|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
24.3.2013 8:21:09   
little_one
i cekaj tako rano ti je rekla da uvedes sargarepu..sa 3 puna mjeseca? Ta je bas ekstrem....moja je rekla da cekam 4 puna mjeseca i onda da polako pocnem...

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1551
24.3.2013 10:09:27   
jovicaa
lo da li je pocela bolje da spava kada ste poceli da uvodite? isto pitanje i za ninu?
ovaj djavo se sve cesce budi, na svakih sat vremena i to traje vec nedelju dana.. ne razumem sta je odjednom, ok mi je da sisa 2-3 puta nocu, ali svakih sat vremena mi je cudno.
mozda je stvarno spreman za uvodjenje.. otvara usta unapred za ad kapi, cim vidi kasiku dok je jos ni ne primaknemo ustima itd, pokazuje sve znake, ali ja bih cekala jos mesec dana, nego imam i ja dusu bre i starije dete i obaveze, malo mi je prejak ovaj tempo, gotovo da ne spavam...

don't shit where you eat :))

Direktna veza do poruke: 1552
24.3.2013 12:49:12   
little_one
ona meni spava citavu noc jos od 3ceg mjeseca i nije zavisilo spavanje od uvodjenja hrane,,,do 3ceg mjseca je jedno budjenje imala oko 4 -5 aposlije spavanje do 7 ujutro i jos po danu ima 3 ture spavanja ukupno dnevno spavanje je 4sata..sto ce reci 15 sati od 24 sata spava
NIkad nisam razmisljala u tom pravcu da meni bude lakse...ako si planirala jos da sacekas, sacekaj, istrpi jos mjesec dana da ne dohranjujes...ipak je nabitnije sto beba u tome uziva a i ti...tako da vjerujem da ti nece tesko pasti i to budjenje nocu jer ako beba trazi nocu da sisa ne treba je odbiti barem do 6 mejseci...ali to sam ja....nama je dr rekla da ne budimo bebu zbog podoja ali ako se budi da joj dam siku...ona se nikad nije budila nocu...spava dobro i dalje...

Posmatraj svoju bebu, ako mislis da je spreman daj mu hranicu, ako mislis da nije neka jos sisa...ali mislim da je pogresan pristup razmisljati kako da sse rijesis nocnih podoja...bice vremena i za to...nama je ona olaksala stvar tako sto je sama ukinula nocne podoje...

< Poruku je uredio little_one -- 24.3.2013 13:04:17 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1553
24.3.2013 13:17:41   
jovicaa
ponudicu mu malo pirincanih pahuljica pomesanih sa mojim mlekom, pa cu videti po njemu, s obzirom da guta kasiku sa ad kapima , kontam da jedva ceka.
no videcemo

< Poruku je uredio jovicaa -- 24.3.2013 13:27:10 >

Direktna veza do poruke: 1554
24.3.2013 14:00:08   
panicarka1
ne ,ne rekla je sa 16 nedelja pocinje se polako sa sargarepicom ..... ali mi taj dan u cetvrtak imali vakcinu i ceo dan posle nije jeo lepo user posted image pred spavanje je okretao glavu kad vidi flasicu ,povracao to sto bi popio ma poludela sam bio bas gladan nije mogao da spava trpao je sve u usta sakicu,pelenu,cebence samo ne flasicu i mleko total smo bili izgubljeni ja i mm... tog vikenda sestra moja mu donela teglicicu hipp mlade baby sargarepice i mi mu to dali jadnicak moj je jeo ko pravi bio sav srecan i tako slatko i zadovoljno zaspao da da znam da se ne daje pred spavanje prvi put zbog eventuel alergija ali eto mi nismo imali izbor
IZVORNA PORUKA: little_one

i cekaj tako rano ti je rekla da uvedes sargarepu..sa 3 puna mjeseca? Ta je bas ekstrem....moja je rekla da cekam 4 puna mjeseca i onda da polako pocnem...

