|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
29.3.2013 22:21:41   
bojanica7
a meni je bas ok da dam sisu kad se udari, ma i kad se posvadja s nekim detetom oko igrackeuser posted image mislim da mi se najvise dopada kasko se doji u mongoliji user posted image http://www.drmomma.org/2009/07/breastfeeding-in-land-of-genghis-khan.html
IZVORNA PORUKA: jovicaa

i ja planiram tako torbice, tamo kada vec bude imao puno obroka, i kada bas navikne na cvrstu hranu, da ga ogranicim. volela bih da ga dojim ako treba i preko godine. ali ne da se on udari pa da mu odmah dam sisu i sl, to mi nije ok. ali da sisa recimo uvece i ujutro ili tako nesto, kako se vec budemo uskladili. mislim od oktobra mi pocinju predavanja tako da fizicki necu moci da postignem da ga dojim bas kad bude hteo.

Panta rei

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1476
29.3.2013 23:15:06   
jovicaa
videcemo bojanice, videcemo... ja mnogo pricam, a bogami mnogo i dajem sisuuser posted image ... samo da se ja ne navucem slucajnouser posted image

don't shit where you eat :))

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 1477
30.3.2013 11:13:49   
bojanica7
joco, mislim da si na dobrom putuuser posted image

Panta rei

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1478
31.3.2013 8:12:39   
Misha i Ljisha
moj mm insistira kad je kuci ako ona neutesno place da joj dam sisu da se smiri. Desilo se par puta ali nista ozbiljno a nadam se da necu poceti sa tom praksom. Smirim ja nju uglavnom vrlo brzo (ostali koji ne cuvaju imaju problem sa smirivanjem ali oni cak nemaju ni sise hehehe). U svakom slucaju moj bratanac je bio savrseno uobrocen i istreniran, i na kraju je sikao ujutru i uvece ali prosto je morao na odvikavanje. Takav lik. Evo sad je bio na odvikavanju od flasice, plakao, plakao i sad nece mleko uopste da pije od kad mu ne daju flasicu. U svakom slucaju Deda Mraz je flasicu dao malim bebama kao sto je Dunja a on je velikuser posted image . Sad je na odvikavanju od Nodija hahaha... Prosto izgleda da ima tu ovisnicku crtu o svemu. Preteruje sto se tice svega. Jako je dobar i poslusan ali je ovisnik user posted image

Direktna veza do poruke: 1479
31.3.2013 8:58:29   
bojanica7
misho i ljisho, ja se slazem s tvojim muzem... jer sikaa nije samo hrana... ona je i uteha, mozda joj treba da se smiri i utesi, mozda je zedna, iako je jela sat vremena pre toga, mozda bi se malo pomazila...
a sto se tice nocnoog podoja, rano je sa sest nedelja im izbacivati. jos njima trebaju redovni obroci.

Panta rei

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1480
31.3.2013 10:17:58   
jovicaa
ja uvek ponudim sisu kada bas jako place, zato sto pomislim odmah da je gladan ili zedan ili sta god, ja ponudim za svaki slucajuser posted image ma i kad malo placeuser posted image
ali on nece,retko kad uzme osim ako nije gladan.

< Poruku je uredio jovicaa -- 31.3.2013 10:18:53 >

Direktna veza do poruke: 1481
31.3.2013 10:46:22   
Zemunka85
Aahahahahaha bojanice, ahahahaha :D. Pa realno :D. Svaka ti je zlatna :D. Tako (cu) i ja. Samo se nadam da mi onda ne trazi i zbog prvog keca u skoli XD

IZVORNA PORUKA: bojanica7

a meni je bas ok da dam sisu kad se udari, ma i kad se posvadja s nekim detetom oko igrackeuser posted image mislim da mi se najvise dopada kasko se doji u mongoliji user posted image http://www.drmomma.org/2009/07/breastfeeding-in-land-of-genghis-khan.html
IZVORNA PORUKA: jovicaa

i ja planiram tako torbice, tamo kada vec bude imao puno obroka, i kada bas navikne na cvrstu hranu, da ga ogranicim. volela bih da ga dojim ako treba i preko godine. ali ne da se on udari pa da mu odmah dam sisu i sl, to mi nije ok. ali da sisa recimo uvece i ujutro ili tako nesto, kako se vec budemo uskladili. mislim od oktobra mi pocinju predavanja tako da fizicki necu moci da postignem da ga dojim bas kad bude hteo.

Direktna veza do poruke: 1482
31.3.2013 12:40:23   
bojanica7
zemunko,user posted image ne boj se. eto moja gala s lakocom prestala s 23 meseca, iako je prethodnog dana dobijala na svaki zahtev.

jovano, samo ti nudi, od viska glava ne boliuser posted image a vidis kako maksa nece nekad, a gala ne posoji kad nije htela. svako dete drukcije. valjda zato nikad nije plakala, uvek ju je sisa smirivala. i marta je zasad u apsolutno istom fazonu. s tim da vise vuce od gale. sisa oko pola sata, ali mislim da aktivnije sisa, gala je bila onako sporac... i ono na sta ne mogu da se naviknem jeste: marta podriguje. user posted image i to odmah cim je uspravim. nego zaboravim jer gala nije podrigivala nego malo bljuckala, pa nemam tu naviku, moram da se podsetim nekako...

