Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 12.11.2012 13:26:02
|
|
|
|
caca81
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Do kog uzrasta bebe uopšte koriste dude? Ima li beba koje ih ne vole? Moje mišljenje do druge godine. Takođe mislim da dete ne treba da dudu "vuče" svuda sa sobom, već da mu bude za spavanje, a ne za igru. Moje drugo dete nje htelo dudu od prvog dana, tako da je nismo upotrebljavali, prvo dete je dudu imalo samo za spavanje, tj. duda je stajala u krevecu i sa dve godine smo je izbacili.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 12.11.2012 13:56:19
|
|
|
|
ikacc
|
Mi imamo 13. meseci, jos uvek je koristimo ali samo za spavanje, ako se uspava na mleko onda i ne stavljamo dudu, ali ako se uplace dok spava onda jedino pomaze duda. Inace koristila je za grceve , bila joj je jedina uteha i samo za spavanje, ovako preko dana ne...
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 25.11.2012 15:38:51
|
|
|
|
miladininatasa
|
Imam sina od 6 godina. On je kao beba bio veliki zavisnik od dude. Drugo dete, tj. beba od 3 meseca, nece je uopste, kako je oseti u ustima odmah je pljuje. Totalna razlika medju decom.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 25.11.2012 16:36:58
|
|
|
|
ivbo
|
Moj sin je odmah prihvatio dudu,i sada sa 14 mjeseci primjećujem da se sve više vezuje za nju. Jednostavno,ja je sklonim negdje sa strane,ali on kad je ugleda tako radosno vrisne i zaleti se da je uzme ,taj susret djeluje vrlo emotivno .Vidim da ćemo imati veeeeeelikh problema sa odvikavanjem.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 25.11.2012 20:37:43
|
|
|
|
sneza24
|
Već sam pisala kako L neće dudu uopšte a od pre 2-3 nedelje je hoće po malo.Povuče par puta a onda je izvadi sama pa je nešto zagleda dovoljno da se smiri kad je uhvati nervoza.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 25.11.2012 20:46:51
|
|
|
|
isidora88
|
mateja vise ne koristi dudu odvikli smo ga za 1 dan, ja mu bacila izgrizenu dudu, rekla da se pokvarila i da je to za bebe, malo je negodovao, kad sam mu ponudila drugu, stavio je u u sta i kaze pi, bebe, uspeo taj dan da se uspava bez dude i mi batalili skroz, bas sam ponosna na njega kako je to proslo jos samo pelene da batali i na konju smo
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 25.11.2012 21:18:25
|
|
|
|
bojanica7
|
isi, bravooo za meteju sazrevaju deca
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 26.11.2012 10:40:30
|
|
|
|
Valerie
|
spomenik dudici :))) ja sam bila luda sto joj nisam dala prvih 40 dana! sad sisa samo kad je gladna, mnogo brze se zasiti i ne trazi dalje da sisa na prazno, uhhh kakvo olaksanje! koristimo dudu kad se unervozi, kad joj se spava a bori se sa snom, u setnji je "utesi" od novih utisaka, tako da ne place sem kad trazi da jede! mojoj sreci ZA SADA nema kraja. u medjuvremenu je otkrila i palac, pa i njega povremeno sisa kad nije tu dudica, ali je mahom duda favorit jer je veca od prsta . mene su jedva odvikli od sisanja prsta, ali za sada o tome ne zelim ni da razmisljam, nek je ona zadovoljna beba, pa sam i ja srecna.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 26.11.2012 11:01:26
|
|
|
|
bojanica7
|
joj, valerie, zelim samo da te podrzim u stavu da ne zelis sada da razmisljas o tome, i da je vazno da je srecna beba. bas tako... odvici ce se od svega kad bude bilo vreme, neka uzivaju
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 26.11.2012 12:08:26
|
|
|
|
cockic
|
dyde sy spas meni je cera koristila prva 4 meseca i syper je vise je nekoristi a sin je i nije koristio. e sad ja kazem da je nezgodno kad dete od 2godine i 3 meseca koristi dydy povremeno a jos dolazi beba bice veselo ovo je jedna poznanica o kojoj pricam.mislim da starije dete nece odvici do 4 godine po tome sto nema sanse sad da ga odvikne a i nesto nece da im pyno place i vec histerise kad nema dyde. ja znam meni sin kad je nalazio leniny dydy stavi je ysta on koji dydy nikad nije koristio.a kamoli dete koje je posle 2-ge korisit. nemoj neko da mi zameri ja protiv dyde nemam nista bas naprotiv ali protiv rodietlja da jer se secam da oni dydy sy tytkali na svali kme.ona je pomoc za beby do max godiny dana kad beba nema pojma vec kasnije se samo oteze odvikavanje. meni nema nista ryznije kad vidim dete od 3-4 godine sa dydom.ali sve je do roditelja. ja sam leni samo za pomoc kad moram ako smo kyci a ona zaplace nisam joj trpala dydy nego sam se mazila i igrala sa njom.mi smo yglavnom za spavanje a ona je preko dana nije ni volela nesto.mada ni njy nisam forsirala
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 26.11.2012 13:29:18
|
|
|
|
Bebilina
|
Moj sinak je prihvatio dudu sa 3 meseca Nismo mu dali zato sto place, nego sto stalno glodje ruke i balavi jako puno. Sa dudom nema toga Koristi je malo, u toku dana, nocu ne. Mislim da moze i bez nje, al videcemo dokle ce nam u ove svrhe trebati. Koristi TT od kaucuka i imamo 2kom koje rotiramo.
