|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
24.3.2013 17:30:24   
nina26
LO,jednom dnevno joj dajem svakako, a vodu bas i ne voli...evo sad sad sam joj dala pre pahuljica, i neceuser posted image ubacicu malo caja...

znaci i sargarepa ce nam praviti problrm,divno....

Adulence, ni ja nemam pojma pa evo ucim ovde,kao da se spremam za ispituser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1576
24.3.2013 17:32:32   
little_one

IZVORNA PORUKA: adulence

Meni ovo tako sve deluje komplikovano ...eto i mene uskoro ...smaracu vas sigurno ali sta da radim kad nemam pojma ...

ma i nije tako komplikovano...ubrzo ces se ubaciti u fazon...meni je isto tako bilo na pocetku...sad mi je spansko selo ishrana od 6-9 mjeseci, meso i jaja i gluten...tu sam sada duduk..a do 6tog mjeseca sam apsolvirala manje vise sve user posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1577
24.3.2013 17:50:08   
Sanchy
Pisem sa mob.pa ne zamerite ako sam neko pitanjce previdela....LO ja sam piletinu belo meso ostavila za kraj jer ona ima najvise sanse da izazove alergiju....u ovoj mojoj knjizici pise curetina,jagnjetina,teletina ,piletina ,tim redom jer je na taj nacin mogucnost pojave alergija smanjena...,sto se dzigerice tice,hmm,mozes procitati mislim na ovoj temi ili na od sest do devet imali smo malu debatu za i protiv,ja sam protiv jer koliko god ona u sebi imala gvozdja i drugih korisnih tvari ostaje cinjenica da se preko nje neutralisu svi otrovi iz organizma te nisam bas sigurna da se u bnekoj meri i ne zadrzavaju u njoj,,tako da nemoj da zuris sa uvodjenjem dzigerice,moze to i kasnije.....sto se jagnjetine tice ja joj ne podnosim miris tako da kupujem samo gotove kasice sa jagnjetinom,stvarnone mogu da je spremam niti se u nasoj kkuci jede,osim kada mm kupi ispeceno a i onda ga teram da jede kod majke.,,,sta cu,niko nije savrsen...ja i inace ne jedem meso osim pileceg filea jako retko tako da za tu namirnicu nisam neki ekspert...,,

Direktna veza do poruke: 1578
24.3.2013 18:07:14   
nina26
Sanchy,ja sam te pitala,kad budes mogla da nam napises ukratko,kad uvoditi,povrce,pa voce,meso,jaja, da znamo nekog reda,posto vec imas tu knjigu,ako te ne mrzi naravnouser posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1579
24.3.2013 18:23:36   
Sanchy
Ne mrzi me,malisa spava ja gledam Monka tako da imam vremena,zitarice prvo riza pa kukuruz i riza mozete Milupine ili Nestle,tri nedelje od uvodjenja zitarica povrce ,krompir ,sargarepica,tikvica,bundeva,brokol,kukuruz secerac mozete da ubacujete posto ste ga vec uvele preko zitarica,i dalje povrce,vocce dve nedelje posle povrca,jabuka,kajsija,banana,kruska,sljiva,avokado,on je jako jako hranljiv mesajte ga sa bananom,za meso i zumance sam vec pisala ,eto,to su danasnje preporuke kako bi trebalo da izgleda uvodjenje namirnica naravno ima pedijatara koji i dalje savetuju ono kako je nekad bilo pa sad ko kako hoce neka radi...ako ima jos koje pitanjce slobodno,imam vremena trenutno

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1580
24.3.2013 18:24:08   
little_one
Sanchy, joj i ja sam ista identicna sto se janjetine tice, mi je ne jedemo niti je ikad kupujemo...zato sam te i pitala...ali sto se tice mesuke moram se prebaciti u narednu temu ishrane od 6-9 mjeseci i dobro je iscitati...a za dzigu se slazem, i ja sam bila pod upitnikom sto se tice nje...iz istog razloga. Moram pogledati sta od janjetine ima gotovo...ako mi se ta opcija ne svidi, napa ce da radi posao u kuhinji dok se janjetina kuva jer ni ja ne volim ni miris ni ukus...ebg dijete je mora probati pa kako god...

sad procitah za voce...jesi davala suvo voce tipa prokuhano pa izmiksano (sljive npr) jer mi imamo problem sa vocnim kasicama kupovnim a i sa svjezim vocem pa trazim alt_ernativu za voce koje nije dostupno do ljeta za probavanje...

A koju ti knjigu to imas? Ja imam onu od prvog obroka do skolske uzine, nije losa ali tamo mi nekako nije rasclanjeno sta da uvodim kojim redom, jer mi nije isto 4 i 8 mjeseci za uvodjenje neke hrane...

