|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
24.4.2013 23:14:08   
Moiraina
Jesi li čitala temu Štrajk dojenja? Možda je to vaš slučaj.

Inače, ja sam samo prvih mesec dana uspevala da izvučem pumpicom više od 100ml, a poslednjih par meseci jedva 20ml i to pre podoja, pa sam batalila. Isto imam Avent pumpicu, ne znam u čemu je fora user posted image

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1576
24.4.2013 23:37:37   
World
evo procitah, mozda je u pitanju strajk.. nema ni 5 mjeseci a strajkuje... hm... user posted image
nego, salu na stranu, probala sam sve ove metode umirivanja, nista ne pomaze... a ne mogu da je ostavim gladnu, a bojim se tacno kad pocne da place sva se zacene... zvacu sutra dr da vidimo da li eventualno treba da je vodim na pregled, za slucaj da je nesto sa usima ipak...

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1577
24.4.2013 23:40:04   
World

samo ne znam sta da radim kad je gladna, a bas onako histericno place... bas sam onako poprilicno ocajna...user posted image

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1578
24.4.2013 23:53:13   
Moiraina
Meni se dešavalo da neće da sisa nekad kad je baš baš umoran, duša mu spava a bori se da ne zaspi. Tad mu dam dudu, legnem pored njega i mazim ga dok ne zaspi. Posle bi jeo normalno, ili bih mu nekad i u snu davala... Ili, dam mu dudu dok se malo ne smiri pa mu na brzinu uvalim sisu user posted image Ili, u početku dok je još hteo flašicu, dam mu malo mog mleka na flašicu dok ne zadovolji prvu glad, posle toga bi isto prihvatao da sisa... Ali svakako prvo treba otkloniti sumnju da je nešto ne boli pa da zbog toga odbija.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1579
24.4.2013 23:56:50   
World
ma ne znam eto... a nesto kontam da je nesto boli, valjda bi odbijala sve podoje, a ne samo one popodnevne i vecernje.... provjericemo za svaki slucaj...

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1580
25.4.2013 12:09:31   
Rosita
E 'vako. Samo da cujem je l to normalno. Sise se navikle i na 2.5 sata otprilike procure haos, zao mi tolikog mleka, ako ih beba pre toga ne zatrazi. A kad ga dojim na jednoj, na drugoj obavezno natopim peskir ihihaj - koliko curi u isto vreme. Jutros sam maltene cedila spavacicu. A on gospodin jos nesto slabo jutros jeo, pa opet bljucne mnoogoo, svaki put... Ovo za curenje me interesuje- je l i kod vas biva?

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1581
25.4.2013 12:14:31   
Sanja90
ih kod mene i te kako,ja sam pelenu stavljala na grudi da mi ne bi bila mokra haljina,to je sasvim normalno,ja to zovem "imas mleka za izvoz"user posted image Dobro je to,nego nemoj bacati mleko,izmlazaj u nekoj posudi pa zamrzni,nikad ne znas kad ce zatrebati,kad budes morala da budes odsutna.

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1582
25.4.2013 12:19:41   
Rosita
Sanja, to sam radila u startu, sad mi nikad nisu tvrde dojke osim nekad nocu, ali to samo iscuri i nema potrebe da izmlazam. Jedino da postavim posudicu da hvatam, a vala ne mogu. Imam u ledari jedno 6 onih bocica za urin punih, secas se, u onoj ledari sto moze 3 meseca da drzi.

