|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
25.3.2013 17:16:49   
little_one
Nina, koliko sam primjetila pedijatri uglavnom preporucuju te gotove pahuljice ali ti nijedan nece reci da ne spremas palentu, rizu ili proso sama...ta odluka zavisi od tebe...ja npr ne kupujem kasice (povrtne) ali eto poklekla sam pred tim pahuljicama jer jednostavno ne znam sta da kupim na nasim policama a da budem sigurna da je to najbolje...mada planiram ubrzo da ukidam te rizine pahuljice...pa i mi smo kao mali jeli rizolino, keksolino, cokolino i sta ti ja znam....

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1626
25.3.2013 20:31:53   
jovicaa
nina zavisi kako razmisljas. ako zelis da ti se dete hrani sto prirodnije neces mu davati kupovne kasice i pahuljice.. zato sto su te pahuljice dosta obradjene, mada ima i prirodnijih varijanti, ali retke su.
na primer ako ti mala dobija zatvor od pahuljica, od kuvanog i ispasiranog integralnog pirinca ce mnogo teze da dobije. zato sto oni prilikom obrade (pahuljice) skidaju opnu pirincu, koji je najzdraviji deo pirinca, pun vlakana i ta vlakna iz opne ce pomoci bebi da se iskaki.
najzdravija varijanta je da bebi dajes zitarice od celog zrna, naravno dobro skuvane i ispasirane. zato sto se vecina korisnih materija nalazi upravo u delu koji se u vecini pahuljica prilikom obrade izbacuje.
da malteks je jecmeni slad i jako je zdrav. moze da se daje bebama, nakon sto se uvede gluten. ja bih pocela recimo sa 7,8 meseci opusteno da ga dajem. prezdrav je pun vitamina.
po makrobiotici bebe mogu da jedu malteks. mislim ako bebi das meso, malteks joj je nista naspram toga da svariuser posted image

don't shit where you eat :))

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1627
25.3.2013 20:36:04   
jovicaa
evo ga MALTEX
posebno ako neko posegne za belim secerom, onda obavezno umesto toga malteks.

< Poruku je uredio jovicaa -- 25.3.2013 20:39:45 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1628
25.3.2013 21:06:13   
Sanchy
U porodilistu smo dobili knjigu Prim.Dr.Maja Skender Vodic kroz bebino zdravlje,mozde su i neke od vas pa na strani150 ima bas pitanje da li je bebu bolje hraniti kupovnim ili domacim kasicama?Odgovor...pre dvadesetak godina bih vam nedvosmisleno preporucila domace kasice .Medjutim danas postoji realna opasnost da je voce i povrce koje kupujemo na pijaci zagadjenije raznim hemijskim sredstvima nego ono od koga su napravljene kasice renomiranih proiyvodjaca koji garantuju njihovo poreklo sa tzv.biofarmi gde se gaje na potpuno prirodan nacin..e sad dalje ona kaze da bi idealno bilo praviti kasice od povrca i voca renomiranog proizvodjaca kod nas ili sto bih ja rekla da imam nekoga na selu pa da znam sta jedem i sta bebi spremam a ovako iskreno nasem seljaku slabo verujem a opet na hipp kasici pise organska proizvodnja i iskreno danas vise ne znas sta je bolje tako da ja bebi kad sam kuci spremam klopu a kad negde idemo nosim kasicu i jede i jedno i drugo pa eto opet neko srednje resenje...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1629
25.3.2013 21:08:40   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: jovicaa