Direktna veza do poruke: 1555
24.3.2013 14:16:07   
panicarka1
da na tu ona nije njihova marka samo je imaju na prodaju njihova je babylove , psenicni griz je bez glutena ,ovog i onog ... kao sto sam vec napisala total prirodni proizvodi majke su jako zadovoljne ovde e sad nisam ni ja pametna mnogo kad su bebe u pitanju ...zelim i trudim se da uradim sve kako valja pa citam ,pitam ma studiram sve oko bebice moj dragi kaze odlepices vise , smiri se samo kao ti imas bebu ,nemaju sva deca 100%savrsenu negu i uslove pa opet rastu mozda je u pravu mozda nije... ja tako zelim ,moja bebica je moja bebica koja je odlucila da klopa sa 3 ipo meseci jupi je

Direktna veza do poruke: 1556
24.3.2013 14:33:41   
little_one
Prvo ne razumijem kakve veze ima vakcina u cetvrtak i davanje mrkve za vikend....ali dobro...sad ste dali i to je to....ali psenicni griz ne moze biti bez glutena...onda nije psenicni jer psenica u bilo kom obliku sadrzi gluten....samo proso, kukuruz i pirinac ne sadrze gluten i mogu se uvesti u bebinu prehranu od 4tog mjeseca....savjetovala bih ti da procitas malo ovu temu i da ne juris napamet sa dohranom vec da se malo informises...pogotovo sa glutenom koga se ja bojim ko nicega jer sam vidjela kako djeca koja su alergicna na gluten, tj imaju celijakliju na kraju zive...prodji policu u trznom centru i pogledaj koliko obicna cokolada od 100g bez glutena kosta a da ne pricam o osnovnim zivotnim namirnicama koje moras paziti da su bez glutena...:(

(odgovor članu panicarka1)
Direktna veza do poruke: 1557
24.3.2013 14:35:47   
little_one
Gluten nije nesto sto nije prirodno, naprotiv, sastojak je psenice i mnogih zitarica tako da nemoj da mislis ako je nesto prirodno da je i sigurno dati jako maloj bebi...

Direktna veza do poruke: 1558
24.3.2013 15:31:54   
Sanchy
Gluten pre sestog meseca ..svasta..nisam sve procitala ali ako je to pedijatar rekao slobodno moze da se penzionise...rizikujes celijakiliju a to nimalo naivno nije ni u kom pogledu...Jovice ako vidis da je beba spremna za nemlecnu ishranu uvedi mu pirincane ,nista mu nece biti kao sto rekoh sadasnja istrazivanja zagovaraju uvodjenje pre sestog meseca iz vise razloga a isto ces ih mesati sa svojim mlekom ako neces bas sa ad,mada mozes i sa ad ,niko normalan ne bi izdrzao taj tempo da jos nocu ustajes na sat vremena ..neispavana mama ne moze bas da bude ekstra raspolozena a to se posle odrazi i na bebe ,,TOrbica je pricala o knjizi Pozitivna disciplina 0 do 3 i kupila sam je,isto to ces i u njoj pronaci..normalno je da i mi mame imamo dusuuser posted image

Direktna veza do poruke: 1559
24.3.2013 15:41:08   
little_one
Sanchy kad ste vi uveli meso i sta ste prvo uvodili? Ili prvo ide jaje? Sa koliko ide jaje? Mislim naravno na zumanac..

I meni ovo za gluten nije jasno kako joj je to neko mogao reci? Nadam se da se ona zbunila i da nije shvatila da psenica ne ide tako rano tj psenicni griz...Ja sam planirala da sacekam 8 mjesec sa glutenom....prvo da uvedem mesuku i jaje pa cu onda da se bacim na gluten...da li bi trebalo mozda obrnuto?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1560
24.3.2013 15:45:10   
pocahontas
ej zene da vas pitam, dok se ne uvede gluten jel bebama dajete samo pirinacno kukuruzne kasice za taj predposlednji obrok?

Direktna veza do poruke: 1561
24.3.2013 15:46:56   
little_one
Poc, ja zasada dajem samo pirinac...ali planiram da uvedem i proso. Nasla sam u dm-u proso, ono moze od 4togmejseca i nema gluten...samo ova kasica je nemlijecna tako da planiras da imas mlijeko za pravljenje iste. Pa onda mijenjanje...

