|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
23.4.2013 11:41:47   
Modessty

IZVORNA PORUKA: Verolina

I jos nesto-bolje neka place dete, nego da place roditelj. Dete plac i bes prodju za 5 minuta, a roditelj place uvek "ozbiljnije".

Sve slažem s tobom Verka. Ali ne volim kad me toliko izvede iz takta da mi padne "mrak na oči"! Prosto me dovede u situaciju da više neznam šta da radim! U tim trenucima njegovog ludila i besnila - naravno uvek za gluposti tipa "neću da se obučem", ništa ne čuje i ne reaguje ni na šta sem na šljusku po ruci ili guzi. Kao da mu treba nešto da ga prosvesti. A jutros je dobio po ruci jer se toliko grizo da mu je ruka poplavela! I uopšte neznam odakle mu ta ideja da se grize?!
Loša stvar je i što u tim trenucima mene odmah počne da guši. Bem ti štitnu žlezdu! user posted image Izvinite cure!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 551
23.4.2013 11:44:04   
Modessty

IZVORNA PORUKA: bea83

Ne može me niko ubediti da detetu od 2,3 godine treba pričati kilometarske priče zašto,kako,zbog čega nešto ne treba a da  mi se on pri tom bacaka i besni i naravno ne konstatuje dva posto jer pojma nema šta pričam. Daleko od toga da podržavam bilo koji oblik zlostavljanja ali dajte ljudi ko o tome uopšte ovde priča?
Svaka čast svakoj mami koja nikad nije došla u iskušenje i nikad nije lupila dete po dupetu, ili je boli uvo za sve, ili ima neke natprirodne moći ili ima savršeno dete, u svakom slučaju skidam kapu, al eto ja nesrećnica ne spadam ni u jednu kategoriju. Moj još nije dobio po dupetu jer nije bilo preke potrebe, njegove histerije su tek u povoju, očekujem rasplet i kulminaciju pa će biti prilike verovatno

Inače, shodno priličnom iskustvu na ovom forumu sad i na ovoj temi očekujem rasplet i kulminacijuuser posted image

E baš tako!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 552
23.4.2013 11:44:48   
Verolina
Ja cu samo reci da je meni vise muka od blagih mama i njihove "poremecene" dece, kao i stava tih mama-TO MOJE DETE NE BI URADILO!
Em moram da ga ucim, em moram da ga prevaspitavam i dovaspitavam, em jos treba da vodim bitku i sa njegovom mamom koja je prodavala mudrost 12 godina uz kafu i cigaru sa drugaricama. U medjuvremenu joj je dete izraslo vec u malu azdaju koja bljuje vatru , ali ne, TO NJENO DETE NE BI URADILO, jer ona je njega vaspitala u mirnodopskom nastrojenju, bez sljiskanja po guzi. I ja je razumem. Kod nje se verovatno mazi u krilu u nadi da ce izvuci jos 1000 dinara iz njenog novcanika ( aona je dovoljno nezainteresovana da pronikne u tajne njegovih namera, ili mozda dovoljno glupa, u to ne ulazim), a kod mene psuje, cese kicu u gacama, prdi na sred casa i drugarici kojoj pocinju da rastu grudi govori da je kurvetina koju ce svi j****ti. Tako da, jos jednom izvinite, ako je meni muka od miroljubivosti nekih poprilicno htonskih zenauser posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 553
23.4.2013 11:45:55   
Olga75
samo da kazem stogod , dok dete besni , ono histericno place i baca se , udara i to , tada mu paznju vinaje nece skrenuti
ovo iz iskustva govorim jer sam pokusavala
najbolje je sto tise mu pricati ili ignorisati
naravno da ce svaku roditelj skloniti dete koje ohce da se baci na beton ili koje je blizu stola ili sta vec ali dok se baca po travi i lupa sakama o pod to je za ignorisanje
cak i kad se zatrci da te udari a vole to i onda , samo uhvatis za rukicu da te ne klepi i odmajnes se , prestace
meni sad lako da filozofiram , nes je ta faza manje - vise prosla

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 554
23.4.2013 11:45:58   
Verolina
IZVORNA PORUKA: Modessty

Ali ne volim kad me toliko izvede iz takta da mi padne "mrak na oči"! Prosto me dovede u situaciju da više neznam šta da radim!

