Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.4.2013 20:59:29
|
|
|
|
nina26
|
pa nema potrebe da joj dajes da sisa, ako je pojela ceo obrok... takodje, ima mi logike to sto ti je rekao dr kako vam ide, je l porucka sve?? mislim Iva je to, siguno porucka,ali ajde da pitam ipak
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.4.2013 21:05:55
|
|
|
|
adulence
|
ahahahahah....nina nasmeja me,pa znas kako radi se o tome sto ja ne znam sta bi njoj sa evo skoro pet meseci bio obrok,ali neka bude da je 100g,nekad pojede nekada ne,zavisi...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.4.2013 21:10:23
|
|
|
|
nina26
|
pa supe,r 100gr je cak jako dobro, mojoj se desi da nekada i ne pojede toliko, ako je slano u pitanju, zato voce tamani, a Iva je naprednije dete, tako da je ta kolicina odlicna! ma samo neka rastu oni obrascici je l si joj dala i karfiol?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 28.4.2013 10:08:00
|
|
|
|
jovicaa
|
moze spanac, sto ne bi mogao.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.4.2013 9:58:08
|
|
|
|
mica0
|
kako da ispasiram krompir, pocela bih prekosutra sa njim?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.4.2013 10:50:07
|
|
|
|
pocahontas
|
ja za pasiranje koristim stapni mikser i zadovoljna sam.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.4.2013 11:35:58
|
|
|
|
2002m
|
Mico, ja koristim blender danas uvodimo jabuku meni je merica tegla od kasice od 120gr i mojoj cici uvek ostane malo,ali vrlo malo.bez problema smaze preko 100gr
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.4.2013 21:57:25
|
|
|
|
mica0
|
moje dete jos ne zna lepo da guta, pola izbaci, a ove pirincane pahuljice je nesto i ne drze...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.4.2013 23:23:57
|
|
|
|
Sanchy
|
Spanać, cvekla, tamno zeleno povrće (brokoli) imaju velike količine nitrata koji smanjuju bebin hemoglobin, pa ih u ishranu treba uključiti tek posle drugog povrća...tako da adulence nastavi sa bundevom pa mislim da ti je Jovicaa rekla predji na voce,jabuka,kajsija,banana,sljiva.kruska..po mojoj slobodnoj proceni i tim redom posto je kruska malo teza za stomak a ti si malo ranije krenula sa uvodjenjem nego ja i vecina ovde pa da beba bude malo starija ...Mico,blender i to trazi model koji ima nazubljene nozice ,taj za par sekundi i sveze izblenda a kamoli kuvano,ja imam i stapni ali sa njim mi treba daleko vise vremena da napravim kasu i uvek mi ostane koji krupniji komadic
< Poruku je uredio Sanchy -- 29.4.2013 23:31:49 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 30.4.2013 9:51:17
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: mica0 moje dete jos ne zna lepo da guta, pola izbaci, a ove pirincane pahuljice je nesto i ne drze... mozda mozes da sacekas jos malo sa uvodjenjem mico... jos je ona mala. a ocigledno nije ni spremna, a sisa, tako da nema potrebe da jede i cvrsto ako nije spremna
< Poruku je uredio jovicaa -- 30.4.2013 9:57:56 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 30.4.2013 9:53:13
|
|
|
|
jovicaa
|
ni ja bas nisam zadovoljna nasim stapnim mikserom a vidis sanci ja mu bas zbog gvozdja dajem cesto brokoli, blitvu... zato sto ga ima dosta u njima. mi smo krenuli sa pet punih meseci i isli ovim redom: pirinac, jabuka, sargarepa, krompir, bundeva, brokoli, i dalje se ne secam tacno... mozda kajsija, kruska, blitva, tako nesto. a do sad smo uveli: jabuku, krusku, kajsiju, sljivu, bananu a od povrca: bundeva, tikvice, krompir, blitva, brokoli, karfiol, sargarepa, spanac od zitarica: pirinac. sad sledece planiram da uvedem proso i piletinu. nesto sam ugasila sa idejama za voce i povrce uglavnom stalno vrtimo jedno te isto, dosasdno vise imam jedno pitanje za torbicu kada si uvela zitnu kasu, kako si je pravila, od cega, znam da si pominjala da si mesala sa svojim mlekom, pa zato?
