|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
14.5.2013 0:22:03   
madre
placljiva i mene to zanimauser posted image
ja na kraju nisam ni uradila test, ne daju mi uput, kazu ne treba to tebiuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 901
14.5.2013 12:27:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Logic
Kragujevac

kod kog dr si isla?
i ja sam iz kg.. i nisam dobila terapiju za mnogo gore rezultate od tvojih. ja sam resila da poslusam pa sta bude. sada sam drugi put trudna, u petak radim ogtt, ali bez insulinemija pa cemo videti..
inace, moguce je da su ti sada bolji rezultati, jer se IR popravlja, hvala Bogu. i ishrana tu puno pomaze, isto koliko i lekovi.
ja ti zelim sto pre trudnocu, prirodnim putem! user posted image

madre, koliko se secam ti si pisala ove pre da si radila ogtt i da su ti rezultati bili ok?

(odgovor članu Logic)
  Direktna veza do poruke: 902
14.5.2013 14:29:42   
little_one
Macaki, razlika kod tebe je sto nisi imala probleme kao ona...

Logic, ti kao da si opisala mene, i World, stim sto je World stvarno bila pred vto i zatrudnila prirodno, a ja sam bila pred inseminacijama...i obe prirodno zatrudnile....svaka cast na izgubljenim kilogramima i promjeni ishrane...takav ritam zivota ti moze poboljsati stvari i omoguciti ti trudnocu prirodnim putem...bez obzira na to ja bih deeeefinitivno otisla kod endokrinologa jer oni se bave hormonima a ne ginekolozi....sretno, i zelim ti prirodnu trudnocu. Sa ovakvim nalazom ti bi trebala ili da uzmes terapiju ili da totalno nastavis sa tim pozitivnim promjenama u ishrani i nacinu zivota...pokusaj provjeriti i vitamin d takodje...imas temu o pcos-u i inzulinskoj rezistenciji i vitaminu d pa malo procitaj i tamo user posted image

Sretno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 903
14.5.2013 15:02:57   
madre

IZVORNA PORUKA: Macaki

madre, koliko se secam ti si pisala ove pre da si radila ogtt i da su ti rezultati bili ok?

jesam, ali sam napisala i da je to odradjeno prilicno lose i da u te rezultate ne verujem, jer su me bledo gledali kada sam im pricala da i insulin treba pratiti u isto vreme... znam da sam ja prva koja im je trazila tu analizu, a inace to je laboratorija koja je u mom gradu poznata po netacnim rezultatima i niko im ne veruje... zato sam htela da radim na drugom mestu i ako rezultati budu ok, da se opustim... ali evo opustila sam se i bez toga, endokrinolog me je ubedio da kod mene za time nema potrebe!

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 904
14.5.2013 17:48:19   
Logic
Macaki, baš mi je drago što to čujem! Čestitam od sveg srca! user posted image

Hvala na lepim željama, potrudiću se da ostanem dosledna, jer osećam se neverovatno puno bolje.
(šaljem ti PP)

Little one, bila sam kod endokrinologa danas, i rekla mi je da su mi svi rezultati super. Što se tiče insulina kaže, da pošto ni jedna od vrednosti ne prelazi 80, nemam problem...

Dala mi je da uradim još i antitela štitne žlezde i progesteron 21. dan. I ako i te vrednosti budu dobre (mislim da hoće), imam zeleno svetlo od nje da neće biti problema sa VTO. Pitala sam je za Vitamin D, rekla mi je da može i to da bude problem u nekoj meri. Ali mi nije rekla da uradim i tu analizu. Naravno, uradiću na svoju ruku. A inače, bele sam puti, a pročitala sam da ljudi bele puti imaju manjak Vitamina D. Sad, koliko je to istina ne znam. Proverićemo.

Ostalo mi je još da idem kod psihijatra. user posted image

Hvala na podršci, dajem sve od sebe da rešim problem prirodnim putem. user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 905
14.5.2013 20:56:58   
little_one
Logic, sretno tebi i nadam se da neces dugo lutati...nesto ti uzrokuje tvoj pcos jer to je sindrom koji nastaje zbog neceg sto ne funkcionise kako treba u organizmu....kod nekog je inzulinska rezistencija, kod nekog hormoni stitne, kod nekog poviseni androgeni, kod nekog sasvim nesto peto...ali ovi navedeni su najcesci, a ponekad su i sva tri prisutna...nadam se da ces naci i rijesiti svoj problem i da neces puno lutati...Moj savjet ti je da ako vec endokrinolog ne savjetuje nikakvu terapiju, da jaaaaaaaaaaaaako dobro iscitas sve o tome i da jako povedes racuna o ishrani jer se i pravilnom ishranom da dovesti ovaj problem u red...sretno!!!!

