|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
16.4.2013 0:07:37   
leamalamut

[pokusaj da se opustis malo i da ne razmisljas nego jednostavno dojis.
ja sam pocela tako u poslednje vreme i mnogo mi je lakse. uopste ga ne merim, cak nisam ni otrcala na vakcinu bukvalno u dan zbog merenja kao sto sam do sad radila, nego sam opusteno sacekala jos nedelju dana i vodicemo ga ove nedelje..
znaci iskljuci sat, komsije, babe, mame i doji i ne razmisljaj, tvoja beba ne moze da dobije bolju hranu od tvog mleka.
[/quote]
Slazemm se potpuno i ovo je jedan odlican savet svim mamaama koje se dvoume oko dojenja!user posted image

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1526
16.4.2013 15:25:33   
Janncica
Ja odavno ne gledam na sat. Od prilike procenim da l je gladan... Nekad sisa iz obe,nekad samo jednu,nekad na dva sata,a nekad(kad spava) na 4 sata. I nesto se razmisljam,pa ni mi ne jedemo na 3 sata stalno. Nekad smo gladni(kao ja user posted image ) pa koliko god da smo pojeli,posle pola sata smazemo jos nesto,a nekad nam se nista ne jede. Shavatite da je bebama mleko i hrana i voda. Nekad ce sisati,ne zato sto je gladno,nego sto je zedno.
A Mico,ako tebi dojenje predstavlja problem i stvara nervozu,daj mu dohranu.
Mislim,ni ja ne idem nigde zbog njega i njegovog sisanja(zubar mi je rekao jos pre dva meseca da treba da se skida lek i stavlja plomba,ali jednostavno,ne mogu da odem). Bebe nisu programirane.I svaka je prica za sebe. Mi smo im jedini izvor hrane trenutno i nas posao je sada samo da ih hranimo,presvlacimo i pruzamo bezrezervnu ljubav.
Ja imam momente kad bih otila negde malo da izduvam(uhvati me tako neki neizdrz) ali sam toliko vezana za njega da ne bih mogla da zamislim da odem negde bez njega.(takva sam)
Za J nisam bila uopste tako vezana jer je bila na dohrani od starta. I ostavljala sam je svima i mogla sve da zavrsim. A sad je mene i S dojenje bas vezalo.
Svaka od nas je prica za sebe i svaka beba za sebe. Manite se saveta,pridika i uporedjivanja. Bice vam mnogo laksi zivot. Radite onako kako sami mislite da je najbolje za vas i vase dete.

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 1527
16.4.2013 15:38:26   
jovicaa
ja ne kontam zasto mislis da ne mozes nigde da mrdas iz kuce mico. kreni lepo u setnjicu sa bebom, kod drugarice, ma gde god hoces mozes sa malom bebom, a sise idu sa tobom :). ne moras da nosis termose, flasice, vodu, dohranu...
ja sam samo londrala(sto bi rekli) sa aleksandrom, svuda nas je bilo. sada ne mogu zato sto imam dvoje dece sa malom razlikom, pa sam zato vezana za kucu, inace da imam samo maksima, ili samo aleksandra, stalno bi svrckali okolo... to je najveca milina, sa malom bebom nemas problema, ne puzi, ne hoda, staticna je, samo sisa, sto bude aktivnija teze ce ti biti da je animiras kada ste negde. sada ti je idealno vreme za ne biti u kuci.
uf ja jos uvek ni kod ginekologa nisam otisla, ni kod zubara... grozno, nista ne stizem, tako sam se nekako ucaurila, nemam ni kome da ih ostavim, osim mm-u kog mi je isto zao, i on dodje sa posla umoran, pa jos i oko dece..

don't shit where you eat :))

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 1528
18.4.2013 22:51:31   
leamalamut
Ponovo se slazem sa Jovicom . Meni je Nina prvo dete i sad kad je krenulo lepo vreme , ceo grad obidjemo , idemo u selo , u markete , po parku ... ma svugde . Ako ne kolicima , onda kolima . Dojenje i jeste odlicna stvar sto ti je hrana uvek spremna i na izvolte .

