|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
15.12.2012 14:36:26   
nena dj
Ja sam posle nepunih mesec dana koriscenja Gluformina dobila user posted image .Mnogo sam se obradovala.Nadam se da ce mi se ciklus srediti sad i da cu poceti ovulirati.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 626
15.12.2012 14:37:34   
Verolina
Ako imas problem sa insulinom sigurno ce ti se srediti ciklus i pospesiti kvalitet same ovulacije. Navijam da nam uskoro zabebis.user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu nena dj)
Direktna veza do poruke: 627
15.12.2012 14:40:37   
nena dj
Da,imam problem sa insulinom.Hvala ti puno na brzom odgovoru.Nadam se da ce mi se srediti ciklus.Prosto mi je bilo neverovatno da sam dobila....Hvala jos jedno i navijam za sve nasuser posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 628
15.12.2012 18:42:44   
Jole84
Majče Zmajče,Neno dobrodošle,čekamo vas i na drugim temama user posted image
Milenice ja mislim da će ti dati siofor zbog malo povišenog insulina,al Maslačkić će da te opravi kad dođe user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu nena dj)
Direktna veza do poruke: 629
15.12.2012 20:31:44   
milenatea
bas mi fali maslacak , da nam pomaze i da savete, pocela sam i ja da pisem sta mi kaze i kad odem kod dr, vadim tefter i citam i pitam user posted image
gde li nam je ona nestala user posted image user posted image
jedva cekam da mi daju terapiju i da se smirim

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 630
15.12.2012 20:33:11   
Verolina
Doci ce. Verovatno ima obavezauser posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 631
15.12.2012 21:31:44   
nena dj
Hvala Jole84 na dobrodoslici,zadovoljstvo mi je podeliti iskustvo s vama i saznati jos nesto novo!

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 632
17.12.2012 17:37:09   
majce zmajce
Hvala svima na dobrodosliciuser posted image ,sve ste divne.
Inace, Verolina ja sam iz Bgd-a, i danas sam pitala svog izabranog lekara da li da pijem glukofag, rekla mu da nemam pocs, nemam dijabetes i on mi je preporucio da pijem. Roknucu se!
Vidimo se u crticama i hvala, i malo podrske puno znaci

(odgovor članu nena dj)
Direktna veza do poruke: 633
22.12.2012 8:22:20   
Lajk
Ćao, prvi put se javljam!
Uglavnom radila sam OGTT i inzulin. A rezultati su sljedeći:
OGTT i Inzulin: glukoza na taste 4.94 ref.vrijed. 3.6~6.1
Gluk.nakon 30 min. 9.01 ref vr. vece od 6.01 ,
gluk.nakon 60 min.7.31 ref vr. vece od 6.01.
gluk.nakon 90 min. 5.67 a treba biti vece od 6.01
i nakon 120 min 5.68 a ref vr. od 3.6~6...
Inzulin bazalni kod mene manji od 2.00 a ref.vr. 8.9~ 28.4
nakon 30 min 44.0 ref.vr. vece od 28.4 ,
nakon 60 min 64.2 ref.vr. vece od 28.4 ,
nakon 90 min 49 a ref vr. vece od 28.4 i
nakon 120 min kod mene 48.8 a ref. vr. od 8.9 ~28.4.
Dr.kaže da je ok a meni se baš ne čini tako. :( Inače imam povišen FSH ostali hormoni ok. Šta vi mislite?

(odgovor članu majce zmajce)
Direktna veza do poruke: 634
22.12.2012 19:04:33   
zmajče
mislim da ti je malo odložen odgovor insulina slično kao meni ali nije za terapiju nemaš pcos Lh kod pcos je veći tako da je tebi ovo sve ok

(odgovor članu Lajk)
Direktna veza do poruke: 635
24.12.2012 17:27:18   
nena dj
Jednoo pitanje devojke...Kao sto znate imam problem sa IR na Gluforminu sam,danas mi je 11-i dan ciklusa i imam bolove u krstima,naduven stomak i mnogo sam nervozna,da li to moze biti da su mi plodni dani.Mozda je glupo pitanje ali lakse mi je da potrazim vase misljenje

(odgovor članu zmajče)
Direktna veza do poruke: 636
31.12.2012 8:31:26   
vojvodjanka87
Jel ovaj lek pomaze kad folikuli prerastajuuser posted image

(odgovor članu nena dj)
Direktna veza do poruke: 637
6.2.2013 12:38:20   
Anoniman
devojke,sutra idem u privatnu lab da radim ogtt i ins. Vidim ovde da se razlikuje vreme na koliko se vadi krv. Neke su vadile po 5 puta,neke po 3 user posted image Jel moze neko da mi kaze sta da trazim u lab? I c peptid se vadi jednom ili dva puta? Ovde i to vidim da varira od devojke do devojke user posted image

(odgovor članu vojvodjanka87)
  Direktna veza do poruke: 638
6.2.2013 12:43:38   
Jole84
Bebi ja sam isto radila privatno,oni praktikuju dva vađenja,ali ja sam insistirala 3,prvo ujutru pre opterećenja glukozom,onda posle sat vremena,pa posle 2 sata.
Glukozu kupuješ sama,verovatno su ti rekli,teška je za popiti,pripremi se user posted image Držim palčeve za odlične rezultate user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 639
6.2.2013 14:08:16   
Anoniman
nisam jos bila da se raspitam u lab. Popodne cu da svratim do Humana da pitam kad da dodjem i sta i kako... Hvala na odgovoru

p.s. iskreno,ja bih vise volela da nisu sjajni rezultati,jer bih onda bar znala sto imam ovulacije,ali nekvalitetne. Ne znam sta drugo moze da bude uzrok,ako se ispostavi da nemam IR user posted image

Koliko si ti cekala na rezultate? C peptid se radi samo na prvom vadjenju,jel tako?

