Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 24.2.2013 9:41:22
|
|
|
|
Maraj
|
Dakice tu sam draga. Meni je danas 19dc. Ne pijem macinu travu vec nekih 6-7 dana. Cekam da mi ne dodje . Jako mi je naduven stomak, ne znam da li to ima veze sa cajem. Kako si ti? Imas li neke simptome posle ispijanja caja? Mene cak i bolucka kao u pms-u jos od nekog 8-9dc.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 25.2.2013 9:50:38
|
|
|
|
nata11
|
Zanima me da li ste imali neki simptom pre otkad pijete ocajnicu da ga ranije niste imale? Ja se psihicki pripremam za caj posto me naplasiste pricama koliko je hihi
< Poruku je uredio nata11 -- 25.2.2013 9:51:19 >
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 25.2.2013 12:30:12
|
|
|
|
ceca111
|
Dakice,Maraj,Nato i sve ostale devojke...Kako ste mi ja ne pijem ocajnicu vece neko vreme ali imama dolaove u jajnicima ustvari nisu obini bolovi nego vise kao neka tegoba....Maraj kada ne ocekujes ,Dakice kako si ti?Nato navali na ocajnicu vremenom se naviknes da je ocajna xaxaxax
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 25.2.2013 18:03:57
|
|
|
|
Maraj
|
ceco ne ocekujem je od 3 do 5 marta... nato samo napred. Ja pijem sve bez secera i naviknuta sam na gorak ukus, ali nesto kao macinu travu nisam do sad probala. Ja je eksiram. Bolje sacekaj da se prohladi pa navali . Moji simptomi nakon ispijanja ocajnice kao sto sam pisala su naduven stomak i boluckanje. Sad ne znam da l je zbog nje il sam se ja istripovala...
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 25.2.2013 20:09:46
|
|
|
|
Dakica79
|
Maraj draga i meni je naduven stomak i osecam jajnike onako zignu par puta u toku dana i a danas mi je 19.dc obicno me bole samo kad je O i dan pre nego sto treba da stigne ali od kad pijem Ocajnicu bolucka me po nekoliko dana do i meni se pomerio ciklus verovatno od svih tih cajeva posto ja pijem i virak i jos dva caja Nata duso eto ti nuspojava ako mogu tako da se nazovu. Vec sam vam pisala o tom haosu sa ciklusom i ne znam od cega je ali sam jako pozitivna u vezi tih cajeva i smatram da moze samo da pomogne sve i da ne dodje do trudnoce a ipak se nadam da ce doci i jako se lose osecam ova dva dana sva sam tuzna i nesto mi se sve smucilo Cece isto potpuno se i ja osecam i zigne tako par puta i mislim da je od caja kako si ti draga? Kada ne treba da stigne Cure sve vas grlim jakooooo i molim se da nam pomogne Ocajnica pa da je slavimo kao Sv.Ocajnicu
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 25.2.2013 22:08:01
|
|
|
|
Dina1993
|
Drage moje clanice...Zelim da podelim sa vama moje iskustvo...Pokusavali smo da napravimo bebu nesto vise od 2 meseca, posto nije islo ja sam za svaki slucaj krenula sa ispijanjem macine trave, odmah nakon nje sam ostala u drugom stanju...bila sam presrecna takodje i moj dragi...vest smo svima objavili...svi su se radovali...Trudnoca je tekla onako kako treba...isla sam 2 put na ultrazvuk, i sve je bilo ok...Jedne veceri, tacnije pre 5 dana sam primetila braonkasti sekret i naravno odmah se zabrinula...sledeceg dana sam otisla kod lekara ali on mi je rekao da to nije nista strasno i da se to cesto desava, da se to ustvari plod usadjuje u zidu materice i sl stvari...dao mi je 3 inekcije progesteron...jednu sam odmah primila posle cega mi se braonkasti sekret pretvorio u cistu krv...dobila sam kontrakcije i napone kao pred porodjaj...odmah sam otisla kod privatnog lekara i ona mi je rekla da pijem utrogesteran,folnu i kalcijum i da dodjem za 7 dana da cujemo otkucaje srca...vratila sam se kuci sa lekovima popila ih i legla da spavam...u 3 sam osetila jak bol slican menstualnim...kicma me je bolela, jajnici, stomak...ma svee...otisla sam u kupatilu i videla da krvarim obilno...nekako sam zaspala tu noc...sledeceg jutra sam mokrila i ispao mi je poveci ugrusak krvi...suprug me je odmah poveo u bolnicu...dosle su moja sestra i mama...svi su bili zabrinuti...svo vreme sam samo molila Boga da mi je beba u redu...ali doktor mi je hladno saopstio da sam imala spontani i da moraju da mi rade kiretazu...svet mi se srusio...Drage moje NE MOGU VAM OBJASNITI MOJU TUGU...ZASTO BAS MENI...TOLIKO SAM JE ZELELA...VEC I POCELA STVARI DA KUPUJEM...MA BAS SVE SAM PLANIRA...CAK I IME....STALNO SE PITAM ZASTO BAS JA BOZE???
