Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 17.8.2012 12:10:34
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Uf, blago vama, znaci mi kasnimo Preko dana je obicno sklanjam, ali kad smo napolju i kad pocne da kmeci i kad mu pokazem dudu, on se toooooliko odusevi, cini mi se skoci od radosti. A gledam da mu dosta pomaze zbog zuba, ne trpa sve zivo i divo u usta. I kad smo bili na moru, morala sam non stop da mu dajem da ne jede pesak Bas cu probati ovih dana da ga uspavam bez nje, da vidim kako ce biti, mada necu ni ja da silim, ako ide ide, ako ne sacekacu.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 18.8.2012 11:27:12
|
|
|
|
Torbica
|
Sami oni ostave dudu. Cerkica mi je sa nepune dve godine ostavila, progrizla i rekla - pokalila se (pokvarila se) i nece, kao da je nikad nije koristila. Sin, sad nedavno, kaze mi mm zasto mu tutkas dudu, kad je u vrticu bez, skroz i ne spava sa njom... On je godinu ipo. Rekoh, ajd... Prestali da nudimo, on ne trazi i nema nervoze. Ostave oni sami kad im vise ne treba. Pozz
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 18.8.2012 13:07:49
|
|
|
|
Mama.Veki
|
IZVORNA PORUKA: Torbica Sami oni ostave dudu. Cerkica mi je sa nepune dve godine ostavila, progrizla i rekla - pokalila se (pokvarila se) i nece, kao da je nikad nije koristila. Sin, sad nedavno, kaze mi mm zasto mu tutkas dudu, kad je u vrticu bez, skroz i ne spava sa njom... On je godinu ipo. Rekoh, ajd... Prestali da nudimo, on ne trazi i nema nervoze. Ostave oni sami kad im vise ne treba. Pozz
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 18.8.2012 13:40:52
|
|
|
|
sneza24
|
Lana je neće nikako.Probala sam da joj dam i silikonsku i gumenu ali neće.A baš bi bilo lepo da je hoće za uspavljivanje a ne da joj sisa sluzi za to.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.8.2012 0:26:08
|
|
|
|
Mariya
|
Moje dete je nije htelo, još prošle nedelje nije bilo šanse da je stavi u usta, a pre nekoliko dana je pronašla, stavila u usta i sad se uspavljujemo sa njom. uzme dudu, legne i mrmlja dok ne zaspi. A ne zna da je drži u ustima, pa je uvek pridržava rukom da joj ne ispadne A što je najsmešnije, obrne je pa je tako sisa
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 20.8.2012 9:23:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Petra nije sama ostavila dudu , ja sam joj otela nesto pre prvog rodjendana , odvikavanje je trajalo jedan dan . Marta nece dudu
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 20.8.2012 12:46:28
|
|
|
|
jovicaa
|
aleksandar jos uvek koristi dudu, ali samo za uspavljivanje i kada se jako udari recimo ili tako nesto. da mu dozvolimo drzao bi je pola dana u ustima, ali ne dozvoljavamo mu. ja ne bih silila odvikavanje.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 24.8.2012 22:55:27
|
|
|
|
madre
|
uspeo je sinoc, danas popodne i veceras da zaspi bez cuce ne mogu vam opisati koliko sam srecna, nadam se da cemo uspeti da je ostavimo sve sam ih posakrivala, a veceras kada je trazio rekla sam mu da smo je izgubili i da cemo sutra kupiti drugu. a on kaze DAAAA strasno je vezan za nju, doduse samo za uspavljivanje, pa jos uvek ne smem da se radujem, ali se ipak nadam
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 24.8.2012 23:02:14
|
|
|
|
Anoniman
|
sve sam ih posakrivala, a veceras kada je trazio rekla sam mu da smo je izgubili i da cemo sutra kupiti drugu. a on kaze DAAAA E ovo je prva ideja koja mi se dopala i koja bi možda uspela kod Marka da prođe sa slabijim plakanjem. Priče "Izgubili smo je" ali bez onog da ćemo kupiti novu, ili "Pojela kuca", ili "Pokidala se", to nema šanse da pođe, urlao bi celu noć kao da mu kožu deru. Hm, možda probam. A šta kada je noću traži po krevetiću i smiri se tek kada je nađe? Tad idemo priču kao kod odvikavanja od noćnog hranjenjs - par noći nespavanja i proći će?