< Poruku je uredio marince RR -- 23.4.2013 13:17:20 >

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 555
23.4.2013 11:52:29   
bea83
I meni tako zvučiš, Moduser posted image
Mene samo spašava zamena sa mm-om u kriznim momentima inače bi odavno bila fiju-fićuser posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 556
23.4.2013 11:55:47   
Anoniman
"moram da ga istucem" je podstapalica nesigurnih i neukih. nisam rekla da nisam i necu sljepnuti svoje dete, ali pravim razliku da li moram ili ne.
autoritet i batine nemaju veze jedno sa drugim, iz batina nece proizaci autoritet nego samo strah, pa ja koja sam radila sa decom ali i svojevremeno dobijala batine koje su me dovodile na korak od lekara mogu da stanem iza ovakve izjave vrlo cvrsto.
mislis da tvoje dete razume zasto je dobilo batine? e, sad mozes da je istuces jos jednom posto te je slagala. niko nikada (NIKO NIKADA) nije rekao "dobio sam batine i zasluzio sam", jer batine zasluzi samo kreten koji dovede mene i moje dete u opasnost, ali ne i moje dete koje me je trenutno iznerviralo.
zaista sam se nadala da necu nikad vise u zivotu cuti "morala sam da ga istucem". razumem afekt (nismo mi roboti) ali opravdavanje nasilja ne. i to glupim opravdanjima.
i za kraj - znam tone odraslih ljudi koje roditelji nisu tukli - razgranicite sljap po ruci i batine - i danas su divne osobe na koje moje dete i ja mozemo da se ugledamo. samo od roditelja zavisi kakvo ce dete biti, a ne da li dobija batine ili ne,
sad vas ostavljam velikom iskustvu 22-godisnje mame i ogorcene vaspitacice, meni je bilo vala dosta.

(odgovor članu bea83)
  Direktna veza do poruke: 557
23.4.2013 12:01:46   
Sanja90
sad cu vam dati svez primer od juce na rodjendanu moje bratanice u igraonici.zavrsava se rodjendan i sad sva deca treba da izadju iz onog dela gde se igraju,jedna majka pokusava da obuje svoju cerku dok se ova bacaka i vristi i kaze da nece i da skace i da se treska po onoj klupi,ja sam u tom trenutku obuvala mariju koja rec nije rekla. Cujem tu majku kako govori,nemoj to da radis to je ruzno,pa zato si takva,pa ovo pa ono(kontam da nije htela pred svetom nista) i odjednom cujem jak udarac klinka ladno majci zvalila samar ima sigurno 5-6godina. I druge majke su se isto okrenule da vide sta se to culo. Gledam onako sa nevericom,gledam u majku,majka joj samo kaze a zasto si to uradila,to uopste nije lepo. Mislim se u sebi da je moje dobila bi po guzici samo tako. I onda sam cula druge majke kako komentarisu isto ono sto sam ja pomislilauser posted image

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 558
23.4.2013 12:02:37   
bea83
To što neko ima 22 godine veze nema sa tim kakav je roditelj, znam i lično i na druge načine, mnoge matorke koje veze nemaju sa mozgom a pogotovo sa odgajanjem dece. Sanja koliko sam shvatila ima dvoje dece i treće na putu tako da svakako njeno mišljenje kakvo god da je ima neku težinu i važnost, jer ima više iskustva od mene na primer.
A ko je ogorčena vaspitačica nisam shvatila jer koliko ja znam takvih ovde nema, al svejedno osoba koja radi sa decom i koja ima gomilu iskustva u prepoznavanju devijantnog ponašanja ima pravo da kaže svoje mišljenje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 559
23.4.2013 12:15:14   
Sanja90
Black betty niko ovde ne podrzava nasilje,nasilje je sasvim nesto drugo i ja sam protiv toga. Dobijala sam i ja batine,cak sam ih dobila i kad sam ostala trudna pre braka. I te kako su deca svesna zbog cega su dobila batine,ja imam dvoje dece potpuno razlicitog karaktera. Uglavnom su dobra ali kad ih uhvate bubice... Bezobrazluk ne sme da se tolerise,volimo se,mazimo se,pazimo se,ja uglavnom pricam i vicem jer izbegavam da ih bijem,ali sto kaze Mod kad ti padne mrak na oci,kad ne moze drugacije... Od jedne cuske se jos niko nije pretvorio u psihopate koji maltretiraju druge,uglavnom su to deca kojima su roditelji previse dopustili i znam milion takvih primera.

