Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 2.6.2013 1:11:01
|
|
|
|
Azra_
|
Uf, meni j eovo baš ˝bolna˝ tema. Moj je prihvatio lažu čim smo došli iz porodilišta. Dete je 5 meseci imalo užasno jake grčeve, jedino ga je duda povremeno smirivala, a sada mu je to već ritual. ˝Mama, duduja, ćebe˝-znači hoće da spava. Samo je tad i koristi. Naučio je da kad se probudi sam da dudu i ne buni se. Kako će nam proći odvikavanje, ne znam. Iskreno i ne pomišljam da krenem u to...
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 2.6.2013 2:38:43
|
|
|
|
BRANKA13
|
moja cerkica nikad to nije htela mi smo pokusavali ina silu da joj stavimo ali nije imalo sanse ,,i hvlala Bogu sto nije bolje jer odvikavanje bas tesko ide mada dok su manji bolje je posle sve teze a i upropascavaju zubice zato ja i nisam pristalica tih laza ,moj ti je savet da pocnes da odvikavas
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 2.6.2013 12:45:10
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ ˝Mama, duduja, ćebe˝-znači hoće da spava. Samo je tad i koristi. Naučio je da kad se probudi sam da dudu i ne buni se. Kako će nam proći odvikavanje, ne znam. Iskreno i ne pomišljam da krenem u to... Ovako je i kod nas, duda je samo za spavanje, uzme svoju pelenicu i dudu i legne. Počeli smo malo sa odvikavanjem i nije problem uveče, malo je traži ali zaspi vrlo brzo bez nje, međutim preko dana nema šanse. Toliko kuka da nemam srca da mu ne dam.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 2.6.2013 14:19:14
|
|
|
|
Rosita
|
Ja još nisam dala, još istrajavam . Ali sam jednu otpakovala i sterilisala... Mada, ako je samo za spavanje, to je ok.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 2.6.2013 16:08:57
|
|
|
|
Tiziana
|
I kod nas su cuca i pipijo u kombinaciji....odnosno bili. Cuca i tetra pelena kad nam se spava, kad smo tuzni i neutesni.Cuce smo se odvikli kad se rodila sestra,a pipijo(tetra pelenu) i dalje krisom koristimo.samo uvece kad se legne na spavanje.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 4.8.2013 15:48:35
|
|
|
|
Mali_miš
|
Svi kukaju kako da odviknu dete od dude, a ja se pitam kako da je naviknem? Sa sinom smo toliko lako ostavili dudu da sam i dan danas u čudu. Bez plakanja. Imao je 16 meseci i stalno ju je pred spavanje bacao na pod. Rekla sam mu da je više neće dobiti (misliši na to uspavljivanje) ako je bude bacao i opet je bacio. Taj put je bilo malo teže uspavati ga (doduše više zato što je bio premoren), tj. trebalo mu je mnogo više vremena i ljuljala sam ga i nosala i šta sve ne, ali pregurali smo. Uveče htedosmo da mu damo dudu, ali smo tek taa videli da je malo pregrižena, a nismo imali rezervnu (a bilo je 22h) i tako on (u potpunosti neplanirano) ostade bez dude kao što sam mu i rekla. =) Neko vreme je coktao, ali smo ga mi stalno pitali da li je glaan ili žedan, pa je shvatio da "nema leba od nas" i zaboravio na dudu. =) A nju bih rado da navknem, jer je život mnogo lakši sa dudom nego bez nje. Noću kada se probudi ne mogu samo da joj tutnem dudu i nastavim da spavam, nago moram da je nosam, da joj pevam itd. Tako da, ako mene pitate, par dana odvikavanja od dude je ništa naspram silnih iscepkanih noći u toku godinu-dve dana. Tako da, ako neko ima ideju, kako da je naviknem, otvorena sam za predloge. =)
< Poruku je uredio Mali_miš -- 4.8.2013 15:49:25 >
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 4.8.2013 15:59:07
|
|
|
|
Azra_
|
Probaj za početak da joj umočiš u nešto slatko, ako voli...ne znam kolika je...ako ti je stalo da je navikneš. Mada, ako ne prihvata, verovatno je nećeš lako prevariti.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 4.8.2013 16:02:19
|
|
|
|
Mali_miš
|
Još ništa ne jedemo. Samo sikimo - ima 5 meseci tek. Kad je bila mlađa još sam i uspevala nekako da je prevarm kada joj se spava. Sada - NIKAKO. Mala je đavo i po. Taćno zna šta hoće i šta neće i nema šanse zeznuti je. =) E, da... Da li neko zna da li postoji neka OKRUGLA duda? Neće ni jednu pljosnatu, ali hoće da sisa cuclu sa flašice (čak i kada je flašica prazna). Nju prihvati i žvaće je, a na ove ostale se samo namršti, počne da se nervira što sam joj ih ugurala u usta i izbaci ih. A onda više neće da otvori usta. =)
< Poruku je uredio Mali_miš -- 4.8.2013 16:06:24 >
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 4.8.2013 16:34:07
|
|
|
|
Didy
|