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 1583
25.4.2013 12:39:18   
Sanja90
da,da secam seuser posted image Ma cuti, vidis kako ti lepo ide mleko,uzivaj,nemoj da se zalisuser posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1584
25.4.2013 20:08:52   
Moiraina
Rosita, nešto sam skoro čitala u vezi dojenja i sad vidim šta pišeš, pa možda je to kod vas slučaj.
Naime, ako mama ima puno mleka, tj. ako beba posisa previše prednjeg, nemasnog mleka, onda to može kod bebe dovesti do problema sličnim ovome što pišeš. Posle ću da pokušam da pronađem gde sam to čitala, pa da ti stavim linkove. Trebalo bi da se taj problem rešava tako što beba treba što više da isprazni jednu dojku, znači nuditi istu u periodu od 4h, ne menjati strane tokom jednog podoja, čak se preporučuju češći podoji, kako bi beba posisala što više masnijeg mleka i sl. Ali, s druge strane, u tim slučajevima beba sporije napreduje, a to kod vas ne važi. Probaću da nađem, pa možda ti bude od koristi.

Sanja, ti si savetnica za dojenje?

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 1585
25.4.2013 20:38:15   
Rosita
E moja Mo, meni je danas predložena formula... svašta. Ajd postavi link ako nađeš.

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1586
25.4.2013 20:53:07   
Moiraina
http://www.breastfeeding-problems.com/foremilk-hindmilk-imbalance.html
http://www.breastfeedingbasics.com/articles/oversupply-too-much-breast-milk
http://www.llli.org/faq/foremilk.html

Nadam se da će ti ovo pomoći.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1587
25.4.2013 21:04:24   
Rosita
E ok. Iščitaću sutra. user posted image

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1588
25.4.2013 21:41:50   
mica0
desava mi se vec dva dana da beba nece preko dana da spava a spava joj se i onda na siki pocne da stenje kao da se ljuti i stenje i stenje i onda se pomeri izaplace se. sad se to desilo i posle kupanja, plakala i polakala, da li od premora, pa ne moze da se uspava, nosala je sat vremena i na kraju spustila u krevetac i stavila cuclu ona je i dalje stenjala dok se nije od umora uspavala.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1589
26.4.2013 6:52:22   
Misha i Ljisha
joj i meni nekad stenje na sisi, i ne sisa vise nego je samo drzi u ustima kao da joj je tako lakse i onda se jadna isprdi fest. A kad je uzmem u ruke i izvucem joj sisu pocne da place.

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 1590
26.4.2013 9:04:34   
Rosita
Evo procitah na brzinu. Hvala, ovo bi svi trebali pročitati. Evo par komentara.

The longer Mom waits between feedings, the more foremilk is allowed to collect and the longer it will take before baby receives the hind milk. Ok, dakle dojiti češće na istoj dojki
foremilk which again results in an oversupply of lactose, causing gassiness and foamy green explosive stools.- o da!
th

they may gain weight more rapidly than the average baby (who usually gains 4-8 ounces each week during the first 3 or 4 months), or they may gain weight more slowly than the average baby. – moguće je sve :…
he mother’s letdown reflex may be so forceful that the baby chokes, gags and sputters as he struggles with the jet of milk that sprays too quickly into his mouth- sigurno
If he has nursed less than 15-20 minutes on that breast, and wants to nurse again in less than an hour or two, put him back on the same breast until he has stayed on for at least 15-20 minutes…. To sam počela da radim
try altering your nursing position. Lean back slightly, and hold him so that he is facing your breast, and straddling your leg, with his head elevated above your nipple. Lying on your side may be helpful as well. You also may try lying on your back, with your baby lying on top of you. In all of these positions, the force of gravity will reduce he flow of milk and let your baby control his intake more easily. – ovo mi je najteže, bole ruke! A tek ovo lying on your back, uh… I tako me u drzanju za podrig vec razlamaju ruke
• Burp him often, especially if you hear him continuing to gulp during the feeding. Don’t be surprised if he spits up a lot, especially while your supply is adjusting. Spitting up most often occurs in babies who are gaining weight well, but are taking in too much milk at a feeding. It’s usually more of a laundry problem than medical problem. However, if your baby spits up forcefully after every feeding, isn’t gaining weight well, or has other signs of illness such as fever or diarrhea, it may indicate a medical problem and you should consult your doctor.- trudim se I nadam da je samo laundry problem. Brine me bljacanje sat, dva nakon jela, ovo uz jelo ne toliko.
Drink a cup of sage tea at bedtime. Ne znam sta je, a vala I necu.
• Ja kupila mleko bez laktoze da pijem, sad vidim da to nema veze, foremilk je puno laktoze samo po sebi.

