|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dečija histerija, izlivi besa
22.4.2013 15:29:04   
bea83
Kseno nama dr reče da se spremimo jer faza histerije počinje oko 15tog meseca i najboljem slučaju traje par meseci. Kod nas je već počela samo je i dalje relativno kratkotrajno, besni,reži,sikće ali brzo odustane od namere koja se  u poslednje vreme sastoji u tome da čim otvori oči izađe napolje i ostane tamo dok se ne onesvesti od umora. Čim otvori oči (što je oko 6) vodi nas do vrata i tamo besni dok ga ne izvedemo. Mnogo sam čitala ovih dana o tome kako treba reagovati i svi se slažu u jednom -ignorisati, ostati miran i skrenuti pažnju na drugu stvar. Samo me zanima kako ostati normalan?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 526
22.4.2013 15:30:20   
caca81
Ksena, ovakvo ponašanje je prosto za ignorisanje. Ako to kamenje nije smela da dira, onda je tako. Izoluješ je u neku sobu, pre toga objasniš zašto ne snme da dira i zašto je šalješ u sobu. Može da plače koliko joj duša ište. Bitan je karakter i postupak. Budi dosledna i svako dobro ubuduće.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 527
22.4.2013 15:33:58   
isidora88
meni zao kad mateja place, nikad nisam uspela da izdrzim duze od 2,3 minuta da ga slusam.
kad histerise i vristi trudim se da ga zanimam sa necim drugim ili ga uzmem u ruke i odvedem iz te prostorije gde vristi.
jedino sto me nervira je sto je uzasno tvrdoglav i ako nije po njegovom odmah se baca u histerisanje i placuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 528
22.4.2013 15:36:24   
isidora88
mene strah da ga ostavim da place zbog kileuser posted image
mozda ju je zato i dobio sto sam ga nekad pustala da place, ali nikad to nije duze od 2, 3 min. ali posto se nekad ponavlja vise puta dnevnomozda je to i uzrok nastanka kileuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 529
22.4.2013 15:37:19   
caca81
Isidora, tu i grešiš, prestaće vrlo brzo da plače, ako ga ignorišeš, a ovako će svaki put sve više i više da plačom izmami ono što želi. Nadam se da ćeš uspeti naći neki balans i da ćete tu fazu histerije što pre prevazići.user posted image

Direktna veza do poruke: 530
22.4.2013 15:38:22   
Sanja90
Au ljudi moji sto je moja starija cerka plakala dok je mm kupao(ja ne mogu od stomaka i ledja) Ona u sustini obozava da se kupa i voli da se brcka sa sekom u kadi,ali poslednja dva puta je tako vristala i bacakala se i ispolivala mm-a da je ovaj zbog toga par puta udario po guzi. Izbacila ga skroz iz takta. Toliko vriske i cike u zivotu nisam kod nje videla,u jednom trenutku sam se i uplasila. Da li je nju nesto uplasilo ili je nesto lose sanjala pa povezala,pojma nemam,ali izbegava kupanje vec dva puta. Ja se nadam da je to samo faza. U sustini ona je jako dobra,ali strasno tvrdoglava,kad nesto zacrta tesko popusta,to je retkost,ali kad se desi....

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 531
22.4.2013 15:45:03   
bea83
Isidora ne muči sebeuser posted image  nije sigurno dobio kilu od 2,3 minuta plakanja

Ja se baš trudim da se pridržavam toga što sam čitala mada sam bila prilično iznenađena kad je počelo (iako sam se kobajagi pripremila za razne faze). Ovaj moj nije uopšte plačljiv, mogu da nabrojim na prste koliko puta je plakao do sad, ali ovo što sad radi i nije plač. To je bes,čist,pravi bes i to mi i daje snagu da istrajem, ignorišem i zvižduckam dok ga ne prođe, verovatno zato brzo i odustane. Eventualno pustim crtani (ako smo kući) ili počnem da se dobacujem sa loptom (ko ludaja neka) ili vozim automobilčić, sve to smireno i kao opušteno (iznutra kuljam ko Vezuv) i brzo mu se pažnja preusmeri na tako nešto

