|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare)
17.2.2013 15:01:37   
Ana RR
Koliko se sećam, ne bi trebalo da se virak i očajnica piju u isto vreme.

Evo ti sa neta:

Oduvek se koristila za normalizovanje menstruacije i samog ciklusa, odnosno uravnotezenje hormona. Macinom travom - Ocajnica - Marrubium vulgare , lekovitom biljkom kojom se zene tradicionalno lece od neplodnosti. Od ove trave spravlja se caj, koji kako "narodni recept" savetuje, treba piti tri puta dnevno po vinsku casu u vreme kad zena zeli da zatrudni.

A evo i o virku KLIK

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1076
17.2.2013 15:08:13   
violetaa
Draga moja Drakica 79 ja ga nemogu brez meda crkujem.Moja kolegica ga je sa medom pila i ostala je trudna .Jel moze taj caj ostati preko noci skuhan pa drugi dan da ga pijem?
user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1077
17.2.2013 15:10:23   
Ana RR
Nadjoh na jednom blogu da su najbolji u kombinaciji, da ih treba piti zajedno.

VRKUTA – VIRAK ILI GOSPIN PLAST – tri naziva za jednu istu biljku, jedinstvenu po svojoj lekovitosti, a čudotvornu za mnoge koji su je probali. Dugačak je spisak boljki koje vrkuta leči. Isceljuje različite upale, čireve, bolne menstruacije, ublažava simptome klimaksa, jača, popravlja krvnu sliku… Ipak, vrkuta se pokazala kao sjajan lek protiv neplodnosti. Čaj od ove biljke jača zidove materice, omogućava lakše usađivanje ploda, a uz to štiti i od pobačaja.
- MACINA TRAVA – OCAJNICA se od davnina koristi kao lek protiv neplodnosti. U narodu je zovu i očajnica, što slikovito opisuje stanje žena koje nisu mogle da postanu majke. Zahvaljujući svom hemijskom sastavu, ona normalizuje lučenja polnih hormona i menstrualni ciklus, što je, kako svi danas znamo, preduslov uredne trudnoće.
Konopljika ili monaški biber deluje tako što potiskuje prolaktin, hormon koji stimuliše proizvodnju mleka. Kada je nivo prolaktina previsok, menstruacije postaju neredovne, a ovulacije izostaju. Konopljika ne sme da se uzima s kontracepcijskim hormonalnim lekovima i ne preporučuje se devojkama mlađim od 18 godina.
- ZDRAVAC  CRVENI je u narodnoj medicini poznat po svojoj lekovitosti. Sam ili u kombinaciji sa macinom travom, sjajan je lek protiv neplodnosti. Ipak, zbog velikog sadržaja tanina, prevelika količina zdravca može da izazove želudačne tegobe, pa treba biti oprezan prilikom konzumiranja čajeva od ove biljke.

IZVOR: KLIK

< Poruku je uredio Ana RR -- 17.2.2013 15:11:50 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1078
17.2.2013 16:05:53   
ceca111
dakice danas sam ok malo me zigaju jajnici i primetila sam plodnu sluz...Ocajnicu neprijem vec par dana,jer bi trebalo da su mi plodni dani....

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1079
17.2.2013 16:10:32   
madre
hvala, anauser posted image
nisam ni planirala da ih pijem zajedno, vec naizmenicno, jedan mesec virak, jedan mesec macinu travu... ne znam ni da li sam ja to dobro osmislila ili da se, jednostavno, zadrzim na virku...

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1080
17.2.2013 16:17:45   
ceca111
Madre,ocajnica se pije tri meseca pa se pravi pauza od mesec dana,ocajnicu pijes do O pa posle pravis pauzu do sledece user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1081
17.2.2013 19:56:11   
Maraj
dakice , ceco i ostale user posted image
kako ide ispijanje ocajnice? Ja nisam bila kuci 2 dana, pa nisam ni pila ocajnicu, evo sad sam stigla, pa sam je odmah skuvala. Danas mi je 12dc, ne znam do kad cu je piti... mozda jos 3 dana...