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 560
23.4.2013 12:16:45   
Olga75
nemojte se prepucavati molim vas

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 561
23.4.2013 12:18:38   
Sanja90

To što neko ima 22 godine veze nema sa tim kakav je roditelj, znam i lično i na druge načine, mnoge matorke koje veze nemaju sa mozgom a pogotovo sa odgajanjem dece. Sanja koliko sam shvatila ima dvoje dece i treće na putu tako da svakako njeno mišljenje kakvo god da je ima neku težinu i važnost, jer ima više iskustva od mene na primer.
A ko je ogorčena vaspitačica nisam shvatila jer koliko ja znam takvih ovde nema, al svejedno osoba koja radi sa decom i koja ima gomilu iskustva u prepoznavanju devijantnog ponašanja ima pravo da kaže svoje mišljenje.

Dobro si shvatila Bea,a imam i 23goduser posted image A ja koliko sam shvatila Blackbetty je "ogorcena"vaspitacica i ima 22god.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 562
23.4.2013 12:19:33   
isidora88
nisam za batine stalno i za svaku sitnicu, ali kada razgovori ne pomazu, a dete npr. namerno baci casu i vi ga udaljite odatle, objasnite mu da to ne treba bla bla, i ono opet uzme i baci, to je meni za sljep po guzi, znaci ne ubijanje batinama, samaranje, ili nesto tome slicno.
mateja dobije po guzi kad bas pravi tako neke gluposti iako zna da ne sme, nrp. nema moju paznju u jednom trenutku jer sam u kupatilu i onda namerno uzme nesto i baci, slomi ili slicno, tad opravdavam da se dete udari.
ne opravdavam batine kada roditelj za svaku sitnicu zvizne dete, te nece da sedi tu, te hoce ovu majicu ili tako nesto.
znaci po guzi DA kada dete izaziva neku opasnost po sebe i druge, za ostalo NE.