Stefan je nikad nije hteo, Sofija ju je prihvatila još u porodilištu. Mali mišu, u pravu si, Sofija je fino spavala od 2. meseca skoro celu noć, a Stefan se patio do posle 1. godine, budio se, plakao, urnisao nas, nije imao nikakav predmet za utehu. Sofija koristi dudu samo za spavanje, nikad joj nisam ni davala preko dana, već je duda bila signal da je vreme za spavanje. Planirala sam da je odviknem od nje do 2. rođendana, a to je za mesec dana, ali nikako da se odvažim. A znam da će biti kukanja par dana i to je to, ali eto, nekako se ne usuđujem još uvek. Od septembra kreće i u vrtić, pa bih volela da je odviknem od dude pre vrtića.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 4.8.2013 16:59:35
|
|
|
|
Ana RR
|
Didy, i Marku je duda bila znak za spavanje, s tim što ju je on obožavao. Sa radošću je išao na spavanje jer zna da će dobiti dudu. I jednog jutra primetim da je pregrizao sa obe strane, drugu nisam htela da kupujem i kažem mu da se pokvarila i da moramo da je bacimo u kantu itd i evo već skoro mesec dana smo bez nje tačnije od 7.07. Prošlo je prilično lako, tražio je pred spavanje ali nije kukao za njom, jedino nam se dnevno spavanje poremetilo jer bez dude ne ume da se smiri pa zaspi kasnije nego obično.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 4.8.2013 17:02:27
|
|
|
|
Didy
|
Pretpostavljam da će biti prostije i lakše nego što mislim, kao i sve do sad što je u vezi sa decom. Sačekaću još koji dan da se s nošom ustalimo, a onda ćemo i dude da se rešimo pre vrtića.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 4.8.2013 17:11:06
|
|
|
|
isidora88
|
IZVORNA PORUKA: Mali_miš Još ništa ne jedemo. Samo sikimo - ima 5 meseci tek. Kad je bila mlađa još sam i uspevala nekako da je prevarm kada joj se spava. Sada - NIKAKO. Mala je đavo i po. Taćno zna šta hoće i šta neće i nema šanse zeznuti je. =) E, da... Da li neko zna da li postoji neka OKRUGLA duda? Neće ni jednu pljosnatu, ali hoće da sisa cuclu sa flašice (čak i kada je flašica prazna). Nju prihvati i žvaće je, a na ove ostale se samo namršti, počne da se nervira što sam joj ih ugurala u usta i izbaci ih. A onda više neće da otvori usta. =) ima chicco okrugle dude
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 4.8.2013 17:17:56
|
|
|
|
Didy
|
Probaj dudu koja je istog oblika (još bolje od istog proizvođača) kao cucla na flašici. Ja sam kasno skontala zašto moj sin nije hteo dudu - ad je pio na avent, a ja mu gurala nukovu dudu.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 4.8.2013 17:28:13
|
|
|
|
Moiraina
|
Ima i Nuby okrugle, videla sam ih u Aksi (piše na njima Cherry).
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 4.8.2013 18:28:07
|
|
|
|
Tiziana
|
Ja se potpuno slazem sa tobom! Znam da bi me sad zubari i pedijatri napljuvali,ali meni je mnogo lakse.Evo i ona se sada polako odvikava,dajemo joj samo za spavanje ili ako je bas bolesna i kenjkava,ali do rodjendana planiramo da je eliminisemo. A i ona i brat su od je od prvog dana koristili i zaista se ne kajem!
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 5.8.2013 12:39:10
|
|
|
|
Mali_miš
|
isidora88 i Moiraina: Hvala na info. =) Baš ću morati da probam sa tiom okruglom, da vidim da li je do oblika... Didy: Kod nje to očigledno nema veze - pila je par puta vodu i jednom - dvaput moje mleko na Avent flašicu, a neće Avent dudu, tako da za nas to ne važi. =)
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 5.8.2013 13:02:35
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Didy Probaj dudu koja je istog oblika (još bolje od istog proizvođača) kao cucla na flašici. Ja sam kasno skontala zašto moj sin nije hteo dudu - ad je pio na avent, a ja mu gurala nukovu dudu. Ana je pila na Aventovu flašicu, a njihove dude pljuvala. Inače nije nešto puno ni volela. Jedino je Nuk cucala, ali to samo dok se ne uspava - i onda je pljune. Nismo imali problema sa odvikavanjem, jednostavno joj više nisam davala posle flašice.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 18.8.2013 15:19:00
|
|
|
|
mali_mis
|
Moj sin i duda nisu u ljubavi. Hoce ponekad, ali to je bas bas retko, ali je pljune posle 2 min. i onda place dok mu ne dam ponovo, i tako u krug, dok ne zaspi
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.8.2013 15:07:06
|
|
|
|
Didy
|