< Poruku je uredio jovicaa -- 30.4.2013 9:59:24 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 30.4.2013 11:41:41
|
|
|
|
Sanchy
|
Da,postoji dosta kontradiktornosti kada je u pitanju zeleno povrce od toga da zimi recimo povrće kao spanac , brokoli i kupus sadržavaju puno nitrata zbog nedostatka svetla i raznih prirodnih procesa,a nitriti oksiduju hemoglobin u methemoglobin koji nije prenosioc kiseonika do tkiva,preko toga da su nitriti kancerogeni do toga da ipak imaju i dobrih osobina tipa snizavaju krvni pritisak,stite zeludac itd,,,i na kraju to zeleno povrce jeste bogato gvozdjem..ja svakako trenutno imam u frizideru brokoli,blitvu i kelj od tog zelenog povrca i dajem mu redovno ali samo kazem ne tako rano ,malecka od adulence nema jos ni pet meseci,,,,pa bolje neka malo prolongira...nista mi danas ne mozemo izbeci ali mozemo da odlozimo i samim tim smanjimo neke rizike..,
< Poruku je uredio Sanchy -- 30.4.2013 11:43:23 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 30.4.2013 15:15:58
|
|
|
|
adulence
|
ma ja ne zurim sa uvodjenjem,uveli smo sargarepu krompir,tikvice,to je to od povrca,vrtimo u krug,da i bundevu....polako ruckmo da se navikava,ne forsiram uvodjenje,a sad za nedelju dana kad napuni 5 meseci e onda cemo nesto dodati,ali polako...bez zurbe...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 30.4.2013 22:45:54
|
|
|
|
2002m
|
juce smo probali jabuku i bas je bljak danas smo se vratili na krompir-bundevu i samazali. Adulende,ja cu isto do 5 da vrtim u krug krompir,sargarepu,bundevu i milupa zitarice,ima vremena za ostalo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 1.5.2013 22:58:14
|
|
|
|
mica0
|
Jovice, mora je navikavam na nemlecnu ishranu jer se septembra vracam na posao, a ona ce imati tada 8 punih meseci, ako uspemo tad da svedemo podoje na jutarnji i vecernji, ali se nista ne moze unapred znati
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 7.5.2013 12:07:08
|
|
|
|
adulence
|
drage zenice da vas pitam,danas kuvam Ivi sargarepicu i tikvicu da li u to mogu da dodam pirincane pahuljice,imam milupine koje se mesaju sa vodm,a ne bi da joj dajem krompir cesto....a posto nam asortiman jos uvek nije veliki i raznolik pade mi ovo na pamet...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 7.5.2013 12:20:16
|
|
|
|
little_one
|
naravno da mozes....mozes i rizu obicnu da skuvas pa da izmiksas isto...ja npr uvijek dodam kasiku prosa da se zgusne i super jede....vidjeces koju gustinu najvise voli pa joj se malo prilagodis....
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 7.5.2013 12:28:45
|
|
|
|
adulence
|
evo upravo sam dodala malo pirinca obicnog da se skuva pa cu joj to zajedno ....hvala LO
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 7.5.2013 12:32:16
|
|
|
|
Zemunka85
|
Meni ni jednom nije uspela klopa kada sam kuvla pirinac, neznam sto. Koliko god da dodam vode bude gusto, nekako voda se izdvoji, a ostane ono bas tesko za jelo i meni, pa nece da se samelje, pa ... tako da mi picimo krompir i pirinac u vidu pahuljica :D
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 7.5.2013 16:08:44
|
|
|
|
adulence
|
skuvala sam joj sa pirincem ali nikako joj se nije dopalo uopste mi nije jasno zasto kad je on tako neutralan...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 7.5.2013 17:09:21
|
|
|
|
Zemunka85
|
Pa da. Tako i kod nas. I posle sam u haosu, ona gladna, ja nemam drugo. Ma cao pirinac :D
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 7.5.2013 19:56:31
|
|
|
|
Moiraina
|
Meni se pirinač ok izmiksa (štapni mikser). Doduše, nikad ne bude kao kupovna kašica, ostanu minijaturni komadići, ali on je lepo prihvatio i tako. Dodam malo više vode u kojoj se kuvalo, kad stavim manje onda bude onako lepljivo. Pošto pahuljice ne jede, to mi je jedina opcija, a starijem sam dodavala pahuljice u kašice koje sam sama spremala.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.5.2013 9:30:20
|
|
|
|
2002m
|
mi sutra punimo 5 meseci i za sad sam joj uvela pirincane zitarice,krompir,sargarepe,tikvicu i ludaju. od voca bananu i jabuku,samo sto jabuku nece
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.5.2013 10:11:29
|
|
|
|
adulence
|
zenice hajde dajte koji savet,Iva ima 5,5 meseci i do sada smo uveli,krompir,sargarepu,tikvicu,bundevu,jabuku,breskvu,kajsiju,krusku i bananu..uveli smo vise voca samo zato sto ne znam sta bih mogla sledece od povrca da joj uvedem,a iskreno vise joj forsiram povrce,pa mi zao da vrti tri povrcke u krug...sta ste uvodile sledeec od povrca?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.5.2013 10:32:35
|
|
|
|
Tiziana
|
Daj joj i belu zelen,ona je zdrava (paskanat),a mislim da mozes polako i blitvu i brokoli.spanac ne, to znam sa vise strana da spanac sto kasnije. Mislim da si joj dovoljno uvela.dosta si rano pocela sa uvodjenjem cvrste hrane pa sad vrti to sto si joj uvela,pravi kombinacije,ja sam npr cesto pravila tivkice sa paskanatom,ili tikvice sa sargarepom itd.KAd joj budes uvela piletinu onda mozes da joj dajes kao supicu,samo gusce..Ali mislim da ti je to za sad ok.deluje jednolicno,ali neka j neka rucka to pa polako.. Postoji knjiga 'od prvog obroka do skolske uzine',super je knjiga.sve ima lepo kad sta moze da se uvede,koliko cega po obroku i ima cak i recepata za bebece obroke! super je,stvarno..toplo preporucujem.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.