|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
11.4.2013 12:10:30   
dunja RR

Vik, ja mislim da može i bez uputa ali moraš da im kažeš tačne satnice koje želiš.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 826
11.4.2013 12:11:44   
Jole84
Ne može bez uputa Viking.
Ja sam zato uradila privatno,jer ovako se mnogo dugo čeka,bar kod nas u Nišu.
Štetice pa jeste ti povišen posle 2 sata,šteta što ne rade i insulinemije.
Privatno ti izađe oko 4000,sa merenjima 0,60 i 120.

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 827
11.4.2013 12:12:13   
viking
Ja sam juče bila u jednoj privatnoj laboratoriji da uzmem neke druge rezultate, i usput pitala, kažu da mora sa uputom.

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 828
11.4.2013 12:15:06   
jess021
viking, jel` pitas da li za privatnu lab treba uput ili za drzavnu?

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 829
11.4.2013 12:16:49   
viking
Za privatnu, zato sam se i začudila kad mi je rekla da treba uput, pa rekoh da vidim kakva su vaša iskustva...

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 830
11.4.2013 12:18:45   
Jole84
Ja sam mislila pitaš za državno.
Baš me čudi da privatno traže uput,meni nisu i to sam sama insistirala na 3 vađenja,jer oni praktikuju 2.

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 831
11.4.2013 12:21:54   
jess021
Ma otkud uput za privatnu?! Ako nece bez uputa, nadji drugu lab. Pa zato i placamo da se ne bi zaj... oko papirologije.
Ja sam trazila glukozu i insulin pre opterecenja, zatim nakon 60min, 120min i 180min, znaci 4 vadjenja krvi.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 832
11.4.2013 12:24:19   
viking
Možda sam nešto izhalucinirala :)
Be zezanja, tačno na šalt_eru gde se plaća imaju pamflet o OGTT, baš sam ga uzela i pitala pokazujući joj tačno na šta mislim, rekla je mora da se zakaže telefonom i da se donese uput. Pitaću na drugom mestu.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 833
11.4.2013 12:27:45   
Štetica
Viking zovi drugu labaratoriju i raspitaj se. Ja sam sad zvala,Ogt+insulemnije su 4500,4 merenja i moze bez uputa.
A da za prvo merenje su mi vadili krv iz vene a za drugo iz prsta. Tako da mislim da parametri nisu bas realni.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 834
11.4.2013 12:28:19   
jess021
Izvini ako sam se pogresno izrazila, nisam mislila da si ti halucinirala, vec sam poludela na tu laboratoriju koja ti trazi uput.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 835
11.4.2013 12:28:59   
viking
Hvala devojke! Šta bih ja bez vas user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 836
11.4.2013 12:42:00   
*Maki*
Ne treba uput za privatnu laboratoriju,šta izvode?

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 837
11.4.2013 12:47:39   
viking
Ne znam, ali sad stvarno posle svih vaših komentara počinjem da mislim da ja nešto nisam dobro čula user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 838
11.4.2013 13:00:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Štetica

Odradila sam o ogtt. Rezultat je sledeci:
0‘-5.00
120‘-6.8
ref.vrednosti 4.0-6.1
To je sa 150ml glukoze.
Kod nas u bolnici rade samo ta dva merenja i nerade insulemnije,tako da cu svakako da zakazem privatno da odradim profil+insulemnije,jer mi se nesvidja sto je povisen posle 2 sata.

koliko sam ja informisana:

Normalna glikemija :

- vrednost glikemija natašte <5.6mmol/l ili

- OGTT- glikemija nakon 2 sata < 7.8 mmol/L

Predijabetesno stanje: (To su osobe kod kojih vrednosti glikemije više od normalnih , ali ipak nedovoljno visoke za postavljanje dijagnoze dijabetesa)

- vrednost glikemije natašte 5.6-6.9 mmol/L

- OGTT - glikemija nakon 2h- 7.8-11.1 mmol/L

ja mislim da tvoj secer posle 2 sata nije povisen, nego normalan.. ali ti svakako odnesi rezultat dr da cujes misljenje.