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 26.2.2013 9:05:34
|
|
|
|
ceca111
|
Dobro jutro devojke Maraj i ja tada ne ocekujem i molim boga da nam ne dodje.... dakice ja sam ok vratila sam se u normalusto se tice ginekoloske strane i mislim da je to zbog ocajnice i cajeva... Dina zao mi je jako,isto too se dogodilo i mojoj jetrvi samo sto je ona nosila blizance i uspela je da spase jedno a druga beba je otisla sada je na odrzavanju trudnoce,Dina glavu gore bice sledeci put samo polako jos si ti mlada ima vremena kada pocnes da radjas nece biti leta bez deteta
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 26.2.2013 14:39:33
|
|
|
|
ivalina
|
Zdravo devojke, Ja sam pre par godina pila neko vreme caj "S" Josifa Pančića, koji je mešavina za sterilitet, ali ništa... Sad se spremam za VTO, pa bih još jednom da pokušam prirodnom medicinom, jer je kod nas navodno sve u redu. E sada....na početku teme se spominjala i neka druga macina-mačkina ili kako već trava, sa alteregom KEDIOK! S obzirom da su meni ovulacije uredne, sluz dobra, hormoni i sve, ali bi jajovodi mogli biti bolji, ne znam da je Marrubium vulgare pravi čaj za mene? Pri tome, ciklusi su mi na 25-27 dana, pa ne bih da mi ih dodatno skraćuje, a vidim ovde da je uglavnom imala takvo dejstvo... Takođe, povremeno kuburim sa cistama, ali se one sklanjaju, i ne ometaju mi ovulaciju...barem tako kažu.... Šta vi mislite, da li da je pijem, i koju tačno vrstu, pošto ih ima TRI!! Hvala vam
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 26.2.2013 16:11:43
|
|
|
|
ceca111
|
ivalina ja mislim da bi trebala da probas sa macinom travom....ja sam moju kupila u apoteci i na njoj pise caj od nadzemnog dela ocajnice Marrubll herba josif pancic.Neznam dal si ne nekada pila ali ukus je odvratan pelinkovac je sladak za ovaj caj .Pokusaj i sa tim
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 26.2.2013 23:16:05
|
|
|
|
Dakica79
|
Dina draga jakoooo mi je zao sto ti se to desilo ali je pre svega najbitnije da si ti dobro i opet ces ostati trudna,znam kako se osecas ja sam prvu bebu pobacila u osmom mesecu devojcicu pre 15 godina i bilo mi je uzasno tesko ali sam posle 5meseci ostala trudna. Zato samo odmaraj oporavi se i posle u akciju sa muzicem jos si ti mlada sto kaze Ceca. Cure kod mene nista novo vec 20.dc nema ocekivala sam 18.dana zbog proslog koji je na toliko dosao pa cekam 28.dan i nadam se da nece doci prokletinja Cece Maraj Maja Dina Nata Ivalina drzim vam palceve da nam svima uspesa cajevima...Ivalina posavetuj se sa nekim strucnijim ali ako imas ovulacije sto je bitno za VTO onda nemoj nista osim hormona koje ti doktor prepise da pijes ipak su to prirodni stimulansi ne bi smela bez konsultacije strucnih ljudi i srecno na VTO
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 26.2.2013 23:38:17
|
|
|
|
Dina1993
|
Dakica hvala puno,mnogo mi znace ove reci...nekako mi daju nade za dalje... Hvala jos jednom. I zelim ti bebce :* :D
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 26.2.2013 23:38:35
|
|
|
|
Dina1993
|
Dakica hvala puno,mnogo mi znace ove reci...nekako mi daju nade za dalje... Hvala jos jednom. I zelim ti bebce :* :D
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 27.2.2013 17:04:49
|
|
|
|
ceca111
|
Dina kako si ?
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 27.2.2013 18:16:07
|
|
|
|
Dina1993
|
Ceca hvala na pitanju, bolje sam...I fizicki i psihicki sam dobro...Sada sve drugacije shvatam...Zahvaljujuci meni bliskim ljudima i ovom sajtu uspela sam da izadjem iz krize...Sada samo zelim da se oporavim, da pronadjem uzrok pobacaja...hocu da radim sve rezultate i kada budem sigurna da je sve ok idemo u nove pohode :D Nadam se da je kod tebe sve ok...i da uskoro ugledas :D
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 27.2.2013 21:28:46
|
|
|
|
ceca111
|
Dina dobro sam ne ocekujem od 3-5 marta,a danas sam kupila vitamine i med i semenke da muzicu napravim ono sa medom pa da krenem da ga kljuka a ja se nadam da nece stici a ako stigne krecem ponovo sa ocajnicom sta da se radi.....TI MALENA SADA ODMORI NEKO VREME PA KADA SE POTPUNO OPORAVIS PONOVO SE BACI NA MUCKANJE....