< Poruku je uredio little_one -- 24.3.2013 18:27:31 >

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1581
24.3.2013 18:29:44   
Sanchy
Ima gotova hipp kasica sa jagnjetinom,sastav joj je ok,ne brini,ja sam prva manijak sto se tice sastava istih,a bebe je generalno vole....slazem se ,deca sve treba da probaju pa da formiraju sopstveni ukus,ja od kako su probali da mi daju meso,nisam htela,muke su imali da mi makar malo daju,i nista,odrasla sam i bez toga i ne fali mi nista specijalno ha ha

Direktna veza do poruke: 1582
24.3.2013 18:36:55   
little_one

IZVORNA PORUKA: little_one

sad procitah za voce...jesi davala suvo voce tipa prokuhano pa izmiksano (sljive npr) jer mi imamo problem sa vocnim kasicama kupovnim a i sa svjezim vocem pa trazim alt_ernativu za voce koje nije dostupno do ljeta za probavanje...

A koju ti knjigu to imas? Ja imam onu od prvog obroka do skolske uzine, nije losa ali tamo mi nekako nije rasclanjeno sta da uvodim kojim redom, jer mi nije isto 4 i 8 mjeseci za uvodjenje neke hrane...

Ja dopisah ovaj dio, pa ne znam da li si vidjela?? user posted image

Direktna veza do poruke: 1583
24.3.2013 19:43:45   
nina26

IZVORNA PORUKA: Sanchy

zitarice prvo riza pa kukuruz i riza mozete Milupine ili Nestle,tri nedelje od uvodjenja zitarica povrce ,krompir ,sargarepica,tikvica,bundeva,brokol,kukuruz secerac mozete da ubacujete posto ste ga vec uvele preko zitarica,i dalje povrce,vocce dve nedelje posle povrca,jabuka,kajsija,banana,kruska,sljiva,avokado,on je jako jako hranljiv mesajte ga sa bananom,za meso i zumance sam vec pisala

Evo ja sammalo to sredila,da bude preglednije i citljivijeuser posted image samo za meso i jaje,reci gde si pisala da dodam.

OSNOVA ISHRANE-UVOD:

1.zitarice - prvo riza,pa kukuruz - posle 3nedelje,sledi :
2.povrce - krompir ,sargarepica,tikvica,bundeva,brokol,kukuruz secerac mozete da ubacujete posto ste ga vec uvele preko zitarica - posle 2 nedelje sledi :
3. meso i zumance

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1584
24.3.2013 21:24:19   
jovicaa
ja sam tebi nina to govorila zato sto si ti presla samo na dojenje, posle perioda sa dohranom, pa sam znala da jedno vreme mora da bude tako da se budi non stop i sl. ali maksim od starta samo sisa, pa mi je ovo malo cudno. ali svakako cu sacekati jos koji dan da vidim da li ce da se smanji to budjenje, nadam se da hoce. da imam samo njega bilo bi mi opusteno, mogla bih da spavam kada on spava, ali u kombinaciji sa dva deteta, slobodno moze da se zaboravi na spavanje tokom dana, sto se naspavas tokom noci, to ti je to.
a mm glasa za uvodjenje zato sto mu je zao kako nas gleda dok jedemouser posted image
i da li bolje spava od kad si uvela pahuljice, bas me zanima?

< Poruku je uredio jovicaa -- 24.3.2013 21:36:03 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1585
24.3.2013 21:41:25   
Torbica
Jovice, ja mislim da se on ne budi zbog gladi nego iz navike i potrebe da se uspavljuje. Vrlo brzo ces i videti. Pa nije gladan svakih sat vremena sigurno. Ne znam, ja sam mojima uvela red, pisala sam i nije da se nisu bunili par dana, ali na dugorocno gledano to je spas. Oba sina mi spavaju celu noc od 4 ipo meseca, pritom nisam im uvodila nikakvu hranu, sikili su samo do punih 6 meseci.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1586
24.3.2013 21:44:38   
jovicaa
ali on se ranije nikada nije budio tako cesto? cak sta vise bio je skroz izbacio nocni podoj, sisao je oko 22 h i onda tek u 5,6 h.... i tako neko vreme a sad vec neki period od recimo 7 dana je sve poremetio, tj budi se non stop nocu...
veruj mi da mi se nesto i ne zuri sa tim uvodjenjem, ali kazu da treba pratiti dete, a on stvarno odaje utisak kao da zeli da jede. mada ja kad bih mogla da sednem na dve stolice jednim dupetom bila bih najsrecnija.. verovatno cu ovako da se premisljam jos jedno mesec dana i taman ce imati sest meseciuser posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1587
24.3.2013 22:03:50   
Torbica
Huh, znam da ti nije lako.. Mislim da kad se jednom presece, to je to. Tad kad ti je imao taj ritam da ne jede od 22-5h, trebala si da istrajes, tj da ga utesis/uspavas, ako to radis, na neki drugi nacin, ne sikom.. Cim je jednom izbacio, to je to, budi se iz nekog drugog razloga, ne zato sto je gladan. Nas pedijatar tako misli, ati naravno uradi kako mislis da treba sa svojim detetom. Oni sto su veci - potreba za nocnim podojima je manja. Isto, kad ces poceti sa dohranjivanjem, najbolje ces sama odluciti. Pozz