Ja sam vjerovala svom endokrnilogu i zahvaljujuci tome mazim se sa svojom princezom nakon jednog spontanog i 2 godine neuspjesnog ostvarivanja uopste menstrualnog ciklusa user posted image

(odgovor članu Logic)
Direktna veza do poruke: 906
15.5.2013 12:07:07   
Logic
Hvala ti puno na lepim rečima. Ako uspem prirodnim putem, častim! user posted image user posted image

Sad mi je javila sestra sa endokrine da je doktorka zaboravila da mi napiše Vitamin D, i da ga obavezno uradim. user posted image

Takođe pijem i virak i hadučku travu, i pre nedelju dana sam počela da pijem aroniju. Šta sve nisam probala.

Ako saznam nešto novo, javljam se. Neću da se nastavljam, jer već idem u off topic. : )

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 907
25.5.2013 17:50:30   
isidora88
dobila sam uput da uradim test opterecenja sa insulinom, meni na uputu pise ujutru naste i dr(i endokrinolog i dr opste prakse) mi rekle da doruckujem ono sto inace jedem i da dodjem za 2 sata da vide koliki mi je seceruser posted image jel to dovoljno ili da kukumacem tamo da uradejos nesto'
i da li se pije glugoza ili se jede, nista mi nije jasnouser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 908
25.5.2013 22:34:01   
ANDJEELA
Isidora meni je dr sve lepo objasnila,takodje i labolatoriju kada sam zvala,sve isto- 12 sati pre vadjenja krvi nista od jela,samo voda moze da se pije.ujutro prvo vadjenje krvi,pa sam popila 75 gr glukoze i posle toga jos 3 vadjenja krvi. Meni je to sve dr endokrinolog napisala kako da se odradi,a ti poslusaj dr ili nazovi labol.pa se raspitaj,ja sam ti napisala svoje iskustvo. Ja sam sve privatno radila tako da sam se dobro raspitala pre toga,jer nije jeftino ponoviti nalaz. Pozdrav..

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 909
25.5.2013 22:46:30   
degu
Isidora zavisi kako ti piše da radiš, ako piše test opterećenja glukozom mora da piše i koliko glukoze piješ i onda ide sve ovako kako je Andjela napisala, do kraja testa nema jela. Možda ti trebaš da radiš samo insulin i glukozu našte i 2 sata posle jela, to je nešto drugo ali i iz toga može da se vidi kakva je situacija.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 910
25.5.2013 22:50:25   
ANDJEELA
Deguuser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 911
25.5.2013 23:54:01   
isidora88
degu sta sve moze da se vidi iz toga nalaza sto si rekla? jel mu dodje na isto kao i klasican ogtt? meni je dr napisala bas tako kao sto si rekla, nigde ne pise koliko glukoze nego samo posle jela kada prodje 2 sata da merim opet, radim drzavno na poliklinici

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 912
26.5.2013 0:11:09   
degu
Precizniji rezultati se dobijaju sa glukozom jer se tu prati kretanje insulina kroz 2 sata, al i ta tvoja analiza može da posluži, mislim ako je insulin visok pokazaće se i tako. Manje je stresno, ne moraju toliko da te bockaju, a ako bude bilo kakve potrebe oni će te poslati na pravi ogtt.

Andjela user posted image imaš pp user posted image

< Poruku je uredio degu -- 26.5.2013 0:12:14 >

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

Direktna veza do poruke: 913
26.5.2013 10:02:12   
isidora88
hvala deguuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 914
28.5.2013 9:05:57   
Bebana17
Da prijavim svoje poražavajuće rezultate sa ogtt testa: glukoza je početna 3,5 nmol/L posle opterećenja je na 30 minuta 5,6 a posle 120 minuta je 6,6 a insulin je (nebu pod oblake) početna 23 (normalna vrednost je od 5-25) pa posle 30 minuta je 67, a posle 120 minuta je 87 mIU/L.
Kod endokrinologa imam zakazano za početak juna meseca, ne mogu da dočekam da čujem šta će mi reći. Krivo mi što sam 3 godine pokušavala da zatrudnim sa ovim insulinom (a oduvek sumnjam na neki problem, jer mi je progesteron vrlo nizak u drugom delu ciklusa, i gojazna sam oko struka..) i jednu vantelesnu prošla (da ne pričam o inseminacijama). A da se lekari iz narodnog fronta pitaju ne bih uradila ni sada ogtt test, tek mi je moj ginekolog iz dz dao uput da ga uradim i poslao me kod endokrinologa. A ovi iz narodnog fronta graknuli na mene kad sam ih pitala šta treba da proverim pre druge vantelesne, sve u smislu: šta bi vi da proveravate, ne treba ništa da radite...

Direktna veza do poruke: 915
28.5.2013 9:33:55   
isidora88
meni je sutra rezultat, bas me zanima kakav ce biti, ja imam salcinu oko struka, uzas, koliko god da smrsam to stoji user posted image
bebana nadam se da ces brzo resiti problem i da ces brzo zatrudneti,, sad znas u cemu je problemuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 916
28.5.2013 14:33:16   
viking
Bebana, nemoj mnogo da se nerviras, meni je dr rekla da sve sto je ispod 100 nije za paniku i ocajavanje., u smislu da moze lako da se izleci ili drzi pod kontrolom lekovima

< Poruku je uredio viking RR -- 28.5.2013 14:35:33 >

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 917
28.5.2013 14:49:26   
Štetica
Devojke pokusajte na pijaci ili zdravoj hrani da nadjete svezu Čičoku,preporucuje se kod Dijabetesa jer sadrzi veliku koncetraciju Inulina. Znam da IR nije isto sto i dijabetes ali verujem da nemoze da skodi jer ipak je to biljka. Konzumirati je svezu,150-200g dnevno,najbolje kao salatu,sa maslinovim uljem.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 918
28.5.2013 16:40:58   
little_one
Inulina ima i u crnom i bijelom luku....al ih ne voli svako :D

Moj tata je imao zasadjenu cicoku na selu, i imao je za izvoza....nije je bas nesto gotivio...al znam da su i njemu rekli da je dobra za dijabeticare....