Šta mislite, da l je moguće da mu mamavit smeta? To sam uvela pre 2-3 dana I imam jace bljucanje.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1591
26.4.2013 9:44:16   
Sanja90
Rosita izbaci mama vit,bez obzira sto je puno vitamina ne smes da ga pijes ukoliko ti to lekar nije rekao. A zbog cega pijes mamavit? Uvela si ga na svoju ruku?

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1592
26.4.2013 10:04:13   
jovicaa
rosita o tome smo ti pricale bebilina i ja.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 1593
26.4.2013 10:31:32   
Rosita
Da jovice, uglavnom ste i vi rekle ovo.

Sanja, na svoju ruku. Jer nisam navikla na ocajnu ishranu kakvom je sada smatram. Sto zbog izbegavanja mnogo cega, sto zato jer retko kuvam, sama sa detetom koje drzim pretezno na rukama.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1594
26.4.2013 10:45:11   
Sanja90
Rosita izbaci mamavit ili se posavetuj sa dr.om
Jel ti bas sve smeta?Mislim bebi i tebi? Jedi bre zeno,ne lisavaj se nicega sto vam ne smeta. Moras vitamine da unosis,bebi je potrebna zdrava majka.Mani ti to ne preporucuje se ovo-ne preporucuje se ono. Ako vecini zeni smeta,ne mora da znaci da ce i tebi i bebi,a to ces znati samo ako pocnes da jedes. Nemoj se igrati sa svojim zdravljem. Lekove i vitamine nikakve, pre nego sto se posavetujes sa lekarom.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1595
26.4.2013 10:58:30   
Rosita
Celu trudnocu pila sam femibion, na njega je navikao i odgovarao mu je u prve dve nedelje dojenja. On je 3x skuplji od mamavita, pa rekoh ajde, dobar je sastav mamavita, moze. Ali tu ima i mangana, bakra, i td i td. za razliku od femibiona koji od minerala ima samo jod. Prestacu pa cu videti.

Sanja, deder neki ketering u pp user posted image

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 1596
26.4.2013 11:07:38   
Sanja90
user posted image
ali stvarno nemoj se igrati.Moras dobro i zdravo da se hranis. Imace mm je kuvar,lako je meniuser posted image salim se,nema ga po ceo dan kuci i nema ko da mi kuvauser posted image
Da ne idemo mnogo u off

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1597
26.4.2013 11:15:46   
Olga75
Rosita ako baCa mlaz od 10 cm to nije stenoza pilori ali ne znaci da nije i GER
najbolje je da izbacis sve "opasno "iz svog jelovnika i da polako uvodis ponovo
i ako se preterano bljuckanje nastavi e onda dalje
mislim ako beba napreduje kako treba , puni pelene normalnim sadrzajem ( pri tome mislim na stolicu ) , zadovoljna je onda je manje - vise sve ok
ne znam sta da ti kazem , najbolje je saveovati se sa ordinirajucim pedijatrom i insistirati na onome sto mislis da je problem je , budimo iskreni sve nove mame su zabrinute stalno zbog svega
i tako user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 26.4.2013 12:16:32 >

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 1598
26.4.2013 13:08:23   
Rosita
Idi bre Olga, sad procitah za tu stenozu... ti lepo rece nije, al! Joj bre da ne smaram (da napravim pauzu u smaranju user posted image ), svima user posted image , onda user posted image user posted image . Hvala!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1599
26.4.2013 13:38:26   
mica0
kako da odviknem dete da se nocu ne budi na sat i po i trazi siku samo da bi je drzala u ustima i uspavala se, a nije gladna, i kAD JE izvadim ona ne place nego se ljuti, ispusta takve tonove i pravi grimase i ide glavom ka meni simulirajuci sisanje?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here