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1588
24.3.2013 22:39:08   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: nina26

zitarice prvo riza pa kukuruz i riza mozete Milupine ili Nestle,tri nedelje od uvodjenja zitarica povrce ,krompir ,sargarepica,tikvica,bundeva,brokol,kukuruz secerac mozete da ubacujete posto ste ga vec uvele preko zitarica,i dalje povrce,vocce dve nedelje posle povrca,jabuka,kajsija,banana,kruska,sljiva,avokado,on je jako jako hranljiv mesajte ga sa bananom,za meso i zumance sam vec pisala

Evo ja sammalo to sredila,da bude preglednije i citljivijeuser posted image samo za meso i jaje,reci gde si pisala da dodam.

OSNOVA ISHRANE-UVOD:

2.povrce - krompir ,sargarepica,tikvica,bundeva,brokol,kukuruz secerac mozete da ubacujete posto ste ga vec uvele preko zitarica - posle 2 nedelje sledi :
3. meso i zumance

Nina nije ti dobar ovaj sazetak na kraju,posle dve nedelje od povrca ide voce a posle sestog meseca meso i zumance i glutenuser posted image ...a za meso i zumance imas par postova unazad da se ne ponavljam,LO me je pitala....user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1589
24.3.2013 22:40:59   
Zemunka85
Nina, posle dve nedelje povrca ne sledi meso i zumance vec voce :-) .

E a ovako, kod nas u dZ je praksa da se sa punih 6m ide kod nutricioniste da napravi plan ishrane jer je tada potrebno, kako moja dr kaze "Ozbiljniji rezim/da bi sve bilo zastupljeno" pa evo na konto toga ta sje nama receno. Znaci plan israne smo dobili za od 27.3 tj za osmi mesec. Ona kaze "Predpostavljam da ste do sada uveli sargarepu, krompir, tikvice, brokoli, karfiol, bundevu/jabuke, kruske, bananu (ja sam plus i kajsiju/breskvu). U osmom mesecu uvodite meso, svezu mladu teletinu, curetinu, piletinu, nemasnu. Cetiri puta nedeljno meso. Masnoce u vidu kasicice m ulja ili 5g putera. Od povrca blitvu i spanac. Mozete i milupine 7corn" e sad - to znaci da je dala dozvolu za gluten. Mada nije tu rec ni pomenula. Dalje, nesto mi i nije jasno, ali popizdela sam zbog krvne slike pa je nista nisam pitala. Prvo, to def znaci da ona ne savetuje jaje jos cim nije pomnula, drugo da li to znaci da od novog povrca dam samo spanac i blitvu?

U sustini, ja jaaaako to sporo uvodim. Ne zurim, dojena je beba pa kapiram da je mleko amin + sve ostalo kao dopuna. A i nista joj ne fali, vidim po kilazi :-) .
Napisala ona nama i gramazu i sve :-) za obroke, ali ne gledam ja to tako striktno :-) .

Lm GDE kupovati meso? Da je provereno sveze i kooliko toliko ok? Ipak maxi :(?

Ova nasa dr je i knjigu napisala neku o ishrani, nju smo mi dobili u porodilistu, svasta zanimljivo ima. Zena je fanatik za dojenje, ima diiivne clanke podrske na pocetku a i u ordinaciji izlepljeno.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1590
24.3.2013 22:42:12   
Sanchy
LO i ja imam knjigu Od prvog obroka do skolske uzine i Sta da ocekujete u prvoj godini pa dopunjujem saznanjauser posted image ..inace suseno voce opet sa jedne strane je dobro a sa druge puno je secera a i u procesu susenja koristi se sumpor pa mi je to malo hmmm pa mu ne dajem...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1591
24.3.2013 22:46:22   
Zemunka85
Inace cula sam da je danas sve toooooliko vestacko, da da bi uneli vitamina kao nekada kroz jednu jabuku, danas je potrebno 3kg i uslogirala sam se. To znacida mi jednostavno, prirodno ne mozemo unetivitamina koliko su nase bake i dek mogle i o tome mnooogo razmisljam. Da li je tacno ili ne ne znam, aliod tada mnogo brinem kako da uspem da mi dete svega unosi dovoljno. Sada me malo tesi to sto znam daje moje mleko "bela krv" njoj. A posle?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1592
24.3.2013 22:48:13   
Sanchy
Gluten posle sestog moze slobodno,mi smo recimo u sedmom i to zato sto nije stigao na red nista drugo..

