|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
27.3.2013 8:59:14   
Misha i Ljisha
Kazem plan mi je da dojim do 9tog ali ne znaci da necu i duze. Videcemo kako ce sve to ici. Kazu da je optimalno 6meseci dojenja, 9 je odlicno a godinu dana je savrseno. ALi takodje procitah da ne treba dete u isto vreme navikavati na nosu, odbijati od sise i krenuti na posao. Prosto zbog tako nekih stvari da im ne bude sok.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1451
27.3.2013 9:02:50   
jovicaa
pa da... kako vama bude odgovaralo. realno niko od nas ni ne moze da zna sta i kako ce biti za pet, sest meseci..

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1452
27.3.2013 11:38:43   
Torbica
Po meni, i iz iskustva a i ovako, dete ne treba uopste odbijati od sise, ono to samo ostavi, bez stresa. Pod uslovom da ste od 6-9 meseca postepeno zamenjivali podoje cvrstom hranom i da sa 9 najkasnije 10 meseci ostane na ujutro/uvece. Sika nije uteha za sve i svja, i nakon perioda od 6 meseci ipak treba da se napravi nekakav red. Naravno da dete koje visi na siki za svaki kme, sto je starije, bice svesnije i teze ce se odvici od takve utehe. Gomilu primera imam oko sebe, bespotrebno se napravi problem, i sebi i detetu. No, svaka mama je najpametnija za svoje dete, pa sad kako ko misli da treba...

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1453
27.3.2013 11:42:58   
Olga75
Torbice , moja tetka je dojila dete do pet godina user posted image
i znam jos dosta slicnih prica
nekako mi je to previse
ne znam ja sam prvo odbijanje tj ukidanje uradila sa nekih sest - sedam meseci , nisam dala da dosisa i ona se jaaaaako bunila
ali tako je bilo kod mene

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1454
27.3.2013 11:46:16   
jovicaa
ja ne bih odbijala, ne znam, tako sada mislim, ali svaka mama i beba imaju neku svoju pricu sa dojenjem...
aleksandar je sam odbio, ali prerano.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1455
27.3.2013 11:49:30   
Olga75
meni se nekako cini da nisam taj podoj ukinula ona bi dan danasnji sisala , bila je bas " sisoobozavalac "

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1456
27.3.2013 11:50:44   
Torbica
Olga!!!! user posted image Meni je to patologija! Strasno!
Moji nisu nikad pravili problem, ali nisam ukidala dosisavanje do punog obroka. U fazi uvodjenja necega, bunili bi se ali zato sto toga necega nisu pojeli dovoljno. Cim je bio pun obrok, ne bi ni primetili, svi su mi tako lagodno podoj po podoj ostavljali, s tim da je ovaj mali za nijansu kasnije ukapirao. Ostao nam je jos jedan da zamenimo sa zitaricama, a nesto mi se ne da, ostrim se ovih dana, pa lagano, dosisavace sigurno do punog obroka. E onda nek mu je volja dokle zeli ta dva podoja. Retka su deca koja prebace i drugi rodjus sa sikom. Po meni to je neka granica, preko toga mislim da nema smisla. Ljubim

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1457
27.3.2013 11:52:16   
Torbica
Mislim patologija mi je 5 godina, nisam ni cula tako nesto....

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1458
27.3.2013 11:53:37   
Olga75

IZVORNA PORUKA: Torbica

Olga!!!! user posted image Meni je to patologija! Strasno!

pa to ti pricam , sve je bila zao mi je , mali je i onda nije znala kako da prekine user posted image
ali ne pricam o ukidanju bebama pa bar tu negde do sta ja znam ajde godinu , posle toga bi vec trebalo da se jede ozbiljnije
a to mazenje i uteha i sve nije to tako dugo ok , nije

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1459
27.3.2013 11:55:43   
Olga75
a imam i jednu skolsku koja je dojila do pete godine ( drugo dete ) i on sad , ima osam kaze da se seca
nekako mi je to , pa ne znam ni sta da kazem kako mi je user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1460
27.3.2013 11:58:32   
Torbica
Sta kako da kazes, patologija cista, nema druge reci....

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1461
27.3.2013 12:04:54   
Olga75
ajd sad da se operemo user posted image
kad sam usla u stos dojenje mi je bilo nesto predivno
al sve si ima svoje ( sto rece Ivanka 75 )
kad dete pocne da rucka to vise nema svrhu , mislim cemu , ooo da li da budem plasticna u opisu , ne ipak necu
dojenje je super i preko je potrebno i treba se truditi da to bude bar do nekih godinu , ajde SZO kaze do dve
ali posle stvarno nema svrhe
i da Torbice , jeste direkt put u neke poremeceneodnise , vrednosti , stajaznasta user posted image
i da se razumemo ja jesam propagator dojenja user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1462
27.3.2013 12:29:15   
Misha i Ljisha
Pa ja se toga bojim posto i moja jako voli sisu doduse jako je rano za prognoze ipak ona ima svega dva meseca i nema jos nista drugo da voli user posted image

Moj bratanac isto nije sam ostavio siku vec je "bio na odvikavanju" ja se salim kao da se skida sa droge. Prosto mislim da neka deca sama rese sve a drugoj ipak treba odvikavanje. Nije svako dete isto. Mislim da su prozdrljivci "najgori" heehhe...