nego sta radite kada ste u gostima i dete pocne da divlja da hoce bas sa necim da se igra sto nije igracka npr. i krene sa vristanjem, kako ga smirite, ja ludim od toga, izadjem iz prostorije, pokusavam da mu objasnim da to ne sme da radi, da nije lepo...ali ne upali bas uvek.
nista ne moze da mu skrene paznju, mozda treba nesto drugo da mu pricam umesto onog klasicnog, to nije lepo i sl.user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 563
23.4.2013 12:21:03   
Verolina
Blek Beti, tvoj post je poprilicno konfuzan. Krenucu od recenice do recenice.
1. Niko ne govori "moram da ga istucem" a da je normalan, jer bi to znacilo da planira da maltretira dete. To je pitanje momenta, a i ovde niko ne govori o batinanju kaisem, vec o dve sake po dupetu kad dete pretera svaku meru i granicu.
2. Ne kaze se PODSTAPALICA neko POSTAPALICA (sorry, jace je od mene)
3. Autoritet se ne zadobija batinama, to je tacno, ali to ovde niko nije ni rekao. Ja znam sta sam rekla-prevescu-danasnja deca nemaju nikakva autoriteta u svojim malim zivotima, ni kod roditelja, ni kod ucitelja, ni kod ostyatka sveta. razlog tome su ocevi i majke koji su potpuno pasivno posmatrali njihovo detinjstvo, dozvoljavajuci im da od pelena donose odluke (kojima nisu dorasli), a da je to posao roditelja. I u takvim situacijama, prvo pricanjem, ali ponekad i sljiskom po guzi, umesto da roditelj postavi situaciju tako da tece u smeru kojem on hoce (sto je za dobrobit deteta), on ce pustiti malu Milicu ili Petra da oni odluce, jer Milica i Petar hoce kako oni hoce. I tako godine prolaze, Milica i Petar i dalje hoce kako oni hoce, pa dodju kod Verke na nastavu, pa krenu problemi. A ta ista Verka obucava i decu ciji roditelji nisu bili tolike demokrate-pa ti mogu reci da su pristojni, vaspitani, imaju mnogo drugara i voljeni su od strane i mladjih i starijih.
4. To sto si ti bila fizicki maltretirana nema veze sa bilo cijim postom u ovoj temi.
5. Sljepkanje po guzi ne radja strah, jer je to instinktivan prekid uznemiravajuce radnje, koji se primenjuje do uzrasta od 5 godina, posle toga ne. Posle toga sam ja totalno protiv bilo kakvog vida fizickog ispoljavanja na detetu.
6. A zasto ti mislis da dete ne razume zasto je dobilo po guzi? Pa dete razume i kad mu pricas, pitanje je samo da li hoce da te poslusa ili ne. Obicno nece da poslusa jer ispituje granice do kojih moze da ide. To svako dete radi, a ja sam od jednog vaspitaca i majke ocekivala malo vise potkovanosti u ovoj oblasti. Moja greska.
7. Sa ovim poslednjim se slazem-samo od roditelja zavisi kakvo ce dete biti. I jos da dodam, oni roditelji koji su popustili ili skroz pustili uzde pre vremena, daleko pre vremena, imace problema. Imacu ih i ja, ali moji problemi sa tom decom su ograniceni na vreme predavanja, a problemi roditelja trajace citav zivot.

Meni je jako zao sto ja nekad zvucim kruto, ali bez lazne skromnosti i narcisoidnosti, sto sam starija, sve vise shvatam da je vise ljudi mog misljenja i nacina na koji sam ja vaspitavana, svet bi bio mnogo kulturnije mesto. A mozda ja i nije trebalo da budem rodjena u ovom veku.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 564
23.4.2013 12:21:20   
bea83
Sanja, čini mi se da ste na tapeti bile ti (zbog godina) i možda pogrešno protumačena Verka (kao vaspitačica) al ko je ogorčen to je jasno ko danuser posted image

Olga zaista dajemo sve od sebe al čemu ova ironija,prozivanje,i ostalo? Uvek isti ljudi, neverovatno

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 565
23.4.2013 12:26:26   
Verolina
Ja nisam vaspitacicauser posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 566
23.4.2013 12:26:59   
Olga75
svako ima svoje misljenje i svoj nacin vaspitavanja
a ovo je tema o decijoj histeriji
sigurna sam da smo sve ovde odrasle , zrele zene i da cemo nastaviti razgovor bez prozivanja i podbadanja user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 567
23.4.2013 12:32:39   
bea83
IZVORNA PORUKA: Verolina

Ja nisam vaspitacicauser posted image

Srećomuser posted image već bi bila prijavljena Centru za socijalni rad odavnouser posted image
Jedva čekam da dobiješ malu pipi dugu čarapu pa da vidim hoćeš li uspeti da se držiš svojih metoda 100%. Meni jedva uspeva, znam teoriju al u praksi kad mi zatreperi onim trepuškama i složi facu jedva ostajem dosledna.

Kažu da je najvažnije ne popustiti kad dete kroz histeriju nešto zahteva, al često viđam baš suprotno ponašanje. Dozvole im sve samo da ćute. Ko zna kako ću ja uspeti da ostanem hladna kad mi se prvi put to desi u sred radnje ili nešto takouser posted image

Naravno, Olga, mi razgovor nastavljamo tamo gde smo staleuser posted image Ali ko je koliko zreo i odrastao u to ne bih ulazila.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 568
23.4.2013 12:34:44   
isidora88
a mozda da otvorimo temu, kako se izboriti sa maminom histerijom?user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 569
23.4.2013 12:35:44   
isidora88

