Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.3.2013 23:14:34
|
|
|
|
jovicaa
|
moracu i ja da pocnem da se sakrivam, definitivno mi je neprijatno nina tvoja devojcica je mali zezator, vidis da ne da siku, hoce stalno da se mazi, tako mi deluje.. kontam da maksim isto radi sad trenutno. i nadam se da je faza i da ce proci, sad smo poslali batu kod babe, pa sam opustenija par dana. probacu nocas da mu ne dam da sisa, kada se bude budio, pa cu videti kako ide. ma sve vidim da je iskljucivo dojenje zastitilo maksima, a zakacio je onu viruscinu sa dva meseca i grozan bronhitis... tako da ocigledno da ne stiti bas toliko majcino mleko koliko pricaju, videcemo sad kada opet krene aleks u vrtic, da li ce beba da se razboljeva. ali meni je zanimljiv ovaj drugi deo price, o tome da lako moze da se desi da digestivni trakt jos uvek nije dovoljno razvijen da bi iskoristio cvrstu hranu, zato cu pricekati jos malo... mozda odemo na merenje u sredu i na razgovor sa nasom doktoricom, mada izbegavam zdravstvene ustanove koliko god je moguce.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.3.2013 23:23:54
|
|
|
|
Sanchy
|
To je tacno za digestivni trakt zato se i pocinje sa najlaksom mogucom hranom i samo se ona daje tri nedelje pa tek onda povrce ,zato i postoje tako precizno odredjena pravila,sto se imuniteta tice koji beba stice dojenjem u poslednje vreme to mi bas i ne iygleda tako,dispanzeri su puni bilo dojenih ,beba na ad,nesto ne valja ,procenat oboljenja se drasticno povecao,imuniteti dece su katastrofalni gledajuci decu mojih prijatelja pa evo i M.vuce kasalj vec duze od deset dana ,meni je to nepojmljivo..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.3.2013 23:30:41
|
|
|
|
jovicaa
|
da sanchy i meni je to veoma cudno.. bas je nas pedijatar rekao da kada je on stazirao sto je bilo prilicno davno nisu imali mozda cak ni jedan slucaj bronhitisa kod malih beba, da se to drasticno izmenilo u poslednje vreme..
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.3.2013 23:41:53
|
|
|
|
pocahontas
|
sanchy gde kupujes integralni pirinac, u prodavnicama zdrave hrane ili negde drugo?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.3.2013 23:42:35
|
|
|
|
Moiraina
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa beba cak i ako pokazuje znake spremnosti to ne znaci da je i njen digestivni trakt spreman. tako da moze da se desi da uopste ne iskoriscava dobro tu crvstu hranu koju uzima, Ovo je skroz tačno, tj. iskusila sam to na primeru svog deteta. Sa 4,5 meseca počela da mu dajem žitarice, super je prihvatio, a i pre toga sam videla da želi da jede "konkretno", ali je skoro sve što bi pojeo posle izbljuckao. Tako da ću da sačekam još malo. Ne znam da li ću baš čekati do 6 meseci, jer isto traži da sisa na sat, sat i po, noću više ni ne znam koliko puta jede jer sad od ponoći/pola 1 kad ja legnem pa do ujutru spava pored mene i sam se služi (ovde ne znam da li da stavim ovo ili ovo )
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.3.2013 23:48:21
|
|
|
|
Sanchy
|
Ja sam se uvek plasila da ga tako dojim da ga slucajno ne ugusim,,,nisam ga ni jednom stavila ni u nas krevet iz istog razloga da ga ne zgnjecim ,strasno,...malo u off...inace integralni pirinac kupujem gde naidjem na njega bilo prodavnica zdrave hrane bilo Maxi ili bilo koja druga radnjja..i ja sam smatrala da dete nije spremno sa cetiri meseca da pocne sa cvrstom hranom i ako su danasnje preporuke takve kakve su nego sam pocela sa pet i do sestog je fakticki samo jeo pirincane pahuljice
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 0:02:56
|
|
|
|
Moiraina
|
Ja ću u sledećem pokušaju da krenem sa povrćem. Vidim da su neke žene već ovde pisale, a i našla sam još negde podatak da bebe ne vare dobro žitarice do nekog 7-8-neznamkog meseca, ali verovatno i to zavisi od deteta... Sad sam mu dodatno uvela i BioGaia kapi zbog profilakse koju će nam, nadam se, uskoro ukinuti, ali mislim da je po svim ostalim znacima spreman za klopu. (kad sad opet razmislim, možda je zbog profilakse i bljuckao)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 0:06:18
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: pocahontas sanchy gde kupujes integralni pirinac, u prodavnicama zdrave hrane ili negde drugo? mozes ga kupiti u bolo kom vecem marketu
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 11:22:41
|
|
|
|
nina26
|
Danas uvodim sargarepu, posto smo vec probali krompir, mogu da spojim ove dve namirnice, je l' tako? Jovice, vi imate tek 4 meseca, sacekaj jos malo, ja sam mislila da ste tu negde sa nama...sta znam,vidi sama uostalom. Sto se tice tih zitarica, ne znam da li da ih izbacim, jer stvarno, pisala sam i u drugoj temi, ovaj zatvor je nepodnosljiv i ne znam da li joj prijaju bas???