< Poruku je uredio Bebilina -- 26.11.2012 13:30:25 >
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 26.11.2012 14:51:32
|
|
|
|
mlada_mama
|
Moja Sofija nece ni dudu ni flasicu od prvog dana, jos ja kupila po 2 i dude i flasice svi kažu super što nece ali non stop gura rukice u usta a kad joj stavim dudu ona pravi facu kao da će povraćati, pokušala sam sa 3 različita modela al isto je.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 26.11.2012 22:16:12
|
|
|
|
Valerie
|
hvala bojanice racunam - mora nesto kao pomoc, kad je vec ne nosam i ne uljuljkujem da zaspi. kad vidim da trlja oci, stavlja obe ruke u usta, nervozi, cap - dudica i ona bukvalno odahne od zadovoljstva i prepusti se snovima dok pomaze nema razloga da menjam sistem koji pali hehe, i svi zadovoljni! kad sam ja bila "sisavac" ne mogu da ocekujem da ona ne bude
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 8.1.2013 18:04:59
|
|
|
|
soni
|
Luna ima 6 meseci i ja bih joj izbacila dudu ali ne znam na koji nacin... Koristimo i mi dudu samo za spavanje, ali u zadnje vreme je ne izbaci kao ranije sama i nastavi da spava, vec kada joj ispadne ona se budi i trazi je a ne moze sama da potrefi pa se iznervira i place..Ima li neka savet??
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 13.2.2013 15:04:59
|
|
|
|
Ivanka 75
|
I od juče ne traži dudu za spavanje Sama se odvikava
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 13.2.2013 15:43:53
|
|
|
|
sneza24
|
Vidim da sam u prethodnom postu pisala da L hoće dudu e pa sad je više neće.Nešto malo ju je htela i to se samo igrala sa njom sad je više neće.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 13.2.2013 16:57:07
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Ja Ogiju stavljam dudu samo kada ga uspavljujem, tada se primiri i zaspi za cas. Cim zaspi ona mu ispadne ali se ne budi da je trazi. Preko dana je ne koristimo.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 18.2.2013 12:12:14
|
|
|
|
Anhelito
|
Razmisljala sam dugo kada i kako da pocnem da odvikavam Andreja od dude, medjutim on je u pred kraj svog desetog meseca sam ukino sebi dudu, nije vise imao potrebu da je drzi u ustima preko dana niti da je trazi. Posle mesec dana je izbacio i nocno siskanje dude i to sve sam.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 4.5.2013 12:22:25
|
|
|
|
Rosita
|
Ja nikako da odlucim da li da je ponudim. Ne znam ni sama. Poceo je da trpa prste u usta, ali dobro, ispituje svet. Mozda bi bila dobro resenje kad se unervozi, kad se cesto budi kao sto radi, place itd. i td., deluje kao carobni stapic, tj. ima potencijala za to. Ali problem sa dudom imam ja. Ne znam ni sama zasto, tj. primecujem da ne volim da vidim dete koje hoda sa dudom. Juce setamo i devojcicu od svojih 3-4 godine, ama veeeliku, mama gura u kolicima i ogromna duda joj u ustima. Meni je to van pameti. Evo vec danima mm i ja smo u fazonu te hocemo te necemo da probamo sa dudom, i jos nismo... Imamo dve poklonjene iz DM-a, njihove, silikonske, i jednu nuk kaucuk koju sam, zamislite, ja kupila jos dok se D nije rodio. On samo sisa. Ako ipak ponudi, koju da ponudim? Da vas molim da mi pomognete u odluci ne znam ima li smisla, jer znam da sama moram da odlucim...