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 24.8.2012 23:13:04
|
|
|
|
madre
|
eto i ja tebi nesto da pomognem i sinoc se nije budio, nadam se da nece ni veceras... moram biti optimista mozda ovo bude lakse nego sto sam mogla i da zamislim
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 24.8.2012 23:22:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Par puta smo se šalili sa nim da je pojela kuca, da smo bacili u đubre - blaga melodrama, ali mi nije palo na pamet ono "Kupićemo sutra", to inače pali sa toliko obožavanim kiflama.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 25.8.2012 13:17:15
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Rekli su mi da kada budem htela da mi dete odbaci cuclu , da samo malo presecem vrh cucle i da ce je sam odbaciti. Tako odsecena vec nema funkciju, pa im takva ne treba. Jel probao neko tako?
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 25.8.2012 14:37:20
|
|
|
|
Jecky
|
IZVORNA PORUKA: Mama.Veki Rekli su mi da kada budem htela da mi dete odbaci cuclu , da samo malo presecem vrh cucle i da ce je sam odbaciti. Tako odsecena vec nema funkciju, pa im takva ne treba. Jel probao neko tako? Da, ovo je tacno, bar je tako bilo u slucaju moje bratanice. Jeste da je to bilo pre 13 godina, ali se secam ko juce da je bilo Naime, bratanica je starija od moje cerke 6 meseci i u to vreme smo zajedno ziveli, pa su njih dve odrastale taj bebeci period zajedno. Moja cera nikad nije htela dudu, ali bratanica nikad i nigde bez nje . Kad je ona imala oko dve godine, a moja cera godinu i po, ova moja je cisto igre radi, vadila bratanici dudu iz usta i stavljala sebi. Ali, ona je nije sisala, vec je grizla. Mukica, nije zapravo znala cemu ta spavica sluzi . I tako je jednog dana bratanica dobila probusenu dudu i pocela je da se gadi na nju...izbacivala je...ulazio je vazduh i to joj je smetalo . Moj brat i snaja su se odmah uspanicili i otrcali da joj kupe novu, istu takvu, jer drugaciju nikako nije htela da prihvati..Medjutim, ispostavilo se da joj ni ista takva, ali nova, ne odgovara. Prosto nije bila "razradjena" i verovatno je drugacije mirisala...il sta vec..I tako je moja bratanica batalila dudu ko od sale, a vec smo svi mislili da je nikada necemo videti bez nje
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 26.8.2012 23:45:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Moj je nije odbacio kad ju je progrizao, dakle, ne bi vredelo ni da sam je prosekla. Danas je zaturio dudu, ja je naravno nasla, ali sakrila, i ubedjujem ga da je nadje, poto ju je traio, rekla sam da moz da je uzme ako je nadje. ma nije bilo sanse da zaspe be nje, trlja okice, stoji u kreeticu i kuka, ipak sam mu je dala. Necu ni pokusavati dok ne izbaci dnevno spavanje sto ce biti do treceg rodjendana.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.8.2012 0:26:06
|
|
|
|
liliana
|
Tina je lažu sama odbacila. To sa presecanjem vrha ili bušenjem iste je totalna glupost-Tina je imala , između ostalog, jednu koju je obožavala, a odgrizla joj je vrh. Još je vuče negde među igračkama. Inače, ja sam bila rešila da joj neću braniti lažu, zaboga-neće u školu krenuti sa njom! Bila sam stava da će je vući dok ona to bude želela. Tako je i bilo. Promenili smo ih tušta i tma, a onda je jedne večeri kad smo se uspavljivale, samo izvadila iz usta i držala u rukici. Ja sam probala da joj vratim-nije želela. Tako je 2-3 meseca svako veče držala lažu u rukici, noću , u snu, napipa lažu, uzme je , drži, ali ne stavlja u usta... Onda je prestala čak i to. Nikada je više nije tražila.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.8.2012 12:30:13
|
|
|
|
Jecky
|
IZVORNA PORUKA: liliana To sa presecanjem vrha ili bušenjem iste je totalna glupost Pa sad, ne bih ja to tako nazvala. Slazem se da ce kod nekoga to upaliti, a kod nekoga nece. Ali reci da je totalna glupost - mislim da je u neku ruku i potcenjivanje onih koji su na taj nacin uspeli da izbace dudu iz upotrebe...Ja sam gore opisala slucaj moje bratanice koja je istog momenta odbacila zato sto je bila probusena...nama to tada nije izgledalo kao "totalna glupost" Ali se apsolutno slazem sa tim da decu ne treba odvikavati na silu, i po svaku cenu...I sto kazes, niko jos nije krenuo u skolu sa dudom u ustima Mada...reci cu vam nesto u poverenju..Moja sestra od tetke (sad ima 44 godine) jos uvek sisa palac ...ali naravno, samo u drustvu nas poznatih joj i bliskih osoba...Eto, ona se nikad zapravo nije odvikla od ove vrste bebece zabave...