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1593
24.3.2013 22:51:57   
nina26

ups, zaboravila sam da dodam voce, a vidim nesto mi kratka lista user posted image

OSNOVA ISHRANE-UVOD:

4. voce
4. meso, zumance i gluten -posle 6 meseca

< Poruku je uredio nina26 -- 24.3.2013 22:52:54 >

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1594
24.3.2013 22:55:36   
jovicaa
koliko ja znam vitamini i minerali su u vocu toliko koliko ih ima, prskanje je stetno samo po sebi, ali ne unistava vitamine. jedino je hrana iz plastenika losija, i siromasnija, logicno zato sto nije izlozena direktno suncu.
evo jednog dobrog linka o uvodjenju hrane KLIK
samo na engleskom je, uglavnom smisao je da beba cak i ako pokazuje znake spremnosti to ne znaci da je i njen digestivni trakt spreman.
tako da moze da se desi da uopste ne iskoriscava dobro tu crvstu hranu koju uzima, a opet gubi dozu majcinog mleka, iz koga moze da uzme sve sto joj treba. pri tom kazu da jedino iskljucivo dojenje moze stititi od infekcija i sl.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 1595
24.3.2013 22:57:11   
Sanchy
I jos nesto,kada krenete da spremate kasice ,mozete da ubacujete pirinac ali kupite integralni on je hranljiviji za bebu..

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1596
24.3.2013 22:59:04   
nina26
Jovice, jeste da smo off, ali samo da odgovorim, pa mozemo u drugoj temi da pisemouser posted image

nije to bas tako...a to sisanje na svakih 5min, objasnjavam tako, sto ona to pored navike koju ima, vuce svaki put po malo, sto je nedovoljno da bi je zasitilo i da bi spavala onako lepo par sati, pa se zato i stalno budi. Beba kad je sita, ona spava jel tako?nema tu nekog velikog filozofiranja....

e,sad pirincane mi slabo jede, jos se nije desilo da pojede ceo obrok, pa onda ili dodam dohranu ili joj dam da sisa. kad je vreme za spavanje, tada joj dam da sisa, i kad se probudi, posle 10-15min, onda joj dam onako lezeci flasicu da pije, i mogu ti reci da deluje. ponovim to jos 1,2 ali mi posle spava bar 3 sata, sto je za nas uspeh. posle joj dam da sisa, i opet dok ne ustanemo mi je na grudima, ali bar znam da je imala malo kvalitetnog sna.praticu par dana kako ide, pa cu ti onda odgovoriti tacnouser posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1597
24.3.2013 23:02:09   
nina26

I jos nesto,kada krenete da spremate kasice ,mozete da ubacujete pirinac ali kupite integralni on je hranljiviji za bebu..

mislis kad zavrsimo sa pirincanim pahuljicama, mogu da joj kuvam integralni i ubacim u porvce?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1598
24.3.2013 23:03:53   
pocahontas
jovice, mi smo poceli 4 dana pred punih 6m iako je ona dosta pre toga pocela da gleda u nas dok jedemo, ja nekako nisam smatrala da treba da joj dam ranije, ali sam se sakrivala po kuci dok jedemuser posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1599
24.3.2013 23:11:09   
Sanchy

mislis kad zavrsimo sa pirincanim pahuljicama, mogu da joj kuvam integralni i ubacim u porvce?

Kad krenes sa kasicama,ne vezano za pirincane pahuljice,one ostaju kao poseban obrok ili ako si presla na kukuruz i rizu vec ,samo ako u kasici ima krompira onda ne treba pirinac a ako nema onda dodas,na primer kuvas tikvicu,sargarepu i integralni pirinac..eto obrokauser posted image a drugi dan krompir sargarepu i tikvicu na primer dok uvodis tikvicu ,treci dan tikvicu i integralni pirinac i to ti je to ,onda ides na sledece povrce...eto recimo tako..

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Za 13 meseci otkriveno sedam beba koje bol...
Spinalna mišićna atrofija je retka, ali teška bolest koja se manifestuje postepenom, progresivnom atrofijom mišića i gub...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here