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 4.5.2013 15:45:33
|
|
|
|
nela79
|
I Vanju i Matiju sam dojila. Obojici sam ponudila dudu. Jednostavno nisam ja vise zeljela da im budem spravica za smirivanje. Po citav dan bi mi visili na dojci...da ne kazem si.. :) Vanja je koristio dudu od kaucuka, Matija silikonsku. Vanja za jedan dan odustao i od dude i od flasice. Jednostavno vise nije htio da ih stavi u usta. Matija ju je malo teze napustio al nista kriticno. Vaspitacica rekla ajd da probamo da ga odviknemo, i trajalo je tri dana. Bez velikih problema se odvikao.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 5.5.2013 16:08:58
|
|
|
|
Mama.Veki
|
IZVORNA PORUKA: Mama.Veki Uf, blago vama, znaci mi kasnimo Preko dana je obicno sklanjam, ali kad smo napolju i kad pocne da kmeci i kad mu pokazem dudu, on se toooooliko odusevi, cini mi se skoci od radosti. A gledam da mu dosta pomaze zbog zuba, ne trpa sve zivo i divo u usta. I kad smo bili na moru, morala sam non stop da mu dajem da ne jede pesak Bas cu probati ovih dana da ga uspavam bez nje, da vidim kako ce biti, mada necu ni ja da silim, ako ide ide, ako ne sacekacu. Evo jedan apdejt Kad sam primetila da kad posle dnevnog spavanja ustane i nece da ostavi cuclu vec place za njom kad je uzmem , kad sam primetila da njegova zavisnost postaje opasna, jednostavno smo se mm i ja dogovorili i bacili je direktno u kantu za djubre da ne bi dosli u iskusenje opet da mu je damo. Iskreno, mnogo lako smo prosli... Malisi je bilo neobicno i malo teze je zaspivao, imao je te pokrete vilice na prazno, ali posle tri dana ko da nista nije bilo. Nije plakao za njom. Ubedjena sam da smo pogodili pravo vreme, jer da smo cekali duze, vise bi razumeo i vise bi plakao i trazio je. Znaci, odvikao se na 16 meseci
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 5.5.2013 16:25:48
|
|
|
|
peca
|
Jovana nije htela cuclu od rodjenja do dana danasnjeg :-) Ja sam luda mama koja joj je to silom trpala u usta, silom sam htela da je naviknem na dudu, ali ona nikad nije htela pa nije I ja sam odustala, ne gura ni prste u usta tek ponekad kad je "gusto" sa zubicima :-) jednom joj je bila u ustima dve sekunde I tad sam uspela da je fotografisem :-) Volim da vidim bebu sa cuclom, nekako mi beba bez cucle nije potpuna haha
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 7.5.2013 9:10:41
|
|
|
|
bea83
|
gospodin sam izbacio cuclu doduše nikad nije bio neki preveliki fan, ali je koristio za uspavljivanje i u retkim situacijama kad je baš uznemiren, ali nosić mu je bio duže vreme zapušen i nije mogao da se uspava sa dudom u ustima a sad kad se otpušio neće više ni da je vidi
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 7.5.2013 10:14:46
|
|
|
|
Tiziana
|
Moji su oboje cuclomani od prvog dana.Sin je imao kombinaciju- cuclu i tetra pelenu koju je svuda vukao,i dan danas spava sa njom,od cucle se preko noci odvikao kad se D rodila.A ona cucu koristi samo za spavanje i kad se unervozi...ali je jos ne odvikavamo iako bi mozda trebalo. Ako deca nece cucu, ne treba ih mozda terati. Ja to iz neke moje perspektive posmatram...Treba im naci nesto sto ih umirju,kao sto sma ja slucajno provalila da L smiruje tetra pelena,dok je jos bio jako mali,pa nigde nisam isla bez nje.Cim se unervozi,ja tutnem to u ruke i on se odmah umiri..Ona nikad nije htela nista slicno,ali cucu ne odbija. Neki dan smo bili na rostilju gde su bile dve bebe sa cucama,a mi njenu zaboravilli, ona se setala kao macka oko njihovih kolica i cekala priliku da nekom od njih dvojice mazne cucu!
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 2.6.2013 0:21:31
|
|
|
|
Bebilina
|
Evo i mi smo bez dude vec neko vreme Poklopilo se sa rastom zubica da je poceo da je odbija i odkad su mu u jednom dahu za 10 dana izasla 6 ukljucujuci gornje jedinice, otad nece da je vidi, cak ni da se igra njome. Znaci kratko ali slatko, 6 meseci koriscenja
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?