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1562
24.3.2013 15:52:56   
pocahontas
e super kupicu onda to, malo sam se zabrinula jer neko rece da pirinac zatvara pa ne znam koliko je onda dobro davati ove pahuljice bas non stop...
moja gospodja je danas pojela veliku sargarepu i 4 cveta karfiola,dodala sam u kasu i pola kasike pirinacnih pahuljica sa ad mlekom.
u utorak uvodimo bundevu i onda cemo polako voce.

Direktna veza do poruke: 1563
24.3.2013 15:56:26   
little_one
Mislim da i na kutiji pise da se ne treba davati vise od dvije porcije rize dnevno, mada mislim da je i jednom dnevno dovoljno i previse...mozda zato da ne dajes uz povrce i voce tu rizu, a pogotovo ne uz sargarepu. Ja sam ti rekla da zatvara user posted image tako su i meni rekli ako su mene lagali i ja lazem tebeuser posted image .

Probaj proso, i mene ceka probavanje...

Poc, bravo za malu gospodju user posted image

< Poruku je uredio little_one -- 24.3.2013 16:02:53 >

Direktna veza do poruke: 1564
24.3.2013 15:58:37   
nina26
Jovice, nije se promenilo nista sto se tice spavanja...jednostavno je dete navuceno na siku i kraj price...pre neko vece nije htela da jede ni pirinac,drala se kao luda, ni mleko, i na kraju joj dam da sisa, i smirila se, ali mislim da su joj krenuli zubici, jer mi je bila i vukla bradavicu, pa je cisto htela malo da se smiri...kasnije sam joj dala ad mleko i pojela je sve i tada mi je spavala 5h u kontinuitetu. to je bilo jedno vece, sledece vece opet isto...

Ja sam uvela i krompir. Nisam htela da cekam 3 nedelje da dajem samo pirincane,nekako mi je to bas bilo mnogo. Nije odusevljena ni krompirom, mada ga mesam sa mojim, ali se taj krompir tako brzo ohladi, da ona posle nece ni da ga pomirise....

Sanchy, ajde ako te ne mrzi, mislim da bi i drugima znacilo, napisi samo ono kratko u stavkama, kad se uvodi posle povrca voce, pa kad meso, pa kada zumance itd...posto imas tu knjigu, a ja nisam u mogucnosti da je kupim,bar ne jos nekoliko meseci?

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

Direktna veza do poruke: 1565
24.3.2013 16:01:56   
little_one
nina pokusaj da odrzis krompir toplim tako sto ces mu dodati malo ad mlijeka napravis pire i tu posudicu u kojoj ti je krompir stavis u drugu posudicu sa vrelom vodom...to bi trebalo da ti dovoljno drzi hranu toplom dok ona rucka...a kasnije mijesaj krompir sa drugom hranicom koju uvedes jer je sam bas gadan pogotovo sto nije nicim zacinjen user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1566
24.3.2013 16:02:36   
jovicaa
jeste sanchy slazem se sa tobom i sa sobom :D kad sam umorna... ne daj boze. nikome nisam dobra ni sebi ni njima...
to ko nije doziveo da mu se dete budi svakih sat vremena, ne zna kako je.. ja sam bas nini tvrdila da to nije nista do skoro, dok se meni nije desilo. ali evo danas smo jeli, on je gutao hranu ocima, balavio, zvakao.. kaze mm njemu je vec zao kako nas gleda zeljno...
uzela sam neke milupine pirincane bez dodataka, pa cu videti, mozda mu sutra oko podneva dam kasicicu, dve, da vidim kako prihvata

Direktna veza do poruke: 1567
24.3.2013 16:06:50   
Sanchy
LO prvo sam posto smo napunili sest meseci curetinu pa jagnjetinu, teletinu pa zumance pa gluten sve to izmedju sestog i osmog meseca posto sam u tom periodu uvodila i voce i povrce pa se to oduzilo,zumance se malo duze uvodi ..,piletinu sam skoro uvela ,nije stigla na red...gneralno kada beba napuni sest meseci mozete sve da uvedete od ovih namirnica o kojima trenutno pricamo

Direktna veza do poruke: 1568
24.3.2013 16:14:18   
little_one
A cek jel moze piletina umjesto curetine? I pretpostavljam bijelo meso? A koji dio jagnjetine uzmes? A pileca dzigerica? Moze li ona da se uvede ili se ceka kasnije...uh idem u off ovo je tema ipak za 6-9 mjeseci..