(odgovor članu ceca111)
Direktna veza do poruke: 1082
18.2.2013 16:45:56   
ceca111
devojke kako ide ispijanje caja,danas je dr.ustanovio da mi je ovulacija bila onog dana kada sam prokrvarila tako da nesmem da pijem ovajnicu do sledeceuser posted image ali se nadam da je necu ni pocinjati jer se nadam da ce ocajnica uraditi svoje

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1083
18.2.2013 17:20:41   
Maraj
oh ceco user posted image drzim fige da ti vise ocajnica netreba. Boze, kako si prokrvarila za vreme O. Garant da ima veze sa vto...

(odgovor članu ceca111)
Direktna veza do poruke: 1084
18.2.2013 21:29:45   
Dakica79
Draga Violeta ako bas ne mozes onda stavi malo meda,a trebalo bi da se popije svez,e sad ne znam da li ima isti efekat ako stoji cele noci,mozda ce se javiti neko ko vise zna. Samo napred user posted image Ceco super za O eto a koliko si se zabrinula i nas si zabrinula iskreno sada muckanjeuser posted image Maraj drzim palceve da uspe ovaj ciklus,ja je pijem planiram da prestanem od sutra dana s 11.dc a ja iskreno pojma nemam kada trebam da dobijemuser posted image jer sam prosli dobila 18.dc deset dana ranije ali za svaki slucaj da prekinem nastavljam sa virkom zdravcem i maticnjakom ,mani je ovo drugi ciklus kako pijem user posted image kao balon sam majke mi. Cecai ja sam primetila od juce plodnu sluz,ono belance i takouser posted image mislim da su cajevi malo pospesili pa se nadam necemu, Nata Maja gde ste nestale?user posted image Cure pozdrav od mene i sve vas grliuser posted image

(odgovor članu violetaa)
Direktna veza do poruke: 1085
19.2.2013 8:01:27   
tatjana1
Drage devojke,
samo da vas obavestim da sam jutros cikom zore uradila test i eto user posted image Mnogo mi je znacilo sve sto sam na ovom forumu citala. Tople preporuke za macinu travu, ne znam da li ima veze sa njom, ali imajuci u vidu da mi je sa 23 godine trebalo dve i po da zatrudnim, a da mi se sada desilo u trecem mesecu ispijanja macine trave, predlazem da pokusate

(odgovor članu Dakica79)
Direktna veza do poruke: 1086
19.2.2013 8:34:07   
Maraj
tatjana user posted image
meni je danas 14dc, i prestala sam da pijem macinu travu.juce i prekjuce sam radila opk test i bio je - valjda ce danas biti +.

(odgovor članu tatjana1)
Direktna veza do poruke: 1087
19.2.2013 8:39:14   
Maja1309
Maraj koliko ti traju ciklusi?

Svaki dan za redom radi test OPK u isto vrijeme, i prije nemoj piti tekućine bar 4h

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1088
19.2.2013 8:42:50   
nata11
A taman se spremala da posle ovih cajeva koje pijuckam uzmem Feminas kapi ali me Tatjanina prica sad odusevi pa se vec razmisljam da skoknem do zdrave hrane po ocajnicu. user posted image
Maraj sigurno ce brzo pozitivna

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 1089
19.2.2013 9:41:55   
tatjana1
Evo i ovde da ponovim, posto je ovo prva tema koju sam pocela da pratim na Ringeraji, ne mogu da garantujem, ali ja STVARNO verujem da je macina trava meni pomogla. Mozda je i autosugestija, ali i to je neka vrsta pomoci user posted image  Dakle, ovako: pokusavamo od septembra, onda sam upravo ovde procitala pozitivna iskustva sa macinom travom i u decembru sam pocela da je pijem, ujutru i kad se vratim s posla, po jednu solju bez secera (jedna kasicica caja na jednu solju). Ovog meseca se cak  nisam ni nadala, jer sam od ovog meseca pokusala sa maybe baby da pratim plodne dane, od 11 dana ciklusa, i paprat se nijednog trenutka nije pojavila. Pomislim, OK, u godinama si, nekih meseci nemas ovulaciju.... kad ono.... user posted image  Ne odustajte od mace (da, znam koliko je grozna, ali se vremenom naviknesuser posted image ) a ja vas, naravno, sve vucem za nos dok ne postanete kao Pionikouser posted image

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1090
19.2.2013 9:45:55   
tatjana1
Maraja, ja nekako mislim (a posto nisam merila temperaturu niti radila ovulacijske testove nemam dokazauser posted image ) da je meni ovulacija bila pre tog 11 dana i da mi je zato MB pokazivao tackice (u uputstvu pise da, ako zena koja je vec trudna uradi test, da ce pokazati da nisu plodni dani). E sad, citala sam da ni MB nije bas pouzdan. S druge strane, kupila sam ga po preporuci koleginice kojoj je pokazivao tacno plodne dane (sada ima sina), a i ovo moje se, valjda, poklapa.... Sve ovo ne mora nista da znaci, ali prosto imaj u vidu...

