|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
25.3.2013 16:04:17   
isidora88
jess vidi gore moju poruku user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 776
25.3.2013 16:06:03   
little_one
Mislim da cu prvi put reci da ovo i nije tako strasno povisen inzuiln iako se nije vratio na pocetnu vrijednost nakon 2 sata...ali se za 3 sata vratio i to dobro...ovo je bas bas blaga inzulinska ali sam stava da moze itekako da smeta...najbolje da vidis sa endokrinologom...vjerovatno je nakon cca 2.5 sata se vratio na pocetnu vrijednost i da si samo 15tak minuta kasnije vadila krv bio bi ti mozda i uredan nalaz...ipak posavjetuj se sa endokrinologom...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 777
25.3.2013 16:14:02   
jess021

IZVORNA PORUKA: isidora88

IZVORNA PORUKA: jess021

IZVORNA PORUKA: cicibanns

jess jesi radila?

u ponedeljak, danas sam bila u lab da se dogovorim!!

jess vidim da si iz NS, zar nigde drzavno ne moze da se odradi ovaj testuser posted image
ja moram da radim ovih dana jer sam ubedjenja da imam problem sa seceromuser posted image

Isidora, moze da se odradi u KCV, ali treba ti uput za stacionar i koliko znam ako ti nije na zahtev nekog specijaliste, tesko da ce ti lekar opste prakse dati uput.
Ali to ne znaci da ne moze, ti probaj. Za info ja sam ovo platila 4700, i posto mi je sutra drugostepena, trebao mi je rezultat hitno.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 778
25.3.2013 16:14:51   
jess021

IZVORNA PORUKA: little_one

Mislim da cu prvi put reci da ovo i nije tako strasno povisen inzuiln iako se nije vratio na pocetnu vrijednost nakon 2 sata...ali se za 3 sata vratio i to dobro...ovo je bas bas blaga inzulinska ali sam stava da moze itekako da smeta...najbolje da vidis sa endokrinologom...vjerovatno je nakon cca 2.5 sata se vratio na pocetnu vrijednost i da si samo 15tak minuta kasnije vadila krv bio bi ti mozda i uredan nalaz...ipak posavjetuj se sa endokrinologom...

Hvala puno, sutra svakako idem na komisiju pa cu videti sta ce reci!!

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 779
25.3.2013 16:18:20   
dijana1*
Na osnovu cega znate ili pretpostavljate da vam secer nije dobar?
U ovo se bas nikako ne razumem, da li moze da utice na zacece I ima li ovo bilo kakve veze sa horminima I stitnom?
Mozda je pitanje suludo, nemojte molim vas da mi se smejete ali oko ovoga apsolutno nista ne znam.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 780
25.3.2013 17:25:33   
little_one
dijana nije smijesno pitanje...ja sam imala problema da zatrudnim i imala spontani i sumnjala sam na stitnu i na inzulin...i ispostavilo se da je oboje...najjednostavnije je da uradis analizu i da budes nacisto....imas temu KLIK pa malo procitaj o inzulinskoj rezistenciji.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 781
25.3.2013 18:01:03   
isidora88
jess hvala ti, pokusacu sa dr opste prakseuser posted image
dijana stitna je povezana sa secerom, najcesce osobe koje imaju problema sa stitnom imaju i neki problem vezan za seceruser posted image
ja sam odlucila da i to proverim jer sam ubedjena da imam neki problem, stalno sam zedna i gladna, stalno mi se trazi iskljucivo slatkouser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 782
26.3.2013 9:11:50   
little_one

IZVORNA PORUKA: isidora88

dijana stitna je povezana sa secerom, najcesce osobe koje imaju problema sa stitnom imaju i neki problem vezan za seceruser posted image

A otkud ti takva informacija?

Direktna veza do poruke: 783
26.3.2013 9:16:36   
degu
Isidora štitna nema veze sa šećerom. Česta je pojava da osobe koje imaju PCO imaju i hpotireozu, al ni to nije pravilo, niti je dokazano kako je povezano, valjda zato što je kompletno ceo metabolizam usporen. A opet osobe sa PCO često imaju IR, al sva ta stanja se mogu javiti i potpuno odvojeno. Štitna može biti povezana sa Prolaktinom, to je Maslačak već pisala da rade po principu povratne sprege ili kako već i vuku jedan drugog i to je dokazano. Ni mi sa hipotireozom i sa PCO nemamo problema sa šećerom, već sa insulinom.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

Direktna veza do poruke: 784
26.3.2013 10:21:00   
jess021
Dobila sam terapiju Siofor 500mg, 2x1. Glukoza je odlicna, ali mi insulin puno skace, tako da je dr rekla da uzmem terapiju.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 785
26.3.2013 10:25:45   
little_one
Jess tako je obicno kod inzulinske rezistencije....glukoza je uvijek dobra a inzulin se luci preko mjere....procitaj malo temu o inzulinskoj rezistenciji i bice ti sve jasnije...malo pripazi i na hranu i bice sve ok! user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 786
26.3.2013 10:28:42   
milenatea
jess sada sam videla tvoji rezultati meni je insulin posle dva sata duplo veci od tvog skoro 50 a pijem 1x500 glucophage. ne znam da li da napadnem dr da mi poveca 2x500mg mozda nece skoditi? moram da je pitam