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1569
24.3.2013 16:25:09   
panicarka1
ja se izvinjavam dobro je da ste me opomenule sad sam videla i sama griz sadrzi gluten i davacu mu tek od 6-7 meseca ,proso i kukuruzne mogu od 4 meseci po malo i bez glutena su
ja znam da je gluten sasvim prirodan i zasto ne valja ali ipak hvala na savetuuser posted image mislila sam na ostalo sto u ishrani ne valja kao napr.secer, aroma,dodatak farbe ,konzervansa i naravno pesticidi ... bolje da ne razmisljam o tome cime sve djubre povrce i voce

Direktna veza do poruke: 1570
24.3.2013 16:28:09   
little_one
samo polako i znas kako kazu dva puta mjeri jednom sjeci....bice to sve ok...razmak od 3 dana od namirnice i bice sve ok...

Direktna veza do poruke: 1571
24.3.2013 16:41:53   
panicarka1
sargarepicu smo mu davali u cetvrtak koju je lepo prihvatio ,mali gospodin nije hteo mleko a bio je gladan zasto?e kad bi to znala!? vakcine se prve tri kod nas lizu i slatke su dal odbijanje mleka ima veze sa vakcinom user posted image

savet decijeg lekara sa 16 nedelja polako se pocinje sa sargarepicom i bolje sama praviti bebi hranu ,kad se krece sa cvrstom hranom dal od 4 ili 6 meseci zavisi od drugih faktora

inace bebica nije dojena ,nisam imala mleka user posted image on bljucka dosta i nepije stalno kolicinu koju bi trebalo,ima dana dobro pije a nekad slabo ,napreduje dobro i to mi je najbitnije.. povukao na tatu mrsav ce biti

Direktna veza do poruke: 1572
24.3.2013 16:59:46   
nina26

IZVORNA PORUKA: jovicaa

jeste sanchy slazem se sa tobom i sa sobom :D kad sam umorna... ne daj boze. nikome nisam dobra ni sebi ni njima...
to ko nije doziveo da mu se dete budi svakih sat vremena, ne zna kako je.. ja sam bas nini tvrdila da to nije nista do skoro, dok se meni nije desilo.

taman htedoh da te podsetim, kako si meni pre neki dan znala da kazes " pa sta si mislila da je lako biti majka" (tako nesto), a eto nije proslo ni nedelju dana, isto te je zadesilouser posted image

LO,hvala na savetu,bas cu i to da isprobamuser posted image

sutra joj uvodim sargarepicu, valjda ce joj se svideti vise od krompira.

e, da jos nesto, malo mi kaki vec 2 dana, i to samo ispadne onako neki komad,cvrst...a kad sam joj uvela pirincane nije bilo problema,mozda je tek sad to stiglouser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1573
24.3.2013 17:24:59   
adulence
Meni ovo tako sve deluje komplikovano ...eto i mene uskoro ...smaracu vas sigurno ali sta da radim kad nemam pojma ...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1574
24.3.2013 17:25:28   
little_one
to ti je garant od pahuljica...daj joj samo jednom dnevno pahuljice a normalno je da se malo stvrdne kakica ali ne smije biti puno tvrda...ponudi joj vode....npr prije pahuljica ponudi malo vode/kamilice tople lakse ce da popije, i u toku pahuljica a i nakon pahuljica...a i po danu joj nudi vode...to bi moglo da pomogne...a i sargarepa ce da joj malo stisne pa se spremi i na to i na crvenkastu kakicu :))

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Za 13 meseci otkriveno sedam beba koje bol...
Spinalna mišićna atrofija je retka, ali teška bolest koja se manifestuje postepenom, progresivnom atrofijom mišića i gub...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here