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 27.2.2013 23:20:41
|
|
|
|
Dina1993
|
Ceco nadam se iz sveg srca da ti vestica nece stici...Hehe mi zene smo u stanju sve da uradimo :D Bas smo lude :) Naravno...polako...vreme leci sve pa se nadam da ce sledeci put ako Bog da biti sve u redu. :*
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 27.2.2013 23:23:59
|
|
|
|
Dakica79
|
Dina samo hrabro,cuvaj se i odmaraj,posle svake kise dolazi Sunce. Mislimo na tebe i saljemo ti puno poljubaca... Cece pa tu smo negde ti i ja sa ne dolaskom ja je ne ocekujem 6.to je krajnji datum a mozda dodje i ranije ko bi ga znao?? Uzivaj odmaraj i probaj sa Virkom dok ne pijes ocajnicu odlican je,ako ga vec na piejs? Maraj nema te zeno? Pijes li ocajnu ocajnicu Maja Nata puno pozdrava molim se za sve nas
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 28.2.2013 13:24:25
|
|
|
|
ceca111
|
Dakice i maraj u to perio ne ocekuje kako bi bilo lepo da nam je ocajnica pomogla pa da se sve tri prebacimo i prvo tromesjecje .Plal sam i vrira i zdravac pa sam cula da nesme da se kombinuju sa ocajnicom sada neznam dal je to tacno mada mi zdravac i virko vise prijaju od ocajnice
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 28.2.2013 20:28:25
|
|
|
|
Maraj
|
Drage tu sam ja,pratim vas. Meni je danas 22dc. Ne pijem macu jos od 14-15dc. Ne znam da l ce poraniti. Citam da su sve devojke dobijale ranije od mace. Mada volela bi da je maca urodila plodom i da vestica nece doci narednih 9 meseci Nikad me kao ovb mesec nije boleo stomak. Bukvalno me je bolo svaki dan,i dalje je dosta naduven.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 1.3.2013 19:59:33
|
|
|
|
violetaa
|
Drage moje evo mene opet.Imam jedno pitanje i jako sam zabrinuta .Pocela sam da pijem macinu travu 17.2.2013 (po menstruaciji ) i prestala pila sam do 27.2. tad a sam opazila da malo krvavim i prestala sam ju piti,menstruacij pa treba da dobijem tek 10.3. Sad neznam sta da gradim.Javite mi molim vas
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 1.3.2013 20:10:26
|
|
|
|
Maraj
|
Violeta,koliko sam te ja razumela ti si prokrvarila negde 17.dan ciklusa,jer da? Moguce da ti je to nesto sto je zaostalo od prethodnog ciklusa,i da ti je macina trava pomogla da to izbacis. Jer i dalje krvaris il je to bilo samo u tragovima? Ako je u tragovima ne bi trebalo da je ista strasno. Citala sam na prethodnim stranama da su devojke ranije cak i po 10 dana dobijale ciklus. Mozda je to slucaj i kod tebe ako i dalje krvaris.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 1.3.2013 20:23:05
|
|
|
|
violetaa
|
Ja sam zavrsila sa menstruacijom 17.2 i onda sam pocela da ju pijem.Od juce cisto malo mi se pokaze krvi .Menstruaciju bi mogla dobiti 10.3.Sad neznam dal da ju pijem ili ne .Sta da radim ?
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 1.3.2013 20:31:09
|
|
|
|
Maraj
|
Nemoj je vise piti. Ona se svakako pije do ovulacije znaci ona se pije samo par dana. Tako da dobro je sto si prestala,sad sacekaj da vidis da l si dobila il je to samo cis cenje od macine trave.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 1.3.2013 20:33:41
|
|
|
|
violetaa
|
Ok hvala ti puno .
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 2.3.2013 9:14:05
|
|
|
|
ceca111
|
violeta draga to se i meni desilo pila sam ocajnicu po zavrsetku ciklusa u feb.i ponovo prokrvarila posle desetak dana,zakazala sam uz kod mog dr i ispostavilo se da mi je taj dan bila O tako da sam prestala da je pijem.JA se slazem sa Maraj da prestanes da je pijes ijer ona se pije samo do O. Maraj dal ima mna vidiku ,meni su grudi otekle nesto sam bljak izgleda da ce stici do 4.3 Ostale devojke
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.