Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 26.7.2012 11:28:22
|
|
|
|
MicinaMama
|
ana rr trebas mi radi otvaranja jedne teme za jednu zenicu sa rr-a a ja to neznam kako ide...A ovu moju poruku izbrisi odavde
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 26.7.2012 11:30:02
|
|
|
|
Ana RR
|
Pošalji mi u pp šta ti treba, MM.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 26.7.2012 11:42:40
|
|
|
|
Sanchy
|
Mi smo jos mali ali od starta nece lazu gadi se na nju...samo kad je bas mnogo nervozan i ne moze da se uspava prihvati malo i posle pljune...
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 26.7.2012 11:56:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Jao, čitam vaše postove i čini mi se kao da je nikad nismo ni koristili, to mi deluje kao sećanje na prethodnu inkarnaciju. A nekad joj ni njena nije bila dosta nego je otimala deci iz usta.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 26.7.2012 12:15:14
|
|
|
|
red3lilu
|
Nidži nisam nameravala da nudim cuclu, bio je i mirna beba pa nisam imala potrebe da mu "začepim" usta Prvih 10tak dana sam morala preventivno da mu dajem Daktanol gel pa je za to služila neka gumena Chiccova cucla koju smo dobili kao promotivni materijal u bolnici. Bilo mi je gadno da mu gel dajem prstom... Ne nameravam ni ovoj bebi da prezentujem cuclu... Ne znam zbog čega se uopšte cucle daju bebama?
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.7.2012 22:13:10
|
|
|
|
minna
|
Kad se probudio jutros uzeh mu dudu, u jaslicama Im trazio jednom, kod kuce jednom I brzo zaboravio,predvece opet trazio I ja mu objasnila da smo izgubili I da je verovatno pojela Maca, kaze on meni nijeeee, ja reko jeste, al iskakice je Onda Sam mu jos svasta objasnjavala I nije vise trazio dok nije legao da spava. Kukao je jedno 5min, ja mu opet ponavljala price od pre, bas mi ga je bilo zao, Ali izdrzah I odjednom je zaspao. Verovatno ce se buditi I kukati I no as,Ali se nadam da ce za Koji Dan da se navikne i brzo zaboravi
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.7.2012 23:55:36
|
|
|
|
Anoniman
|
e,ako ti uspe, probcu i ja posle mora. Marko je fazi grizenja dude, kazem m da ne radi to jer ce se probusiti, i ece imati, a ja mu necu kupitti novu, a on se smeje i kaze HOCES!...
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 28.7.2012 1:23:48
|
|
|
|
Anoniman
|
K je ostavila kada je pocela da se uspavljuje sisanjem. prvo se jedva navikla na nju, a onda nismo mogli da je nagovorimo da je ponovo koristi. nedavno sam pokusala da joj ponovo nudim, ali nece ni da cuje, strasno se uvredi! sad se vise ni sisanjem ne uspavljujemo.. a dudu smo ukupno koristili ja mislim 4-5 meseci. bas sam zadovoljna sto je ovako ispalo na kraju.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 28.7.2012 23:24:14
|
|
|
|
minna
|
IZVORNA PORUKA: Tash e,ako ti uspe, probcu i ja posle mora. Marko je fazi grizenja dude, kazem m da ne radi to jer ce se probusiti, i ece imati, a ja mu necu kupitti novu, a on se smeje i kaze HOCES!... haha opasan je, Nama je danas Dan prosao ok, jedino sto je imao puno aktivnosti pa nije imao kad ni da misli na dudu, Ali ja Sam zadovoljna, pred spavanje I pre podne I uvece je pomenuo,zakenjkao, umirio se I zaspao. Samo sam mu dala da sada zagrli Nodija i rekla da ni on nema dudu. Ja Sam za sad zadovoljna mislila Sam da ce biti mnogo gore. Mislim da mu je necu vracati.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 1.8.2012 9:59:42
|
|
|
|
minna
|
Definitivno smo uspeli, bez neke strasne histerije koju sam ja zamisljala. Sve je se redje seti i pita me gde je duda cini mi se samo da bi slusao sta cu da mu kazem ili se toliko zanese u tu pricu da i zaboravi sta je trazio Malo mu je ujutru problem kad se probudi ali i to prolazi... A juce je nasao u jaslicama na stolu dudu od nekog drugara, uzeo, odneo do vaspitacice i pitao - A cije je ovoga
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 1.8.2012 10:14:38
|
|
|
|
pandina
|
IZVORNA PORUKA: minna A juce je nasao u jaslicama na stolu dudu od nekog drugara, uzeo, odneo do vaspitacice i pitao - A cije je ovoga
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 1.8.2012 10:21:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Probala sam da kažem da se duda pokvarila, da Noddy nema dudu, a Pepa nema dudu, da Luka nema dudu, da smo izgubili... ma užas... smak sveta se desi, vrišti i baca se po podu. Ženiću ga sa dudom.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 1.8.2012 10:33:08
|
|
|
|
minna
|
Sacekaj onda jos, ja se ne bih usudila da pokusavam da nisam videla da u jaslicama sve najnormalnije funkcionise bez nje. I nikako nije palilo dobije je samo za spavanje a preko dana nema, jesam mu ja sklanjala preko dana sto vise ali sam mu isto davala, znala sam da kad kazem nema onda moram da je sklonim skroz
