.
Žene su mnogo drugačije po tom pitanju i iskreno se nadam da ako odlučiš da odeš, da će i tvoj muž sa tobom. Ja sam samo sigurna da MOJA deca to ne bi trpela ni sat vremena, kamo li godine i godine....

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1995
8.11.2013 13:24:04   
vikiveki

IZVORNA PORUKA: MalenaMumka

Upravo tako. Ona nju tretira kao potpuno zdravu. S druge strane, misljenja je da svi treba da se prilagodimo situaciji, pa cak I djeca. A, kako djeci objasniti da im je tetka bolesna I da zato ne mogu da imaju sredjeno detinjstvo? Kada krenu u skolu zelece da pozovu drustvo, a to verovatno nece moci zbog sve situacije. Ne mogu da shvatim da moja svekrva je spremna sve da zrtvuje cak I unucad. A, posebno ne mogu da shvatim svog muza. Razumem, to mu je sestra, voli je, boli ga, vec sam rekla da sam bila spremna da budem tu blizu da bih pomogla. Ali, sada zbog toga deca trpe. I dalje sam spremna da pomognem, ali ne I da decu pustim da zive tu.

Ona mu je sestra i voli je,verovatno je i njemu svega dosta ali ga peče griža savest kad pomisli i sam da ode,a majka mu još više nabija osećaj krivice i ko zna šta mu sve kaže kada on ,kako si ti rekla, plane pa posle razgovora sa majkom odustane od svega.Kada bi imao samo neko da porazgovara sa tvojom svekrvom i da joj malo otvori oči,neko koga ona ceni i poštuje

Direktna veza do poruke: 1996
8.11.2013 13:51:35   
MalenaMumka
U taj njen razgovor sa nekom osobom od poverenja sam ja polagala najvise nade. Ali, sad shvatam zasto ima jako malo ljudi oko sebe, jer svakog ko kaze suprotno onom sto ona misli smatra neprijateljem. Rodjene sestre su potpuno nezainteresovane za njenu situaciju, ne dolaze, ne mesaju se... Ima jednu prijateljicu koja joj se nikad ne suprotstavlja. Sa svim ostalima je komunikacija na nivou kurtoaznog pozdravljanja I price o vremenskim prilikama. Tek sada shvatam zasto je to tako. Pokusali su sa njom da razgovaraju rodjaci mog svekra, ali odmah su bili okarakterisani kao ljudi koji nemaju pojma o cemu pricaju. To su prihvatili I moj svekar i moj muz. Sta treba vise nego sto je ona za pojedine doktore, ne slazuci se sa njihovom terapijom, rekla da nemaju pojma! A po struci nije medicinski radnik, eto toliko.

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1997
8.11.2013 14:17:27   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Napistila bih tu kucu Definitivno!

slazem se definitivno! moras predociti svom muzu da je on sad odgovoran za svoju decu i koliko god mi brinuli o roditeljima i sestrama i braca, to ne moze da se poredi sa decom. ovi drugi su odrasli i sami kroje svoju sudbinu, a pred decom je tek zivot i odrastanje i vasa je obaveza da pokusate da im pruzite sto normalniji zivot i bolje uslove. ti najbolje znas svog muza i znas sta moze da ti pomogne da ga ubedis - na lep nacin, pretnjama?

Direktna veza do poruke: 1998
8.11.2013 15:01:45   
vikiveki
Onda ti ne preostaje ništa drugo nego da ozbiljno porazgovaraš sa svojim mužem o tome da se odselite,jer ti si očigledno sve pokušala što ljudi kažu ,,milom,, e sada ćeš morati silom,ipak deca su ti na prvom mestu...možda da zajedno odete kod bračnog savetnika

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1999
8.11.2013 15:05:50   
Peace*
Lako je reći da pokupi decu i ode. Recimo, ja sam sigurna da ne bih otišla bez dogovora sa mužem da i on pođe sa nama ako ga volim i ako on mene voli.

Nisam sigurna da sam dobro razumela, vi u istoj kući imate odvojene stanove? Jer ako je tako, zaključaj vrata i ponašaj se kao da imaš ludog komšiju (izvinjavam se ako je rečnik grub). Realno, gde god da se odseliš, može te poterati loša sreća pa da imaš takvog komšiju, koji ti čak neće biti ni rod, a moraćeš ga trpeti i opet strepeti zbog dece.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

Direktna veza do poruke: 2000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here