po makrobiotici bebe mogu da jedu malteks. mislim ako bebi das meso, malteks joj je nista naspram toga da svariuser posted image
Sa ovim se apsolutno slazemuser posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1630
25.3.2013 22:04:05   
jovicaa
tako i ja sada planiram sanchy posebno zato sto pored dvoje dece i necu bas stizati tako ekstremno sve sama da spremam, mada mozda i hocu videcemo.
jao najezim se kad pomislim cime sve prskaju... uf a najgore je sto u nasoj zemlji nikad ne znas na cemu si ni sa proizvodjacima hrane ni sa seljacima.
ja bih jako volela da mm i ja uzmemo kucu negde u gradu ili na selu i da napravimo nasu bastu, pa da znam sta dajem deci.... ali sve je to komplikovano.
ali opet sam nekako pre za domace kasice, zato sto je to ipak sveze voe i povrce i zdravije je u tom smislu, a i ne svidjaju mi se razmere u tim kupovnim kasicama.
a i nesto sto stoji na rafu par meseci, ne znam da li je bez ikakvih dodataka.
a zamislite onu pricu o sokovima, da cak i sokovi na kojima pise 100 posto voce sadrze secer, i kako bilo kome onda da verujemo??

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1631
25.3.2013 22:26:34   
Sanchy
Sokice mu ni ne dajem,jedna briga manjeuser posted image ...danas smo uveli paradajiz mada to je prica za hmmmod devet do dvanaestuser posted image nisam ukapirala da smo presli u tu grupuuser posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1632
25.3.2013 22:33:11   
jovicaa
ma ni ja ne dajem aleksandru vise sokove. nego ovako generalno je to uzas.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1633
25.3.2013 23:44:47   
nina26
ja vise ne razmisljam, slepo se vodim vasim savetimauser posted image salu na stranuuser posted image

LO, pa jeste tako, ali valjda su kao te pahuljice lakse, s'druge strane upravu je i ovo sto kaze Jovica, za tu obradu i gubitak vaznih sastojaka...a, o hemiji kojom prskaju voce i povrce necu ni da pocnem da razmisljam, jer tek bi se tada isparanoisala..jbg ne mozemo od svega da ih sacuvamo.

znaci, jos jednom da ponovim gradivo, pre nego sto sutra kupim kukurzne pahuljice, mogu umesto toga palentuuser posted image ?

a te zitarice, jovice, jel mislis na ovas itd...? taj ovas mogu ovde da kupim, ali nije u zrnu, nego opet kao pahuljice...

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1634
25.3.2013 23:58:40   
jovicaa
ja mislim da krenes prvi put sa pahuljicama kukuruznim, cisto zato sto su lakse, pa onda predji na palentu.
imas u prodavnicama zdrave hrane ovas celo zrno, i sve ostalo. a mislim da u principu mozes da uzmes i one kao pahuljice, koje su samo spljosteno zrno, znas kao iz muslija.
ja sam kupovala recimo sto grama ovsa, sto grama prosa i tako jos neke zitarice, mlela to u mlinu za kafu i kuvala aleksu. ali mislim da ti je jos rano za to.
prvo uvedi kukurzne pahuljice, pa onda predji na palentu, pa onda uvodi ostale zitarice. a mozes da joj ubacujes integralni pirinac u povrcnu kasu umesto krompira, mnogo je zdraviji od krompira.
sta ste uvele do sad uopste, nisam u toku?
a imas te milupine zitarice 7 corns koje mi deluju baaas prirodno, onako bas se vide i ljuspice i nema nikakvih mirisa aroma i sl. LINK mislim da je ovo to sto sam isto uzimala aleksu

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1635
26.3.2013 8:05:30   
little_one
Nina, obrati paznju na gluten....vecina zitarica koje se uvode djeci imaju glutena i sa njima se mora malo sacekati....zasad samo se drzi kukuruza, pirinca i prosa..

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1636
26.3.2013 10:43:42   
nina26
uveli smo pirincane od kojih ima neverovatnu tvrdu stolicu,krompir i sargaerpicu..

nema ovde prodavnica zdrave hrane,zato su i svi uglavnom debeliuser posted image

i ja sam razmisljala o tim milupinim 7corn..mislim da cu njih uzeti sada..

LO, hvala na savetu, bas sam sad gledala ove pirincane sto imamo,i pise bez glutenauser posted image

Direktna veza do poruke: 1637
26.3.2013 10:45:18   
nina26
na ovim milupinim pise posle 6m,je l' smem to da joj damuser posted image mi smo usli u 6-ti,ali nemam punih 6

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1638
26.3.2013 10:45:18   
little_one
pirinac nema sam po sebi gluten kao ni kukuruz...psenica i dosta drugih zitarica ima gluten u sebi...

citaj sastav tih milupinih....sigurno sadrze zitarice koje imaju gluten u sebi...