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 787
26.3.2013 11:05:21   
little_one
tvoja dr nije bez razloga uvela tako...polako...vidjeces da li ti ova terapija daje rezultate...mozda Jess ima i problema sa kilazom u odnosu na tebe kojoj je dr preporucio i da se udeblja...ti moras da jedes samo redovno i da pijes npr uz rucak ili dorucak svoju terapiju...uz obilnije jelo

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 788
26.3.2013 11:09:27   
jess021
Dr mi je rekla da se u principu uzima 1500mg dnevno za terapiju, ali da misli da ce mi i ovo biti sasvim dovoljno, s tim da prve nedelje uzimam 500mg, pa da postepeno uvodim jos 500mg. Inace nemam nikakvih problema, ni sa kilazom, ne jedem slatko, redovno vezbam, ali eto nema pravila.
Tako da svima, pogotovo onima koje su u procesu za vto, preporucujem da urade ogtt test sa insulinemijama, zato sto moze biti razlog steriliteta, a relatvno lako se resava terapijom. Da ga nisam uradila, danas bi mi dr rekla da to uradim.

Direktna veza do poruke: 789
26.3.2013 11:17:49   
little_one
Jess, user posted image samo tako nastavi. Ja sam imala viska kilograma, ne pretjerano ali dovoljno nekih 10kg viska, pa sam dobila istu terapiju kao ti. I zatrudnila nakon 2 mjeseca prirodno...a sledeci korak bi i meni isao vto da nismo prirodno uspjeli...doduse, to je kod nas bio jedini veci problem da tako kazem...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 790
26.3.2013 11:20:37   
jess021
Ja se iskreno nadam da ce biti tako. I dr mi je rekla da cu ja sigurno ostati trudna dok budem cekala poziv za VTOuser posted image , jer ni mi nemamo neki problem, sem sad ova IR, ali nadam se da ce Siofor to resiti.

Direktna veza do poruke: 791
26.3.2013 11:24:26   
Suncicabg
Moja konacna terapija je Tefor uz veceru dve tablete od 500. Pocinjem veceras :) eh, da nam je spermogram malo bolji...

Direktna veza do poruke: 792
26.3.2013 11:29:56   
little_one
Jess virni moj tiker...to je moja siofor cura...user posted image

Sunci, sretno i samo hrabro....iapk cudno mi je da ti nije rasporedila to na 2 obroka...ili barem da ti je postepeno uvela...nemoj prekasno vecerati, vec neka ti to bude kasni rucak npr...i neka ti bude konkretan obrok

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 793
26.3.2013 11:48:39   
jess021

IZVORNA PORUKA: little_one

Jess virni moj tiker...to je moja siofor cura...user posted image

Sunci, sretno i samo hrabro....iapk cudno mi je da ti nije rasporedila to na 2 obroka...ili barem da ti je postepeno uvela...nemoj prekasno vecerati, vec neka ti to bude kasni rucak npr...i neka ti bude konkretan obrok

Videla sam vec. Divno!!

Direktna veza do poruke: 794
26.3.2013 11:50:39   
jess021
sunci, videces kako je meni dr uvela terapiju gore sam vec pisala i sto kaze little_one ne znam zasto ti je dala 1000mg odjednom i to posle vecere. napomenula mi je da se ne uplasim ako budem imala proliv, bol u stomaku, mucninu, da ce proci cim se organizam malo navikne na terapiju, cisto da znas.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 795
27.3.2013 11:09:37   
maca821
Ja sam zakazala kod endokrinologa u utorak, pa da vidim šta će mi reći za moj OGGTuser posted image

Umesto što bih davala sebi razloge zbog kojih ne mogu,dajem sebi sve moguće razloge zbog kojih MOGU…

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 796
27.3.2013 11:30:58   
isidora88
bila danas kod dr opste prakse, dala mi je da prvo proverim kks i suk pa ce mi onda dati uput za ogtt, kaze ne moze ona odmah da izda uput, jedino moze endokrinolog, ali posto se tamo dugo ceka rekla mi je da odradimo ovakouser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 797
27.3.2013 11:48:00   
little_one
isidora sam ogtt ti nista nece reci....trazi i posebno naglasi ogtt sa inzulinemijama inace ti nece raditi inzulin...ako imas problema sa inzulinom ogtt sam ti nista nece reci...a suk i kks ti moze reci samo da li imas ili nemas povisen secer u krvi....

Direktna veza do poruke: 798
27.3.2013 11:51:31   
hanka
Izvinte sto upadam u temu
LO saljem jedan veliki user posted image za balerinicu i tebe

Direktna veza do poruke: 799
27.3.2013 12:01:35   
little_one

IZVORNA PORUKA: hanka

Izvinte sto upadam u temu
LO saljem jedan veliki user posted image za balerinicu i tebe

joj hanka ma stalno mislim na tebe...daj zeno otvori taj fejs vise...i nemoj vise da upadas u temu user posted image user posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Otac i dete

Vas muz ucestvuje u brizi i negi o detetu

zadovoljna sam (72%)

nisam zadovoljna (27%)

Ukupan broj glasova: 118

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here