(odgovor članu Jole84)
  Direktna veza do poruke: 640
6.2.2013 15:43:25   
Jole84
I ja sam u Humanu,insistiraj na 3 vađenja,kaži da ti dr tako rekla,da te ne premandaju na dva jer njima je takva praksa.
Glukozu imaš u apoteci pored Pikanta,kod kružnog toka. Čini mi se da su rezultati bili za dan,dva i sve me koštalo oko 4000,a C peptid nisam radila.
Da razumem te,a siofor vrlo brzo sređuje O,tako da ne brineš i ako je to,bar znaš na čemu si.
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 641
8.2.2013 9:37:13   
ancika75
Možda će vam značiti ov informacija. Odelenje 7c, ginekološka endokrinologija, gde radi dr Spremovic, ima svoj sajt. Adresa je www.ginendo.in.rs. Sajt još nije završen ali možda nađete neke korisne informacije.

(odgovor članu maksmin)
Direktna veza do poruke: 642
9.2.2013 21:06:13   
ANDJEELA
devojke ako moze neko da mi protumaci rezultate ogtt,nisu mi jasni,tj nerazumem nista ovde....kontrola je 18,a ja sam nestpljiva. Hvala unapred
glukoza 0 - 4.54 ref.vred 3.33-6.10 mmol/l
glukoza 30 - 6.54
glukoza 60- 4.65
glukoza 90- 3.46
glukoza 120- 2.92
insulin 0- 4.81 ref.vred 6.0-27.0 uIU/ml
insulin 30- 37.3
insulin 60- 40.1
insulin 90- 39.0
insulin 120- 22.0

(odgovor članu ancika75)
Direktna veza do poruke: 643
9.2.2013 21:13:57   
milenatea
Andjela, glukoza ti je dobra, ali mislim da imas blagu insulinsku rezistenciju

< Poruku je uredio milenatea -- 9.2.2013 21:15:02 >

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 644
9.2.2013 21:41:14   
ANDJEELA
milenatea hvala na odgovoru,u svakom slucaju javljam misljenja dr sa kontrole. meni je do sada sve ok u analizama,ako za ovo dobijem terapiju,mozda i zatrudnim konacnouser posted image

Direktna veza do poruke: 645
9.2.2013 21:44:31   
milenatea
moje misljenje je da na kraju 120min treba da spadne bar priblizno prvom vadjenju. tako ja kontam. mozda gresim daj Boze. odgovorice ti neka iskusnija. ako je to problem, lekic ce resiti nekvalitetne ovulacije i zatrudneces ako je dobar spermogram
mada kad bolje pogledam i glukoza ti je punooo pala u 120 min

pozdravljam te user posted image

< Poruku je uredio milenatea -- 9.2.2013 21:45:54 >

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 646
9.2.2013 21:53:20   
ANDJEELA
Samo nek daju neke pilulice,dosta je cekanja,ja imam 37 god i naravno nadam se da ce biti bebiceuser posted image

Direktna veza do poruke: 647
16.2.2013 13:11:32   
nena dj
Evo da vam se javim malo.Kao sto sam vec napisala,posle manje od mesec dana terapije gluformina sam dobila,to je bilo u decembru i vise nista.Da li to treba vremena da se sve sredi ili ja ne reagujem kako treba na ovu terapiju?

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 648
16.2.2013 13:48:45   
mazinjo
nena dj ja sam na sioforu od februara prosle godine i tek od oktobra imam redovno svaki mjesec 30-33 dana i jos uz to pijem caj virak

(odgovor članu nena dj)
Direktna veza do poruke: 649
16.2.2013 19:40:24   
Maslacak15
Nena dj,
Siofor nije magicna pilula iako se tako ponekad cini na ovom forumuuser posted image Mislim jeste vazna i bitna stvar i pomaze ko ima problem sa rezistencijom ali ja bih rekla da se olako prepisuje i tamo gde rezistencije ima i gde ih nema.Ne znam kakvi rezultati bili. Osim toga ono sto je najvaznije, ja sad nemam pregled ali nisi li ti negde napisala da imas PCOS i da LH I FSH nisu ok? Policisticni jajnici su jaaaako kompleksno obolenje koje se leci. Ali ima mnogo razlicitih slucajeva i resenja. Ocu da kazem mozda siofor nije jedino sto ti je potrebno mozda ima jos neka caka da sve proradi kako treba. Kakvi su ti androgeni? Puno te pozdravljam.

(odgovor članu mazinjo)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here