|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
17.3.2013 23:16:46   
degu
user posted image e nekad mi se čini da se spr*a sa mnom user posted image al zato sam više puta bila svedok njenim VTO duplih trudnica user posted image i sve su mi rekle da se držim nje i da će sve biti ok ( možda su plaćene za to ) user posted image
da ne odemo sa teme, mislim da ti je doza ok za takav nalaz, ja pijem 1000 mg dnevno i super se osećam.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu cicibanns)
Direktna veza do poruke: 701
17.3.2013 23:20:59   
cicibanns
i meni se cini da su placene user posted image
sto se tice glukofaza jedino imam problemcic sto mi se stalno jede slatko, sreca nikakve posebne tegobe nemam... ovo mi je treci mesec da ga pijem i zaista se nadam da radi posao i da mi sutra ujutru nece videti neku cistu!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 702
17.3.2013 23:23:11   
degu
E to jeste problem i meni se jelo slatko, samu sebe sam naterala da izbacim slatkiše tj da ih smanjim na jednom nedeljno i za par dana sam navikla. Probaj voće umesto slatkiša. On najbolje deluje kad se pored njega ispravno i hraniš, al iskrena da budem toga se slabo pridržavam.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

Direktna veza do poruke: 703
18.3.2013 13:04:05   
cicibanns
dzabe meni i glukofaz i sve... opet cista od 20mm... user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 704
18.3.2013 17:54:23   
Suncepravde
Zdravo devojke!
Radila sam Ogtt sa odredjivanjem glikemije i insulinemije. Molim pomoc iskusnih u ovome!

glukoza
0 min 4.8 (ref.4.1-5.9)mmol/L
30 min 7.7 (ref.6.1-9.4)mmol/L
60 min 7.0 (ref.< 11.1)mmol/L
90 min 6.2 (ref.6.1-9.4)mmol/L
120 min 5.4(ref.< 7.7)mmol/L

Insulin:
0 min 6.8 (ref.2.6-24.9 ) mikro IU/mL
30 min 29.9 (ref.2.6-24.9 ) mikro IU/mL
60 min 35.3 (ref.2.6-24.9 ) mikro IU/mLL
90 min 59.4 (ref.2.6-24.9 ) mikro IU/mL
120 min 43.9 (ref.2.6-24.9 ) mikro IU/mL

Jel moze neko sa iskustvom da mi kaze da li ja imam insulinsku rezistenciju,i sta dalje?

Direktna veza do poruke: 705
18.3.2013 19:37:24   
17 joka
Sunce,  glukoza  ti  je  dobra  li  insulin  imas  povecan  i  verovatno  ces  dobiti  terapiju,  bar ja  tako  mislim,  sacekaj  i  druga  misljenja

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Suncepravde)
Direktna veza do poruke: 706
18.3.2013 19:55:19   
Suncicabg
Sta mislite devojke o mom rezultatu, ja bas nemam pojma, a kod dr idem tek sledece nedelje user posted image

OGTT sa 75g glukoze

Glukoza pre opterecenja 5,5 ref.vrednost 3,9-5,8
30 min 8,8
60 min - 8,4
120 min - 7,2
180 min - 5,5

INSULIN - 7,5 ref vrednosti manje od 27,0
30 min - 54,2
60 min - 66,8
120 min - 59,0
180 min - 35,9

Kako vam se cini user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 707
18.3.2013 22:16:28   
Suncicabg
Ima li koga user posted image

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 708
18.3.2013 22:46:47   
milenatea
nisam videla da imas gore pocetne vrednosti
pa ja mislim da imas blagu IR
glukoza ti je ok

< Poruku je uredio milenatea -- 18.3.2013 22:47:59 >

Direktna veza do poruke: 709
18.3.2013 22:54:48   
17 joka
i  ja  mislima da  imas  IR.  nije    strasno  ali  treba  mala  terapija

javice  se  Maslacak

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 710
18.3.2013 22:58:20   
Suncicabg
Sta je IR user posted image
Meni ref. vrednosti pisu samo kod prvog vadjenja

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 711
18.3.2013 23:04:52   
17 joka
pa  da  imas    malu  insulinsku  rezistenciju  ali  tacno  neznam   bez  ref.  vrednosti

Direktna veza do poruke: 712
18.3.2013 23:12:00   
Suncicabg
Ok hvala ti. Nemam ja pojma sta je to user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 713
19.3.2013 8:07:04   
daca77

IZVORNA PORUKA: cicibanns

dzabe meni i glukofaz i sve... opet cista od 20mm... user posted image

Cicibanns, ja sam pila glukofaz skoro 2 god.i jedno vreme 1500mg, a onda 2000mg/dnevno i ciste su se i dalje pojavljivale.
Sunci, imas blagu IR, kao sto su ti cure vec napisale...ono sto ti ja mogu reci je da dr te rezultate razl.tumace-po jednima je potrebna terapija-glukofaz, siofor i sl., a po drugima NE.
Moji su daleko gori rezultati i mnogi dr su predlagali samo 5 obroka dnevno, bez slatkisa i uopste prostih secera.

