|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
19.4.2013 12:12:53   
little_one
Sunce bravo za tvog endokrinologa...bas su dobre preporuke za pretrage...a tsh i stitna se lako rjesavaju terapijom. Sretno i mislim da ce te taj endokrinolog dovesti do zdrave i uspjesne trudnoce! user posted image user posted image user posted image

Ja sam postala sve ubijedjenija da jedino endokrinolozi uspjesno rjesavaju vecinu ginekoloskih problema user posted image

(odgovor članu Suncepravde)
Direktna veza do poruke: 851
19.4.2013 12:44:39   
Anoniman
sunce, koliki ti je insulin? nisam videla da si postavljkal rezultate ogtt testa..

(odgovor članu little_one)
  Direktna veza do poruke: 852
19.4.2013 15:14:17   
ANDJEELA
drage i slatke moje drugarice,ja imam pitanje za vas iz ove teme.. Pijem glucofaz vec dva meseca, jednu tabletu 1000 mg uz rucak,ali sam smrsala dosta. Inace imala sam 48 kg,a sada nesmem da stanem na vagu,koliko sam citala vasa iskustva znam da se gube kg od ovog leka,nisam nista slatko ruckala od kada pijem tablete,ali neznam sta da jedem da se ugojim? Cak mi je i dr napomenula da moram da se ugojim 5kg,ali neznam na koji nacin.Pozdrav i zelim vam da sto pre ugledateuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 853
19.4.2013 15:18:49   
Anoniman
jao andjela i mene isto to zanima. jer sve ono sto goji nije zdravo i nije preporucljivo za nas sa IR. ne znam sta bih ti rekla.. sto ne pita dr kako da se ugojis? meni jedino pada na pamet da jedes vise mesa i punomasnih mlecnih proizvoda..

(odgovor članu ANDJEELA)
  Direktna veza do poruke: 854
19.4.2013 15:31:14   
ANDJEELA
Macaki pitala sam ja dr da li da odem do nutricioniste,ona kaze netreba,samo da nejedem slatko.u junu idem na kontrolu,pa kada me vidi ovako mrsavu,valjda ce mi dati savet.Ja sam mesec dana pila po preporuci hematologa beviplex i folnu,ali nisam dobila apetit od vitamina.Ako ovako nastavim postacu kosturuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 855
19.4.2013 17:11:28   
Anoniman
andjela, moras da jedes. izbegavaj ti samo slatkise i belo brasno, a na ostalo navali. ja sam posle jedne rigorozne dijete i unistila metabolizam i dobila poremecaj secera i insulina, nije to za zezanje. znaci dozvoljene namirnice slobodno u vecim kolicinama..
onaj ko jako pazi sta jede lako moze da upadne u kalorijski deficit.
ja sam sada trudna i isto imam sto neduomica u vezi ishrane, sve mislim da radim nesto pogresno. a oni su nazalost sturi sa informacijama...

(odgovor članu ANDJEELA)
  Direktna veza do poruke: 856
19.4.2013 18:15:47   
Suncepravde
moji rezultati za test ogtt su na 29 strani,tu sam sve pisala.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 857
19.4.2013 18:21:48   
Verolina
Ma p[roteine i zeleno povrce krkajte do besvesti. Nista vam biti nece.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Suncepravde)
Direktna veza do poruke: 858
22.4.2013 19:20:53   
reve84
Drugarice ja uz pomoc glukofaza ugledah user posted image ponovo. Nadam se da cu ovaj put uz Boziju pomoc imati vise srece sa trudnocom...
Jedno pitanje za vas ako neko zna...da li smem ili trebam nastaviti da pijem lekic u trudnoci...ne mogu nikako doci do moje doktorke sada...pa ako neko ima slicna iskustva bila bih zahvalna!!

Veliki pozdrav svima i zelim vam da sto pre ugledate te magicne user posted image !

Pozz

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 859
22.4.2013 19:25:17   
Verolina
user posted image
Vuci, vuci, vuciiiiiiiiiiiuser posted image
Sto se tice glukofaza, javice ti se neko sa iskustvom. Mislim da se pije, samo ne znam da li se pije citavu trudnocu.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 860
22.4.2013 19:44:21   
reve84
Vuceeeeem draga!!!! Iscupacu vam noseve...:))))

Pozz

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 861
22.4.2013 20:11:17   
viking
Ja malopre došla od engokrinologa, dobila sam uput, sutra ujutru radim OGTT test. Živa nisam user posted image

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 862
22.4.2013 20:13:28   
little_one
Reve samo ti nastavi da pijes....barem dok se ne konsultujes sa dr...ja sam pila do 12te nedjelje a onda se prekida ukoliko postoji osnova za to...a ako ne pije se do 2 nedjelje pred porodjaj! Sretno Reve!