(odgovor članu Štetica)
  Direktna veza do poruke: 839
11.4.2013 13:31:27   
Štetica
Macaki hvala draga. Po ovome tvom je ok,ali po vrednostima iz laba je poviseno,jer samo te jedne ref.vrednosti pisu. Nema vrednosti za pre i posle glukoze.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 840
11.4.2013 14:25:43   
Anoniman
koliko ja znam jutarnji secer ne bi smeo da prelazi 6.1, a ne pod opterecenjem, mislim da ova vrednost koju sam napisala vazi i za 2 sata posle jela. sad sam malo guglala za svaki slucaj, svuda tako pise.. ali to nemoj da uzimas za sigurno ovo sto ti ja pisem, svakako kod dr, ona ce ti najbolje reci. samo se ne brini. user posted image

(odgovor članu Štetica)
  Direktna veza do poruke: 841
11.4.2013 18:40:59   
cvrcak84
Viking ne treba ti uput, onaj klasicni, nego vjerovatno nalaz dr sta trebaju da odrade, u smislu da ne mozes otici na pamet i reci hocu to i to da mi uradite, bar ja mislim tako, tj. kod nas u Bl ja se nisam sretala da traze uput/nicu user posted image

Imperare sibi maximum imperium est!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 842
13.4.2013 9:23:26   
Suncicabg
meni je dr na parcetu papira napisala sta treba da se radi i satnicu, i uzeli su mi to u Biomedici, e sad ne znam da li bi mi trazili, da nisam sama dala user posted image

(odgovor članu cvrcak84)
Direktna veza do poruke: 843
13.4.2013 21:53:55   
viking
Pa moguće je da im zato treba uput, da bi znali koji tačno test da rade, jer sam u međuvremenu saznala da postoji test sa 75 g i sa 100 g glukoze, tj. na dva ili tri sata. Koji ste vi radile?

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 844
13.4.2013 22:11:32   
Anoniman
trudnice rade sa 50gr ili 100 gr, kako im vec dr nalozi... ostali sa 75gr.

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 845
15.4.2013 8:18:50   
Štetica
Viking ja sam radila taj sa 75,tj. kod nas u bolnoci je 50%glukoza tako da sam popila 150ml glukoze i posle dva sata ponovno vadjenje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 846
17.4.2013 15:06:36   
Suncepravde
Cao drugarice!
Evo da se javim, zakazala sam kod endokrinologa, sutra idem u vezi Ogtt testa.
Javljam se kad se vratim

Pozdrav

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 847
17.4.2013 15:42:06   
little_one

IZVORNA PORUKA: Suncepravde

Cao drugarice!
Evo da se javim, zakazala sam kod endokrinologa, sutra idem u vezi Ogtt testa.
Javljam se kad se vratim

Pozdrav

Sretno Sunce user posted image

(odgovor članu Suncepravde)
Direktna veza do poruke: 848
18.4.2013 10:35:15   
viking
Hvala štetice i macaki, sigurnoje onda to. Otićići ću sledeće nedelje da pitam.

Sunce, kako je bilo?

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 849
19.4.2013 10:12:45   
Suncepravde
Bila sam juce kod endokrinologa. Pregledala je sve moje rezultate od polnih hormona, Ogtt i hormona stitne zlezde i uradila UZ stitne i dopler.
Konstatovala je da imam sub klinicku hipotireozu tj tireoidna zlezda mi je manja nego sto treba i proizvodi manje hormona. THS mi je povecan (ali u granicama, medjutim to smeta trudnoci), a T3 i T4 su niski iako su u okviru granica ...Njen savet je bio ishrana bogata jodom i dobicu lekove ali prethodno moram da radim TRH test. (kupi se jedna ampula injekcije i meri se TSH u 0 u 30 i u 60 min) i jos neke hormone (kortizol i jos nesto)
Za Ogtt kaze da mi je bazni insulin manji nego sto treba i dala mi da pijem neki hrom i Zn tablete uz hranu. Takodje ne smem da jedem hranu bogatu koncentrovanim uglenim hidr. ali moram da imam 5 obroka dnevno. I takodje moram da uradim test za vitamin D i Ca++ jer i njihov nedostatak moze da smeta trudnoci.
Sutra idem u konzilijum da uradim i ovo sto mi je dala pa ponovo kod nje od nedelje.
Pozdrav

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

najleose je
pisuljica

tijana (45%)

jovana (25%)

tamara (30%)

Ukupan broj glasova: 76

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here