< Poruku je uredio little_one -- 26.3.2013 10:48:38 >

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1639
26.3.2013 10:52:44   
Sanchy
7 corn ima gluten u sebi sa njima sacekaj,znaci riza ili riza i kukuruz sada

Direktna veza do poruke: 1640
26.3.2013 12:37:16   
jovicaa
da, da i napisala sam ti gore da te bas raznovrsne zitarice idu tek kasnije. a za pocetak kukuruz, pirinac i proso.
ma nemoguce da nemate prodavnicu zdrave hraneuser posted image u kom gradu zivis?
onda sigurno proso mozes kupiti u marketima nekim vecim, sto posto.
vidi sa lekarom kada mozes gluten, tada ces moci i te 7 corn.
ali prvo uvedi pojedinacno kukuruz, proso..
a koliko se secam mi smo aleksu tek sa sedam meseci uveli gluten. ali zato sto je imao neki proliv pa smo mali oko sestog meseca zastali sa uvodjenjem. ne znam sta se sada preporucuje za uvodjenje glutena, ali svakako ne pre sest punih meseci

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1641
26.3.2013 12:47:53   
nina26
e pa ovakouser posted image

jeste 7corn ima gluteina u sebi,to otpadauser posted image

onda nadjem rizu i kukuruz,citam sastav,sve sjajno i bajno,i naidjem na sok od grozdjauser posted image wtf????

i nisam uzela, dok se ne posavetujem ovdeuser posted image da li moze touser posted image

oticicu i u apoteku,mozda ce imati nesto bolje..

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1642
26.3.2013 12:56:27   
little_one
cuj sok od grozdja....ja ne bih uzimala sa aromama voca....pokusaj da nadjes obicne mlijecne ili nemlijecne pahuljice...valjda imate hipp, milupu, humanu...i kod nas je los izbor ali se da naci...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1643
26.3.2013 13:25:47   
nina26
ovo sam trazila u supermarketu..ima tih marki, moracu da potrazim u apoteci, tamo bi trebalo da imaju bolji izboruser posted image

Direktna veza do poruke: 1644
26.3.2013 13:48:00   
pocahontas
nina bolje pogledaj u apotekama ili se bar tamo konsultuj sa zenicama koje rade kakav je sastav zitarica koje imaju u ponudi i sta je najbolje da dajes bebi.
da li ogranicavate bebama koliko ce pojesti? imam utisak da bi ova moja pojela koliko god da joj damuser posted image
e i jos imam pitanje, kako spremate bundevu, barite je ili pecete? tata mi je kupio na pijaci dve kriske bundeve, ne znam koliko je bezbedno da to dajem bebi...gde vi nabavljate bundevu i da li kupite celu ili na parcad?

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1645
26.3.2013 13:48:15   
Sanchy
Milupa ili Nestle,u sastavu nema nista osim kukuruza i rize vitamina

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1646
26.3.2013 14:05:28   
World
moracu i ja da se ukljucim u temu posto nas uskoro ceka prelaz na cvrstu hranu, mada ja ne planiram da je dohranjujem do 5-6 mjeseci, ali da se pripremim na vrijeme...user posted image
u petak idemo na kontrolu pa cu vidjeti sta dr kaze dalje za plan ishrane...
sve citam sta pisete, pa mi nikako nije jasno zasto niko ne daje normalnu kuvanu rizu nego sve neke pahuljice... nesto sam jako skepticna, pogotovo sa tim nestle proizvodima, al ajd, to je vise za neke teme teorija zavjere... user posted image
ja sam pitala nasu pedijatricu zasto se ne moze dati obicna riza kad joj dodje vrijeme za to, a zena kaze kako ne moze, sasvim normalno se moze koristiti... a sad, sto se tice kasica i ostalog, ja bih joj prije davala svjeze napravljeno koliko god se moze... pa bolje i da ne proba nesto ako ga nema u svjezem stanju (dok ne bude) nego da jede kojekakve kupovne brljotine... aha, organska proizvodnja, malo sutra... kako bi to moglo da stoji toliko da nema konzervanse i aditive? a mozda je i dobro da navikavamo djecu i na to, jer u buducnosti vjerovatno nece postojati zdrava prirodna hrana...
elem, odoh ja od teme user posted image
znaci, zasto ne koristiti obicnu rizu i obicno kukuruzno brasno?