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 863
22.4.2013 21:56:51   
reve84
Hvala little_one pao mi je kamen sa srca :)))
Videcu dalje sa doktorkom kad je uhvatim!

Viking RR...ma taj deo oko testa nije strasan...ne sekiraj se ...javljaj rezulatate

Direktna veza do poruke: 864
23.4.2013 14:36:05   
viking
Evo, upravo su mi stigli rezultati. Radila sam ogt test sa 75 g glukoze od dva sata, sa merenjima na sat vremena.

Glukoza 0 min = 4,87
Glukoza 60 min = 8,09
Glukoza 120 min = 6,35

Insulin 0 min = 11,6
Insulin 60 min = 85,9
Insulin 120 min =  71,5

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 865
23.4.2013 14:45:54   
Anoniman
vik, glikemije su ti ok, insulin malo povisen. bazalni ti je ok, ali posle dva sata povisen.. mada je maslacak ranije ovde pisala da je to oko 60, 70 ok posle opterecenja. odnesi svojoj dr, bas me zanima sta ce ti reci.

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 866
23.4.2013 14:53:58   
viking
Idem sutra u pola tri kod doktorke da mi kaže šta misli.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 867
23.4.2013 20:56:37   
reve84
Meni su dijagnostifikovali IR na osnovu toga sto mi je insulin u 300 min visokonormalan tj 10.2 a glukoza 2,9...i dobila sam terapiju glukofag od 1000 mg, 2 puta dnevno.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 868
24.4.2013 10:08:34   
Anoniman
zakazala sam za 17.05. ogtt, sa 100gr glukoze, 4 vadjenja, i to u domu zdravlja, a tamo ne rade insulinemije, nego samo glikemije. tako je endokrinolog rekla.

(odgovor članu reve84)
  Direktna veza do poruke: 869
24.4.2013 15:16:08   
viking
Drage moje, bila sam kod endokrinologa, dijagnoza je naravno insulinska rezistencija, dobila sam terapiju dva puta dnevno po 500 mg Glukofaža. Poslala sam mejlom doktorki u Jevremovoj nalaz i mišljenje endokrinologa, da mi kaže da li to novo saznanje utiče na program koji bi trebalo da počnemo 1. maja.
Inače, endokrinolog je rekla da su normalne granice insulina oko 25-29 (meni je 71 posle 120 min), ali da ni ovo moje nije toliko strašno, odnosno da ne pokušavam da ostanem u drugom stanju ne bi mi davala lekove nego bi prvo pokušala da stvar sredi ishranom i rekreacijom.
Eto, sad čekam šta će da kaže ginekolog.

P.S. kad samo pomislim koliko su mi ove teme nekada bile dosadne, a sad se ne skidam s njih user posted image

< Poruku je uredio viking RR -- 24.4.2013 15:18:14 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 870
24.4.2013 15:28:45   
little_one
Viking ovdje je puno primjera koji su bili pred vto sa IR a na kraju prirodnim putem zatrudnile nakon samo 2 mjeseca terapije...evo ja sam prva taj primjer, World (nakon 8 godina pokusavanja i sa vto papirima u ruci) i jos mnoge zene tako da mozda najbolje da pustis lijekovima da malo urade posao i da se bacis na jesen na postupak ukoliko ne uspijete prirodno....(ti si u postupku jel da?)

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 871
24.4.2013 15:36:03   
viking
Na samom početku postupka smo, trebalo bi da počnem s lekovima 1. maja, ginekolog je rekla da to ništa ne menja, samo da pijem lekove i sve ok. Hvala na optimizmu user posted image

< Poruku je uredio viking RR -- 25.4.2013 9:12:19 >

Direktna veza do poruke: 872
24.4.2013 15:46:50   
little_one
Mislim da nije lose da sacekas barem 1 ciklus bez stimulacije jer problem kod IR je taj sto je cesto slucaj da jajna celija ne sazrijeva dobro. Vjerujem da ce i ginekolog a i endokrinolog da te savjetuju slicno! Samo optimisticno i stize bebolina user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 873
24.4.2013 16:56:24   
Štetica
Devojke dobila sam od ginekologa da uradim i HbA1C,pa tek ako taj rezultat nebude ok da se javim endokrinologu. Kaze da vrednost od 6.8(ref. 6.1) po njemu nemoze da predstavlja problem ali da ipak uradim i ovu analizu pa da vidimo krajnji rezultat. Ako sam dobro razumela to je analiza za vrednosti secera u poslednja 3meseca. Ako neka zna vise o tome,molila bih da napise.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 874
24.4.2013 17:08:05   
daca77
Stetice, ja sam to radila po nalogu dr iz Ivanovice. Moj rezultat je bio 6,1 i dr mi je pojasnila da je kod zdravih osoba vrednost do 5,8.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

sara ili Hana
pisuljica

sta je lepse

Sara (52%)

Hana (48%)

Ukupan broj glasova: 108

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here