No..videcemo. Za sada mi je i trudnoca bila kao po knjizi a i ova dva meseca njena su kao po udzbeniku, pa se nadam da nece biti problema.Ja se salim da su knjige pisane za nas. Streberka ova moja od starta. user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1463
27.3.2013 12:43:19   
Torbica
M i Lj, moje bebe su ispustale uzvike radosti kad ugledaju siku, ma predu kao macici, ne da su voleli nego samo tako, pa normalno jel. Ovaj mali mesi sve u sesnaest i cici kad je vidi. Retke su bebe koje odbijaju, ako je sa mlekom sve ok, lepo tece, lepog ukusa. I SAMI su ostavili oboje, videcemo ovo trece, ali evo ne buni se na zamenjivanje podoja. Taj tvoj sto je bio na odvikavanju, raspitaj se da li je sikio za svako kme, ili je imao dva podoja dnevno. Dete koje i nocu visi na sisi, naravno da mora na odvikavanje. E ja sam to odradila na vreme, do 6 meseci najkasnije, nema vise nocnih podoja. Mislila sam se, bolje da sad odkukaju par noci pa smo mirni nego da posle ne znam sta cu. Pri tom, dobro napredovali svi, oko 9 kg u proseku plus/minus sa 6 meseci samo na podojima, malo li je... Hocu da kazem, nije bilo potrebe, jer nocu nisu gladni, fakat, navika. Eto, i ja sam zagovornik dojenja kao i Olga, ali mora neki red da postoji! user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1464
27.3.2013 13:10:10   
Torbica
I da, cela ova prica je na konto komentara - planiram da dojim 9 meseci jer ce mi se beba navuci... Dakle, do 9 meseci napravi red a posle toga, beba nece biti toliko vezana za siku jer ce imati dva podoja dnevno. Sika ce joj biti hrana a ne uteha za svasta nesto! Pozz

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1465
27.3.2013 15:07:08   
jovicaa
i ja planiram tako torbice, tamo kada vec bude imao puno obroka, i kada bas navikne na cvrstu hranu, da ga ogranicim. volela bih da ga dojim ako treba i preko godine. ali ne da se on udari pa da mu odmah dam sisu i sl, to mi nije ok. ali da sisa recimo uvece i ujutro ili tako nesto, kako se vec budemo uskladili. mislim od oktobra mi pocinju predavanja tako da fizicki necu moci da postignem da ga dojim bas kad bude hteo.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1466
29.3.2013 11:18:36   
mica0
I ja planiram da kad se N. bude navikla na obroke da ogranicim dojenje. Inace, mi cemo tamo posle 24. aprila da pokusamo sa zitaricama da vidimo hoce li prihvatiti. Inace, nemoiguca je, poslednje dve noci budi se na 2h trazi da sisa, neispavana sam totalno, tako je i preko dana tako da ne mogu ni tad da odmorim. Pricala sam vam da dok je bila na silikonskoj i flasici mogla sam dva puta dnevno da izmuzem po 200 ml ukupno, sad ne mogu ni 20 ml, i kad treba da izadjem negde nemam sta da joj ostavim, jedino vestacko. kako povecati mleko?

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1467
29.3.2013 11:24:50   
Mali_miš
Imam jedan problem. Poslednja dva dana bebana mi jako protestuje. Krene da zija, ja joj dam da jede, ona malo povuče i počne da izbacuje siku. Opet počne da zija, ja joj dam, povuče par puta i opet je izbaci. Na kraju počne da mi tegli bradavice kao da su žvaka. Neću ni da pominjem koliko to boli. Mislim da nije u pitanju manjak mleka, jer svaki put kada izbaci siku, ili sam sekund pre toga osetila "let down" ili joj curi mleko iz usta, a i obično nastavi da mi kaplje dalje.

To se obično dešava kada je budna jedno sat-dva. Ponekad mi deluje kao da želi siku da se uspava, ali po mogućstvu da ne curi ništa iz nje. =/ Onda pošto curi, ona ne može da zaspi, pa se iznervira i vuče je. Posle nekog vremena postane i gladna i umorna, pa kada krene da jede vuče par minuta i zaspi tako da ne mogu da je razbudim. Stavim je da spava, ali se nedugo zatim probudi, jer je gladna. I tako u krug. Do prekjuče je super kakila, 6x, onda juče samo jednom. Noćas je opet dva puta. A svaki put kada je presvlačim, pelena je prepiškena kao da se nismo presvlačile satima.