IZVORNA PORUKA: isidora88

nego sta radite kada ste u gostima i dete pocne da divlja da hoce bas sa necim da se igra sto nije igracka npr. i krene sa vristanjem, kako ga smirite, ja ludim od toga, izadjem iz prostorije, pokusavam da mu objasnim da to ne sme da radi, da nije lepo...ali ne upali bas uvek.
nista ne moze da mu skrene paznju, mozda treba nesto drugo da mu pricam umesto onog klasicnog, to nije lepo i sl
.user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 570
23.4.2013 12:37:58   
Olga75
pa oni traze granicu i to je to , pokusace na sve nacine da se izbore i zato su oni deca a mi roditelji , ja npr brojim do deset kad zvercica pocne da se razvlaci , vise ne histerise sad se pekmezi : daaaaj , hoooocuuu , moooraaam
e sad ja sam koristila time aut ali vec je bila preko dve godine kad sam se tim pocela , to je vise kazna ali i nacin da se smiri sama
i sad smo vec u fazonu : marija , preterujes , brojim do tri , odaaavno nismo stigli do tri user posted image
a ljudi misle , joj sta joj ova kod kuce radi user posted image

Direktna veza do poruke: 571
23.4.2013 12:37:59   
bea83
Isidora,ja bih ti odgovorila al ne bi da teoretišem napamet, a praksu u tom slučaju još nemamuser posted image  Moj skuplja samo đubre po parkiću, to mu je opsesija, u goste ga nismo skoro vodili, verovatno bi pretraživao kantu za đubre

Olga, ovaj moj bre ništa ne kapira, baš je bebast al uporan ko magarac, zato mi je teško da bilo koji metod koristim osim ignorisanja i pokušavanja da ostanem normalnauser posted image

< Poruku je uredio bea83 -- 23.4.2013 12:39:39 >

Direktna veza do poruke: 572
23.4.2013 12:38:44   
Verolina
Ha ha...
Ma cuj, necu dozvoliti detetu da mi bira garderobu sa tri godine (To radi moja snajka; Mislim, sta reci, cica joj je birala sta ce da obuce i ona nece hulahopkice u februaru i nece i nece. I nije ih obukla, ali je zato zaradila infekciju urinarnog trakta posle nedelju dana nenosenja unihopa. I primala injekcije. I ko je sad tu nenormalan? ) ili da mi uporno pruza ruku na ringlu od sporeta (sto radi kumina malecka)iako joj je zilion puta receno da to ne radi. I sta sad-treba pustiti da dete zaradi debelu opekotinu da bi ti bio demokrata. Jok mori, sljis po guzici, nista joj biti nece. Kuma kaze dok je nije izdevetala po dupetu nije se okanula sporeta. Pa normalna zena, treba joj zdravo i pravo dete, a ne da dozvoli da bezobrazluk donese posledice.
Ja samo ne podnosim kad roditelji udare dete zato sto su besni. E tad bih ja njih tukla.

< Poruku je uredio Verolina -- 23.4.2013 12:40:37 >

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 573
23.4.2013 12:41:48   
Verolina

Olga, ovaj moj bre ništa ne kapira, baš je bebast al uporan ko magarac, zato mi je teško da bilo koji metod koristim osim ignorisanja i pokušavanja da ostanem normalnauser posted image

Sta ces ti na ovoj temi? Tvoje dete ne histerise.On je dobrica.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 574
23.4.2013 12:43:45   
jovicaa

nista ne moze da mu skrene paznju, mozda treba nesto drugo da mu pricam umesto onog klasicnog, to nije lepo i sl
.user posted image

oduzmes mu zabranjen predmet, objasnis zasto ne sme da ga dira, i pustis ga da histerise, kada skontaju da histerija ne pali obicno prestanu posle nekog vremena. a drugi nacin je da ga vise nigde ne vodisuser posted image

don't shit where you eat :))

Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Dušica Eli - priča o dobroćudnom duhu žens...
U mts Dvorani u nedelju 3. novembra u 15h održaće se specijalna projekcija animirane priče "Dušica Eli", na kojoj će p...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here