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 1.8.2012 10:36:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa i ja kontam, ako ništa drugo, bataliće je kada krene u vrtić.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 1.8.2012 11:12:35
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash e,ako ti uspe, probcu i ja posle mora. Marko je fazi grizenja dude, kazem m da ne radi to jer ce se probusiti, i ece imati, a ja mu necu kupitti novu, a on se smeje i kaze HOCES!... I Mihajlo je progrizao čak 4!!! I ja svaki put luda pa kupovala novu... E onda me jedna drugarica savetovala da mu dam taj patrljak. On kad je progrizao, ja odsekla makazama i dam mu -on gleda... Kaže pokvarila se, pa da idem da kupim novu ili da zamenimo baterije Ja kažem da radnje ne rade, da je sam pokvario, da u to ne idu baterije... Proba on ponovo, pa mu se ne sviđa... Bio je totalno zbunjen, da bi na kraju rekao da mu ja pričuvam dudu... Odvikli smo se za dve noći
< Poruku je uredio n i n a -- 1.8.2012 11:13:22 >
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 1.8.2012 11:18:25
|
|
|
|
Anoniman
|
To mi je i Zille rekla. Ne znam, nešto me mrzi da se mlatim sa time.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 1.8.2012 11:22:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Tash veruj mi ubeđivanje je trajalo svega 15ak minuta i još par objašnjenja sutradan ujutro I on je bio tu pred drugi rođendan i jako navučen Mislila sam k'o ti do svadbe nema šanse! Ali sve je prošlo dok smo trepnuli...
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 16.8.2012 8:37:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Jel rano za cuclu ? Cini mi se da sam s Petrom izdrzala do prvog meseca , sad tesko da cu dobaciti jos 15 dana
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 16.8.2012 8:39:36
|
|
|
|
minavb
|
Nije rano. Vanja je odmah dobio dudu i baš ga je umirivala.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 16.8.2012 8:41:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Super
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 16.8.2012 22:14:26
|
|
|
|
Bebilina
|
Savetuju da se sa dudom ceka dok se ne uspostavi dojenje- znaci na uputstvu za MAM i TT pise 6ned. Mu smo za malu cekali mesec dana, al bratic joj ima jos kako jaci instinkt sisanja i njemu smo pre neki dan probali da damo. Laktacijska sestra nam je pokazala "prirodnu" opciju- dati mu nas mali prst tako da je saka okrenuta navise. To obozava al dokle sa tim? Izjurismo po radnjama ortodontsku, BPA free, sa dizajnom da se meni svidja (ne volim one prstenove za kacenje, ravne cucle, volim prozirne itd ) da bi zvrk lepo pljunuo i nece da ih vidi! Mala je imala cuclu i znacila nam je za uspavljivanje- kao signal da zna sta sledi, al ako on ne bude hteo ne znam dal ce nasi mali prsti preziveti njegovo sisanje! Probacemo opet za par dana/nedelja, pa kako bude.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 17.8.2012 11:54:30
|
|
|
|
Mama.Veki
|
A sta mislite koje je najbolje vreme da se beba odvikne od cucle? Citala sam negde da kazu oko 1,5 - 2? Nije mi jos uvek jasno i nisma razmisljala. Sve mislim da je jos uvek rano, iako on koristi dudu samo za spavanje, i nekad preko dana ili kad smo napolju kad pretera, a opet i 2 godine je mnogo. Bas mi je bljak kad vidim veliko dete, hoda i sa dudom u ustima.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 17.8.2012 12:00:19
|
|
|
|
Figaro88
|
Mi smo se odvikavali malo pre prvog rodjendana,i bas je bilo lako,a non-stop ju je drzala u ustima.Sve mi se cini da bi nam kasnije bilo teze,a i plasila sam se zbog zubica....Tad smo se odvikli i od flasice....
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 17.8.2012 12:03:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Nama je pedijatar sa 7 meseci rekla da bi trebalo polako da se skidamo sa dude. Nevena je imala 10 meseci kad smo je izbacili potpuno, ali da se mnogo bunila, ne bih joj je na silu otilama. Jedan dan se pošteno izmorila jurcajući po selu, bila je toliko umorna da je zaspala bez dude koju je inače najviše koristila upravi za spavanje. Tad sam rekla, ako može da zaspi bez dude daj da probam, nisam nudila, nije tražila, neko vreme sam joj noću tutkala flašicu sa vodom, posle smo i to pregurali, sad dudu kao da nikad i nismo koristili.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 17.8.2012 12:07:26
|
|
|
|
minna
|
Mi smo imali jedan bezuspesan pokusaj sa oko godinu dana kad smo izgubili jedinu omiljenu dudu. Nekoliko noci smo izdrzali i na kraju je prihvatio neku novu, na moju srecu. A odvikli smo se (pisah nekoliko postova iznad) nekih mesec dana pre 2. rodjendana, pre toga nisam smela da se usudim
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?