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 11:39:38
|
|
|
|
jovicaa
|
ako mislis da joj ne prijaju izbaci, sto da ne! mozda da probas sa kukurznim pahuljicama umesto pirincanih, ili jednostavno izbaci taj obrok sa pirincanim pahuljicama, ona jos uvek i sisa, tako da opusteno. ja odustajem od uvodjenja definitivno, nocas je opet lepo spavao, a to sto sisa cesto, pa neka sisa, sta ima veze, da nesto nije ok, valjda bih primetila, vodim ga prekosutra na merenje za svaki slucaj i to je to. treba da kada uvodis novu namirnicu das joj cistu samo nju, po pravilu. mada sam ja aleksu nekad uvodila tako sto mu ubacim malo te nove u vec uvedenu.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 11:56:12
|
|
|
|
pocahontas
|
i moja beba malo tvrdje kaki...:( nema zatvor, ali mi se cini da se napinje vise nego inace...lo rece da moze proso umesto pahuljica, a jel sme kukuruzno brasno?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 12:04:40
|
|
|
|
little_one
|
Samo vise vode i ne vise od jednog obroka sa pahuljicama...i nama je tvrdja kaka ali nije pretvrda...nuditi vise vode i bice ok...mora biti tvrdja sad kad se uvodi hrana ali ako ne kaki duze od 3 dana mislim da se tek onda moze smatrati zatvorom kod beba koje jedu... Kukuruzno brasno mislim da moze ako si stooooo posto sigurna da nije mmijesano sa drugim brasnom sto se zna desiti...kupi palentu i napravi je onako rijedju malo i pokusaj...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 12:31:00
|
|
|
|
nina26
|
je l' smem da ubacim malo mog mleka u sargarepu, ili bolje bez? ja cu definitvno promeniti pirincane i probati kukuruzne.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 12:40:23
|
|
|
|
Moiraina
|
Ja bih prvo ponudila samo šargarepu... pa ako lepo prihvati, super. Ako vidim da ide teže, dodala bih i mleko. Mislim, ionako joj to još neće biti obrok, posle toga svakako ide mleko. A za početak bih joj dala čistu... zbog formiranja ukusa.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 12:46:25
|
|
|
|
pocahontas
|
hvala lo davala sam 2 dana karfiol i nesto mi se cini da joj ne prija, pojede ona sve, ali je tri dana bila toliko nervozna da nisam znala sta da radim..pomislila sam da je muci stomak...e sad mozda je zbog zubica...ko ce znati... ali ne bih da rizikujem pa joj danas necu dati karfiol, od sutra cemo bundevu.. imam jedno uzasno glupo pitanje, ali ne zamerite, primetila sam sinoc da mojoj bebi smrducka iz usta, to se do sada nikad nije desilo, pomislih i zbog toga da joj ne prija karfiol, da li se vasim bebama to desava od kad jedu cvrstu klopu ili treba da se zabrinem?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 13:19:53
|
|
|
|
little_one
|
moze biti da joj nesto ne prija...ili ne moze da svari pa joj se vraca iz zeluca...obustavi karfiol pa idi dalje...ja karfiol ne dajem vise sam...uvijek ili sa brokulom ili sargarepom....mozes kasnije opet pokusati sa karfiolom ali bih ga ja dala jos jedan dan cistod a budem sigurna da nema nikakvih reakcija da je mozes smatrati uvedenom namirnicom..pa da tek onda krenes na narednu namirnicu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 13:23:48
|
|
|
|
Verolina
|
Ja jos nemam bebu, ali moram da vas pitam-kuva li neko od vas bebama griz?
