|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
24.4.2013 19:49:56   
nina26
sve si tako prvi put,odjednom uvela, ili si uvodila postepeno???

a sto se tice pomorandze, moj pedijatar odavde, jer rekao ne pre 7m, cini mi se....

jel si i gluten uvela?

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1851
24.4.2013 21:00:23   
little_one
Pa postepeno naravno....a vjerujem da je i njoj rekao postepeno a ne odjednom...mozda je ona samo tako predstavila....a kod nas se npr citrusi ne preporucuju prije godinu dana npr...

Gluten jos nisam uvela a i necu u skorije vrijeme...na redu su mi mlijecni proizvodi i jaje...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1852
24.4.2013 21:05:10   
jovicaa
ne treba ni previse dugo da se ceka sa uvodjenjem, moze da se stvori kontra efekat. zato su gluten sad opet vratili sa osam na sest meseci.
e sad naravno svako ima neku svoju organizaciju, niko nije lud da uvodij jaja i gluten iste nedelje i sl... ni ja necu preterano zuriti sa glutenom, kada stigne na red.

< Poruku je uredio jovicaa -- 24.4.2013 21:06:27 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1853
24.4.2013 21:07:55   
mica0
ja cu sutra poceti sa pirincanim pahuljicama, pa cu videti..

Direktna veza do poruke: 1854
24.4.2013 22:07:25   
nina26

IZVORNA PORUKA: little_one

Pa postepeno naravno....a vjerujem da je i njoj rekao postepeno a ne odjednom...mozda je ona samo tako predstavila....a kod nas se npr citrusi ne preporucuju prije godinu dana npr...

Gluten jos nisam uvela a i necu u skorije vrijeme...na redu su mi mlijecni proizvodi i jaje...

ma sve odjednom da skuva i da joj da, tako je i voce uvela,tru cetiri vocke u jednoj kasici, i to prvi put,zato kazem da sam se zaprepastila....

a,vidis sto se tice citrusa,meni je tetka rekla da je ona svojoj deci,pre 20 god, dala 15 dan od rodjenja vodu sa malo limunauser posted image
i ja bih rado mojoj dala jogurt, ali sacekacu jis malo...

a kako se jaje uvodi, ima neka fora sa timuser posted image

Direktna veza do poruke: 1855
25.4.2013 8:01:25   
little_one
Jaje je vec za onu temu od 6-9 ali se po pravilu uvodi mjesec dana...tj samo zumance a bjelance ide nakon godinu dana....daje se 2 puta sedmicno s povrcem najbolje umjesto mesa, i ide se 2 puta sedmicno po 8-inu, pa naredne sedmice 4tina, pa onda polovina i na kraju mjeseca cijelo zumance i onda ostaje u obroku 2 puta sedmicno cijelo zumance....naravno tvrdo kuvano....

Znam i ja da je gluten kao treba uvesti i ranije....ma nemam pojma bas cu danas da vidim sa pedijatricom sta me savjetuje....user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1856
25.4.2013 8:46:22   
adulence
Nina ja se secam da je moja mama pre dvadeset godiba mom bratu davala citruse...kaze da ih je i meni davala...i skoro smo bas uletele u raapravu kad me je napala sto ivi ne iscedim malo pomorandzice i razblazim sa vodom...kad je cula da necu da joj dajem isprica mi kako je ona sa nama i kako ne moze da veruje da su se toliko nekw stvari promenileee...

Direktna veza do poruke: 1857
25.4.2013 9:28:40   
jovicaa
lo samo ti idi svojim tempom, sticice i gluten na red.. ili premesti nesto pa uvedi malo ranije gluten.
meni je doktorica rekla da sada vec mogu bukvalno sve da uvodim(voce, povrce, meso, zitna kasa, zumance) rekla mi je da kada sve ovo uvedem treba da ostanemo na tri nemlecna obroka i dva podoja... meni je nekako malo dva podoja..
mi smo krenuli tek pre 2-3 nedelje, tako da nisam jos uvek bog zna sta uvela, meso i gluten ce doci tek kasnije.. prvo treba da uvedem kukuruz, proso, jos po nesto od povrca i voca, pa ce tek onda na red doci meso, pa zumance, pa gluten iiiihhh potrajace touser posted image

< Poruku je uredio jovicaa -- 25.4.2013 9:29:39 >

Direktna veza do poruke: 1858
25.4.2013 9:37:16   
nina26

IZVORNA PORUKA: little_one

Jaje je vec za onu temu od 6-9 ali se po pravilu uvodi mjesec dana...tj samo zumance a bjelance ide nakon godinu dana....daje se 2 puta sedmicno s povrcem najbolje umjesto mesa, i ide se 2 puta sedmicno po 8-inu, pa naredne sedmice 4tina, pa onda polovina i na kraju mjeseca cijelo zumance i onda ostaje u obroku 2 puta sedmicno cijelo zumance....naravno tvrdo kuvano....

ovo cu morati da zapisem,hvala LOuser posted image

Adulence,ma ne da su se promenile stvari od pre 20god, nego oni stalno nesto menjaju, a kamoli rezim ishrane od pre 20god..ja sam misljenja,da ne mozemo pogresiti ne znam bas koliko, mada eto ima opet raznih slucajeva,da covek vise nije pametan...

a, sa koliko meseci treba da ima 3 nemlecna obrokauser posted image meni je nesto zao da joj uskratim dojenje toliko, jer mi i sada nateknu grudi kad je ne dojim za ova 2 obroka,a kamoli za tri..