Nemam baš izbora po pitanju poza za sikenje, jer su mi male grudi, pa ne mogu da ih "razvučem" (koji izraz =) ) dovoljno kada smo u ležećem položaju, tako da nije ni meni ni njoj udobno u toj pozi.

Ne znam šta je spopalo. Do pre par dana je sve bilo super. Onda je počela prvo da razvlači siku, a sada i da je stalno izbacuje. Help? Da li neko ima neke ideje šta bi moglo da joj bude i kako da se vratimo u stari kolosek?

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1468
29.3.2013 11:30:08   
mica0
mali mis, to se meni desava poslednje dve nedelje, ali moja sisa aktivno 10 min pa pocne tako ko tvoja, i onda posle sat i po pocne da place ja joj ponudim ona prihvati, nekad vidim da joj sluzi za uspavljivanje, vise ni ja ne znam

(odgovor članu Mali_miš)
Direktna veza do poruke: 1469
29.3.2013 11:33:40   
Mali_miš
mica0, moja kada nije razbuđena jede aktivno oko 5min, pa zaspi. Onda uzmem, pa je presvučem da bi se razbudila, pa onda drugu opet tako oko 5 do 10min maksimalno i zaspi ponovo. To joj je do sada bilo dovoljno. Redovno je punila pelene. Ali kada je budna neće tih 5-10min aktivno da siki nego odmah ili čupa bradavicu ili izbacuje. =(

Recimo, šta se juče desilo. Bila je budna sat vremena (od 14h do 15h). Ja htela da je uspavam, ali je suprug hteo da je malo nosa da gleda okolo, jer je dosta ležala. Pustim ga da malo uživa, kad ono posle sat vremena ona počinje da šizi. Spava joj se, a gladna je. Nit može da jede nit može da spava. Stavim je da siki, ona zaspi, stavim je u krevet ona se probudi da jede. I tako u krug. Onda sam oko 18h skomolala čekajući da podrigne i suprug je odnese u drugu sobu da ja malo odmorim. Pola sata kasnije vrati se, a ona VRIŠTI. Kaže on "Ne znam šta više da joj radim dernja se već 10minuta i nikako ne mogu da je smirim". Pomislila sam da neću imati šta da joj dam, jer je sikila pola sata pre toga, ali kada sam je instalirala na siku gutala je sve u šesnaest, ali opet nije do kraja zaspala, a nije htela da jede dalje. Tako je ona meni bila budna od 14h do 20h!!!!! Beba od mesec dana! Onda sam poludela i pošto sam sada ZNALA da nije gladna, jer je napokon jela kako treba, ljuljala je pola sata dok nije zaspala. Nije plakala, jer nije bila gladna, ali nije mogla ni da zaspi. Zašto? Pojma nemam. =/ Šta joj bi? Pojma nemam. Ali vidim da je svaki put problem kada ostane budna.

< Poruku je uredio Mali_miš -- 29.3.2013 11:44:52 >

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 1470
29.3.2013 11:56:20   
Olga75
Mali_misu , kad su preumorni i onda se jedva uspavaju
bivalo je i kod nas : oci crvene , umorna ko mali ker ali plaaace , tacno od umora ne moze da se uspava user posted image

(odgovor članu Mali_miš)
Direktna veza do poruke: 1471
29.3.2013 12:07:58   
Verolina

IZVORNA PORUKA: mica0

kako povecati mleko?

Pivouser posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 1472
29.3.2013 12:13:40   
jovicaa
mico imas temu KAKO POVECATI KOLICINU MLEKA

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1473
29.3.2013 15:44:36   
Mali_miš
Olga RR: Aha, znači to je normalna pojava i za ovako male bebe? Huh... Sa sinom nisam imala tih problema.

A jelo tj. nejelo (razvlačenje bradavice i izbacivanje iste posle par minuta)? Imaš li ideju šta joj se dešava? Pošto brljavi i kada nije JAKO umorna, već je dovoljno da je budna sat-dva.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1474
29.3.2013 21:07:08   
leamalamut
Mali mis , meni je moja beka imala tu fazu kad je bas bila mala i ucila da sisa , mislim da nije ni dva meseca imala . Isto krene da sisa i posle par sec izbaci i pocne da place i okrece glavu od sike a mleko joj preliva ... Mislim da je to zbog velike kolicine mleka koja krene u njena mala usta a ona ne moze da postigne pa se nervira . Nekoliko dana je trajalo i posle se vratilo u normalu . Ali je mene jako nerviralo i isto kao i ti mislila da nije manjak mleka ... samo budi strpljiva i istrajna , ako nece tad ti ponudi posle 10min pola sata , sat... ja sam se cak i izmuzala pa davala na flasicu jer sam povezivala da nije veliki mlaz a nnjena mala usta ...
A i pisala si da su mokre pelene to je znak da je jela...

< Poruku je uredio leamalamut -- 29.3.2013 21:08:03 >

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu Mali_miš)
Direktna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here