Danas joj nisam dala dudu za popodnevno spavanje. Bila je jako ljuta, skidala je sve sa sebe, izvrnula posteljinu iz svog kreveta i bacila na pod, pa onda plakala, pa kad sam pokušala da je umirim, gurala me je od sebe i vikala mi - Idi kući! i pokazivala da izađem iz sobe. Kad sam izašla, ležala je i tiho tužno plakala. Bilo mi je baš teško, malo je falilo da joj dam dudu. Posle je opet ustala u krevetiću i bila jako, jako ljuta, pa je počela da grize prekrivač, da gura noge kroz rešetke od krevetića i onda me je opet isterala iz sobe kad sam pokušala da je umirim. Onda je tražila da ide u dnevnu sobu, pa da ide kod nas u krevet i onda sam je prebacila kod nas i legla pored nje, a ona mi okrenula leđa i opet tražila dudu i plakala. Stisnula sam zube i rekla samoj sebi - Kad si već počela da jedeš gov , jedi ih do kraja. Sve ukupno je trajalo pola sata, onda je konačno zaspala i spava i dalje mirno, ne budi se. Nadam se da ću izdržati i večeras da joj ne dam kad sam već odlučila da presečem, ali se psihički pripremam na paklenu noć.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.8.2013 15:08:08
|
|
|
|
Didy
|
Da, pokušala sam i da joj dam plišanu igračku kao za utehu, ali ju je ljutito bacila na pod.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.8.2013 15:25:09
|
|
|
|
Peace*
|
А не баца дуду по стану? Ја сам Марку узела тако што је бацио, и заиста нисам могла да је нађем. Некако га је умирило то што се ја заиста трудима да је нађем. Нашла сам је после кад је заспао, али сам склонила. Када год ју је тражио сам била у фазону "Али ја не знам где је. ТИ си је бацио. Хајде да тражимо. Па Маки где си је бацио??? Ако је нађеш, слободно је користи."
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.8.2013 15:46:55
|
|
|
|
Didy
|
Ne baca, uredno je stavi u krevetić, ali u poslednje vreme se popne na sprat, uđe sama u krevetić i vrati se sa dudom i to je počelo jako da me nervira. Stavi je na sto kad je u dnevnoj sobi, vrlo je pažljiva prema njoj, kao prema ličnoj relikviji. Baš se vezala. Eno, sad se probudila i prošlo je 15 minuta i već je panično traži po celoj kući, besni i ljuti se. Moram jednom preseći, neće je cuclati do osnovne škole. Valjda ću izdržati...
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.8.2013 15:58:30
|
|
|
|
Janncica
|
IZVORNA PORUKA: Peace* А не баца дуду по стану? Ја сам Марку узела тако што је бацио, и заиста нисам могла да је нађем. Некако га је умирило то што се ја заиста трудима да је нађем. Нашла сам је после кад је заспао, али сам склонила. Када год ју је тражио сам била у фазону "Али ја не знам где је. ТИ си је бацио. Хајде да тражимо. Па Маки где си је бацио??? Ако је нађеш, слободно је користи." Ovako je i kod nas bilo...bili smo napolju,ulazili u kucu i ona je baci,kazem joj da se vrati po nju,ona nece.Prvo vece je plakala,drugo samo pitala za nju i vise nikad nije ni spomenula. Samo izdrzi sad par dana.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.8.2013 17:07:18
|
|
|
|
Didy
|
Nadam se da će biti tako. Za vikend joj je rođendan, od ponedeljka kreće u jaslice, nadam se da će do tad sve proći.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.8.2013 17:25:41
|
|
|
|
Mali_miš
|
IZVORNA PORUKA: Janncica IZVORNA PORUKA: Peace* А не баца дуду по стану? Ја сам Марку узела тако што је бацио, и заиста нисам могла да је нађем. Некако га је умирило то што се ја заиста трудима да је нађем. Нашла сам је после кад је заспао, али сам склонила. Када год ју је тражио сам била у фазону "Али ја не знам где је. ТИ си је бацио. Хајде да тражимо. Па Маки где си је бацио??? Ако је нађеш, слободно је користи." Ovako je i kod nas bilo...bili smo napolju,ulazili u kucu i ona je baci,kazem joj da se vrati po nju,ona nece.Prvo vece je plakala,drugo samo pitala za nju i vise nikad nije ni spomenula. Samo izdrzi sad par dana. I kod nas. Samo što sam ja rekla Stefanu da je neće više dobiti ako je još jednom baci, misleći na to spavanje. I on ju je bacio. Kada je došlo večernje spavanje, ja htedoh da mu dam, ali je bila pregrižena, a bilo je oko 22h, pa mi nije padalo na pamet da idem u apoteku da kupujem dudu i malo je coktao (tada još nije pričao), ali nije plakao, zaspao je bez problema i posle je još jedan dan coktao i više ju nije ni tražio. Očekivala sam haos, a ono ispade bez plača bez problema, ma milina. =) Didy, probaj da joj kažeš da ste je zaboravili negde (kod babe, u gostima, napolju na igralištu...) i da ne možeš da je nađeš. Idite zajedno i kao tražite. Možda joj bude lakše tako kada vidi da se trudiš da sa njom tražiš, a da je stvarno nema. =)
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tata "podojio" bebu dok se mama op...POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?