|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
17.2.2013 19:41:47   
nena dj
Da,pisala sam zato sto sam radila analize u privatnoj labaratoriji gde se ispostavilo da nista nije kako treba i lecila se kod nekog nazovi dokktora sa raznim hormonskim terapijama.Kasnije sam otisla u Klinicki centar i pocela iz pocetka.Radila sam hormone,svi su dobri,Laparoskopija,sve u redu,na jednom jajniku se vide stare ovulacije na drugom ne,na kraju ogtt test koji je pokazao ins rezistenciju.Prepisana mi je terapija 3x1 od 500mg gluformin,posle mesec dana dobila sasvim normalno i od tada nista.
Uz tu terapiju pijem caj od Virka...malo sam oduzila ali me zanima vase misljenje...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 651
18.2.2013 19:44:20   
Maslacak15
neno pa ne znam,
Tesko je reci napamet. Ako kazes da si radila analize u klinickom centru Srbije, ja generalno verujem u njihovu strucnost onda je valjda stvarno sve ok. Premda mi je tesko da poverujem da su bas svi hormoni OK a da ciklusa nema cak i u prisustvu insulinske rezistencije. A kad su radjene analize, nadam se 3 eg dana ciklusa ? Ako hoces mozes da postujes hormone na pretragama ili podseti me na kojoj su strani da ih nadjem i bacim pogled. Ovako bez brojki, tesko mi je vise da kazem. Puno te pozdravljamuser posted image

(odgovor članu nena dj)
Direktna veza do poruke: 652
18.2.2013 20:17:36   
ANDJEELA
maslacak draga,danas sam bila na kontroli kod endokrinologa,konacno ustanovljeno sta nije u redu,dobila sam terapiju glucophage,a dijagnoza je hiperinsulizam. Ostalo sve u redu,kako si ti takodje protumacila. Moram i kod hematologa,ali hvala Bogu konacno se pomeramo sa mrtve tacke .Pozdrav ostalim devojkama i da sto pre ugledaju svojeuser posted image

Direktna veza do poruke: 653
18.2.2013 20:21:27   
ANDJEELA
maslacak takodje zelim da ti se zahvalim na svakom tvom odgovoru,puno mi je znacilo Veliki pozdrav tebi i bebiciuser posted image

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 654
18.2.2013 20:47:59   
nena dj
Maslacak,da li smem ovde da ti napisem rezultate hormona?Radjeni su treci dan ciklusa

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 655
18.2.2013 20:58:45   
Maslacak15
nena,

Ma sto se mene tice mozes naravno ali plasim se da ce admini da se bune zbog pogresne teme. Bolje postuj na topicu pretrage i hormonske terapije 2. Pa cu tamo da pogledam.user posted image

Andjeelauser posted image ...srecno sa terapijom!!!!

(odgovor članu nena dj)
Direktna veza do poruke: 656
18.2.2013 21:10:33   
nena dj
Napisala sam ti u toj temi na 60-oj strani pa pogledaj i cekam odgovor.Hvala ti puno...Pratim tvoje kom i drago mi je sto si se javila

Direktna veza do poruke: 657
25.2.2013 18:16:52   
maca821
Evo i mojih nalaza:
glukoza našte 4.6 insulin našte 4.9
glukoza 60 minuta(posle 75mg popijene) 6.2 insulin 60min 29.8
glukoza 120min 5.6 insulin 120min 29.4 (i tu stoji da je povišen)
glukoza 180 5.0 insulin 180 12.5
Šta mislite?

Umesto što bih davala sebi razloge zbog kojih ne mogu,dajem sebi sve moguće razloge zbog kojih MOGU…

(odgovor članu nena dj)
Direktna veza do poruke: 658
25.2.2013 18:20:29   
Maslacak15
mislim da je super macouser posted image i glukoza i insulin -tip top.

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 659
25.2.2013 18:21:49   
maca821
A zašt ne pada posle drugoga sata insulin? user posted image

Umesto što bih davala sebi razloge zbog kojih ne mogu,dajem sebi sve moguće razloge zbog kojih MOGU…

Direktna veza do poruke: 660
25.2.2013 18:42:51   
Maslacak15
Zato sto mislim da referentne vrednosti za insulin pod stimulacijom nisu OK date. Proveri sa endokrinologom ali postoji cesto diskrepanca izmedju toga kako ginekolozi i endokrinolozi interpetiraju rezulate testa.user posted image

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 661
25.2.2013 21:36:25   
maca821
Hvala user posted image

Direktna veza do poruke: 662
11.3.2013 11:09:35   
Suncicabg
Dr mi je rekla da uradim Ogtt sa 75, glukemiju i insulin. Drzavno valjda moze samo jedno, pa da me ne bodu 100 puta, radicu sve privatno. Postoji li neka priprema i zna li neko koliko kosta?