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1529
18.4.2013 23:06:33   
Ana RR
Janncice, uživa dok je beban mali i dok hoće da bude u kolicima, mi nema gde nismo išli sa klincem, od ujutru do uveče smo znali da skitamo. Spava u kolicima, presvučemo se očas posla, klopa, ma milina! I posle kad je počeo da klopa nemlečnu hranu isto smo tako skitali, skuvam mu klopu, spakujem u teglice (ili ponesem gotovu) i ćaoooo! Sad ne mogu da ga stignem a kamoli da ga namolim da krene u pravcu u kom ja hoću user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1530
19.4.2013 8:48:27   
Janncica
Joj...ja cu da poludim... user posted image On umesto da smanjuje nocne podoje on ih povecava... user posted image
Jovice jesi ti izbacila nocni podoj? Sinoc sam racunala...od 20h do 6h je imao 5 podoja... user posted image A bio jedno vreme sisao samo jednom u 5h i to je to,a sad... Uh...jos nas i pelene zezaju,svako jutro mokar skroz i stomak i ledja i dok ga komplet presvucem on se rasani i op...ustaj mama u 6h... user posted image
Preko dana najnormalnije sisa na 2,3 nekad i 4 sata,a nocu ga uhvati neko ludilo.... Ne pomaze ni dudu da mu dam... Pomagajte zene... user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1531
19.4.2013 10:38:20   
jance
ja sam presla na ispumpavanje. gospoja je odlucila da nece da sisa. a jedina osoba koja mi je moze cuvati je izjavila kako je ona sigurno nece hraniti sa spricem i gazom kad ja nisam tu ( a papirologiji nikad kraja, i naravno, ja moram da je obavljam). tako da, to mi je sto mi je. cula sam se sa drugaricom koja mi je i prosli put iznajmila pumpu, pa cu verovatno tako. jedino sto je drugacije od proslog puta jeste da ja mleka imam skoro pa dosta, i da su mi bradavice ipak ocvrsnule, moze da radi sa njima sta hoce , ali naravno nece nista...

Janncice, negde sam na tim stranim sajtovima sam procitala da se to zove 4month sleep regresion, i da traje nekoliko nedelja (2-3 najvise) pa da se onda opet stabilizuje...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1532
19.4.2013 10:43:33   
Olga75
Jancice , ja sam tako dojila ali je zver spavala samnom i sama se sluzila
jedino je da ne spava sa tobom i da ga neko par noci nuna i da izbaci te nocne podoje

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1533
19.4.2013 10:45:54   
jovicaa

IZVORNA PORUKA: Janncica

Joj...ja cu da poludim... user posted image On umesto da smanjuje nocne podoje on ih povecava... user posted image
Jovice jesi ti izbacila nocni podoj? Sinoc sam racunala...od 20h do 6h je imao 5 podoja... user posted image A bio jedno vreme sisao samo jednom u 5h i to je to,a sad... Uh...jos nas i pelene zezaju,svako jutro mokar skroz i stomak i ledja i dok ga komplet presvucem on se rasani i op...ustaj mama u 6h... user posted image
Preko dana najnormalnije sisa na 2,3 nekad i 4 sata,a nocu ga uhvati neko ludilo.... Ne pomaze ni dudu da mu dam... Pomagajte zene... user posted image

imali smo i mi te faze. pre jedno 2 nedelje sam ja presekla i prestala da mu dajem nocu, posto je poceo non stop da sisa. i onda sam mu kada se probudi umesto sise dala malo vode na flasicu. mada u principu on sada ni ne trazi nocu da sisa, uglavnom mu dodam dudu kada se probudi, a sisa tek oko 6 h. e sad ima noci kada se budi pet puta da mu dodam dudu, pokrijem ga, a ima noci i kada se samo jednom probudi.
jedino sto on bas nema neki ustaljen ritam kada zaspi, nekad u 22, nekad u 23 h kako kad..

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1534
19.4.2013 10:46:17   
Torbica
Jance, meni je bas tesko da zamislim to - da nece da sisa tako mala beba. Ne znam, moji su svi odreda bez problema sisali, ovaj mali jos uvek, na tri podoja/dva obroka je. Pa kako kad ogladni nece? Ne treba nuditi alternativu kad vec imas mleka. Ja sam moje vukla svukuda samnom, i kad sam papirologiju obavljala i nije bilo potrebe da se dovijam kako bez sike..