(odgovor članu caca81)
Direktna veza do poruke: 532
22.4.2013 15:45:58   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: bea83

Samo me zanima kako ostati normalan?user posted image

E, ovo se i ja pitam!
Caco, upravo sam to uradila, ali je pocela da me udara, valja se po podu i par puta je izgubila vazduh. Nisam vikala, ignorisala sam u pocetku i onda joj mirno pricala, ali je nastavila. Posle sam pokusala da je animiram drugim stvarima ali to je sve uspevalo samo na par trenutaka.
Sanja, moja voli kupanja ali u poslednje vreme kako je izvadim iz kadice pocne da place i da se baca, pre par dana sam se i ukocila zbog pokusaja da je obuzdam i da mi ne ispadne.
Ne znam, stvarno se nadam da nije histerija nego da ima veze sa nekim zubom (opet nocu jeca u snu, pa mozda...)

(odgovor članu bea83)
  Direktna veza do poruke: 533
22.4.2013 16:02:35   
Sanja90
Ksena,verovatno hoce jos da se kupa i mi smo prosli kroz to,ali ova moja nece da udje u kadu,nece pa to ti je,vristi, treska se,bacaka se,baca sve na sta naidje,kad je mm ubaci,vristi iz sveg glasa,prska sa vodom,nece da stoji mirno pa se sve plasim da se ne oklizne i ne padne,uopste to ne lici na nju. Mm je samo na brzinu istusira i opere kosu i sto pre je vadi,jer stvarno nije normalno,posle kad je izvadimo,kao da nije bilo nista,a mi ostanemo u neverici i cudu. Prosto ne znas kako da se ponasas u takvim situacijama,i razgovarali smo sa njom veca je sad ce 3god.pa razume kad joj se prica,pa smo pokusali da malo popustimo,kao kad odgleda crtani kupace se(sama nam to rekla) ajde mi je pustili,odgledala crtani,nece da se kupa samo jos jedan da pogleda,aj pustimo je i non stop trazi izgovore. Sta se ona naplasila,cega se naplasila,ne znam. Govori nam kako joj je voda vruca,mi ono ajde da malo prohladimo,da bude mlaka,pa kao jos uvek je vruca,mi pa ne moguce kad je skoro pa hladna. Ne zna covek sta da radi u takvim situacijama,da li da gleda i da se cudi ili da dobije batine sto ne praktikujem ili da je pustis da radi sta hoce,sto nikako ne bi trebalo,jer mora da se zna ko je roditelj a ko dete... Prosto neke situacije su bas iznenadjujuce.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 534
22.4.2013 16:16:12   
Trcosava
Uf breee Isidora pa nemoj tako, da ti znaš koliko sam ja Anu ostavljala da plače pa nema kilu.

Zna se kada odlaziš dete da umiriš - Ana i sad ima te faze plakanja, ali je do sad naučila čim krene da cmizdri iz besa - u sobu pa nek se dere do besvesti. Vrlo brzo ona prestane sa plakanjem i sama se zaigra u sobi (spavaćoj).

Drugo - voda. Kad dete kaže da mu je vruća voda, možda se jednom opekla (a da to niste ni primetili) i sada ima strah od toga. Ana je dugo pravila haos sa pranjem kose. Mi imamo tuš kabinu tako da ne mogu da je posadim da sedne. Kod mojih kad smo bili, oni imaju kadu i ona sela i ni A nije rekla dok sam joj prala kosu. Inače voli da se kupa, a i sad zna da zeza kad je pranje kose u pitanju ''ide mi voda u oči'', a kad se kupa u bazenu sva se potpi i to joj onda ne smeta user posted image

Histeriju i bes na totalni ignore. Jedini lek. Kad se smiri, onda priča.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 535
22.4.2013 16:16:29   
Anoniman
uh, ne znam sta da ti kazem. mi M jos uvek kupamo u kuhinji na stolu, jednom smo probali u kupatilu, davno, pre 6 meseci mozda i nije slavno proslo tako da posle nismo ni pokusavali. a smor mi je to pripremanje i raspremanje stvari.