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 13:28:44
|
|
|
|
little_one
|
Verka griz sadrzi gluten pa se ne daje bebama prije navrsenog 6tog mjeseca a neko savjetuje cak i kasnije...ebg psenica...znam da su nase mame nama davale i nisu razmisljale o tome...ali ja sam strasljiva...rizikovati celijakliju djetetu nikako ne zelim....to naravno ako mislis na psenicni griz? Kukuruzni dajemo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 13:30:23
|
|
|
|
Torbica
|
Verolina, naravno, kad se uvede gluten, griz je lepa vecerica tj kasno popodnevni obrok, kod bebe od bar 8 meseci. Ja sam mojima uvela sa 8, a ovom malom nisam jos, nije stiglo na red..
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 13:40:31
|
|
|
|
Verolina
|
Ja mislim da je to cool klopa za bebce i mnogo bolja od tih kupovnih zitarica i pahuljica. Naravno, kad dodje vreme da sme da se daje.I ja ga volim , ali ne smem da jedem jer goji
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 13:43:14
|
|
|
|
little_one
|
Jeste Verka, ali lakse je sa ovima do nekog doba jer znas sta tacno ima u njima..a kasnije, a moze i sad, se kuva pirinac i palenta normalno jer oni nemaju glutena...a ostalo, mislim na povrce, se kuva...a kad ne mozes nesto da nadjes od voca ili povrca tad su i kupovne kasice dobre
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 14:59:46
|
|
|
|
jovicaa
|
ja sam kuvala aleksandru palentu, od kukuruznog brasna. mislim da je normalno da beba pocne da dobija neki miris iz ustiju kada pocne sa cvrstom hranom... isto kao sto i kaka pocne da smrdi ako se bas plasite da u brasnu ne bude jos nesto, mozete da kupite oljusten proso u prodavnicama zdrave hrane i da ga sameljete u mlinu za kafu i skuvate kao palentu. ja sam tako nesto pravila aleksu, a moze i proso da se dobro skuva, celo zrno i onda izblenduje, i to je super varijanta, isto kao i integralni pirinac.. ja sam tako aleksu, trudila se da sve bude sto prirodnije. ali naravno nekad sam mu davala i pahuljice kada nisam imala vremena ili kada odemo negde i sl.. proso i integralni pirinac mozete da ubacujete u bukvalno sve kao dodatak, skuva se lepo sa povrcem, ili ga skuvate posebno pa umesate sa svezim vocem. samo naravno ako ubacite proso ili integralni pirinac, onda ne ide i krompir. takodje su vam jako zdravi dodaci za slane kasice maslinovo ulje, a za slatke malteks. malteks je prepun vitamina i prezdrav, a nije previse sladak, taman. e sad ne znam tacno od kog meseca se daje, misl, mislim da moze od sestog. provericu. a griz kao griz bas i nema previse vitamina i nekih korisnih materija, tako da su bolji izbor kukuruzno brasno, proseno, ovseno i td...
< Poruku je uredio jovicaa -- 25.3.2013 15:03:04 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 15:48:55
|
|
|
|
pocahontas
|
jovice ste je malteks? prvi put cujem za to
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 15:54:07
|
|
|
|
little_one
|
ja mislim da je to jecmeni slad...mada nisam sto posto sigurna...prirodni zasladjivac...al ne bih bas maloj bebi to dala....starijem djetetu i mozda ali bebi ne...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.3.2013 17:10:32
|
|
|
|
nina26
|
Sad ste napisali toliko opcija, da ne znam sta je bolje koristiti palenta ili kukuruzne pahuljice? pirincane p. ili integralni pirinac? kad kazem bolje, mislim sta je bolje svariti.. inace, sargarepica je onako prosla, nije puno odusevljena ni sa tim
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.