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1535
19.4.2013 10:48:14   
jovicaa
janciice to su uglavnom neke faze od par dana, koje je tesko izdrzati, ali prodju, tako je barem bilo kod nas.
e sad tvoja beba je jos mala, ali ako se faza produzi, mozes pokusati da ga umiris bez sise, pokrijes, dodas dudu. ili da mu ponudis malo vode, ako ne pali duda, kao sto sam ja radila..
samo sto je maksim tada imao pet meseci, a tvoj ima skoro cetiri, ali pokusaj sto da ne, nije ni on vise tako mali.

torbice ja sam imala situaciju kao jance, jedno vreme otprilike 2 nedelje je potpuno odbijao dojku, bas sam pisala tada o tome. ali bas kao sto ti kazes nisam mu dozvoljavala jednostavno NIJE BILO FLASICE, niti bilo kakve alt_ernative. uz fen, uz preznojavanje, uz moje skoro pa ludilo, izgurala sam i nastavio je samo da sisa, evo sad jos uvek.
bas se secam toliko je vristao i odbijao kada ga priblizim sisi, da sam dobijala osecaj gadjenja, bilo mi je dosta svega, ali pregurasmo i to...

< Poruku je uredio jovicaa -- 19.4.2013 10:50:42 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1536
19.4.2013 10:52:26   
Olga75
ja sam to da se uvija i kuka ko da kiselinu dajem imala jedno dva puta na par dana
i onda se obratila i postala sisoobozavalac

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1537
19.4.2013 10:55:43   
jovicaa
kad dodje ta faza da se navuku na siku? ovaj moj uopste nije navucen, sisa iskljucivo da se nahrani, znaci ne iz mazenja, nego samo kada mu se bas jedeuser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1538
19.4.2013 10:59:25   
Olga75
pa ne znam kod zveri je bila posle onog skoka sa tri meseca do tada je bilo svasta
i onda kad sam pocela da ukidam podoje ona je pokazala svoju svojeglvost i pocela da ih obozava user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1539
19.4.2013 11:12:38   
jance
he, nije da ona nece da uhvati bradavicu, naravno da hoce, u tome je i caka. uhvati bradavicu, kao sisa 2 min pa krene da je razvlaci levo desno i da bukvalno urla i izvija se u most... naravno, posto su meni bradavice ocvrsnule, meni to ne smeta, ali to traje do iznemoglosti, iliti dok ja ne poludim od njenog urlanja i dok se ona ne zaceni i ostane bez vazduha od plakanja. tako je vec mesec dana. flasicu ne mogu da izbacim zbog gorenavedenog, kad negde idem vodim Ogija sa sobom jer je svekrvi tesko da ga cuva, a sa njih dvoje je naravno nemoguce (ko zna, shvatice).. a zbog tog njenog nesisanja-sisanja, pocelo je drasticno mleko da mi se smanjuje, jedva ga povratih sada sa ispumpavanjem....
verujte mi, ovo nije bila laka odluka, pumpanje mi je sa Ogijem pojelo zivce, ali kad sam vec mleko povratila, onda cu da joj ga dajem ovako ili onako... a ko zna, mozda, jednom i uspemo ponovo da se ustosimo. ako i ne uspemo, ja sebe ne smatram manje mamom, ili nekim ko lako odustaje (jer odustala jos uvek nisam). sve sto ste navele i sto mozete da navedete sam ja vec sa njom probala. iscitala sve moguce sajtove, forume i grupe na FB o navikavanju na flasicu i odvikavanju od iste naravno, radila sa mojom patronaznom, i sa patronaznom kojoj sam platila da dodje da bi mi pomogla.... itd. ko razume, shvatice

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1540
19.4.2013 11:26:18   
little_one
jance to se nama desilo negdje sa oko 3 i po mjeseca, ne mogu da se sjetim tacno kad....do tada sam je dojila na rukama, i odjednom dijete je prestalo da sisa, tj pocelo da razvlaci bradavicu ili da se izvija tako kao da se pokusava osloboditi iz mog narucja....jako stresno i potpuno te razumijem...trajalo je to bogami 7 dana a usput sam pokusavala svasta, nekad bi sisala lijepo a nekad ne...a onda sam skapirala da je uvijek mirna na vecernjem i jutarnjem podoju kada je dojim lezeci i tako da sam presla da je dojim lezeci i sve do 6tog mjeseca nije htjela ni pod razno da sisa na rukama...stalno bi se izvijala (povremeno sam pokusavala) a lezeci je uspijevalo. Postavila bih dekicu na krevet a pod uzglavlje neki peskir koji bi joj podigao glavu i tako je sisala bez problema...tek u poslednjih mozda mjesec dana hoce da sisa i lezeci i na rukama tako da mi je malo laknulo jer je nigdje nisam mogla van kuce (kreveta) podojiti...sad vec moze...