Panta rei

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 1483
31.3.2013 12:54:54   
jovicaa
ma nema sanse da sisa tek tako, samo ako je bas on raspolozen za sisanje, zato cesto ukljucujem fenuser posted image
znaci od 10 puta koliko ga ponudim sisa pet puta.. mada sad sam vec i ja skontala u koje vreme otprilike zeli, pa ga tad i nudim. posto kontam da sam ga jakoooo smarala do skoro kada sam ga non stop nudilauser posted image
a u slucaju da place i kada ga uzmemo, znaci ako nije samo zelja za razgledanjem, odmah nudim.
mada on meni recimo jako place i nervozan je i kada se ukaki, sto kod aleksandra nisam primecivala. znaci ne podnosi da ima nesto u peleni.

< Poruku je uredio jovicaa -- 31.3.2013 12:55:57 >

Direktna veza do poruke: 1484
31.3.2013 13:13:21   
Zemunka85
I moja beka hoce uvek, ali apsolutno uvek. Cak mislim da bi se ona sama i oubrocila, ali joj ja nisam dala :D.
Kada krenem da skidam majicu koji su to zvuci ajaaaoooj :D. Ja obozavam kada se tako mazmo <3.

Isto Bojanice kao i kod tebe, sika je uvek smiri, ali bas uvek. Nekada je samo i stavi u usta i kunt.
Meni je to skroz OK.

Pre neki dan kada mi je pala sa krevete :(, samo sam je digla i stavila na siku (od mleka ni M, valjda od stresa), monumentalno :D se smirila. I pogleda crtace i pocne da se smeje :D.

E jedino sto ona bas aktivno sisa tj ne duze od 5mina.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1485
31.3.2013 21:47:21   
Anoniman
Mamike treba mi savet.
U petak sam se porodila carskim rezom i danas mi je krenulo mleko i do sad sam 2x dojila Filipa. On sisa,vuce naravno koliko moze a ja se izmlazam. Grudi su mi tople ne vruce. ne znam sta da radim bojim se temp i upale

Direktna veza do poruke: 1486
31.3.2013 22:16:23   
jovicaa
mimahana, samo stavljaj bebu na dojku kada god trazi i ako oset__is napetost u grudima, izmlazaj se dok ne popusti. znaci grudi treba da budu meke kao sundjer, jastuk nakon izmlazanja, tako je meni patronazna objasnila.
prvo ih malo izmasiraj kruznim pokretima, od korena dojke prema bradavici, pa se onda izmlazaj, posebno u slucaju da oset__is cvorice.
da li su ti kanali prohodni, da li prska u mlazu kada se izmlazas?
da li si jos uvek u bolnici i da li beba jede dohranu?

< Poruku je uredio jovicaa -- 31.3.2013 22:20:40 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1487
1.4.2013 11:12:37   
leamalamut
mimahana i moj ti je savet nudi kad god donesu bebu jer si ver. jos u bolnici a posle podoja se izmuzaj i to rucno , to ti je moj savet , jer tako masiras dojku i razbijas cvorice i podstices kanalice ,da se ne bi upalila dojka , to sa pumpicom ne moze , ona se koristi kad se uspostavi laktacija i krene normalno mleko da ide , dakle za jedno 10-ak dana ... U porodilistu ti moraju pokazati kako se izmuza... Znam da je tesko , pored rane koja boooli , moras i sa grudima da se bavis , ali ti prvi dani su bitni i moras da istrajes . To sto su tople nije strasno , sve je to normalno posle CR imas danima temperaturu neku malu , dojke kada se upale budu kao kamen trvde , tacno osecas ploce pod prstima

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1488
1.4.2013 17:30:33   
Zemunka85
Moje dete nocas nije sisalo???!?!?!??!??!?!
Poslednji put oko 22h i tek jutros u 7.
Znaci prespavala je noc u svom kreveu :D, prvi put.
Kontam da je neki izuzetak, videcu nocas :D

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 1489
1.4.2013 19:13:05   
Sanja90

IZVORNA PORUKA: Zemunka85

O Zemunka pa to je sjajno,barem si se odmorilauser posted image user posted image user posted image

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

Direktna veza do poruke: 1490
1.4.2013 19:53:59   
jovicaa

IZVORNA PORUKA: Zemunka85

isto kod nas... to mora da je neka smicalica nasih bebauser posted image

Direktna veza do poruke: 1491
1.4.2013 20:45:15   
jance
ja vise ludim i apsolutno nemam snage. sledece nedelje ce imati 2 meseca, i jos uvek mi urnise bradavice. ono sto sam pisala o razvlacenju na desnoj dojci, to sada radi na obe. sisa nekih -5min pa onda kad krene - sve zvezde vidim! a taman su bradavice pocele da se makar malko sredjuju i ojacavaju. znam, recicete da je flasica kriva, verovatno i jeste, to i sama znam, ali ovaj put stvarno nisam imala izbora vise. samo sam morala da se pozalim, pa ko razume - razumece.