< Poruku je uredio little_one -- 28.5.2013 16:42:11 >

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 919
   RE: oggt i insulin
29.5.2013 14:35:06   
isidora88
evo i mojih rezultata
glukoza 5,2 (3,9-6,1) naste
glukoza 6,4 posle jela
insulin pre jela 27 (3.0-25)
insulin posle 2 sata nakon dorucka 129

i sta sad? jel ovo uzasan rezultat, inuslin mi je nebu pod oblake ako je max 25 user posted image
inace je dorucak bio samo jedna kifla, prazna naravno

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 920
29.5.2013 20:51:41   
Anoniman
isidora, povisen ti je ovaj drugi insulin, sto verovatno i sama vidis. ne nih da te plasim, ali ako je ovakav posle kifle, bio bi ti jos gori rezultat da si pila glukozu. kada nosis ove rezultate doktorki? bas me zanima sta ce ti reci, jer svaki dr tumaci razlicito. moja dr npr. ne daje terapiju ako insulin ne predje 100 iako je moj bio 99,9, a vidim da su neke zene ovde dobijale terapiju i za vrlo blagu hiperinsulinemiju. sve zavisi valjda da li ti to pravi neki problem sa zacecem (meni nije). zasto si radila ove analize?

Direktna veza do poruke: 921
29.5.2013 21:01:08   
isidora88
imam dosta secerasa u familiji, u trudnoci sam imala povisen secer pred kraj, pa mi je jos tad ginekolog rekao da odradim ogtt posle porodjaja i tek sad sam se nakanila
inace sam citala da osobe koje se goje u predelu struka i bokova su sklonije insulinskoj rezistenciji, ja jos plus imam hipotireozu, hashimoto i imala sam blagu inverziju lh i fsh, kad neko cuje sta sve imam gledaju me kao da cu da umrem sutra user posted image

da li bi se od metmorfina resio problem viska kg( sve mi je u tom delu oko struka) i bubuljica po licu?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 922
29.5.2013 21:02:05   
Figaro88
Isidora i mene zanima zasto su ti dali da radis taj test?A ima hipoglikemiju,u porodici niko nema problem sa secerom,pa vec neko vreme razmisljam da odradim taj test za svaki slucajuser posted image

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 923
29.5.2013 22:06:23   
Anoniman
ja ti napisah, pa sam se posle pokajala.. ne mora da znaci da bi ti rezultat bio drasticno losiji nakon glukoze, jer i belo brasno jako dize secer i insulin. nije secer samo ono belo kristalno, nego i belo brasno, krompir, pirinac, kukuruz..sve to jako brzo dize secer.
osobe koje imaju problem sa stitnom zlezdom su sklonije da pate i od drugih endokrinoloskih i imunoloskih bolesti. primer, moja sestra od ujaka je prvo otkrila da ima sarkoidozu pluca, pa hasimoto, pa je sad u trudnoci na insulinu 4x na dan jer joj je ogtt bio katastrofalan. dva endokrinologa su se slozila da ima vece sanse da joj to ostane posle trudnoce, nego da prodje. jer je to verovatno bio dijabetes pre trudnoce, a da ona to nije ni znala. imala je jedno uginuce ploda izmedju dve trudnoce, kazu da je verovatno uzrok bio upravo visok secer.
ja kad god odem kod endokrinologa na kontrolu, uvek mi pored ogtt-a da i tiroidne hormone da uradim. sad u petom mesecu cu ponovo sve ponovo raditi. tako da mislim da je pametno sto si uradila ovo na svoju ruku, posebno zbog porodicne anamneze. ja u porodici nemam slucajeve dij tipa1, ali imam onog starackog dijabetesa, mada kazu da on nije nasledan...

(odgovor članu Figaro88)
  Direktna veza do poruke: 924
29.5.2013 22:07:35   
Anoniman
figaro, ja sam razumela da ste vi radili taj test, onda kada si mi pisala da su joj 3,4x vadili krv, verovatno je to bilo to..

< Poruku je uredio Macaki -- 29.5.2013 22:08:24 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Док беба спава.
пеперутка16

Сами сте код куће, а беба спава. Шта најчешће радите?

Гледам телевизију. (0%)

Спавам. (0%)

Читам. (20%)

Pадим кућне послове. (80%)

Ја сам на телефону. (0%)

лакирам нокте. (0%)

Ukupan broj glasova: 5

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here