Direktna veza do poruke: 714
19.3.2013 9:43:14   
Suncicabg
Da li to znaci da cu dobiti dijabetes jednog dana?user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 715
19.3.2013 9:47:24   
daca77
Sunci, to znaci da spadamo u rizicnu grupu da dobijemo dijabetes, ako ne vodimo racuna o nacinu ishrane i zivota.
Iako ja nemam apsolutno nijednog od clanova blize i sire familije da boluje od dijabetesa, svi dr se slazu da sam direktno to od nekoga nasledila-navodeci mi pra babe i dede, cukun i sl.user posted image

Direktna veza do poruke: 716
19.3.2013 9:56:30   
little_one
Bas tako daco...veeeeeelike su nam sanse da obolimo od dijabetesa...vec sad se vodimo kao potencijalni dijabeticari...moj tata ima dijabetes tipa 2 i ono sto sam tek nedavno saznala da je njemu isto pocelo kao inzulinska rezistencija samo on nije znao da se to tako zove...samo je onako usput rekao da su njemu rekli da on ima viiiiiska inzulina a ja kao zasto mi to nisi rekao ranije user posted image

tako da naslijedna osnova je jaka...mada mama mog muza nije do prije godinu dana znala da ima dijabetes...cesto ljudi i ne znaju da imaju problema sa tim dok ne zavrse na nekoj operaciji ( kao ona npr) i provjere joj secer i eto...uvijek pogledajte oko sebe da li imate gojaznih ljudi u porodici, zena kojima je debljina najcesce izrazena u predjelu stomaka...moguce da imaju dijabetes a da to i ne znaju...

s druge strane moja tetka ima jako visok secer i ko grana je mrsava...nisu znali da ima dijabetes dok nije povrijedila nogu i ona nije htjela zarasti nekoliko mjeseci...zbog secera opet...nismo mi ni svjesni koliko je dijabetes opasan

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 717
19.3.2013 10:02:08   
daca77
Opasan jeste, little...ali, ne mogu da verujem da sam od nekog pra pra nasledila taj gen...uzas...

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 718
19.3.2013 10:20:39   
little_one
Pa kazem ti, mozda i ne znas da ti je neko imao dijabetes...a mozda je neko nosio gen ali nije dobio dijabetes..moze i tako...s mamine strane jedino tetka ima dijabetes a u citavoj familiji niko prije...ili jednostavno samo nisu znali da boluju od tog. a s tatine strane svako malo nekom dijagnostikuju dijabetes...dijabetes je bolest modernog doba...losa ishrana + nedovoljna fizicka aktivnost daju dijabetes

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 719
19.3.2013 10:28:34   
Suncepravde
Drage devojke pogledajte i moje rezultate...glukoza mi je dobra ali insulin iskace...

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 720
19.3.2013 10:30:02   
Suncicabg
kako se sprecava da ir preraste u dijabetes?

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 721
19.3.2013 10:37:58   
daca77
Sunci, vec smo pisale...sprecices to zdravim nacinom ishrane i puno fizicke aktivnosti...
Ja sam izbacila beli secer u potpunosti, mozda pojedem u 1parce kolaca mesecno, kafu nikada nisam pila, caj bez secera, dosta badema, lesnika, po koji list rozetle, ali naravno ni ovo mi nije pomoglo da sprecim nastanak ciste.

Direktna veza do poruke: 722
19.3.2013 12:09:58   
Suncicabg
sunce, meni tvoji rezultati lice na moje :(

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 723
19.3.2013 12:40:22   
Suncepravde
Suncice, jesu slicni rezultati....
Ja sam u potrazi za dobrim endokrinologom koji ce te rezultate da mi pogleda (cekam da dobijem pa da radim i hormone i hormone stitne zl.)pa ako treba da mi odredi terapiju....
Javicu se ...
Ja imam dosta stresan posao tako da nije ni cudo za ovakve rezultate. Sva sreca pa se bavim fizickom aktivnoscu inace bi mi bilo verovatno jos gore...

Javi sta si ti uradila ako ide kod lekara...

Direktna veza do poruke: 724
19.3.2013 12:56:02   
little_one
Sunce user posted image rijesices ti to vjerujem jako brzo! I stize bebica! user posted image

(odgovor članu Suncepravde)
Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here