(odgovor članu Sanja90)
  Direktna veza do poruke: 536
22.4.2013 17:14:28   
isidora88
moje dete je za sat vremena imalo bar 4,5 puta izlive besa. poludecu vise od vristanja i plakanja, nije mi dobro kad ga slusam.
a da ne pricam da imam debilku od predsednice stanara koja stanuje iznad nas i malo malo pa se zali kako mi je glasno deteuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 537
22.4.2013 17:16:34   
Anck Su Nmaun
Ksena, ta opisana situacija sa kamenjem..kao da sam je ja opisivala user posted image
i to dranje do druge ulice da se cuje.. ja sam na to navikla vec, urla do besvesti!
Al opet pisala sam, jedno je ignorisanje kad dete histerise nekako za sebe (neznam ni kako da kazem) al kad histerise po meni... drzi me za nogu, vuce se zamnom, zaleti se pa me opali glavom , ili sebe glavom o pod...user posted image

Ja kad pretera je ostavim u njen krevetic u sobu i tamo se isplace nekad 5 nekad 15 min, i smiri se... kad je uzmem nekad nastavi nekad ne... nema pravila! Ali rekla sam, da sam ja nju rodila ne ona mene i necu da popustam u nekim stvarima, zivot da mi uzme tako mala tvrdoglava mrva!
Jeste nekad stvrano ne snosljivo to slusati ali moramo se izboriti!

A kupanje... izdrzi par puta vikanja i sl i navici ce se! Ja sam ih kupala do nekih 6-7 meseci i od onda samo u kadu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 538
22.4.2013 17:23:48   
minnica
M. ima užasne izlive besa. Legne na pod, pa udara rukama, nogama, glavom i urla. Ignorišem je nekoliko minuta, pa onda potpuno mirnim glasom pokušam da joj ponudim nešto drugo. Nekad uspe brzo, a nekad nam treba više od pola sata. Ja mislim da tu jednostavno nema leka dok ne prerastu tu fazu.

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 539
23.4.2013 10:21:03   
Anoniman
da, definitivno je rec o izlivima besa, nastavila je i sinoc i jutros. bude dobro raspolozenja i onda odjednom zbog gluposti (tipa ne moze da namesti igracku) plane, ali su ovo bili manji izlivi i uspevalo je kad joj skrenemo paznju na nesto drugo. danas ce je prvo komsinica cuvati sat vremena i nadam se da zeni nece napraviti takve scene.

(odgovor članu minnica)
  Direktna veza do poruke: 540
23.4.2013 10:45:22   
jance
Ogi isto ima te izlive besa i ja sam vec navikla. traje to tako vec jedno vreme, pojma nemam kad je pocelo ali ima vec nekoliko meseci. sada vec kad vrisne i krene da place, pocne i da se trese od besa. ali ja smireno (vecinom), samo ga uhvatim za ruku i sklonim ili ga pomerim do neke druge igracke.
bea, to za napolje i Ogi radi, samo sto je dovoljno visok i naucio je da otvara vrata pa je zacas u hodniku ako ne reagujemo. zakljucavam ulazna vrata. a kad mora da udje unutra jer npr treba da spava, onda urla do besvesti. komsije vec znaju : aha, ide Ogi na spavanje, mora da je 2h user posted image

u tome svemu samo ja gledam da nekako ostanem normalna smirena i prisebna, jer ako ja poludim, onda mi se smrkne i ne kontrolisem svoje postupke vise pa mi bude zao.