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.8.2012 12:34:42
|
|
|
|
Anoniman
|
liliana, koliko je bila stara tada?
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.8.2012 12:58:47
|
|
|
|
liliana
|
Taške, Tina je tada imala nekih 21 mesec. To je bilo prošle godine 2.septembra, a 25. novembra je napunila 2 godine. Tako da ne brigaj-ima vremena-ostaviće lažu. Zaboga, pa i ako je bude malo duže nosio-šta je tu strašno? Imam devojčicu u komšiluku koja ima 4 god i stavi lažu u usta dok ne zaspe, posle je sama izbaci. Jbt. ne možeš ni u temi o lažama da napišeš svoj stav i svoje iskustvo, a da se neko ne ucveli!!! Čime sam ja bilo koga na ovom forumu potcenila time što sam rekla da je po meni totalna glupost to što bi presekla vrh laži-moje dete je samo odgrizlo vrh svoje omiljene laže i tako je glabalo po ustima, sve bez tog famoznog vrha!!! Bože, potrudiš se da podeliš svoje iskustvo, a uvek se nađe neko da skoči i hvata te za oči.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.8.2012 13:02:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa to kažem i ja, Marko ih je progrizao jedno vreme, i nije imao zamerki, ja sam mu ih uzimala, bojala sam se da se ne udavi, i kupovala nove.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.8.2012 13:42:55
|
|
|
|
liliana
|
E, to je isto i Tina radila, posebno u periodu kad su joj rasli zubići. Njoj nije smetalo što je laža pregrižena, ali ja sam se plašila d ane proguta onaj deo koji nije do kraja odgrizla. Čoveče, kupovala sam nedeljno po dve laže!!!
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 1.9.2012 22:34:49
|
|
|
|
madre
|
mislim da mogu svecano da se pohvalim da smo uspeli da ostavimo cucu proslo je lakse nego sto sam ocekivala i mnoooogo sam srecna zbog toga jos uvek su sakrivene, ali pre neki dan je nasao jednu u koferu i pokazuje mi: MAMA, CUCA... joooj, prestravila sam se, ali sam je samo uzela bez reci i odnela... nije je vise pominjao
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 1.9.2012 22:38:35
|
|
|
|
isidora88
|
mateja jos koristi dudu i ne razmisljam o tome da mu je ukinem, moj tata ga je jednom odveo kod sebe(voli tamo da bude,nije prvi put),prevristao je ceo put do mene,tata nije mogao da ga uspava bez dude i trceci mi ga je vratio cim sam mu dala dudu istog momenta je zaspao. necu jos da traumiram moju bebu posle rodjendana ako je do tad ne ostavi cemo se pozabaviti bacanjem dude
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 1.9.2012 22:44:45
|
|
|
|
madre
|
ni ja nisam htela nista na silu, izgleda da sam samo odabrala pravi momenat i jos jednom da kazem da sam mnogo srecna ali istina je, sisa jezik, usta, cokce, slapce... mnogo je smesan ali cucu ne pominje.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 22.9.2012 10:15:51
|
|
|
|
Anoniman
|
danas sam prvo zasekla vrh varalice, da ulazi vazduh, ali Marku nije smetalo. Sta vise, bilo je zanimljivo, hvatao je vrh zubicima i cupao. Onda sam na njegove oci odsekla vrh dude. U cudu ju je nosao po stanu i ponavljao "lepo si odsekla dudu. Nema Maka vise dudu", a onda je ostavio. Kako cemo dalje? Nemam pojma, neka nam je Bog u pomoci. Ovo vise nije imalo smisla, sada vec dudu nosi i napolje u setnju. Pa nece da ide! Dosta vise!
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 22.9.2012 11:43:06
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Srecno. Nadajmo se najboljem.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?