|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
24.4.2013 18:18:19   
blau
zna li neko kako organizam reaguje kada prestane da se pije siofor?

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 876
24.4.2013 18:32:13   
little_one
Iskreno ja se ne sjecam nekih sad promjena...cini mi se da mi se apetit bio popravio ali sam bila vecc u 4tom mjesecu trudnoce pa mozda sam samo subjektivna...mislim da ne bi trebalo biti nekih "teskih" posljedica....naravno treba paziti da se postepeno prekine isto kao sto se postepeno pocinje piti i paziti na ishranu...

(odgovor članu blau)
Direktna veza do poruke: 877
25.4.2013 18:33:05   
blau
hvala little_one na informaciji.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 878
30.4.2013 21:08:25   
Anoniman
Zenske,evo mojih rezultata

OGTT
0'' 5,06 (4,2-6,4)
60'' 6,32
120'' 4,62

INS
0'' 4,2 (0,7-9,0)
60'' 29,7
120'' 25,4

Ovo je IR,zar ne?

< Poruku je uredio bebi13 -- 30.4.2013 21:10:32 >

(odgovor članu blau)
  Direktna veza do poruke: 879
1.5.2013 20:36:31   
milenatea
vrlo blaga bebi. meni je 48 cini mi se 120min, i pijem jedan dnevno, al ne deluje mi vise cini mi se jer su mi opet ciklusi neredovni

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 880
1.5.2013 22:19:52   
Anoniman
meni je user posted image redovna,ali mi O nisu kvalitetne. Nadam se da ce mi dr dati nesto da pijem. Sutra cu da zovem da zakazem endokrinologa,pa cu da vidim sta dalje. A sto ti dr ne poveca dozu?

(odgovor članu milenatea)
  Direktna veza do poruke: 881
2.5.2013 9:25:05   
milenatea
zato sto imam 40kg, mnogoo sam smrsala uopste nemam apetit, a pijem i oligovit i imunefekt

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 882
2.5.2013 19:03:17   
Štetica
Bebi 13 tebi su glikemije sasvim u normali,a za insulin uradi HbA1C,to je parametar za vrednosti insulina za poslednja 3 meseca. Radi svaka privatna lab i kosta oko 1000din,ako su vrednosti preko 6,5% to je za lecenje tj. prisutna je IR iako su glikemije ok.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 883
3.5.2013 10:14:05   
Anoniman
Juce sam bas nesto citala o tom HbA1c. Cekam da prodju ovi praznici pa da se pozabavim time. Hvala na odgovoru user posted image

(odgovor članu Štetica)
  Direktna veza do poruke: 884
3.5.2013 10:29:27   
dijana1*
Bebi mozes li da napises sta znas o hba1c. Meni je dr. napisala da ga uradim pre sledece kontrole.
Stetice sta ako se pokaze da mi je u trudnoci visok, kako da ga lecim? Da li moze da skodi bebi?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 885
3.5.2013 11:16:28   
Štetica
Insulin u 70% slucajeva se povecava od stresa,zato se i radi HemoglobinA1C,jer od straha(od igle i rezultata) zna da bude blago povisen,kao sto je kod Bebi 13. Za IR bi trebalo glikemije i insulin da se prate,tj da budu obadva parametra povisena.
Laicki da ti objasnim sta je HbA1C. To je pracenje insulina koji se veze za crvena krvna zrnca,a posto se ona obnavljaju u proseku na oko 120 dana uzima se prosecna vrednost za 3meseca,za insulin. Gestacioni dijabetes se uspesno leci,u zavisnosti od tezine ide terapija tabletama ili insulinom,to zavisi od dr. Ako se drzi pod kontrolom bebi nemoze biti nista,dok neleceni diabetes moze izazvari razne zdravstvene probleme i trudnice i ploda.
Ako sam dobro razumela ti si vec na terapiji za IR,tako da ako bude potrebe dr ce ti korigovati terapiju u zavisnosti od rezultata HbA1C,za trudnice je gornja granica oko 7%,da bi bilo bez terapije.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 886
3.5.2013 13:59:05   
Maslacak15
Moram ovo malo da korigujem cisto da ne bude zabune. HbA1C daje informaciju o prosecnom nivou secera/glukoze a ne insulina tokom poslednja 3 meseca. Itekako je moguce da glukoza bude sasvim normalna a insulin povisen. Otuda i naziv Inuslinska rezistencija, kad metabolicki poremecaj predstadijum dijabetesa. To znaci da je nivo secera u krvi sasvim u redu, ali je za njegovo odrzavanje potrebno mnogo vise insulina nego sto je normalno jel su celije rezistentne na insulin, tj transport secera je otezan. Jabih rekla bebi13 da kod tebe nema rezistencije i da je razlog problema negde drugde. Postoje i drugi uzrocnici nekvalitetnih ovulacija.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 887
3.5.2013 15:10:56   
Anoniman
Maslacak,nedostajala si nam! Kako je maslackic 2 ? Ljubi nam maslackice.
Sto se tice moje O,svi hormoni su mi ok,samo imam blagu inverziju lh i fsh. Zato sam mislila da je problem u ir. Kuckam sa telefona,ne zamerite na greskama. Ne vidim sta pisem :-)