Tako je bilo kod nas, ne znam da li sam ti pomogla ali razumijem te u potpunosti...

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1541
19.4.2013 11:27:01   
Olga75
Jance , samo ti svoj posao , ti najbolje znas u kojoj ste fazi i kakvoj situaciji
a ja mogu da kazem : imala sam ogromnih problema i eto na kraju dojila sam dugo 14 meseci
kako ne znam , eto bilo je tako
mozda , samo mozda jer sam prelomila da je to fizioloska radnja i da eto to sve tako mora
a da sam imala spremnu ( i davala kad je bilo potrebno ) dohranu jesam

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1542
19.4.2013 11:32:08   
Torbica
Jance, daleko bilo, pa ocigledno je koliko se trudis, svaka tebi cast zeno! Nego, to ti je ono - sit gladnom ne veruje. Evo - tri deteta, svi isto, nikad niko nije odbijao, a niti je bio navucen, da nije mogao da ostavi. Tj, izbacivali smo regularno podoje od 6 meseci i sa 9 punih ostajali na dva i tako dok god su zeleli, sami izbacili. Bas u sredu sam bila u Savetovalistu, kaze dr da ne zurim ni sa izbacivanjem ovog treceg podoja, naravno, jasno mi je da cu uskoro preseci, jer mora biti nekog reda. Pa onda ujutro/uvece dok mu je volja. Zao mi je sto ti se tako desava, ko ce ga znati koji joj je to fazon, verovatno sto povremeno ipak dobije nesto sem sike, ne znam. Moji nisu znali za alternativu i onda nije bilo fantaziranja. Tako mi je i dan danas i sa hranom, neces-ne moras, sto je na stolu - to je i dovidjons...Niko mi nije probirljiv, jedu sve.. Samo ti uradi onako kako osecas da treba, sta sad, dala si svoj maksimum.
Jovice, secam se toga! Pozz

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1543
19.4.2013 13:09:19   
mica0
Jovica ce me ponovo kritikovati jer se stalno zalim user posted image ovako, nije da ja necu da dojim, ja hocu, nema nista lepseg, ali ovo moje dete je nemoguce, kazete da setam sa njom, pa znate li kad je stavim u kolica da se digne na laktove skroz, kao da hoce da se digne, dr se danas cudila na kontroli sta radi, kako se dize sa nepuna 4 meseca, predvidja joj blistavu sportsku karijeru user posted image poslednjih 2 nedelje znate sta mi radi, prvo jedva se uspava posle kupanja na siki, siki pa place jer joj se spava pa je nosam kroz sobu, a fen obavezno radi il iglasna muzika, drugo nista ne pomaze. onda se probudi za 2h , i onda celu noc ludnica, sinoc sam se rasplakaala, danima se budi na 1h, ziva sam neispavana, preko dana nemam pom ov pa ne mogu ni da odmorim, ne pomaze ni duda, nista, samo mi razvlaci sisu,i u stanju je danonocno to da radi, i to me izludjuje, danju sisa na 2h, dok je bila manja sisala je na 3h, sad je smanjila, dr mi rece da probam da se izmuzem posle podoja da vidim ima li mleka, nemam pojma sta da radim vise

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1544
19.4.2013 13:16:56   
World

IZVORNA PORUKA: jance

he, nije da ona nece da uhvati bradavicu, naravno da hoce, u tome je i caka. uhvati bradavicu, kao sisa 2 min pa krene da je razvlaci levo desno i da bukvalno urla i izvija se u most... naravno, posto su meni bradavice ocvrsnule, meni to ne smeta, ali to traje do iznemoglosti, iliti dok ja ne poludim od njenog urlanja i dok se ona ne zaceni i ostane bez vazduha od plakanja. tako je vec mesec dana. flasicu ne mogu da izbacim zbog gorenavedenog, kad negde idem vodim Ogija sa sobom jer je svekrvi tesko da ga cuva, a sa njih dvoje je naravno nemoguce (ko zna, shvatice).. a zbog tog njenog nesisanja-sisanja, pocelo je drasticno mleko da mi se smanjuje, jedva ga povratih sada sa ispumpavanjem....

i mi smo imali ovakve faze, trajalo nekoliko dana, pa i sad ponekad zna da se desi.. ja sam zakljucila da nece da doji (iako je gladna) kad joj se spava.. u tom slucaju je podignem dok se ne smiri, pa nekad stavim na krevet, nekad stojeci, nekad viseci (razne su pozeuser posted image ), pa je nekako prevarim da jede... mada su sad takve situacije rjedje..
a to kad se izvija i razvlaci bradavicu, mislim da je kad je muci stomacic ili kad prducka ili kaki... pocne tako da vileni, a onda kad obavi ovo drugo, onda fino nastavi da jede... ja je ponekad skinem sa sike i stavim pa joj savijem nogice da se lakse isprdi i onda je mirna i fino jede...
ili u trecem slucaju jednostavno nije gladna...

