|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
12.3.2013 19:05:05   
cicibanns
meni su stavili braunilu!! ne razumem kakve moze veze da ima sa insulinom!?

(odgovor članu cvrcak84)
Direktna veza do poruke: 676
12.3.2013 19:49:30   
njanja52
Mene su bockali 4 puta, a isto imam jako tanke vene. Sestra u dz kaze da oni nisu obuceni da rade sa braunilom, pa su me boli u istu rupu!!!user posted image A sto je najgore od svega, moja dr mi je dala uput samo za glukozu iako sam joj trazila da radim ogtt sa insulinemijama!!! Sledeci mesec kod privatnika, pa cu sve ponovo...

Zapamti: snovi postaju stvarnost, samo trebaš verovati.

(odgovor članu cicibanns)
Direktna veza do poruke: 677
13.3.2013 0:03:55   
Suncicabg
Danas sam svratila do Konzilijuma i tamo su mi rekli da stavljaju braunilu kosta oko 5.500,00.
U Biomedici su mi rekli da se ne stavlja braunila i kosta oko 6.300,00.
Naravno ja bih volela braunilu, ali me je devojka iz Biomedice ubedjivala da se ne stavlja user posted image
Ne razumem user posted image

(odgovor članu njanja52)
Direktna veza do poruke: 678
15.3.2013 20:40:18   
Suncicabg
Jel ima veze sto sam sad pojela malo palacinke sa nutelom (mmmmmuser posted image ) ako cu ujutru da radim ovu analizy?

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 679
15.3.2013 20:42:16   
daca77
Sunci, bitno je da prodje 12h.

Direktna veza do poruke: 680
15.3.2013 20:43:51   
maksmin
suncice, ja znam da 3 dana pre testa se ne jede slatko, i da se vece pre ne jede nista od nekih 18h, samo moze voda da se pije, ujutru nista bas! e sad ako je malo nece valjda skoditi user posted image

Direktna veza do poruke: 681
15.3.2013 20:44:44   
Suncicabg
Hvala Daco user posted image
Pa moracu onda da radim posle 9 ujutru. Jel to onda ok?

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 682
15.3.2013 20:55:39   
daca77
Da, Sunci...posle 12h. Mada, mozes pitati u labor.

Direktna veza do poruke: 683
15.3.2013 21:47:19   
Suncicabg
Hvala user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 684
16.3.2013 19:24:20   
cicibanns
nalazi mog ogtt testa su:
0 insulin 6,9 suk 5,0
60 min ins 45,0 s 9,0
120min i 41,0 s 6,6
180min 18,7 s 4,3
sta mislite o ovom nalazu? doktorka mi je rekla da je ok ali da ipak pijem glukofaz 850, jedan dnevno... user posted image

Direktna veza do poruke: 685
16.3.2013 22:39:08   
Anoniman
ja mislim da su ti super nalazi user posted image

Direktna veza do poruke: 686
16.3.2013 22:40:40   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: maksmin

suncice, ja znam da 3 dana pre testa se ne jede slatko, i da se vece pre ne jede nista od nekih 18h, samo moze voda da se pije, ujutru nista bas! e sad ako je malo nece valjda skoditi user posted image

ja koliko znam napozeljnije je jesti ono sto inace jedemo, znaci ni uzdrzavati se od slatkisa, niti preterivati sa njima.. jer samo u tom slucaju rezultat je verodostojan, pokazuje pravo stanje stvari.

< Poruku je uredio Macaki -- 16.3.2013 22:46:18 >

(odgovor članu maksmin)
  Direktna veza do poruke: 687
16.3.2013 22:45:13   
maksmin
tvoj nalaz je duplo bolji od mog, a meni su 4 doktora rekla da je ok, i nisu mi dali nista.

Direktna veza do poruke: 688
17.3.2013 0:22:08   
Suncicabg

IZVORNA PORUKA: Macaki

IZVORNA PORUKA: maksmin

ja koliko znam napozeljnije je jesti ono sto inace jedemo, znaci ni uzdrzavati se od slatkisa, niti preterivati sa njima.. jer samo u tom slucaju rezultat je verodostojan, pokazuje pravo stanje stvari.