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 663
11.3.2013 11:49:53   
*Maki*
Vece pre nego da radis test,zavrsi veceru do 20h,kasnije mozes da pijes samo vodu,ujutro ga odradi u 8h. Test se radi tako sto ti izvade krv jednom,popijes zatim glukozu od 75g (uzasno je slatko),od trena kad popijes glukozu meri se sat vremena i bude drugo vadjenje,od tog drugog vadjenja kad prodje sat vremena jos jednom izvade krv. Znaci 3 vadjenja krvi i za insulin i za glukemiju. Najbolje je ako mogu da ti stave kanilu,onu iglu koja se samo odvrne i istoci kolicina krvi koja im treba da te ne bockaju 3 puta. Meni su rekli da ne stavljaju,pa sam morala da izdrzim to bockanje.

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 664
11.3.2013 12:09:15   
little_one
Pripreme neke posebne nema....osim sto se trebas pripremiti da je jako gadno popiti glukozu user posted image a koliko kosta mislim da ti to dosta zavisi od laba do laba...ja sam to drzavno radila, a mislim da se i u Srbiji moze to drzavno uraditi...javice s eneko vec

Direktna veza do poruke: 665
11.3.2013 12:15:55   
milenatea
mene su uvek bockali tri puta. glukoza je blago receno odvratna, meni je toliko bilo muka da sam se jedva suzdrzala. cene privatno se krecu od 3000-4000din.

< Poruku je uredio milenatea -- 11.3.2013 12:16:22 >

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 666
11.3.2013 12:37:33   
Suncicabg
hvala vam, mnogo ste zlatne. Meni pise da treba da vadim 5 puta...Kad dodjem, pa za pola sata,pa za sat, pa za 120 min i za 180 min. Valjda je ok i tako

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 667
11.3.2013 13:17:41   
milenatea
nisam cula da vade na pola sata. navaznije im je da vide da pada nakon 2 satauser posted image

Direktna veza do poruke: 668
11.3.2013 13:27:34   
*Maki*
I ja prvi put cujem da je potrebno 5 vadjenja,ali odradi kako ti je receno,svakako bi onda tu trebala kanila da se stavi u venu

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 669
11.3.2013 13:58:25   
Suncicabg
hvala vam puno :)

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 670
11.3.2013 14:21:47   
zmajče
I meni je vađeno na svaka pola sata to je ukupno 5 puta
maco odlični su ti tezultati ne treba ti terapija jeeeeeeeeee

Direktna veza do poruke: 671
11.3.2013 16:37:17   
Suncicabg
Zmajce gde si radila? Zanima me koliko kosta odprilike?

(odgovor članu zmajče)
Direktna veza do poruke: 672
11.3.2013 20:33:55   
Encimenci
Syncing, I Ja Sam vadila pet puta, u glukozu I insulin pre opterecenja, a onda posle, Na svakih pola sata zakljucno sa 180 min. Palatial Sam u konzilijumu oko 7000 din, boli su me Svaki put, kao ne stavljaju braunilu zbog insulina...

Direktna veza do poruke: 673
11.3.2013 22:48:48   
Suncicabg
A joooj meni tesko nalaze vene, tanke su nikakve....ako me budu boli 5 puta :(

(odgovor članu Encimenci)
Direktna veza do poruke: 674
12.3.2013 19:01:20   
cvrcak84
Veliki pozdrav svima vama user posted image
Nisam pronasla nigdje temu o Femisan A kapima pa cu postaviti ovdje pitanje a vi mi odgovorite ako znate ili me uputite na pravu adresu user posted image
Premda je povezano i sa inzulinom... Naime kod mene je inzulin povise i koristim Aglikem 2x1000mg ali me zanima da li mogu uz to da uzimam i Femisan A jer sam vidjela u sastavu da su na bazi alkohola?

Hvala vam unaprijed...

Imperare sibi maximum imperium est!

Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJI
Dr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here