(odgovor članu Maslacak15)
  Direktna veza do poruke: 888
8.5.2013 8:21:14   
maca821
Pozdrav svima, secate se mojih nalaza OGGT testa? Jedan lekar mi kaže treba Siofor, neki mi kažu ne treba i tako ja počnem da ga pijem na svoju ruku ,a treba da idem na VTO. Šta bi se desilo kada bih ja sad prestala da ga pijem, jel ima neki posledica. Sad ću vam iskucati moje nalaze.
gluk našte 4,6 insulin 4,9
gluk 60min 6,2 60min 29,8
gluk 120min 5,6 120min 29,4
gluk 180min 5,0 180min 12,5

E sad neko kaže jeste za Gluformin, a moj dr na Betaniji kaže da nije. Svi ostali hormoni su ok, sem što imam Hipotireozu. Šta mislite, šta bi se desilo da prestanem sa Gluforminom, pijem ga oko mesec dana?

Umesto što bih davala sebi razloge zbog kojih ne mogu,dajem sebi sve moguće razloge zbog kojih MOGU…

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 889
10.5.2013 12:21:17   
madre
zene moje drage, uradila bih ogtt i insulin na svoju ruku, jer imam inverziju lh i fsh i nemam menstruacije po nekoliko meseci, pa bih da i to proverim...
vidim da se uglavnom radi sa 75 gr glukoze, ali me interesuje na koliko minuta da radim vadjenje krvi?

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 890
10.5.2013 13:30:41   
jess021

IZVORNA PORUKA: madre

zene moje drage, uradila bih ogtt i insulin na svoju ruku, jer imam inverziju lh i fsh i nemam menstruacije po nekoliko meseci, pa bih da i to proverim...
vidim da se uglavnom radi sa 75 gr glukoze, ali me interesuje na koliko minuta da radim vadjenje krvi?

madre, ja sam radila pocetno vadjenje, pa na 60, 90 i 120 min.
Neko radi jos i na 30 minuta.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 891
11.5.2013 9:41:58   
*Maki*
Meni su ovako trazili da uradim:u nultom minutu, 60 minutu i 120 minutu (odnosno izvade ti krv,popijes glukozu,posle sat vremena drugo vadjenje,posle sat vremena trece vadjenje)

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 892
11.5.2013 17:43:13   
Logic
Pozdrav,

da li neko može da mi protumači ove rezultate. Nestrpljivi smo dok ne odemo do doktora...

Hvala unapred.