Sustinski i ja mislim isto, ali kad se radi bilo koja analiza krvi znam da je neko pravilo da se ne jede 12 sati. Ja nisam otisla danas ali cu ici ujutru, i reci cu da sam jela oko 20h pa ako misle da je to ok neka bodu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 689
17.3.2013 0:38:37   
World

IZVORNA PORUKA: Suncicabg

Jel ima veze sto sam sad pojela malo palacinke sa nutelom (mmmmmuser posted image ) ako cu ujutru da radim ovu analizy?

mislim da nema veze, valjda ne bi trebalo da se jede nakon 8-9 uvece ako radis ujutro... jedes sve normalno kao i inace, mislimd a nema svrhe da mijenjas ishranu ili izbacujes slatkise ako ih inace jedes, samo tako ce ti pokazati pravo stanje, nego da se pravis fina pa da bude bolji rezultat, ne postizes nista time..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Direktna veza do poruke: 690
17.3.2013 1:02:15   
Anoniman
pre ogtt testa svakako se ne jede, bar 12 sati, nisam na to mislila.. nego da se ne menja nacin ishrane da ne bi doslo do laznih rezultata..

(odgovor članu World)
  Direktna veza do poruke: 691
17.3.2013 1:28:34   
maksmin
Ja sam samo napisala ono sto su meni rekli u Visegradskoj, kad su mi rekli da radim oggt. I tako sam i radila. A da li to daje laze rezultate ili ne, ne znam, nisam strucnjak. Ali svakako mislim da nije moguce postignuti bolje rezultate ako se par dana drzi bez slatkisa, zato sto se prati skok insulina, i ukoliko si nekoliko dana bez istih, a onda naglo popijes glukozu, skok je sigurno veci, nego kad bi svih dana jeo slatko pa organizam navikne na odredjenu dozu secera. To mi je nekako logicnije. Ali opet ponavljam nisam strucna!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 692
17.3.2013 12:04:03   
Suncicabg
nista ne razumem... Kad sam stigla u lab izvadili su mi krv, tek za pola sata sam popila glukozu, bez vadjenja krvi. Znaci izmedju vadjenja ce proci 60 minita. Dr mi je napisala da se vadi 0' pa 30' a u lab kazu da je ok ovako..

(odgovor članu maksmin)
Direktna veza do poruke: 693
17.3.2013 12:08:53   
madre
secam se kako sam i ja poludela kada sam otisla da uradim ogtt test i insulin. znam da su mi ga nakaradno odradili, ja sam im prvi slucaj koji je trazio i oggt test i insulin, gledali su me belo, boli su me 6 puta umesto da mi stave braunilu i na kraju su kao rezultati bili dobri, a samo ja znam na sta je to sve licilo. sad jurim da ga uradim ponovo u drugoj lab jer ovim rezultatima ne verujem!

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 694
17.3.2013 12:25:52   
Suncicabg
sad su mi objasnili da se vreme racuna od kad popijem glukozu :)

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 695
17.3.2013 13:14:07   
cicibanns
hvala drage moje, jedino mi onda nije jasno sto me cima da pijem glukofaz... izgleda da nije neophodno da uz PCOS ide i IR!

Direktna veza do poruke: 696
17.3.2013 16:54:59   
degu
cici tvoji rezultati bi bili odlični da se za 2 sata inzulin vraća na početno stanje, kod tebe je to tek posle 3 sata, bar ja tako mislim. Ne piješ veliku dozu glukofaža, taman toliko koliko treba za taj tvoj inzulin. Tvoj dr valjda najbolje zna, mislim da glukofaž ne može da škodi ako imaš pco bez obzira na IR.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

Direktna veza do poruke: 697
17.3.2013 23:07:36   
cicibanns
degu user posted image user posted image dr. T sve zna user posted image

< Poruku je uredio cicibanns -- 17.3.2013 23:12:47 >

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 698
17.3.2013 23:10:35   
degu
Pa naravno, ista nam dr-ka, ista terapija user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

Direktna veza do poruke: 699
17.3.2013 23:12:19   
cicibanns
ooo znam da je ista, zato sam to i napisala... i sve mi se cini da bas radi po sablonu! uzela ona moj nalaz ogtt-a i pita me sto sam to radila, ja reko htela sam da proverim... kaze: svaka cast, pametno!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here