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1492
1.4.2013 21:40:33   
leamalamut

IZVORNA PORUKA: jance

ja vise ludim i apsolutno nemam snage. sledece nedelje ce imati 2 meseca, i jos uvek mi urnise bradavice. ono sto sam pisala o razvlacenju na desnoj dojci, to sada radi na obe. sisa nekih -5min pa onda kad krene - sve zvezde vidim! a taman su bradavice pocele da se makar malko sredjuju i ojacavaju. znam, recicete da je flasica kriva, verovatno i jeste, to i sama znam, ali ovaj put stvarno nisam imala izbora vise. samo sam morala da se pozalim, pa ko razume - razumece.

Joj ja te razumem skroz jer sam prosla kroz taj bol.I ne mislim da je flasica kriva , moja je u prvim danima bila na flasici pa tek od 7-8 dana pocela po malo siku i tek sa puna 2 meseca je presla skroz na siku... Ja sam tih 15 dana kada su mi bradavice bile katastrofa prvo jedna pa druga , cak i krvarila jedna , vise izmuzala i davala tako nego sisu . I to sve dok nisu rane zarasle . Znas kako sam bojazljivo davala siku , kao da je pirana a ne mala beka :) ... Trudi se da joj cela areola bude u ustima jer tako najpravilnije sisa , promeni polozaje pa nadjii najpovoljniji ...
I evo mi za koji dan punimo 7 meseci i jos uvek sisa i to lepo , kasice su sporedne sika ruels :) , tako da nemoj da te brine da nece hteti posle flasice siku , bar moja nije pravila problem .Cak imam utisak da je sve vise voli sto je starija :)

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1493
2.4.2013 0:55:30   
Zemunka85
Moje bradavice su kao od kamena, nista im ne moze :-) .

Sanja, djavola. Vrti se ona mnooogo, a sve me to budi.

Jovice, to tvoje dete je horoskop i podznak kao i ja, tako da nemoj se kacis s njim :-) .

Nego - update info - ja od pocetka dojim samo na desnoj :-) .

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 1494
2.4.2013 1:24:31   
pocahontas
kako samo u desnoj? nema mleka u levoj?
ja od pocetka imam vise mleka u desnoj, ali dojim na obe...
mi danas piceli sa vocem, tako da cemo imsti samo 3 podoja. nadam se da to nece uticati na kolicinu mleka...

Direktna veza do poruke: 1495
2.4.2013 10:06:31   
Zemunka85
Posto sam levoruka lakse mi je da mi je leva ruka slobodna a to je kada beka siki na desnoj. I tako sam i radila. U pocetku vise na desnu, sada uvek na desnu. Tu se i uspostavila laktacija. Stavim je jednom u par dana na levu. Ima tu mleka.

Mi i pored tri nemlecna obroka imamo 4-5 sikenja + nocni.

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1496
2.4.2013 12:23:41   
nink
Mi jedemo kasice,a sto se tice sisanja i dalje sisa kada zeli...Kasice uobrocene a sisanje ne,jer se tako uspavljujemo a inace i nece nikakvu drugu tecnost da pije....Tako da je sika i dalje glavna...user posted image

Direktna veza do poruke: 1497
2.4.2013 17:02:52   
Mali_miš
Da li je moguće da mi već sada prolazimo kroz novi skok u razvoju? Jako malo spava, po ceo dan bi da bude na siki, noćas se budila na 2,5h (do sada je bilo na najmanje 3h, a često i 4h), jutros kao da nikako nije bila zadovoljna količinom, stalno je nešto kenjkala od 6 do 8 je bila na sikama sa pauzama od po 15-20 min i opet mi nije delovalo kao da se najela. =/

Doduše, ona i jeste mali alavac i voli da siki više nego išta (i drago mi je zbog toga). Danas smo bili na kontroli i za 36 dana je dobila 1540gr, ali jako mi loše spava tokom dana i to već jedno 2-3 dana. Sada je napokon uspela da sastavi 3h spavanja tokom dana. Inače su to bile dremke od po 30-45min i odmah u dreku jer je gladna, a meni sike mekaneeeeeee užas, pa se stalno pitam da li je stiglo išta da se napravi za to vreme . =/

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 1498
2.4.2013 17:14:46   
jovicaa

IZVORNA PORUKA: nink

Mi jedemo kasice,a sto se tice sisanja i dalje sisa kada zeli...Kasice uobrocene a sisanje ne,jer se tako uspavljujemo a inace i nece nikakvu drugu tecnost da pije....Tako da je sika i dalje glavna...user posted image

nink kada ste krenuli sa kasicama?
mi sisamo kad god i dalje bez reda.. ali nocas je opet zaspao oko 22, sisao u 23 i nastavio da spava do pola 7, sto mi je kao super, samo da se tako nastavi

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 1499
2.4.2013 19:36:35   
magde
jel normalno da mi sed pojavi m;leko u 33 nedeli????sad sam se kuppala i vidim bele kapke na grude...dali je normalno???????

sacuvaj ne bozeeee

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here