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1647
26.3.2013 14:53:34   
little_one
World jesi ti to pocela da gajis i rizu u basti? user posted image

Pa ko te sprecava da das rizu ili kukuruzno brasno? Poenta uvodjenja pirincanih pauhuljica je da se bebi doda jos jedan mlijecni obrok a da se pritom privikne na rizu npr koja je navodno najblazeg ukusa a pritom nema glutena. E sad kako ces skuvati sutlijas, tj rizu na mlijeku nemam pojma...mozes da je skuvas onako praznu, pa da dodas u nju svog mlijeka ili adaptirano mlijeko....svejedno ti je...mozes i tako...vecina se opredijeli za kupovnu rizu koju ionako kratko jede, vrlo brzo se pocne spremati obicna riza tako da nema neke razlike. DOk god znas da je kukuruzno brasno od cistog kukuruza i kupis npr integralnu rizu, nema problema da je pocnes davati.

A sto se tice kupovnih kasica, kontrolisu se one prilicno ali da su sto posto bio ne vjerujem. Ipak, ja mislim da i jedna i druga prica imaju svoje nedostatke i prednosti. KOliko god mi htjeli da damo zdravo necemo to uspjeti...ja ne vjerujem ni trznici, ni seljaku, a ni nasem vazduhu ili zemlji dovoljno da kazem da je to sto posto zdravo...a tako ne vjerujem ni teglici....mora se naci sredina i svako odluci za sebe sta mu je najbolje...tu nema dileme...

Ja licno spremam sama, ne isplati se ni kupovati ta kasica pogotovo kad se pocinje dohrana...a kasnije pogotovo. Ipak, zasto bih dijete ogranicavala sa nekim vocem da proba iz teglice kada cu svakako otici u supermarket i kupiti voce kojem ne znam porijeklo...i ovako i onako jede nesto sto ne znam porijeklo...u tom slucaju najbolje da ni ne dajem djetetu da jede - jer nemam sta user posted image

World, idemo mi na kafu jedan dan pa cu ti ja sve objasniti...onako u tancine user posted image user posted image

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1648
26.3.2013 14:57:19   
little_one
I da..tebi mama kao maloj nije davala cokolino, rizolino, keksolino, plazmu....pitaj je mozda se iznenadis user posted image

Poc ne odgovorih tebi! Mi smo imali jesenske bundeve koje su prezivjele zimu, i bile u odlicnom stanju, tata ih sacuvao....ja sam ih samo ispekla i zamrzla u malim plasticnim casama, cisto kao porcije jer nije mogla sve da pojede...i vadila i odmrzavala po potrebi i super su bile...sad vise nemam pa cu i ja morati da se dovijam kako do njih ili cu cekati ljeto...bitno da ih je probala pa sam na ljeto mirna kad joj dam da se ne tripam kako ce da reaguje na njih...

< Poruku je uredio little_one -- 26.3.2013 15:00:08 >

Direktna veza do poruke: 1649
26.3.2013 15:29:13   
2002m
moja beba 15 aprila puni 4 meseca i planiram da krenem sa sokicima i zitaricama.Sinu sam isto uvela dohranu sa 4 mecesa po preporuci pedijatra a sad sve nesto novo,nema sanse da cekam 6 mesec da bi krenula sa dohranom.
Jedva cekam da pocne da jedeuser posted image

Direktna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Za 13 meseci otkriveno sedam beba koje bol...
Spinalna mišićna atrofija je retka, ali teška bolest koja se manifestuje postepenom, progresivnom atrofijom mišića i gub...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here