Direktna veza do poruke: 1859
25.4.2013 21:45:06   
mica0
danas sam joj prvi put dala pirincane pahuljice par kasicica, otvarala je usta, nije se mrstila kao sto sam ocekivala, ali e pola ispljuvala mozd anesto progutala ali bitno da je otvarala usta i prilazila kasicicu, videcu sutra kako ce reagovati

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1860
25.4.2013 23:01:47   
Sanchy
Mico ako joj prvi put dajes na kasicicu to je zato sto ne zna da jede tako,tek nakon drugog treceg hranjenja ce skapirati kako se jede sa kasicicom

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 1861
26.4.2013 9:05:19   
mica0
u uputstvu pise 4 kasike na 150 ml, meni je to mnogo, mogu li da podelim na cetvrtinu ili kako vec da pomesam, zasto da bacam ostatak, a iskreno ako ih jede nisu bas jeftine za bacanje :)

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1862
26.4.2013 10:27:35   
adulence
mico pa nemoj joj odmah davati ceo orok,daj joj pola ,mislim cetvrtina je bas malo...ja sam ivi prvi put dala nekih 60ml....

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 1863
26.4.2013 13:33:38   
mica0
pa juce nije pojela ni 20 ml user posted image i vise je izbacila, dok ne nauci da guta davacu joj pahuljice a onda cu preci na povrcke

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1864
26.4.2013 14:22:16   
jovicaa
ma to zamutis onako otprilike, tek toliko koliko mislis da ce pojesti, zasto bi pravila ceo obrok

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 1865
26.4.2013 14:36:20   
adulence
mi smo danas pojeli nekih 70 ml....jao ljudi ali ja sam pocela da se krijem dok jedem posto kad vidi kasiku,samo sto ne iskoci iz lezaljke...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1866
26.4.2013 15:01:22   
2002m

IZVORNA PORUKA: mica0

u uputstvu pise 4 kasike na 150 ml, meni je to mnogo, mogu li da podelim na cetvrtinu ili kako vec da pomesam, zasto da bacam ostatak, a iskreno ako ih jede nisu bas jeftine za bacanje :)

ja nisam htela da pravim po uputstvu jer je to puno,namestim 60ml aptamila i otprilike dodajem pahuljice i uvek joj ostane.

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 1867
27.4.2013 17:29:07   
adulence
mi smo jeli pirincane,uveli smo sargarepicu,krompir ,tikvicu,sta jos od povrca da uvodim,mislim jel postoji neki red? i koliki bi otpr obrok trebao da bude(znam da je kod svih rzlicito,ali onako otpr)

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 1868
27.4.2013 17:53:00   
jovicaa
ja ne bih bebi od cetiri meseca davala vise od 120 gr. mislim da mozes da probas sa brokolijem, blitvom... ne znaam, maksim je bio malo stariji kada sam krenula da uvodim i do sad smo uveli tikvice, bundevu, sargarepu, brokoli, blitvu, spanac, pirinac. a od voca jabuke, kajsije, sljivu, bananu, krusku.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1869
27.4.2013 18:07:28   
adulence
Videcu onda da vrtim jos malo ovo sto sam uvela,pa za 10dana puni pet meseci pa cemo da nastavimo...mislim da je to najpametnije...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1870
27.4.2013 18:14:47   
jovicaa
mislim da mozes i bundevu sad odmah, ona je bas blaga. imas super hippovu kasicu bundeva krompir, ja sam to maksimu dala prvi put kada smo uvodili bundevu.
a sto ne krenes malo i voce? ja sam tako, uvela prvo jedan obrok od 120 gr i u tom jednom naizmenicno uvodila voce i povrce, pa sam tek sad skoro odvojila u podne povrce, kasno popodne voce.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1871
27.4.2013 18:17:17   
adulence
Hej pa hocu...prvo ide javuka,bundeva,sta jos u pocetku ovo sto si ti kajsija kruska banana?

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1872
27.4.2013 18:17:52   
nina26
jovice, zar sme spanac tako rano da se da????

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1873
27.4.2013 20:27:34   
mica0
ja vec treci dan dajem pahuljice i pojede u vrh glave 5, 6 kasicica, ponudim da sisa posle toga sisa nekih 2 min. Recite mi koliko dana da joj dajem pahuljice dok ne predjem na krpmpir?

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1874
27.4.2013 20:53:59   
adulence
zene inace pedijatar mi je rekao kad joj dajem kasice,da joj posle toga ne dam odmah da sisa,nego malcice kasnije da bi ona shvatila da je to obrok....hmmmmm sta vi mislite o tome???

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 1875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here