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 541
23.4.2013 10:46:41   
isidora88
mateja kad god pipne nesto ili ga ja poljubim odmah vristi da hoce ruke da pere, cim se isprlja odmah kuka da se presvuce, nemam pojma na koga je ovakva cepidlaka, zube pere sto puta dnevnouser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 542
23.4.2013 10:49:57   
Modessty
e meni se jutros smrklo! Dobio je po rukama samo tako. Jeste bilo mi krivo posle, ali sat vremena se borim sa njim da se obuče, žurim da odem na posao na vreme, a on od besa grize ruke! E pa čekaj da vidiš! I posle sam pila bedoksin da se smirim. Plače on plačem i ja. Na kraju je bio naravno sav fin i sve se pravi lud ko da se ništa nije desilo, jer zna da je sam kriv.
Eto još uvek se nerviram i žao mi što sam ga šljepnula, ali mu ne dam da zaboga iz besa grize ruke!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 543
23.4.2013 10:51:48   
bea83
Isidora, ćuti i ne brini promeniće se to u pubertetu user posted image  
Jance srecom mi imamo sigurnosna vrata sa dve brave inače bi ga lovili po hodnicimauser posted image  Inače juče je pljuštala kiša ali to je naravno za njega nepojmljivo pa je najmanje 20 puta izveo svoj performans ispred vrata sa sve režanjem, pomisliće ljudi da gajimo pit bulove a ne jedno naizgled dobroćudno deteuser posted image

e da zaboravih da dodam da mm i ja uvek primenjujemo princip zamena kad smo u isto vreme kući, jer kad se meni smrkne onda on preuzme dužnost i obrnuto inače nema šanse da bi oboje ostali smireni kod stotog privođenja do vrata

< Poruku je uredio bea83 -- 23.4.2013 10:53:21 >

Direktna veza do poruke: 544
23.4.2013 11:02:30   
Sanja90
Uh,Mod nekad mora i da se udari,mm je istukao stariju cerku posto je bila uzasna da nije znao sta da joj vise radi. Posle kad se smirila pitao je "pa zar si morala da dobijes batine" i ona kaze: "Da" a on je pita: "Pa zato?" a ona njumu kaze: "Pa sad je Marija dobra"user posted image Sto znaci da shvata da to sto je uradila bilo lose,ali je toliko tvrdoglava da je morala da istera po njenom,a mm nije hteo da popusti.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 545
23.4.2013 11:08:19   
Anoniman
Uh,Mod nekad mora i da se udari,mm je istukao stariju cerku posto je bila uzasna da nije znao sta da joj vise radi.

ne, ne mora da je udari.
najgluplja opravdanja sam cula za udaranje dece.

(odgovor članu Sanja90)
  Direktna veza do poruke: 546
23.4.2013 11:34:02   
Verolina
Mod, vraticu se na tvoj post da ti kazem da ne treba da places niti da se sekiras. Znas, najvecu umovi 20. veka poput Belica, Cvijica, Nusica i njima slicnih su dobijali slajsne po dupetu pa nisu postali izvitopereni degenerici. Ja ne znam kakvu mi sad mudrinu 21. veka prodajemo, ali koliko mi se cini i ne daje nam bas neke efekte. Posto radim sa decom, mogu samo da konstatujem da taj blagi princip vaspitanja u osnovne skole dovodi decu vec blago degenerisanog ponasanja. Jednom sam vec pisala ovde da najvaspitanija deca poticu iz porodica gde se kombinuje autoritet i podrska roditelja. I ona se kombinuje po roditeljskoj odluci-ili mozda treba dozvoliti pekmezu od 2 godine da ti kroji zivot. Sa druge strane, histerija je jedna stvar, bezobrazluk je druga. Ni sa jednom ni sa drugom stvari ne sme se ostati ravnodusan, jer i zbog jedne i zbog druge stvari dete moze da se povredi. Za bezobrazluk sam apsolutno za dobijanje po guzici, pogotovo ako je detetu nekoliko puta objasnjeno da ne radi to i to. Histerija je veci problem. Medjutim, dobra strana je sto je to fazni deo u zivotu deteta, koji dodje i prodje. I jeste, tad je ignosrisanje najbolje, dokle god ne dodje do stavke da dete moze sebe da povredi.
I jos nesto-bolje neka place dete, nego da place roditelj. Dete plac i bes prodju za 5 minuta, a roditelj place uvek "ozbiljnije".