(odgovor članu tatjana1)
Direktna veza do poruke: 1091
19.2.2013 17:19:53   
Maraj
Drage evo i danas sam radila opk i opet je -. 14dc mi je. Pojavila se blago test crtica. Ne znam da l je od macine trave ili ne al stomak mi je jako naduven i bolucka me. Kakvi su vasi simptomi u ispijanju ocajnice?

(odgovor članu tatjana1)
Direktna veza do poruke: 1092
19.2.2013 18:44:20   
ceca111
cao devojke,ja vec danima sam smorena pa me slabo ima po forumu...Maraj i mene je boluckao stomak osetila sam jajnike skoro svaki dan i vec je par dana ne pijem ali me povremeno zazigaju jajnici cisto da me podsete da su tu neznam dal je to od caja.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1093
20.2.2013 10:44:08   
tatjana1
Boluckanje u donjem stomaku je normalna reakcija na macinu travu (nekako ne volim onaj naziv Ocajnicauser posted image ) i mene je boluckao stomak, a i apetit mi je bio malo jaci nego inace... Cece, u kom si delu ciklusa? Taj umor je dobar znak user posted image

(odgovor članu ceca111)
Direktna veza do poruke: 1094
20.2.2013 15:35:05   
ceca111
danas mi je 16dc.a O mi je bila 10dc bar tako kaze moj dr.Pa videcemo mada ja nesto neverujem u to cudo da cu ostati [sm=nosecka.gif ovaj mesec,nisam ja te srece...

(odgovor članu tatjana1)
Direktna veza do poruke: 1095
20.2.2013 17:57:07   
Maraj
ceco, pa ti i ja smo tu negde... Meni je 15dc danas. Stomak me jako boli i naduven mi je. Macinu travu ne pijem vec 2 dana. Ne znam sta se desava, a unazad 4 dana tj od nedelje radim opk testove, i negativni su vec 4 dana...

(odgovor članu ceca111)
Direktna veza do poruke: 1096
20.2.2013 20:17:45   
ceca111
maraj znam da smo mi tu negde sa ciklusom i mene bolucka stomak,nisam radila testove jer sam onaj dan prokrvarila pa je ispalo da mi je taj dan bila O tako da ja ocajnicu nepijem vec 6 dana.A dal mi je O poranila zbog ocajnice ili stimulacije koju sam imala prosli mesec nemam pojma

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1097
20.2.2013 23:48:34   
Dina1993
Cao drage moje :) Ja sam u sedmoj nedelji trudnoce i zanima me kada bi trebalo da odem kod dokt.msm da bi dr video da li je sa bebom sve u redu...ovo mi je prva trudnoca pa nemam iskustva sa tim kako,sta i kada,pa vas molim za pomoc... Hvala unapred. :-*

(odgovor članu ceca111)
Direktna veza do poruke: 1098
21.2.2013 7:16:29   
Maraj
Dina, najbolje je da odes na deo ringeraje gde su trudnice, one sigurno imaju chat temu pa najbolje da njih pitas. Ipak su one "iskusnije" da ti odgovore.user posted image

(odgovor članu Dina1993)
Direktna veza do poruke: 1099
23.2.2013 22:18:53   
Dakica79
Cure gde ste nema vas ja samo da vas pozdravim user posted image Tatjana Sve cestitke i cuvaj se Ceca Kako ide sa cajevima ja ocajnicu ne pijem vec dva dana, danas 16.dc nastavila sa virkom zdravcem i maticnjakom Nata ne premisljaj se mnogo nego navali na ocajnicuuser posted image Maraj Maja I sve ostale user posted image i mislim na vas...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here