Glukoza (ref. vred. = od 3,6 do 5,8 mmol/L):
0 min. = 4,3
60 min. = 6,6
120 min. = 6
180 min. = 5,6

Insulin (ref. vred. = od 4,3 do 19,9 uIU/mL):
0 min. = 9,4
60 min. = 40,2
120 min. = 69,6
180 min. = 39,1

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 893
11.5.2013 22:13:30   
plačljiva
lOGIC mislim da imaš blagu insulinsku rezistenciju,dobićeš terapiju i ne brini user posted image
Ima li neka devojka onu dijetu iz klinike Ivanović za IR,šta sve treba da se jede(po bodovima) da nam ovde okači,bila bih joj baš zahvalna...user posted image

(odgovor članu Logic)
Direktna veza do poruke: 894
13.5.2013 20:47:07   
Logic
Bila sam kod doktorke, i rekla mi je rezultat odlican. Posto u nultom minutu ne prelazi 20, a ostali ne prelaze 100.

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 895
13.5.2013 21:57:00   
Anoniman
iz kog grada si?

(odgovor članu Logic)
  Direktna veza do poruke: 896
13.5.2013 22:34:15   
Logic
Kragujevac

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 897
13.5.2013 22:40:41   
little_one
Logic, ja se ne bih slozila...mada je mozda potrebno sagledati citavu sliku...da li imas pcos, da li imas neredovne cikluse ili lose ovulacije...

KOd mene je bio slican nalaz...i dok nisam rjesila to nisam ostala trudna...e sad, opet ja bih sagledala tu citavu sliku, uradila i ostale hormone i tek onda mozda rekla da to nije problem, mada meni ovo lici na IR jer nakon 2 sata vrijednost inzulina treba da se vrati na pocetni nivo ili barem priblizno...a kod tebe se i na 180 ne vraca ni blizu sto je po meni vec problem...da li si gojazna? Da li muku mucis sa kilogramima? Sve to moze da potvrdi ovakav nalaz....potrazi misljenje reproduktivnog endokrinologa...

(odgovor članu Logic)
Direktna veza do poruke: 898
13.5.2013 23:10:07   
Logic
Cao,

u procesu sam za VTO, ali hoću da pokušam da zatrudnim prirodnim putem. To je svima nama cilj.

Do pre mesec dana bila sam gojazna 165 visina 67 kilograma. Počela sam sa hrono ishranom (bez slatkiša, hleba i gaziranih sokova) i sa kućnim treningom sada imam 57 kilograma.

Tada, kada sam imala 67 kilograma, jela sam sve i svašta, a najviše slatkiše, retko sam se kretala.

Imam PCOS i neredovne menstruacije (varira od 32 do 40 dana). Dešavalo se da imam i preko 10 folikula na svakom jajniku.
Uradila sam sve žive hormone koje mogu da utiču na PCOS, kao i većinu drugih hormona koji su neophodni za VTO.
Mogu da napišem vrednosti ako je od nekog značaja? Ali doktori kažu da su svi ok. Mada, smatram da inverzija LH i FSH nije normalna, bez obzira što odnos nije 2:1 (nekada je bilo).

S obzirom na to da sam se hranila zdravo (bez šećera) 3 nedelje pre nego što sam uradila OGTT i Insulin, da li je moguće da to utiče na "bolji" nalaz?

A dok sam bila pod klomifenom ( pre godinu dana) desila se biohemijska trudnoća. I od tada ni traga ni glasa. A isto tako, komisija za VTO mi je rekla da nikad više u životu ne pijem klomifen.

Inače, danas kad je doktorka videla taj, da kažem poslednji rezultat, samo nam je poželela sreću na VTO.

Ostalo mi je još samo da odem kod psihijatra...

Ali da, little_one, poslušaću tvoj savet definitivno. Otići ću kod endokrinologa.

Hvala na odvojenom vremenu.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 899
13.5.2013 23:23:40   
plačljiva
Zna li neko dobrog reproduktivnog endokrinologa u Beogradu i gde radi?user posted image

(odgovor članu Logic)
Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

trudnoća
superm

Kada je pravo vreme za beta HCG? Koliko dana posle ovulacije?

7 (27%)

10 (15%)

15 (46%)

20 (12%)

Ukupan broj glasova: 192

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here