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 547
23.4.2013 11:34:14   
Sanja90
BlackBetty mora,kad ne postoji drugi nacin onda mora da se udari,i svi koji kazu da nikad nisu udarili dete lazu i to je cinjenica.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 548
23.4.2013 11:36:47   
Sanja90

IZVORNA PORUKA: Verolina

Mod, vraticu se na tvoj post da ti kazem da ne treba da places niti da se sekiras. Znas, najvecu umovi 20. veka poput Belica, Cvijica, Nusica i njima slicnih su dobijali slajsne po dupetu pa nisu postali izvitopereni degenerici. Ja ne znam kakvu mi sad mudrinu 21. veka prodajemo, ali koliko mi se cini i ne daje nam bas neke efekte. Posto radim sa decom, mogu samo da konstatujem da taj blagi princip vaspitanja u osnovne skole dovodi decu vec blago degenerisanog ponasanja. Jednom sam vec pisala ovde da najvaspitanija deca poticu iz porodica gde se kombinuje autoritet i podrska roditelja. I ona se kombinuje po roditeljskoj odluci-ili mozda treba dozvoliti pekmezu od 2 godine da ti kroji zivot. Sa druge strane, histerija je jedna stvar, bezobrazluk je druga. Ni sa jednom ni sa drugom stvari ne sme se ostati ravnodusan, jer i zbog jedne i zbog druge stvari dete moze da se povredi. Za bezobrazluk sam apsolutno za dobijanje po guzici, pogotovo ako je detetu nekoliko puta objasnjeno da ne radi to i to. Histerija je veci problem. Medjutim, dobra strana je sto je to fazni deo u zivotu deteta, koji dodje i prodje. I jeste, tad je ignosrisanje najbolje, dokle god ne dodje do stavke da dete moze sebe da povredi.
I jos nesto-bolje neka place dete, nego da place roditelj. Dete plac i bes prodju za 5 minuta, a roditelj place uvek "ozbiljnije".

verka potpuno si u pravu,slazem se sa svakom tvojom recenicom,kao da sam ja pisala,sto bi se reklo svaka ti je ka Njegosevauser posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 549
23.4.2013 11:40:16   
bea83
Preteče me Verkauser posted image Taman sam se naoštrila al ti si to fino,kulturno,učenjački objasnila, znaš da ja nisam tako finauser posted image
Apsolutno podržavam šljus po dupetu po potrebi, još niko od toga nije završio na terapiji al bez toga mnogi bi. Ne može me niko ubediti da detetu od 2,3 godine treba pričati kilometarske priče zašto,kako,zbog čega nešto ne treba a da  mi se on pri tom bacaka i besni i naravno ne konstatuje dva posto jer pojma nema šta pričam. Daleko od toga da podržavam bilo koji oblik zlostavljanja ali dajte ljudi ko o tome uopšte ovde priča?
Svaka čast svakoj mami koja nikad nije došla u iskušenje i nikad nije lupila dete po dupetu, ili je boli uvo za sve, ili ima neke natprirodne moći ili ima savršeno dete, u svakom slučaju skidam kapu, al eto ja nesrećnica ne spadam ni u jednu kategoriju. Moj još nije dobio po dupetu jer nije bilo preke potrebe, njegove histerije su tek u povoju, očekujem rasplet i kulminaciju pa će biti prilike verovatno

Inače, shodno priličnom iskustvu na ovom forumu sad i na ovoj temi očekujem rasplet i kulminacijuuser posted image

< Poruku je uredio bea83 -- 23.4.2013 11:42:31 >

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here