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1545
19.4.2013 13:22:06   
World

IZVORNA PORUKA: mica0

poslednjih 2 nedelje znate sta mi radi, prvo jedva se uspava posle kupanja na siki, siki pa place jer joj se spava pa je nosam kroz sobu, a fen obavezno radi il iglasna muzika, drugo nista ne pomaze. onda se probudi za 2h , i onda celu noc ludnica, sinoc sam se rasplakaala, danima se budi na 1h, ziva sam neispavana, preko dana nemam pom ov pa ne mogu ni da odmorim, ne pomaze ni duda, nista, samo mi razvlaci sisu,i u stanju je danonocno to da radi, i to me izludjuje, danju sisa na 2h, dok je bila manja sisala je na 3h, sad je smanjila, dr mi rece da probam da se izmuzem posle podoja da vidim ima li mleka, nemam pojma sta da radim vise

imali smo i ovakvih scena... nakon kupanja je nahranim, pa stavim u krevet a ona se dere kao magarac... onda smo nosali i nosali i pjevali i vilenili i nema sta nismo, a onda smo odustali... i tako joj sad namjestim krevet u dnevnoj sobi, mi obavljamo aktivnosti normalno, a ona kad zaspi zaspi, uopste je ne silimo... tako da sad zaspi otprilike oko 11, ali onda spava do 10 ujutru, budi se 2x da jede... evo jutros je spavala do 8 bez budjenja, ne znam zasto... jednu vece sam skontala da nema dovoljno mlijeka i da je gladna i onda sam joj dala na flasicu , pojela i zaspala ko top...

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 1546
19.4.2013 14:00:10   
jovicaa
ne znam mico, mozda da joj ponudis nekad nocu kad se probudi malo vodeuser posted image cisto da vidis da li se budi iz navike da sisa, ili je stvarno gladna. ili da joj jednostavno ne das da sisa tada kada se probudi. ja sam tu gresila odmah sam mu davala da sisa kada se probudi, a on mozda i ne bi uvek sisao, nego se tao bzv budio.
dojenje je koliko sam ja skontala iz svog iskustva(osim u slucajevima kada postoji ne daj boze neka fizicka prepreka kod bebe ili majke) cisto pitanje istrajnosti majke i zelje da doji... samo to. znaci ne osudjujem nekog ko nije istrajan, nisam ni ja bila prvi put.
jance mozes da dojis svoju bebu ako zelis, a ako ne zelis nacices hilajdu razloga za ne, kao sto ces naci i hiljadu razloga za da ako zelis

< Poruku je uredio jovicaa -- 19.4.2013 14:03:10 >

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1547
19.4.2013 14:28:29   
Janncica

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Jancice , ja sam tako dojila ali je zver spavala samnom i sama se sluzila
jedino je da ne spava sa tobom i da ga neko par noci nuna i da izbaci te nocne podoje

I mi spavamo zajedno(jadan mm na ugaonoj) user posted image I mozda tu i gresim,ali ja sva bunovna kad me probudi odmah ga preskacem i dajem sisu... user posted image Mislim nekad se ponadam da ce cutati ako mu dam dudu,ali kratko to nesto bude. Problem mi i sa pelenama,probijaju kao lude.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1548
22.4.2013 11:19:02   
Zemunka85
Ima li granica u tome koliko smam da vezbam dok dojim. Da li se menja ukus mleka?
Moram poceti i da trcim i aerobik i sve, pa i dijeta kada prestanem sa dojenjem, ovih +25 mi sada baaas smetaju. Nista ne mogu da obucem, nista. A evo ga i leto. Stomacina mi je oooogroooomnaaa!!!!!

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1549
22.4.2013 21:19:48   
Anoniman
zemunka ja idem na aerobik i nisam nesto primetila da uni smeta, mislim da ne uitice na mleko...

(odgovor članu Zemunka85)
  Direktna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here