Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: Ksena nije nista posebno, ali je ukusno. uzmem govedinu, obarim samo toliko da izadje ona prljava pena, izdinstam direktno u ekspres loncu malo luka na ulju, dodam tu govedinu (obicno onako neka 4 veca parceta, oko pola kg zajedno, to nam je za dva dana mera ), paradajz sos i vodu da pokrije to meso, dodam so, biber u zrnu i bahari u zrnu (moze i bez) i zatvorim lonac da kuva nekih 20ak min. Obarim tu testeninu (to je ona testenina u obliku pirinca) da bude al dente, procedim je, stavim u tepsiju, dodam ili malo maslinovog ulja ili malo putera i promesam i onda preko toga prelijem ono meso u tom saftu i stavim u rernu da se zapece. Kad serviramo, ponekad narednamo odozgo malo tvrdog sira (kao parmezan) ili ne. A tzatziki je klasican - seckani krastavac, pavlaka, malo maslinovog ulja, mirodjija i so. Sto se tice kolaca, za manji kalup ide pola margarina sa pola solje secera, lupa se onako 10ak minuta dok ne postane penasto, dodaju se 2 jajeta, pola solje mleka i 250 gr brasna (onog sto se dize samo, sto ima vec prasak za pecivo u sebi) i na kraju vanili secer i cokoladne mrvice, recimo pola kesice, to onako samo varjacom se promesa, izlije u namazan kalup i pece nekih 45 - 50 min. E ja zapocela ovaj recept, pa dodala sargarepu, pecurke, zacine iz Provanse, lovor... I tako ispalo nesto sasvim drugacije, al osnova i namera su bile iste Uz to na pari brokoli i mahunarke. Kolac nisam jos probala, prijelo mi se bilo sta sa bademom pa sam pravila bakewel cake sa malinama A danas mesni paprikas sa senfom i korenastim povrcem.
_____________________________
You give them life, they give you more to live for...
|